X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen ja właśnie obawiam się tego, ze szpitale nie są przygotowane na te nowe wymogi.
    Wizyta w poradni leczenia bólu (nawet nie wiem co to jest) jest konieczna aby dostać znieczulenie? Zglupialam teraz.

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
    (16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Kumen mi ketonal za mocno orał żołądek. Najlepszy był tramal hihi :)
    Tramalem raz sie normalnie nacpalam. Nie bylo w domu ketonalu na straszny bol zeba a byl tramal w kropelkach, zostal po mamie, ktora wczesniej zmarla na raka i miala tramal w 100% refundowany. Ojciec jeszcze mnie podbuzowal ze jak jego mocno boli to bierze taka dawke tramalu i momentalnie przechodzi.
    Wzielam 4 kropelki na lyzke cukru. Ledwo doszlam do pokoju, padlam na podloge bo lozko bylo nie rozlozone i lezalam tak dobre 6 godzin w bezruchu, oczywiscie bol zeba nie przeszedl:) ale nauczke dostalam.

Ewcia88 lubi tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ewcia, fajnie ze wróciłaś!:)

Na pocieszenie powiem ze jak się kończą jedne dolegliwości to zaczynaja się inne, także to tez nie jest tak ze się kończy i super ekstra haha /)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano wrote:
    O fajnie ze poruszony temat wakacji :) ja sama nie wiem czuje się dobrze wszytko ok i nie wim jak z lotami lekarz nie zabronił no ale ... chcieliśmy lecieć na Florydę w maju i cały czas się zastanawiam czy taki długi lot noe zaszkodzi ?! Jak myślicie ? Jeszzcze poczekamy jak będzie w kwietniu i pomyślimy :) a do Włoch planujemy w czerwcu ale to już samochodem :)

Ano,
    wg mnie jesli ciąża jest prawidłowa to sam lot nie zaszkodzi, ja osobiście boję się ewentualnych problemów na miejscu i jakości pomocy medycznej.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 w zasadzie to koło Wrocławia bo pietzrykowice ale do Bielan to około 10 min.
    Jeszcze się nie zastanawiałam ale po ostatnich przejściach na izbie przyjęć na pewno nie Borowska. Zresztą jak mój lekarz prowadzący zobaczył papier z izby na borowskiej to pogratulowal cierpliwości i odwagi.
    Ja myślałam nad klinikami bo mam wskazania do cc. Z tego co zdążyłam się zorientować to dziewczyny też chwała sobie brochow.

8599skjo9dvue7er.png
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon bardzo mi przykro. W którym tyg ciąży się to stało?

Ja poronilam w lipcu 2018 bardzo wczesnie - 6 tydzień i z kolei mialam wszelkie objawy.
    W tej ciąży w 6 tygodniu nie czułam jeszcze nic.

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Mialam leciec w maju do Hiszpanii, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. Mój gin powiedział, że nie ma oficjalnych żadnych przeciwwskazań, ale on uważa, że samolot to nie miejsce dla ciężarnej poza tym w obcym kraju ciężej o pomoc w razie potrzeby.

Ewcia u mnie to samo. Oficjalnego zakazu nie ma. Ale ani na słońcu nie poleżę, ani do morza, z basenem też to słabo widzę, bo nie wiadomo jak dbają o czystość. Do tego inne jedzenie, o drinkach można zapomnieć i nie wiadomo jak z opieką gdyby cokolwiek się stało. Także dla mnie wyjazd trochę stracił sens. Polskie może na kilka dni, żeby jodu powdychać a wakacje, może za rok. :)

Pom-pon lubi tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha90s WITAJ W KLUBIE. Bylam W nocy na Borowskiej w 8tc z plamieniami.
    To co tam się odwala to jakiś żart...

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które jeszcze nie podały wizyt na kwiecień bardzo proszę o informację. Do poniedziałku niedaleko :P

Co myślicie, żeby koło nicku na pierwszej stronie wpisać miasto, albo chociaż województwo?

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Dziewczyny, które jeszcze nie podały wizyt na kwiecień bardzo proszę o informację. Do poniedziałku niedaleko :P

Co myślicie, żeby koło nicku na pierwszej stronie wpisać miasto, albo chociaż województwo?
    Ja mam wizytę 11 kwietnia :) I uważam,że podanie miast przy nicku to super pomysł.

A co w ogole uważacie żeby przenieść naszą grupę na fb? Tam jest nieco wygodniej I przejrzysciej. Podrzucam jedynie pomysł :)

Dori777 lubi tę wiadomość

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Pom-pon bardzo mi przykro. W którym tyg ciąży się to stało?

Ja poronilam w lipcu 2018 bardzo wczesnie - 6 tydzień i z kolei mialam wszelkie objawy.
    W tej ciąży w 6 tygodniu nie czułam jeszcze nic.

No właśnie dość późno, bo w 10 tc, w sierpniu 2018.
    Dlatego teraz tak schizuję.

Vian,
    ja mam wizytę 5 kwietnia :)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Kumen ja właśnie obawiam się tego, ze szpitale nie są przygotowane na te nowe wymogi.
    Wizyta w poradni leczenia bólu (nawet nie wiem co to jest) jest konieczna aby dostać znieczulenie? Zglupialam teraz.
    Jak lezalam nie dawno w szpitalu to sie takich nowosci dowiedzialam:) u mnie w szpitalu jest taka poradnia, normalnie tam gdzie inne gabinety na nfz. Mnie tak wlasnie poinformowano.
    Niektorzy ginekolodzy sa w tym programie Koc, kazdy lekarz ma przypisane koordynatorki do ktorych mam dzwonic z kazdym problemem. Np nie chca mnie gdzies zapisac do specjalisty to koordynatorki zalatwiaja to za mnie i dzwonia do mnie z gorowym terminem. Tak samo badania, mimo ze chodze prywatnie do ginekologa i on wypisuje skierowania prywatne to pozniej koordynatorka umawia mnie do poradni nfz i tam przepisuja zlecone badania, ktore wykonuje calkowicie za darmo. Tak samo ze znieczuleniem. Lepiej umowic sie z anestezjologiem juz wczesniej, wypelnic papierki, przy przyjeciu do porodu tylko potwierdzic i tyle. Nie ma blagania, proszenie itp:)

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kochane, lot sam w sobie nie zaszkodzi ale gorzej z opieka w obcym kraju. Ja naszczescie na wakacje lece do Pl woec nie mam sie co martwic:-) jedynie samym lotem. Czy lepiej wzziac jakas nospe przed wylotem, badz cos rozkurczowego?:-)

10.09.2019 Marcel
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon do 10 tyg najczęściej poronienie ma podłoże genetyczne...Ale fakt mega słabo,ze tak późno.
    Ja uniknęłam zabiegu. Oczyściło się samo.
    Jesteśmy już w II trymestrze wiec ryzyko takiej przykreJ sytuacji jest bardzo niewielkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 15:01

Pom-pon lubi tę wiadomość

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:

Ja wizyta dopiero w maju.
    Za pomyslem z miastami jestem za.! Krakòw, ale obecnie Uk:-)

10.09.2019 Marcel
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano wrote:
    O fajnie ze poruszony temat wakacji :) ja sama nie wiem czuje się dobrze wszytko ok i nie wim jak z lotami lekarz nie zabronił no ale ... chcieliśmy lecieć na Florydę w maju i cały czas się zastanawiam czy taki długi lot noe zaszkodzi ?! Jak myślicie ? Jeszzcze poczekamy jak będzie w kwietniu i pomyślimy :) a do Włoch planujemy w czerwcu ale to już samochodem :)

W kontekście Florydy to bardziej obawialabym się Ziki, sprawdź czy tam dalej jest zagrożenie.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• marchev Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Jest tu ktoś z Wrocławia? :)
    Ja ja ;)

Kumen a wiesz cos o klinikach ?

My tez posucha. Oboje sie boimy chyba. Plus ta macica i twardnienia, chyba zadne z nas nie chce ryzykowac. Poza tym ja sie faszeruje luteina obecnie az 8-9 tab wiec tez jakos tak nie bardzo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 15:14

• Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maechev ja Maślice A Ty? :)

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • marchev Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Maechev ja Maślice A Ty? :)
    Stablowice ;)

• Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:

Nie pamiętam już czy wcześniej pisałam więc podaję wizytę mam 12 kwietnia :) i straaaasznie mi się Dłuży . Żyje od wizyty do wizyty. 😉
    I jak najbardziej można tak zrobić nie wiem jak inne dziewczyny ja jestem za! - Poznań.
    Z fb też jestem za tylko trzeba taka grupę utworzyć, narazie zapisałam się do rodzę w 2019.

‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ