Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Nawiązując do wczorajszej rozmowy to u mnie też problemy z cerą, a zawsze miałam ładną. Głównie przy linii włosów mnie wysypuje i fryzjer stwierdził że to wątrobowe, że u wielu ciężarnych to widzi jak właśnie dziecko naciska i macica na wątrobę. Na plecach też trochę mam. Ale jakoś trzeba przeżyć. Jak siedzę w domu to nawet się nie maluję.
Ja dzisiaj o 13 wizyta, poproszę kciuki za moją kluseczkęMamadwojki lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Witajcie dziewczyny. Ja do twarzy używam kosmetyków firmy nacomi, które serdecznie polecam mają naturalne składy i fantastycznie działają. W ciąży mam bardzo przesuszona skórę i do ciała najlepiej u mnie sprawdza się olej sezamowy, to moje nowe odkrycie i też chciałabym go wam serdecznie polecić.
-
To ja chyba jestem jakimś wyjątkiem, bo u mnie ani jednej krostki. Może ciut bardziej sucha skóra, ale z tym to już dość długo walczę... włosy i paznokcie rosną jak szalone. 😉
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Z mojego I nie tylko doswiadczenia wynika ze jesli nie wyeliminujesz przyczyny tradziku to sloneczko czy wizyty u kosmetyczek to tylko na chwile pomaga a wizyty sporo kosztuja... . No chyba ze trafisz na taka ktora sie tym na prawde interesuje I potrafi doradzic co moze byc przyczyna. Mi np po ciazy zrobila sie alergia na roztocza I jesli nie upiore poscieli, czapek, szalikow raz na tydzien to od razu cos wychodzi I to pomogla mi odkryc kosmetyczka bo ja podejrzewalam proszek do prania... akurat ona tez ma taka alergie wiec w sumie fajnie ze na nia trafilam. Bez zrozumienia przyczyny to tylko zabawa w kółko.
Odnosnie drapiacej skory, u mnie np pomoglo odstawienie wszelkich kosmetykow szczegolnie do mycia ciala zawierajacych sls, najlepiej stosowac te ktore na poczatku skladu maja gliceryne, np w yves rocher jest taki bardzo gesty arganowy zel, odkad to zmienilam nic mnie nie swedzi a balsamow praktycznie nie uzywam .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 10:40
-
Witam Was dziewczyny 😊
Podczytuje Was od jakiegoś czasu i dziś postanowiłam ze się odezwę. Jestem w 15 tygodniu ciazy z terminem na 25.09 ❤️ Mam już z mężem w domu 2,5 letnia córeczkę a teraz prawdopobnie czeka nas przywitanie synka ❤️ (Ale to jeszcze nie pewne ;p ) Byliśmy tydzień temu na wizycie i dzidzia miala już 7,5cm od pupci do główki. Ruchów jeszcze nie czuje a czekam na nie z niecierpliwością. Z córka poczułam je w 17 tygodniu. Wszystko wskazuje na to ze ciąża rozwija się prawidłowo i bardzo się z tego cieszymy ponieważ w grudniu niestety poroniłam kolejna ciąże. Ale najgorsze już chyba za nami wiec teraz tylko pozostaje się cieszyć zbliżającymi się tygodniami.monkle, manda21, marchev, Ann.., Ewcia88, VianEthel2, miczitanka lubią tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
palma wrote:Witam Was dziewczyny 😊
Podczytuje Was od jakiegoś czasu i dziś postanowiłam ze się odezwę. Jestem w 15 tygodniu ciazy z terminem na 25.09 ❤️ Mam już z mężem w domu 2,5 letnia córeczkę a teraz prawdopobnie czeka nas przywitanie synka ❤️ (Ale to jeszcze nie pewne ;p ) Byliśmy tydzień temu na wizycie i dzidzia miala już 7,5cm od pupci do główki. Ruchów jeszcze nie czuje a czekam na nie z niecierpliwością. Z córka poczułam je w 17 tygodniu. Wszystko wskazuje na to ze ciąża rozwija się prawidłowo i bardzo się z tego cieszymy ponieważ w grudniu niestety poroniłam kolejna ciąże. Ale najgorsze już chyba za nami wiec teraz tylko pozostaje się cieszyć zbliżającymi się tygodniami.
Cześć palma! Fajnie ze do nas dolaczylas ❤️ Gratulacje o trzymam kciuki żeby Twoja ciąża pięknie i zdrowo się rozwijała. Skąd jesteś?i na kiedy masz najbliższa wizytę?
-
OMama_Zuzia wrote:Cześć palma! Fajnie ze do nas dolaczylas ❤️ Gratulacje o trzymam kciuki żeby Twoja ciąża pięknie i zdrowo się rozwijała. Skąd jesteś?
i na kiedy masz najbliższa wizytę?
Jestem z Radomia, najbliższa wizyta 15 i 18 kwietnia. Tak dwie wizyty bo chodzę do dwóch lekarzy 🤪aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
palma wrote:O
Jestem z Radomia, najbliższa wizyta 15 i 18 kwietnia. Tak dwie wizyty bo chodzę do dwóch lekarzy 🤪
Haha spoko ja tez mam dużo wizyt i dwóch lekarzy także ja w pełni rozumiem 🙈😂
-
Cyntia wrote:Ja już zrezygnowałam z wizyt na NFZ. U mojego ginekologa Nie było sprzętu do USG i dostałam skierowanie do innej placówki. A dla mnie to za dużo zachodu, więc wolę chodzić prywatnie.
Ja po prostu chodzę do dwóch prywatnie 😬🤣 bo jednego tego głównego mam poza Krakowem a chce rodzic tutaj wiec chodze jeszcze do takiej kobiety na miejscu która pracuje w szpitalu w którym chce rodzic -
Nieporozumienie w kwestii powypadkowych fotelikow.
klopsik lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
hej, miałam wczoraj wizytę (po przedluzenie L4 głównie) ale lekarka nie zrobiła mi USG, bo mówi,że prenatalne były w czwartek, więc tylko zbadała "ręcznie" hmmm czy zdarzyło się Wam tak? Nadmieniam, że chodzę do Lux Medu, lekarka jest w porządku.
Dziś udało mi się złapać bicie serduszka przez detektor<3
Zastanawiam się nad wakacjami, w grę wchodzi Bułgaria w maju lub Chorwacja w czerwcu, czy wybieracie się gdzieś w tym roku?
-
Cześć dziewczyny
Pewnie mnie już nie pamiętacie. Zniknęłam na 2 miesiące bo czułam się fatalnie. W 8tc mialam plamienie I od tamtego czasu jestem na zwolnieniu.
Chciałabym wrócić tu do Was bo brakuje mi dzieleniasię przeżyciami.
Skrót jak to u mnie wygląda:
- 19 cykli starań (licząc z przerwami na wesele i przeprowadzke staraliśmy się 2,5 roku),
- lipiec 2018 - ciąża biochemiczna
- jestem aktualnie w 14 tc (13 tygodni i 6 dni),
- termin mam na 27.09.,
- biorę luteine 2xdziennie I duphaston 2xdziennie,
- badania prenatalne - super,
- najprawdopodobniej syn - największy szok jaki przeżyłam kiedykolwiek to właśnie informacja o tym,że będę mamą chłopczyka. Nie umiem tego wyjaśnić, ale byłam PEWNA, że będę miała córkę
- mdłości mam co raz rzadziej, ale zmęczenie nie odpuszcza I najgorsze są bóle brzucha... CZY któraś z Was również zmaga się z bólami non stop?
Mam tylozgiecie macicy I podobno to może powodować takie dolegliwości... Ale sama juz nie wiem. Chciałabym w końcu zacząć żyć bo ostatnie 2 miesiące to była wegetacja
1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
(16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna) -
Hey tak was czytam i widzę że nie tylko ja mam problem z trądzikiem na plecach na twarzy opanowany ale plecy w ciąży tragedia nie umiem sobie z tym poradzić byłam i dermatologa i dał mi maść która w ogóle nie działa mówił że w ciąży mogę mało używać mam przemywać plecy płynem micelarny z aloesem i smarować wieczorem maścią ale rezultat słaby wstyd się pokazaćVictoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Aster,
my w tym roku na pewno tylko polskie morze w lipcu, ale jesli wszystko bedzie dobrze to aż na miesiąc
W planach była Fuertaventura w listopadzie z 2miesięcznym maluchem, ale odkąd okazało się, że są dwa, to odpuszczamy i lecimy za rok.
Ewcia,
super, że samopoczuce coraz lepsze. U mnie tez, ale zamiast mnie to cieszyc, to martwi. Wiem, pokrętny tok myślenia
Jestesmy na identycznym etapie, mo termin z OM to tez 27 września. -
Mamadwojki wrote:Hey tak was czytam i widzę że nie tylko ja mam problem z trądzikiem na plecach na twarzy opanowany ale plecy w ciąży tragedia nie umiem sobie z tym poradzić byłam i dermatologa i dał mi maść która w ogóle nie działa mówił że w ciąży mogę mało używać mam przemywać plecy płynem micelarny z aloesem i smarować wieczorem maścią ale rezultat słaby wstyd się pokazać
Teraz to olewam te plecy, ale boję się co będzie latem