Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ja dziś pierwszy raz od 2 tygodni czuję ulgę. mój brzuch w nocy był w miarę normalny....zniknęła gruba napięta kulka. postanowiłam wczoraj wziąć magnez i się zastanawiam czy to on zdążył już coś pomóc czy to efekt placebo. jedno jest pewne, jest lepiej i fizycznie a tym samym mam psychiczny komfort. chociaż pewnie nie powinnam brać tego magnezu bez konsultacji z lekarzem.
co do śluzu to chyba normalne. ja mam go dużo od początku- głównie mleczny bądź blado-żółty. cytologia ok, lekarz też mówi, że ok -
magda.g85 wrote:ja też się witam w 17 tyg
u mnie hemoglobina z 13,5 na 12,2. bardziej się martwię o płytki krwi bo ilość maleje. mam nadzieję, że znacząco nie spadnie.
-
A mój sąsiad od 4miesięcy cholera robi remont. I albo wierci całymi dniami albo stuka wali, od wczoraj co chwila prąd nam przerywa(nie wiem czy to jest spowodowane grzebieniem u niego) a teraz uszykowalam sobie ryż z jabłkami żeby zapiec... I co?! Akurat jak odpaliłem piekarnik to wylaczyli na chwilę prąd... I się chyba spalił.... Bo nie nagrzewa... No szlag mnie zaraz chyba trafi!! A to mieszkanie wynajmowane więc jakiegoś super sprzętu nie ma... Już mnie wkurza wszystko....!
-
Mnie martwią z kolei moje leukocyty bo ja od zawsze mam poniżej normy. W ciąży niby powinny wzrastać a moje ani drgna. Lekarka mówi że taka moja uroda z tego wynika i tylko non stop muszę suplementów kwas foliowy i acerole czyli czysta postać Wit C .
-
Z tym, ze nospa to nie cuierki calkowicie sie zgodze. Nospe bierze sie na skurcze takie, ktore moga skracac szyjke czyli idace od okolicy zoladka do samego dolu, ktore czesto bola. Inne wszelkie ciagniecia, lub skurcze w samym dole nie sa grozne.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
O wózkach jest osobny wątek chyba na II trymestrze.
Z Nospa się zgodzę. A przed chwila wzięłamcórka mi się obudziła z rykiem i się zerwalam tak ze mnie zgieło w pol. Nic nie pomogło. Ale to druga tabletka od początku ciazy wiec chyba nie jest zle.
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Arashe wrote:Lubieswieczki współczuję strasznie, u Nas też całe wakacje od rana walili i wiercili jakby wszystkie ściany usuwali. Polecam zatyczki do uszu, na brak prądu niestety nie ma pocieszenia
Już normalnie nie mam słów... Ale faktycznie zryli tam całe mieszkanie..i końca nie widać. I nie znają godziny czy 20 czy 7 rano to lecą. Ja już mam dość... Najgorsze są weekendy bo musimy dosłownie wyjść z domu bo ani obejrzeć film ani nic... -
Lubieświeczki, przerąbane
U nas wczoraj teść malował, skończył po 21 i już się stresowałam, czy nie za długo się tłuczemy i w ogóle. Ale to jeden dzień. A sąsiad jak remontował obok mieszkanie popołudniami to do 23 walił po ścianach i wiercił, nikt uwagi nie zwrócił.
Ja korzystając z dużego lustra u mamy, strzeliłam sobie fotkęBo w mieszkaniu nie mam takiego. Dopiero jak widzę odbicie w lustrze to zauważam, że brzuch rośnie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/103e8b801ae8.jpgLubieswieczki, Arashe, cytrynówka, Ann.., pola0909, Cyntia, aannkka, monkle lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lubieswieczki u mnie też słabo, w pierwszej ciazy dopiero wybilo mnie pod koniec, więc się nie przejmuje. Równie dobrze mogę udawać, że nie jestem w ciąży. Na pocieszenie zrobię Ci zdjęcie
Lubieswieczki lubi tę wiadomość
-
Mój brzuch teraz wygląda jakbym po prostu się przejadła, więc go ukrywam. Ale jak tylko będzie taki ciążowy to wbijam się w obcisłe sukienki
no chociaż mam nadzieję, że tak za 3 tygodnie to jeszcze będzie ukrywalny, bo mam urodziny przyjaciółki, której boję się powiedzieć, a tym bardziej nie chciałabym, żeby się dowiedziała w urodziny, bo to byłby dla niej cios.
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
AmyLee44 wrote:Ja chciałam aby mnie admini zrobili autorem wątku ale nie chcą wtedy by był jako pierwszy post, ale wtedy może Ann bo jest na 1 stronie i może wpisywać
AmyLee44 a co im napisałaś?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
magda.g85 wrote:dziś powtarzałam morfologię. płytki skoczyły na szczęście do 213. z kolei hemoglobina w przeciągu 2 tyg. jeszcze mi spadła z 12,2 na 11,5
Ja mam płytek 118 tys, norma w ciąży jest do 100, na pewno zejdę poniżej, ale i tak nic nie zrobią, najwyżej podadzą płytki przed porodem jak będzie groził mi krwotok.magda.g85 lubi tę wiadomość