X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem!
    Dziewczyny tak mi się zachciało spać po tych badaniach że spałam 3,5 godz i już nadrabiam :) a więc z Dzidzia wszystko bardzo dobrze, całe i zdrowe ❤️ szczegółowe badania -wszystko nam doktor pokazał, krew też robiłam. Niestety płeć jeszcze nie znana i znów mi zmienił termin że Dzidzia tydzień młodsza więc ja mam co wizytę to inaczej :/ najważniejsze że maluszek cały i zdrowy, grzecznie dziś leżał/leżała w przeciwieństwie do poprzedniej wizyty :D
    Zazdroszczę Wam że już znacie płeć!
    Gratuluję dzisiejszych dobrych wieści Kochane :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abe148dc8534.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:05

miczitanka, Mama_Zuzia, Ann.., Lami, Gomerka, Mama_Staszka, pola0909, Mamadwojki, Agusia_pia, monkle, Arashe lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Jestem jestem!
    Dziewczyny tak mi się zachciało spać po tych badaniach że spałam 3,5 godz i już nadrabiam :) a więc z Dzidzia wszystko bardzo dobrze, całe i zdrowe ❤️ szczegółowe badania -wszystko nam doktor pokazał, krew też robiłam. Niestety płeć jeszcze nie znana i znów mi zmienił termin że Dzidzia tydzień młodsza więc ja mam co wizytę to inaczej :/ najważniejsze że maluszek cały i zdrowy, grzecznie dziś leżał/leżała w przeciwieństwie do poprzedniej wizyty :D
    Zazdroszczę Wam że już znacie płeć!
    Gratuluję dzisiejszych dobrych wieści Kochane :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abe148dc8534.jpg

Śliczny maluszek! Bardzo się cieszę ze wszystko w porządku. Wychodzi na to, ze dłużej pochodzisz z brzuszkiem ❤️ Tez już niedługo się dowiesz jaka płeć, tak naprawdę 13t to jeszcze przecież bardzo wcześnie :*

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Śliczny maluszek! Bardzo się cieszę ze wszystko w porządku. Wychodzi na to, ze dłużej pochodzisz z brzuszkiem ❤️ Tez już niedługo się dowiesz jaka płeć, tak naprawdę 13t to jeszcze przecież bardzo wcześnie :*
    Dziękuję za ciepłe słowa :) moja ginekolog kazała mi się trzymać jednak wcześniejszego terminu, hmm chyba dowiem się tak naprawdę jak już pojadę na porodówke :D

• Lami Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich wizyt!

Oleczka, taki termin podałaś mi sama 11 lutego, więc musisz się siebie zapytać skąd Ci się wziął :)
    Jeszcze raz napiszę - proszę o wyrozumiałość, jest nas 80, każdy Wasz wpis śledzę, wpisuje daty, niki, płeć. Wyszukuje te informacje pochowane często w długim wpisie. Jeśli któraś z Was chcę się pobawić przez kolejne 3 miesiące w śledczego - nie ma sprawy. Napiszcie, kopiujcie listę, a ja usunę nieaktualną że swojego wpisu 😊 Możecie wtedy zmieniać terminy porodu po każdym usg, a i tak 90% z nas urodzi zupełnie innego dnia 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:30

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Gratuluję wszystkich wizyt!

Oleczka, taki termin podałaś mi sama 11 lutego, więc musisz się siebie zapytać skąd Ci się wziął :)
    Jeszcze raz napiszę - proszę o wyrozumiałość, jest nas 80, każdy Wasz wpis śledzę, wpisuje daty, niki, płeć. Wyszukuje te informacje pochowane często w długim wpisie. Jeśli któraś z Was chcę się pobawić przez kolejne 3 miesiące w śledczego - nie ma sprawy. Napiszcie, kopiujcie listę, a ja usunę nieaktualną że swojego wpisu 😊 Możecie wtedy zmieniać terminy porodu po każdym usg, a i tak 90% z nas urodzi zupełnie innego dnia 😊
    Lami tego terminu nigdy nie mialam podanego jesli chodzi o polozne, lekarzy ani nawet mi to tak nie wychodzi.
    Poza tym ja nie pisalam tego z pretensjami, a raczej z usmiechem ze skad sie taka data wziela...
    Jesli ja tak napisalam (nie wiem skad mi sie to w takim razie wzielo :-) ) to owszem moj blad, ale skoro prowadzisz liste to nie reaguj w sposob 'i tak 90% urodzi innego dnia' bo to dla mnie brzmi troche jakby zniechecajaco do napisania czego kolwiek :-) nie musisz zmieniac, jest to tak naprawde nie istotne, ale zauwazylam blad i jak kazda 'reaguje' :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:59

10.09.2019 Marcel
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Lami tego terminu nigdy nie mialam podanego jesli chodzi o polozne, lekarzy ani nawet mi to tak nie wychodzi.
    Poza tym ja nie pisalam tego z pretensjami, a raczej z usmiechem ze skad sie taka data wziela...
    Jesli ja tak napisalam (nie wiem skad mi sie to w takim razie wzielo :-) ) to owszem moj blad, ale skoro prowadzisz liste to nie reaguj w sposob 'i tak 90% urodzi innego dnia' bo to dla mnie brzmi troche jakby zniechecajaco do napisania czego kolwiek :-) nie musisz zmieniac, jest to tak naprawde nie istotne, ale zauwazylam blad i jak kazda 'reaguje' :-)
    Oleczka, dokładnie tak samo napisałam Tobie odpowiedz z uśmiechem, a nie pretensjami 😊 Podałaś wątpliwości skąd wziął się termin 28, odpisałam, że taki podałaś 11 lutego, co łatwo pewnie sprawdzić 😊
    Moją wypowiedź o "90%... " poprzedza jeszcze kilka innych zdań i do nich mogę Cię skierować ponownie z prośbą o wyrozumiałość 😊

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami ja mam jutro prenatalne, więc pewnie ode mnie bedzie prośba o zmianę terminu, bo póki co z usg jest troszkę inny i mam nadzieję na dopisanie odpowiedniego koloru serduszka.

Dziewczyny kto jeszcze jutro widzi się z maluszkiem? 😊

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam w takim razie prośbę. Która z Was wchodzi na forum przez komputer? Może któraś z Was podejmie się skorygowania wszystkich dat i ja później wszystko umieszczę na pierwszej stronie? VianEthel?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja następna wizytę mam 3.04 i już się doczekać nie mogę :) VianEthel- o której wizytujesz?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte w srode, nie moge sie doczekac, mam nadzieje ze poznam plec tak na 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 20:59

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety tylko prze komórkę się loguje :(

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie. Myślałam że Sącza mi się wody płodowe albo nie trzymam moczu bo od dzisiaj nagle cały dzień miałam mokro w majtkach jak nigdy ale okazało się że wszytsko ok i to wynik tego że mam luteine dopochwowa do tego jest trochę cieplej i temp. Ciała też jest wyższa do tego dużo się ruszam i dlatego tak się dzieje więc mam się tym nie stresować. No i jak tylko lekarz zaczął badanie usg to zapytał czy chce znać płeć więc szybko powiedziałam że tak no i okazuje się że są jajcucha... A na prenatalnych była na 60%dziewczynka.. :) więc mile zaskoczenie ale faktycznie siusior duży więc nie da się chyba pomylić.. :) no i już oficjalnie pracuje do świąt :)
    AA i dzidzia starsza o kilka dni bo wg usg to już 14t+1d

agjot1979, pola0909, Mama_Zuzia, Janka0909, Lami, Bunia86 lubią tę wiadomość

8599skjo9dvue7er.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kochana, gratuluje jajeczek :)

Agucha90s lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha w takim razie gratulujemy syna! A w którym tyg miałaś te prenatalne?

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha90s wrote:
    Ja dziś byłam na wizycie. Myślałam że Sącza mi się wody płodowe albo nie trzymam moczu bo od dzisiaj nagle cały dzień miałam mokro w majtkach jak nigdy ale okazało się że wszytsko ok i to wynik tego że mam luteine dopochwowa do tego jest trochę cieplej i temp. Ciała też jest wyższa do tego dużo się ruszam i dlatego tak się dzieje więc mam się tym nie stresować. No i jak tylko lekarz zaczął badanie usg to zapytał czy chce znać płeć więc szybko powiedziałam że tak no i okazuje się że są jajcucha... A na prenatalnych była na 60%dziewczynka.. :) więc mile zaskoczenie ale faktycznie siusior duży więc nie da się chyba pomylić.. :) no i już oficjalnie pracuje do świąt :)
    AA i dzidzia starsza o kilka dni bo wg usg to już 14t+1d

Ale super, gratuluje siusiaka :* cudownie ze wszystko dobrze!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Agucha w takim razie gratulujemy syna! A w którym tyg miałaś te prenatalne?
    Dziękuję :)
    Prenatalne miałam w 11t+4d.

8599skjo9dvue7er.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest nas 80??? Na wrzesien ? Wow.

Fajnie, ze juz macie pewniaki. Ja mam nadzieje za tydzien uslyszec kto tam rosnie i mam nadzieje, ze wszystko jest z maluchem w porzadku.

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze tyle z was juz zna plec! Ja to pewnie predko sie nie dowiem:-(

10.09.2019 Marcel
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agjot1979 wrote:
    Ja mam wizyte w srode, nie moge sie doczekac, mam nadzieje ze poznam plec tak na 100%

To wizytujemy razem :)

Agucha bardzo gratuluję synka :D

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Super ze tyle z was juz zna plec! Ja to pewnie predko sie nie dowiem:-(
    To jest nas dwie! 😂

3jgx3e3koyqms61s.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ