X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    No dziewczynki, ja już jade..

Kciuki zaciśnięte! Będziesz widziała ślicznego maluszka około 7-7,5cm 🤰🏼😍❤️

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Ann.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    No dziewczynki, ja już jade..
    Trzymam kciuki! <3

Miłosz 30.07.2019 cc
    48cm 2700 gram szczęścia 💙
    zem3i09ksajtfi0a.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj rozmawialiśmy na temat imienia i po naprawdę długich przepychankach na razie stanęło na tym, ze malutka na razie jest Helenką ❤️ Ale zobaczymy czy zostanie czy jeszcze się zmieni coś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 12:51

aannkka, stayaway lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wstępnie będzie Leoś <3

stayaway lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Kciuki zaciśnięte! Będziesz widziała ślicznego maluszka około 7-7,5cm 🤰🏼😍❤️
    Ja 12+4 mialam maluszka 6,22 i tez wszystko bylo w porzadku:-)

zwichrowana lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    My wczoraj rozmawialiśmy na temat imienia i po naprawdę długich przepychankach na razie stanęło na tym, ze malutka na razie jest Helenką ❤️ Ale zobaczymy czy zostanie czy jeszcze się zmieni coś
    U nas też była na początku Helenka a teraz będzie Franuś :)

8599skjo9dvue7er.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Ja 12+4 mialam maluszka 6,22 i tez wszystko bylo w porzadku:-)

Jasne, dzieci są różne na tym etapie, zakresy i normy tak samo, napisalam tak „zwyczajowo” jak jest :*

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha90s wrote:
    U nas też była na początku Helenka a teraz będzie Franuś :)

Ślicznie ❤️

Agucha90s lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka- rzeczywiście jak widzę teraz w jakimś kalkulatorze to za wielkie te normy podałam, dla tygodnia później, pomieszało mi się :) nawet spojrzałam i jak z malutka byłam na usg w 12t3d to miała 6,4cm :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Oleczka- rzeczywiście jak widzę teraz w jakimś kalkulatorze to za wielkie te normy podałam, dla tygodnia później, pomieszało mi się :) nawet spojrzałam i jak z malutka byłam na usg w 12t3d to miała 6,4cm :)
    Pewnie Cie dreczylo ze dzidek u mnie za maly?:-) hehhe

Ja postanowilam nic nie szukac i tego sie trzymac. Czytam was regularnie, ale nie przejmuje sie tym ze czyjas dzidzi ma 7cm a moja 6,2cm:-) jesli lekarz mowi ze wszystko okej to okej. W poprzedniej ciazy sprawdzalam wszystko milion razy i uwazam ze to bylo niepotrzebne. Owszem nie ma.nic w tym zlego i nikogo nie potepiam, ale na mnie mialo to dolujacy wplyw bo ciagle sie zzameczalam blachostkami, z ktorych teraz np. Sie smieje:-)
    Ciesze sie ciaza poprostu:-)

10.09.2019 Marcel
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Kochana co ciekawego oglądałaś na netflixie jakiś ciekawy serial masz do polecenia?

Moje dwa ulubione: "Atypowy" - o chłopaku, który ma autyzm, ale próbuje normalnie funkcjonować w świecie; oraz "Dom z papieru" o napadzie na mennicę w Hiszpanii:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 13:19

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Pewnie Cie dreczylo ze dzidek u mnie za maly?:-) hehhe

Ja postanowilam nic nie szukac i tego sie trzymac. Czytam was regularnie, ale nie przejmuje sie tym ze czyjas dzidzi ma 7cm a moja 6,2cm:-) jesli lekarz mowi ze wszystko okej to okej. W poprzedniej ciazy sprawdzalam wszystko milion razy i uwazam ze to bylo niepotrzebne. Owszem nie ma.nic w tym zlego i nikogo nie potepiam, ale na mnie mialo to dolujacy wplyw bo ciagle sie zzameczalam blachostkami, z ktorych teraz np. Sie smieje:-)
    Ciesze sie ciaza poprostu:-)

Nie coś Ty, bardziej popatrzyłam czy ja czegoś nie sknocilam :) ja uważam, ze jeżeli lekarz mówi ze jest ok to jest ok, a różnice między maluchami były i są- jedne są większe, drugie są mniejsze, taki nasz urok jako ludzi i nie uważam ze ktoś jest lepszy a ktoś gorszy :) jeżeli nie ma znaczących różnic, które widzi lekarz to nie ma się czym martwić, nie chciałam tylko nikogo wprowadzać w błąd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 13:24

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na tym etapie maluchy mogą rosnąć już w swoim tempie :) Także spokojnie, na pewno wszystko jest u każdej z nas w porządku :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Zwlaszcza ze ja mialam pozna owulacje, a dzidek i tak ma date porodu wyznaczona wedlug OM. takze jestem w szoku... i tak:-)

10.09.2019 Marcel
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, ja chcialam tylko VianEthel napisac, ze maluszek w porownaniu z ostatnim usg na ktorym była bedzie juz znacznie wiekszy, bardziej takie było moje przesłanie niz mierzenie co do milimetra, bo tak jak alex napisała dzieciaczki juz rosna swoim tempem- w dodatku sie pomyliłam o tydzien i stad moje pozniejsze sprostowanie- zeby nikogo tez nie wystraszyc :) ramy i normy sa szerokie, bo rozni sa ludzie, a u nas wszystkich czy troszke mniejsze czy troszke wiecej wszystko jest dobrze :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Moje dwa ulubione: "Atypowy" - o chłopaku, który ma autyzm, ale próbuje normalnie funkcjonować w świecie; oraz "Dom z papieru" o napadzie na mennicę w Hiszpanii:)
    Dom z papieru oglądałam, - rewelacja

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z netflixa polecam też suburre, narcos, teraz fajny dokument odnośnie zaginionej dziewczynki z 2007 roku w Portugalii co była ta głosna sprawa.. ogólnie b.duzo tam oglądamy

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na hbo go oglądam teraz wyklętych.

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    z netflixa polecam też suburre, narcos, teraz fajny dokument odnośnie zaginionej dziewczynki z 2007 roku w Portugalii co była ta głosna sprawa.. ogólnie b.duzo tam oglądamy
    A to macie jakies pakiety wykupione na tego netflixa? Tam sa filmy po polsku? Z lektorem, czy tylko angielskie?:-) no i jesli chodzi o oplaty, to duzo?:-)

10.09.2019 Marcel
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    A to macie jakies pakiety wykupione na tego netflixa? Tam sa filmy po polsku? Z lektorem, czy tylko angielskie?:-) no i jesli chodzi o oplaty, to duzo?:-)

Wiesz co nie wiem, bo to narzeczony to instalował. wiem, że my np. płacimy a oprocz tego mozna tez korzystac na innych tv, wiec tesciowie i moja mama tez maja swoje profile i sobie ogladaja. Baza jest naprawde ogromna i ciezko czegos dla siebie nie znalezc, zwłaszcza, że nowe pozycje są dodawane codzienne. My płacimy 52zł/msc i w ogóle normalnego tv nie oglądamy. Są i opcje z lektorem, z napisami, niektóre pozycje też są po polsku, także super.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ