Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli widzę, że jest nas więcej. Ja przed ciąża miałam cerę całkiem w porządku, natomiast teraz.. co chwilę coś nowego się pojawia
może znacie A pro po jakieś delikatne maści, które są bezpieczne w ciąży, A pomagają?
Mnie dodatkowo wysypało na dekoldzie co nigdy wcześniej mi się nie zdarzyło, ale później odkryłam, że to od kremu na rozstępy. Przestałam używać i minęło. -
VianEthel2 wrote:Spoko Komunikacja, zaraz poprawię😉
A ja mam pytanie do dziewczyn z Warszawy.gdzie wybieracie się na połówkowe? Szukam kogos dokładnego. U mnie w rodzinie jest dużo Wad serca, a mąż sam ma 2 wady wrodzone (kręgosłup i ucho) więc przydałoby się to dobrze sprawdzić. Kogo możecie polecić? -
Ano wrote:Dziewczyny a ja mam takie pytanie do was , nie widziałam
Żeby któraś coś w temacie pisała a mianowicie trądzik ... u mnie mimo 30stkk cera przed ciąża pozostawiała wiele do życzenia bywało lepiej gorzej tragedii nie było ale szału tez nie . Przeszłam wiele dróg w celu doprowadzenia twarzy do porządku ale nigdy w 100% nie pozbyłam się problemu lub pozbyłam się na chwile ... trochę się już nawet pogodziłam z nieidealny cera licząc po cichu ze w ciąży hormony sprawia ze moja twarz może się poprawi .. no bo gorzej nie będzie .. no właśnie
Sparawa wyglada tak ze od drugiego miesiąca wysypał mnie niemiłosiernie na ramionach , tego jeszcze nie było nigdy nie miałam tam pryszczy wysypało to mało powiedziane całe ramiona mam w trądziku czy któraś rak miała ?
Trochę mnie to zdziwiło bo w tym miejscu nigdy z trądzikiem nie musiałam
Walczyć , twarz ani lepsza ani gorsza ... czasami wysypie jak przed okresem a czasami całkiem ok .
Czy są ru mamusie z takim problemem ? Czy raczej należycie do tych szczęściar które nigdy nie misy tego problemu ?! -
Ja się odniosę do wiadomości Ano.
Niestety mam ten sam problem. Odkąd poroniłam w 2016 do tej pory borykam się z tymi cholernymi wysypkami. Będąc w Polsce robiłam testy alergiczne dosłownie na wszystko co się dało. Plecy, ramiona, trochę dekolt, twarz - policzki i tam gdzie kości rzuchwy... Brałam antybiotyki kilka miesięcy i zero poprawek. Dostawałam różne maści ze sterydami i nic... Zauważyłam jednak że w okresie owulacji wyglądałam trochę lepiej na twarzy plus, kiedy nie jadłam czekolady. Tu w Irlandii woda jest chlorowana plus nie mamy zbyt dużo słońca. Wystarczyło że poleciałam na tygodniowy urlop w ciepłe kraje i niebo a ziemia!
Nie martw się, nie jesteś sama...Ano lubi tę wiadomość
-
Mój maluch we czwartek 15w5d miałam wagę 130 gram
A i cera jakby lepsza
Mam pytanie. Od rana mam takie dziwne uczucie jak bym miała piłkę w brzuchu
,która jak się obracam na bok to tak jakby przenosi się też na drugi bok. Tak samo jak siadam czy wstaje to jakby ciążyla na dole brzucha. Ma tak któraś czy powinnam się martwić?
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Bunia86 wrote:Mój maluch we czwartek 15w5d miałam wagę 130 gram
A i cera jakby lepsza
Mam pytanie. Od rana mam takie dziwne uczucie jak bym miała piłkę w brzuchu
,która jak się obracam na bok to tak jakby przenosi się też na drugi bok. Tak samo jak siadam czy wstaje to jakby ciążyla na dole brzucha. Ma tak któraś czy powinnam się martwić?
Bunia, to normalne, macica rośnie, ciśnie na inne narządy, one tez się przemieszczają względem oryginalnego położenia. Mi od tygodnia brzuch strasznie ciąży, gniecie, no jest mi z nim zlemoja mała w 15t3d ważyła 131gram, prawie tak samo ❤️
Bunia86 lubi tę wiadomość
-
ZielonaWyspa wrote:Ja się odniosę do wiadomości Ano.
Niestety mam ten sam problem. Odkąd poroniłam w 2016 do tej pory borykam się z tymi cholernymi wysypkami. Będąc w Polsce robiłam testy alergiczne dosłownie na wszystko co się dało. Plecy, ramiona, trochę dekolt, twarz - policzki i tam gdzie kości rzuchwy... Brałam antybiotyki kilka miesięcy i zero poprawek. Dostawałam różne maści ze sterydami i nic... Zauważyłam jednak że w okresie owulacji wyglądałam trochę lepiej na twarzy plus, kiedy nie jadłam czekolady. Tu w Irlandii woda jest chlorowana plus nie mamy zbyt dużo słońca. Wystarczyło że poleciałam na tygodniowy urlop w ciepłe kraje i niebo a ziemia!
Nie martw się, nie jesteś sama...
Dobrze wiedzieć ze nie jestem sama ,
Jeżeli chodzi o wszelkie maści kremy itp dziewczyny ... walczę z trądzikiem większym mniejszym od 16 roku życia
Pojawia się oj już w różnych partiach twarzy / dekoltu / pleców za ten młodzieńczy czas przeszłam podobne drogo co ty ZielonaWyspa ...testy alergiczne , hormonalne .. maści antybiotyki sterydy ... temat długi jak o druga moja walka ostatnio trochę odpuściłam ileż można się tym przejmować skoro tyle to już trwa pora się chyba przyzwyczaić ...;po
Sylwiu pytałaś gdzie aktualnie .. aktualnie na twarzy okolica żuchwy temat tez znam przed ciąża robiłam wszytkoe możliwe poziomy hormonów nic nam nieprawidłowego noepokojocego nie wychodziło wręcz książkowego wyniki a żuchwa typowo hormonalna.... także tak ...
Ja również jedyne co teraz używam to maść cynkowa ... Lekko przynajmniej wysusza
A tak propo tych wakacji to zawsze w styczniu / lutym jeździliśmy w ciepłe kraje i również moja twarz po dwoch dniach na wakacjach zaczynała wyglądać wręcz idealnie ! Nie wiem serio od czego to zależało! Mój mąż już się śmiał
Ze jestem stworzona poprostu do tego żeby zyc na wakacjach hehe
-
Moja twarz i plecy zawsze latem wyglądają super. Zimą I jesienią często coś wyskoczy, A plecy mam zazwyczaj wysypane tak do połowy. Natomiast teraz plecy gładziutkie
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
U mnie twarz trochę gorzej niż przed ciążą (nigdy nie było idealnie) ale na plecach i dekolcie mam o wiele więcej wyprysków. Nic z tym nie robię, te na dekolcie smaruję Effaclar Duo żeby szybciej znikały.
-
Ja mialam zwykle nie wielkie zmiany pojedyncze wypryski. W ciazy z synem wszystko mi zeszlo. Teraz jakas masakra twarz jak pizza! I do tego dzis na brodzie zrobila mi sie opryszczka... Juz sa pecherze z ropa aby patrzec jak popekaja i beda strupy... Ehh.
Czytalam w necie co na to ale tylko lekarz i lekarz pisza wiec czekam do pt na wizyte u gin. -
Czyli jest nas więcej! Ja na przykład mojemu M nie pozwalam dotykać się po plecach z tego względu. Marzy mi się czasem taki fajny masaż pleców ale przez koszulkę nie da rady, a ściągnąć nie ściągnę. Niby nie ma takiej tragedii, ale czuję się przez to gorzej i mniej atrakcyjnie. Jemu to kompletnie nie przeszkadza, ale mi bardzo. Wszystko zaczęło się gdy tu przyleciałam. W Polsce nigdy nie miałam takich problemów, nawet jako nastolatka nie męczyłam się z trądzikiem...
-
Ja jeszcze oprócz tych kiepskich pleców i dekoltu obrastam masakrycznie włosami na brzuchu. Zawsze miałam jakieś włosy w tym miejscu ale teraz powoli robi mi się cały pas, na dodatek są one ciemne. Wygląda to okropnie.
-
Ano, jak na żuchwie to typowo hormonalne, probowalas odstawiac nabial ?? Najlepiej wcale, trzeba uwazac bo jest dodawany do wielu produktow, np chleb, wedlina ... powodem moze byc tez cukier, bialy czy trzcinowy , zrob sobie test I odstaw na jakis czas I zobacz czy jest poprawa. Jak dla mnie dermatolodzy to glownie masci lub antybiotyki przepisuja, nie zastanawiaja sie nad przyczyna... z wlasnych obserwacji takze konserwanty w zywieniu moga szkodzic, mi np te cukiernicze szkodza, pewnie dlatego ze najbardziej lubie
oczywiscie moga szkodzic tez kosmetyki, albo chociazby szampon do wlosow, wtedy np są problemy na czole...to jest mega zlozony problem I nie tak latwo znalezc przyczyne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 22:20
-
Sylwiu wrote:Ano, jak na żuchwie to typowo hormonalne, probowalas odstawiac nabial ?? Najlepiej wcale, trzeba uwazac bo jest dodawany do wielu produktow, np chleb, wedlina ... kiedys tez czytalam ze dziewczynie przeszlo jak odstawila zupelnie cukier, ani grama bialego czy trzcinowego , zrob sobie test I odstaw na jakis czas I zobacz czy jest poprawa. Jak dla mnie dermatolodzy to glownie masci lub antybiotyki przepisuja, nie zastanawiaja sie nad przyczyna... z wlasnych obserwacji takze konserwanty w zywieniu moga szkodzic, mi np te cukiernicze szkodza, pewnie dlatego ze najbardziej lubie
oczywiscie moga szkodzic tez kosmetyki, albo chociazby szampon do wlosow, wtedy np są problemy na czole...to jest mega zlozony problem I nie tak latwo znalezc przyczyne
Nabiału jeszcze nie próbowałam odstawić ... chyba sobie zrobię postanowienie i mocno ograniczę no i sodycze .. słodycze słodycze na pewno nie pomagają ale słodycze już odstawiałam całkowicie tak jak i wszelkie cukry ... zmian nie widziałamwiec zobaczymy .. co z tym nabiałem
łania lubi tę wiadomość
-
Dermatolodzy to albo nawilzać albo na słońce 😁 ja miałam taki czas,że mnie strasznie swędziały golenie, drapałam się do krwi. Dermatolog zaleciła smarować lipikarem. A że kosztował wtedy koło 50zł, to ja coby taniej było kupiłam zwykła oliwkę bambino. I co? Pomogło. Od tamtej pory nie mam z tym problemu.
klopsik lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Pom-pon wrote:Ja jeszcze oprócz tych kiepskich pleców i dekoltu obrastam masakrycznie włosami na brzuchu. Zawsze miałam jakieś włosy w tym miejscu ale teraz powoli robi mi się cały pas, na dodatek są one ciemne. Wygląda to okropnie.
nie jest ich dużo ale ja je widzę tym bardziej ze brzuch bardzo gładziutki zawsze ale spokojnie moja koleżanka w ciąży miała cały w ciemne włosy a potem one powypadały
Pom-pon lubi tę wiadomość