Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwsza strona super
.
Ja cierpię na bezsenność, albo po prostu za dużo na głowie. Tylko dlaczego codziennie muszę się obudzić...
Zaczynam dzisiaj 16 tydzień, brzuszek już fajnie widoczny. I od wczoraj czuję raczej malutką, a zaczęło się od ,,dyskusji" z mężem, po której się popłakałam i wtedy mała o sobie przypomniała. Juz od wczoraj czuję regularnie.
Ja na wizytę smigam za tydzień i już nie mogę się doczekać podglądnięcia dzidzi.
Pozdrawiam serdecznieJusi 28, monkle lubią tę wiadomość
Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
Hej witam sie i ja. Dzis zaczynam 17 tc. Ruchy poki co nie dokladnie czuje. Czasem cos puknie ale nie reguralnie. lozysko na przedniej scianie plus waga wiec musze jeszcze poczekac.
Jutro jade na badania krwi a w pt wizyta. -
Hej dziewczyny
Piękna lista
Wszystko ładnie się prezentuje
Mamy jesCze Type niespodzianek że wszystko może się zmienić
)
Jaga ja też mało śpię, co chwile się budzę. W nocy jest masakra... Także nie jesteś samachciałabym choć jedną no przespać cała
A co do szyjki to tak koniecznie trzeba ją sprawdzać. U mnie było wszystko dobrze. A na ostatniej wizycie tydzień temu znalazł się polip i lekarka powiedziała ze szyjka nie wygląda dobrze, że jest nieprawidłowa. I nie chodzi o długośc a ogólnie wygląd. Czekam na wyniki cytologii i za tydzień obejrzy mi ją jeszcze raz czy może to było przejściowe. Ale mówiła że jeśli się nie poprawi to zrobi posiew i skieruje mnie na kolposkopie. Więc zastanawiam się czy te moje uklocia nie były od niejMiała któraś z Was takie badanie?
-
Lubieswieczki wrote:
A co do szyjki to tak koniecznie trzeba ją sprawdzać. U mnie było wszystko dobrze. A na ostatniej wizycie tydzień temu znalazł się polip i lekarka powiedziała ze szyjka nie wygląda dobrze, że jest nieprawidłowa. I nie chodzi o długośc a ogólnie wygląd. Czekam na wyniki cytologii i za tydzień obejrzy mi ją jeszcze raz czy może to było przejściowe. Ale mówiła że jeśli się nie poprawi to zrobi posiew i skieruje mnie na kolposkopie. Więc zastanawiam się czy te moje uklocia nie były od niejMiała któraś z Was takie badanie?
Jak leżałam w szpitalu to razem z dziewczyną która miała zleconą kolposkopie ze względu na złą cytologie. Badanie nie jest długie i mówiła, że nie jest bolesne.Lubieswieczki lubi tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Ja się boję o szyjkę, bo jestem po 2 lyzeczkowaniach i histeroskopii. Mam nadzieję, że wytrzyma. W poprzedniej ciąży jeszcze na dodatek wody mi odeszły, co prawda po amniopunkcji, nie same z siebie, ale i tak za każdym razem jak mam upławy, a przy luteinie trochę tego mam, wracają koszmary.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ja tez miałam na ostatniej wizycie sprawdzana szyjkę zarówno usg dopochwowym jak i w normalnym fizykalnym badaniu:)
Witam się dziewczynki w nowym tygodniu,
Dzisiaj kończymy 17 tydzień i zaczynamy 18, cytrynówka, Ty też 😬🙈🍋
Ale ten czas mi mija.. ktoś dzisiaj wizytuje?Ann.. lubi tę wiadomość
-
Lesnasarenka wrote:Ja jeszcze tydzień do wizyty...
Rozpisałyście się strasznie. Vian i Ann lista świetna.
Zastanawiam się właśnie czy iść dzisiaj na vadania czy jutro. Te na hiv, kiłę i tym podobne nie trzeba na czco, prawda?
Tak, nie musisz być na czczoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 07:20
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Ja tez cierpie na bezsennosc. Regularnie co noc budze sie mniej wiecej o tej samej porze. Wtedy zeby meza nie budzic to biore czytnik pod koldre i sobie czytam
Dziewczyny coraz blizej jestescie terminów badan polowkowychpowiedzcie mi czy warto zrobic to badanie prywatnie i w 3d? Chcialabym zeby ono bylo bardzo dokladne i na nfz juz nie licze...
-
Myślę że warto wybrać się do dobrego lekarza, może być też na NFZ zdarzają się tacy. Bardzo dużo parametrów jest sprawdzanych i dobrze iść do kogoś zaufanego. Ja idę prywatnie do lekarki u której robiłam badania w 12tyg. Ma ona jednocześnie 3d więc będzie zrobione. Jednak gdyby nie miała to chhba specjalnie bym się nie umawiala żeby mieć 3d.
Ale moim zdaniem warto znaleźć kogoś dobrego. -
marchev wrote:Ja tez cierpie na bezsennosc. Regularnie co noc budze sie mniej wiecej o tej samej porze. Wtedy zeby meza nie budzic to biore czytnik pod koldre i sobie czytam
Dziewczyny coraz blizej jestescie terminów badan polowkowychpowiedzcie mi czy warto zrobic to badanie prywatnie i w 3d? Chcialabym zeby ono bylo bardzo dokladne i na nfz juz nie licze...
Moim zdaniem to jest bardzo ważne badanie i tak mi zawsze lekarze je przedstawiali- na innych mogłabym oszczędzać, ale połówkowe jest ogromnie ważne i na tej wizycie są sprawdzane różne parametry. 3D to na pewno fajne urozmaicenie bo możesz zobaczyć maluszka bardziej „realnie” ale nie jest konieczne do wykonania samego badania. Ja jestem na TAK -
Na badaniu polowkowym jest sprawdzane wszystko dokładnie, bo już ładnie widać. Z tego co pamiętam to w pierwszej ciąży lekarz duża uwagę skupiał na serduszku
-
Cześć dziewczyny dzisiaj mam wizytę ale tylko dlatego że w zwarte pojawiły się te plamienia i dzisiaj idę do swojego żeby się uspokoić że wszytsko jest ok a po drugie muszę skonsultować z nim dawki luteiny i duphastonu... Pewnie pomyślcie że jestem wariatka że tak latam do lekarza ale dalej coś mnie nie pokoi tam... Do tego wczoraj zaczął boleć mnie tak jakby jajnik ale to nie był taki typowy ból tylko jakby pieczenie z ciagnieciem...
-
Witajcie
Co prawda nie śpię już od 5:55 ale nie mogłam się zebrać do pisania.
Prześlijcie mi proszę na pw kiedy w KWIETNIU macie wizyty.
Dzięki
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Lubieswieczki wrote:No właśnie... Powiedzcie mi połowkowe robi się 20-21 tydzień. Ale skończony? Tzn 20+0-21+6? Czy od 19+0-20+6? Głupie pytanie ale planuje umówić się 20+0 i zastanawiam się czy to będzie sam początek czy akurat połowa czasu kiedy je się wykonuje?
Połówkowe robi się od 18 ukończonego tygodnia do 22 tygodnia skończonego- tylko ze najlepiej umawiać się od 19-21 tygodnia ze względu na to żeby dziecko nie było ani za duże ani za małe -
Mama_Zuzia wrote:Połówkowe robi się od 18 ukończonego tygodnia do 22 tygodnia skończonego- tylko ze najlepiej umawiać się od 19-21 tygodnia ze względu na to żeby dziecko nie było ani za duże ani za małe
Super dziękujęczyli jak pójdę w skończonym 20 to będzie dobrze
bo już się martwilam że za wcześnie a później święta i planuje zostać troszkę u rodzinki