Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
INFORMACJA:
Jak wiecie Lami kilka, a może kilkanaście stron temu pisała, że szuka zmiennika do prowadzenia listy na pierwszej stronie.
Rozmawiałam z nią przez PW i póki co sytuacja wygląda tak, że ja będę śledzić i aktualizować informacje odnośnie terminów, kolorowych serduszek (jeśli chcecie jeszcze jakąś informację, żeby była dodana to śmiało na priv), a Lami będzie wklejać gotowca.
Ann.. dziękuję, że zgodziłaś się pomóc. Jeśli chcesz Ty od razu to wklejać to nie ma sprawy, daj tylko znać i będziemy działać.
Stąd moja prośba o trochę czasu, bo od rana przebrnęłam przez 15 stron a jest ich już prawie 400. Planuję wyrobić się do końca tygodniaPotem będzie uzupełniane pewnie 2 razy na tydzień.
Także śmiało piszcie, mój priv stoi przed Wami otworemOczywiście łatwiej mi będzie jeśli info o zmianach prześlecie mi właśnie na priv, ale i tak staram się czytać na bieżąco, więc nie powinien mi umknąć i post na wątku.
W sprawie basenu jeszcze... macie jakieś sprawdzone probiotyki? Coś poleconego od lekarza czy kupowałyście na własną rękę?
Mnie by się basen przydał ze względu na dyskopatię, o której już wcześniej wspominałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 08:41
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Vian, masz w takim razie trochę do przebrniecia. Ja uważam że aby Tobie pomoc to może nie prosimy o zmianę terminu co wizytę bo to można się pogubić. Ja miałam już 3 albo 4 wyliczone a pewnie i tak każda z nas urodzi inaczej. Moja lekarka mówiła że jeśli termin z usg nie jest większy/mniejszy niż tydzień niż om to wtedy trzymamy się terminu z om.
-
Lubieswieczki wrote:Vian, masz w takim razie trochę do przebrniecia. Ja uważam że aby Tobie pomoc to może nie prosimy o zmianę terminu co wizytę bo to można się pogubić. Ja miałam już 3 albo 4 wyliczone a pewnie i tak każda z nas urodzi inaczej. Moja lekarka mówiła że jeśli termin z usg nie jest większy/mniejszy niż tydzień niż om to wtedy trzymamy się terminu z om.
Lubieswieczki jak nadrobię to potem będzie już z górkiTo miłej z Twojej strony, że chcesz mi to ułatwić. Mąż po południu pracuje dziś i jutro więc mam sporo czasu a zamiast siedzieć sama i patrzeć w ściany zajmę się czymś przydatnym.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Hej dziewczyny, witam się w końcu i ja 😊 termin mam na 29 września, byłam wczoraj na prenatalnych i mój dzidziol miał 61mm.
Co do płci to jeszcze nie dostałam informacji, natomiast przeczucie mówi mi, że to chłopiec. W domu mam rozbrykaną czterolatkę. Jestem na L4 od trzech tygodni.
A nawiązując do tematu KP karmiłam 21 miesiecy, ale początki były naprawdę bardzo trudne. Polecam system 7-5-3 na rozbujanie laktacji. Co do odstawienia u nas sprawdziła się rozłąka (miałam szkolenia z pracy) oraz zakleilam sutki plastrami i wytłumaczyłam w ten sposób córce, że są chore i już nie ma w nich mleczka. Czasem proste sposoby są najlepsze 😊Mama_Zuzia, Arashe lubią tę wiadomość
-
Aster4n wrote:Hej dziewczyny, witam się w końcu i ja 😊 termin mam na 29 września, byłam wczoraj na prenatalnych i mój dzidziol miał 61mm.
Co do płci to jeszcze nie dostałam informacji, natomiast przeczucie mówi mi, że to chłopiec. W domu mam rozbrykaną czterolatkę. Jestem na L4 od trzech tygodni.
A nawiązując do tematu KP karmiłam 21 miesiecy, ale początki były naprawdę bardzo trudne. Polecam system 7-5-3 na rozbujanie laktacji. Co do odstawienia u nas sprawdziła się rozłąka (miałam szkolenia z pracy) oraz zakleilam sutki plastrami i wytłumaczyłam w ten sposób córce, że są chore i już nie ma w nich mleczka. Czasem proste sposoby są najlepsze 😊
Witaj Aster4n! Fajnie ze do nas dolaczylas :^ -
Hej. Ja właśnie piję kawkę rozpuszczalną i jem sałatkę owocową
U mnie hemoglobina nadal wysoka tzn w normie ale ładna. zobaczymy jaka teraz będzie. we wtorek robię badania a w pt za tydzień wizyta! już nie mogę się doczekać aby zobaczyć maleństwo i może dowiem się kto mieszka w brzuszku
jutro jadę z synem rano do lidla na polowanie. chcę legginsy i dwu-pak bluzek ciążowych i może małemu jakieś body wezmę -
Hej dziewczyny! mam pytanie czy śluz o konsystencji białka jaja kurzego i do tego spięcia w dole brzucha to na tym etapie ciąży coś normalnego czy powód do niepokoju?
-
Cyntia- wzajemnie, miłego dnia :*
Agusia- tydzień szybko zleci! Nim się obejrzysz już malucha będziesz oglądać
E.mila- śluz może się zmieniać, póki nie ma brzydkiego zapachu lub jakiegoś podejrzanego koloru to wszystko jest ok. Próbowałaś magnez i nospe na spięcia brzucha?Cyntia lubi tę wiadomość
-
Wczoraj po tej akcji z plamieniem i wizyta na IP bałam się zasnąć ale udało się. Dziś rano brudzenie już tylko podczas toalety ale to już bardziej rozpuszczajaca się luteina zabarwiona na brązowo. Dzisiaj cały dzień będę leżała męża już wysłałam na zakupy na weekend bo jutro on cały dzień pracuję a ja nie zamierzam się nigdzie ruszać poza kuchnia i toaleta...
Chyba Ktoś czuwał nade mną że wzięłam dzień wcześniej zwolnienie przed którym tak się wzbranialam...manda21 lubi tę wiadomość
-
VianEthel2 wrote:Lubieswieczki jak nadrobię to potem będzie już z górki
To miłej z Twojej strony, że chcesz mi to ułatwić. Mąż po południu pracuje dziś i jutro więc mam sporo czasu a zamiast siedzieć sama i patrzeć w ściany zajmę się czymś przydatnym.
Pewnie to już jak będziesz chciała. Ja po prostu dostałabym szału jakbym miała co chwile zmieniaćBo jest nas tu bardzo dużo
Jeśli chodzi o śluz, to niepokojący jest żółty, szary, brązowy i jeszcze jak brzydko pachnie. Jajko kurze raczej jest ok.
Ja właśnie siedzę i robię listę rzec z y które będą do kupienia, bo nie mam nicMój brat ma córeczkę więc dla młodego za dużo rzeczy nie skapnie.Ogladam też wózki na necie żeby mieć jakieś minimalne pojęcie i chyba muszę cofnąć się kilka stron żeby was jeszcze raz poczytać
-
E.mila wrote:Hej dziewczyny! mam pytanie czy śluz o konsystencji białka jaja kurzego i do tego spięcia w dole brzucha to na tym etapie ciąży coś normalnego czy powód do niepokoju?
A i pamiętajcie że nospa to nie cukierki. W pierwszej ciąży co chwilę miałam jakieś kłucia, rozciągania, skurcze - ani jednej nospy nie wzielam. Trochę nie rozumiem po co?
Co do terminu porodu?? Przecież przyjmuje się jeden - ten z pierwszych USG (lub om, w zależności czy duża rozbieżność była) , macie go w karcie ciąży.Lubieswieczki, cytrynówka, alex0806 lubią tę wiadomość
-
Właśnie, będzie mniej zamieszania jak każda poda swój termin z karty ciąży albo OM i nie będziecie musiały tego zmieniać
I tak urodzimy w innych dniach, większość ma suwaczki i wszystko widać
A przecież nie uczymy się tej listy na pamięć
Mnie coś dzisiaj kłuje blizna po wyrostku. Pewnie się brzuch rozciąga i dlatego tak. Jestem u rodziców i sobie mogę odpoczywać, nawet gotować nie muszę więc korzystam.
Co do śluzu to może się zmieniać. Ja teraz mam biały albo przezroczysty właśnie, sporo go leci i czasem wkładkę zakładam. A wcześniej był żółty i lekarz od razu mi dał Primafucin, chociaż nic nie swędziało. Okazało się później w cytologii że infekcja.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
trzymajmy się może terminów, które są napisane na karcie ciąży, przecież potem dzieci rosną szybciej/wolniej, te wyniki i szacowania są po I trymestrze już niewiarygodne, sama po sobie wiem jak to było w pierwszej ciąży- pod koniec dziecko było już takie duże, że TP pojawiał się na 12 grudnia a urodziłam 1 stycznia
zapomniałam wam napisać, że ze względu na to zapalenie pęcherza siedzę do środy w domu na L4. Potem planuję jednak wrócić do pracy chociaż na trochę, żeby podomykać ważne tematy, przekazać obowiązki itp