X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem!
    Dziewczyny tak mi się zachciało spać po tych badaniach że spałam 3,5 godz i już nadrabiam :) a więc z Dzidzia wszystko bardzo dobrze, całe i zdrowe ❤️ szczegółowe badania -wszystko nam doktor pokazał, krew też robiłam. Niestety płeć jeszcze nie znana i znów mi zmienił termin że Dzidzia tydzień młodsza więc ja mam co wizytę to inaczej :/ najważniejsze że maluszek cały i zdrowy, grzecznie dziś leżał/leżała w przeciwieństwie do poprzedniej wizyty :D
    Zazdroszczę Wam że już znacie płeć!
    Gratuluję dzisiejszych dobrych wieści Kochane :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abe148dc8534.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:05

miczitanka, Mama_Zuzia, Ann.., Lami, Gomerka, Mama_Staszka, pola0909, Mamadwojki, Agusia_pia, monkle, Arashe lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Jestem jestem!
    Dziewczyny tak mi się zachciało spać po tych badaniach że spałam 3,5 godz i już nadrabiam :) a więc z Dzidzia wszystko bardzo dobrze, całe i zdrowe ❤️ szczegółowe badania -wszystko nam doktor pokazał, krew też robiłam. Niestety płeć jeszcze nie znana i znów mi zmienił termin że Dzidzia tydzień młodsza więc ja mam co wizytę to inaczej :/ najważniejsze że maluszek cały i zdrowy, grzecznie dziś leżał/leżała w przeciwieństwie do poprzedniej wizyty :D
    Zazdroszczę Wam że już znacie płeć!
    Gratuluję dzisiejszych dobrych wieści Kochane :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abe148dc8534.jpg

Śliczny maluszek! Bardzo się cieszę ze wszystko w porządku. Wychodzi na to, ze dłużej pochodzisz z brzuszkiem ❤️ Tez już niedługo się dowiesz jaka płeć, tak naprawdę 13t to jeszcze przecież bardzo wcześnie :*

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Śliczny maluszek! Bardzo się cieszę ze wszystko w porządku. Wychodzi na to, ze dłużej pochodzisz z brzuszkiem ❤️ Tez już niedługo się dowiesz jaka płeć, tak naprawdę 13t to jeszcze przecież bardzo wcześnie :*
    Dziękuję za ciepłe słowa :) moja ginekolog kazała mi się trzymać jednak wcześniejszego terminu, hmm chyba dowiem się tak naprawdę jak już pojadę na porodówke :D

• Lami Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich wizyt!

Oleczka, taki termin podałaś mi sama 11 lutego, więc musisz się siebie zapytać skąd Ci się wziął :)
    Jeszcze raz napiszę - proszę o wyrozumiałość, jest nas 80, każdy Wasz wpis śledzę, wpisuje daty, niki, płeć. Wyszukuje te informacje pochowane często w długim wpisie. Jeśli któraś z Was chcę się pobawić przez kolejne 3 miesiące w śledczego - nie ma sprawy. Napiszcie, kopiujcie listę, a ja usunę nieaktualną że swojego wpisu 😊 Możecie wtedy zmieniać terminy porodu po każdym usg, a i tak 90% z nas urodzi zupełnie innego dnia 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:30

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Gratuluję wszystkich wizyt!

Oleczka, taki termin podałaś mi sama 11 lutego, więc musisz się siebie zapytać skąd Ci się wziął :)
    Jeszcze raz napiszę - proszę o wyrozumiałość, jest nas 80, każdy Wasz wpis śledzę, wpisuje daty, niki, płeć. Wyszukuje te informacje pochowane często w długim wpisie. Jeśli któraś z Was chcę się pobawić przez kolejne 3 miesiące w śledczego - nie ma sprawy. Napiszcie, kopiujcie listę, a ja usunę nieaktualną że swojego wpisu 😊 Możecie wtedy zmieniać terminy porodu po każdym usg, a i tak 90% z nas urodzi zupełnie innego dnia 😊
    Lami tego terminu nigdy nie mialam podanego jesli chodzi o polozne, lekarzy ani nawet mi to tak nie wychodzi.
    Poza tym ja nie pisalam tego z pretensjami, a raczej z usmiechem ze skad sie taka data wziela...
    Jesli ja tak napisalam (nie wiem skad mi sie to w takim razie wzielo :-) ) to owszem moj blad, ale skoro prowadzisz liste to nie reaguj w sposob 'i tak 90% urodzi innego dnia' bo to dla mnie brzmi troche jakby zniechecajaco do napisania czego kolwiek :-) nie musisz zmieniac, jest to tak naprawde nie istotne, ale zauwazylam blad i jak kazda 'reaguje' :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:59

10.09.2019 Marcel
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Lami tego terminu nigdy nie mialam podanego jesli chodzi o polozne, lekarzy ani nawet mi to tak nie wychodzi.
    Poza tym ja nie pisalam tego z pretensjami, a raczej z usmiechem ze skad sie taka data wziela...
    Jesli ja tak napisalam (nie wiem skad mi sie to w takim razie wzielo :-) ) to owszem moj blad, ale skoro prowadzisz liste to nie reaguj w sposob 'i tak 90% urodzi innego dnia' bo to dla mnie brzmi troche jakby zniechecajaco do napisania czego kolwiek :-) nie musisz zmieniac, jest to tak naprawde nie istotne, ale zauwazylam blad i jak kazda 'reaguje' :-)
    Oleczka, dokładnie tak samo napisałam Tobie odpowiedz z uśmiechem, a nie pretensjami 😊 Podałaś wątpliwości skąd wziął się termin 28, odpisałam, że taki podałaś 11 lutego, co łatwo pewnie sprawdzić 😊
    Moją wypowiedź o "90%... " poprzedza jeszcze kilka innych zdań i do nich mogę Cię skierować ponownie z prośbą o wyrozumiałość 😊

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami ja mam jutro prenatalne, więc pewnie ode mnie bedzie prośba o zmianę terminu, bo póki co z usg jest troszkę inny i mam nadzieję na dopisanie odpowiedniego koloru serduszka.

Dziewczyny kto jeszcze jutro widzi się z maluszkiem? 😊

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam w takim razie prośbę. Która z Was wchodzi na forum przez komputer? Może któraś z Was podejmie się skorygowania wszystkich dat i ja później wszystko umieszczę na pierwszej stronie? VianEthel?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja następna wizytę mam 3.04 i już się doczekać nie mogę :) VianEthel- o której wizytujesz?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte w srode, nie moge sie doczekac, mam nadzieje ze poznam plec tak na 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 20:59

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety tylko prze komórkę się loguje :(

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie. Myślałam że Sącza mi się wody płodowe albo nie trzymam moczu bo od dzisiaj nagle cały dzień miałam mokro w majtkach jak nigdy ale okazało się że wszytsko ok i to wynik tego że mam luteine dopochwowa do tego jest trochę cieplej i temp. Ciała też jest wyższa do tego dużo się ruszam i dlatego tak się dzieje więc mam się tym nie stresować. No i jak tylko lekarz zaczął badanie usg to zapytał czy chce znać płeć więc szybko powiedziałam że tak no i okazuje się że są jajcucha... A na prenatalnych była na 60%dziewczynka.. :) więc mile zaskoczenie ale faktycznie siusior duży więc nie da się chyba pomylić.. :) no i już oficjalnie pracuje do świąt :)
    AA i dzidzia starsza o kilka dni bo wg usg to już 14t+1d

agjot1979, pola0909, Mama_Zuzia, Janka0909, Lami, Bunia86 lubią tę wiadomość

8599skjo9dvue7er.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kochana, gratuluje jajeczek :)

Agucha90s lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha w takim razie gratulujemy syna! A w którym tyg miałaś te prenatalne?

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha90s wrote:
    Ja dziś byłam na wizycie. Myślałam że Sącza mi się wody płodowe albo nie trzymam moczu bo od dzisiaj nagle cały dzień miałam mokro w majtkach jak nigdy ale okazało się że wszytsko ok i to wynik tego że mam luteine dopochwowa do tego jest trochę cieplej i temp. Ciała też jest wyższa do tego dużo się ruszam i dlatego tak się dzieje więc mam się tym nie stresować. No i jak tylko lekarz zaczął badanie usg to zapytał czy chce znać płeć więc szybko powiedziałam że tak no i okazuje się że są jajcucha... A na prenatalnych była na 60%dziewczynka.. :) więc mile zaskoczenie ale faktycznie siusior duży więc nie da się chyba pomylić.. :) no i już oficjalnie pracuje do świąt :)
    AA i dzidzia starsza o kilka dni bo wg usg to już 14t+1d

Ale super, gratuluje siusiaka :* cudownie ze wszystko dobrze!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Agucha w takim razie gratulujemy syna! A w którym tyg miałaś te prenatalne?
    Dziękuję :)
    Prenatalne miałam w 11t+4d.

8599skjo9dvue7er.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest nas 80??? Na wrzesien ? Wow.

Fajnie, ze juz macie pewniaki. Ja mam nadzieje za tydzien uslyszec kto tam rosnie i mam nadzieje, ze wszystko jest z maluchem w porzadku.

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze tyle z was juz zna plec! Ja to pewnie predko sie nie dowiem:-(

10.09.2019 Marcel
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agjot1979 wrote:
    Ja mam wizyte w srode, nie moge sie doczekac, mam nadzieje ze poznam plec tak na 100%

To wizytujemy razem :)

Agucha bardzo gratuluję synka :D

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Super ze tyle z was juz zna plec! Ja to pewnie predko sie nie dowiem:-(
    To jest nas dwie! 😂

3jgx3e3koyqms61s.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ