X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Ziemniaki jajko i Maślanka omg.... Ale bym zjadła!!!!!

U mnie dziaiaj naleśniki że szpinakiem i kurczakiem :)
    Ja tez juz to zjadlam:-) ostatnio ciagle mam na to ochote:-)

10.09.2019 Marcel
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, faceci są straszni pod tym względem. Ja akurat jestem z tych które wszystkiego nie robią. Mogę, ale nie chce. Przyzwyczai mi się i będę później latać. Jak szykuje obiad to naczynia zawsze zostawiam N wraca z pracy je obiadek i idzie ogarniać kuchnie. Ja pójdę wstawić pranie on idzie je rozwiesic. Zawsze starałam się rozkładać to na dwoje. Moja mama całe życie robiła wszystko sama a ja tak nie będę :) Sprzątamy też zawsze razem i to że ja jestem teraz na wolnym nie znaczy że nic nie robię. Bo to się gorzej czuję to trzeba przysiąść... Wiecie jak jest. Pójść po mięsko zrobić obiad. Raz usłyszałam że nic nie robię. To przestałam. Obiadu nie było, naczynia gdzie postawione tam.lezaly zero porządku no i brak czystych skarpetek!!!! :D Po kilku dniach zapytałam czy dalej myśli że nic nie robię :) i więcej tego nie słyszałam :)
    Niestety ale jak ktoś jest w rozjazdach to ciężko.. Bardzo współczuję sytuacji, pogadajcie jeszcze na spokojnie.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 26 marca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie bolą o to już dawno... Są większe ale bólu brak, może dlatego ze kota noe mam :D

Pom-pon lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie gotowałam mojemu pare lat odkąd miał jakieś uszczypliwe teksty ;) jeszcze niedawno jak chodziłam do pracy w ogole nie gotowałam, on jadł w pracy ja tez, teraz częściej gotuje bo jestem w domu, ale np dzisiaj tego nie robię. I co? I chłop daje sobie jakoś radę. Porządku na tip top u mnie nie uświadczysz. I żyje ten mężczyzna jakoś, jak będzie chciał to niech sam się do roboty w domu weźmie i wtedy będzie miał czysto. To tylko my kobiety tak chcemy ich zadowalać a zupełnie niepotrzebnie. ;)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi nie bolą. No chyba że ktoś zacznie je dotykać i naciskać wtedy tak.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez piersi nie bola. Jedynie po nocy jak wstaje to je czuje. Brodawki mam bardzo drazliwe. No i widac, ze sa pelniejsze, ale nie na tyle zebym potrzebowala wiekszy rozmiar stanika. Wiec uszy do gory ;)

Pom-pon lubi tę wiadomość

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej kciuki za wasze dzisiejsze wizyty dziewczynki !!!! :)

Ale lecicie z wpisami ;) Co do kawy to jak jestem w domku to słaba mała czarna , ponieważ ją uwielbiam ale latam po niej do wc co 5 min, więc w pracy nie piję kawki ;) Ogólnie mam parcie na pęcherz jakbym miała basen olimpijski wysikać a leci parę kropelek, ale mam tak cały czas w ciąży więc przywykłam już ;)

Agucha współczuję cichych dni i mam nadzieję, że jak najszybciej miną i mąż zrozumie, że teraz tym bardziej nie powinien dawać tobie przyczyn do stresu i niepokoju.

Jeśli chodzi o jedzenie to ze względu na moje nietolerancje przygotowuję wszystkie posiłki max co drugi dzień sama w domu dla siebie i męża i szczerze nawet teraz jak znajdziemy gdzieś restaurację żeby zjeść to nie smakuje tak dobrze jak w domku :)

Lubieswieczki masz dobre podejście ja również uważam, że z M jesteśmy partnerami na równi pracujemy i sprzątamy w domu...no ja gotuję bo gdybt M to robił to katastrofa hahaha

Co do brzuszka to mnie zmartwiłyście, tak lubię go dotykać i głaskać. Codziennie wieczorem już czytam bajkę na dobranoc maluszkowi ;)

Lubieswieczki lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, nie, nie. Z brzuchem chodzi tylko o problem jak sa twardnienia lub skurcze. Wydaje mi sie, ze jak u Ciebie nie ma zadnych problemow to nie masz czym sie stresowac i mozna miziac dowoli ;)

pola0909 lubi tę wiadomość

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie :Dw końcu uspokojona :) 12cm, 20dag i lekarz potwierdził ostatecznie-będzie chłopak :)
    co do twardnień....nic niepokojącego nie widać, szyjka sprawdzona na usg i zwykłym badaniu-40mm i twarda zamknięta. lekarz zakazał mi dotykania, macania i analizowania :) powiedział, że mają mnie zaniepokoić tylko regularne skurcze z bólem miesiączkowym.

to co czuję ( ta kulka) to prawdopodobnie ......rozrastająca się macica
    (Lubieswieczki OSKAR DLA CIEBIE trafiłaś w samo sedno:D) , która ma prawo zmieniać położenie, ułożenie i konsystencję, może twardnieć i można ją tak właśnie odczuwać podczas całej ciąży-nawet od pierwszych tygodni 2 trym., a że jestem szczupła to mogę to mocno czuć.

jak powiedział macica to mięsień i różne dziwne rzeczy będą się z nią teraz dziać. dopóki to coś nie boli i nie jest regularne to wystarczy kontrolować na każdej wizycie. zbadał też aparatem usg wszystkie powłoki brzuszne, trzon aby sprawdzić czy nic się nie dzieje ale wszystko jest ok. także ulżyło mi strasznie....może komuś tym wpisem tez pomogę i uspokoję :)

VianEthel2, Lubieswieczki, Ann.., pola0909, Mama_Zuzia, marchev, Bunia86, Janka0909, monkle, cytrynówka, Cyntia lubią tę wiadomość

zem3i09k945lhtw9.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.g85 to bardzo dobre wieści! Przynajmniej już wiesz, żeby się nie stresować i że takie coś może być. No i powiedział też na co zwracać uwagę :) Gratulacje chłopaczka.

magda.g85 lubi tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduję się już po :) wszystko w porządku, początkiem maja połówkowe, ale lekarz stwierdził, że to raczej będzie formalność, bo dzisiaj też sprawdzał dokładniej niż robiłby to normalnie, ze względu na moją historię i wszystko wygląda w porządku.

Co do twardnienia to u mnie to jest pęcherz... Podobno właśnie ze względu na szczupłość to tak odczuwam. No i mam powoli już tyć, bo póki co jestem poniżej wagi sprzed ciąży.

pola0909, magda.g85, aannkka, Janka0909, monkle, Cyntia lubią tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• manda21 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest masakra, wygladam jakbym z blizniakami w ciazy byla
    https://zapodaj.net/c77584ff88ace.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 15:42

VianEthel2, Ann.., Magda - mbc, monkle, Cyntia lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png

Wysłany: 26 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratuluje wizyt :) Najważniejsze że wszystko sprawdzone i juz po stresie :)

Ja jak narazie przytyłam od początku ciąży jakieś 2,5kg :) i chyba zaczyna mi brzuszek rosnąć bardziej bo czuje ze skóra mi się napina :) Albo po prostu się objadlam :D

A kawy nie piję, bo przez mdłości nie mogłam a teraz jakoś mnie nie ciągnie. Więc czasem jak jestem w gościach to wypije rozpuszczalna a tak to nic :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Betty Nowa

Wysłany: 26 marca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

dawno mnie nie było, ale nie mam czasu zupełnie na nic. Nadrobiłam wpisy i się odzywam :)
    Dalej pracuję, chociaż 2.04 wezmę już chyba ciążowe L4, bo ze względu na pracę z dziećmi (zerówka) łapię co chwilę jakieś infekcje. Do tego wykańczamy nasze M i Synek ma tyle energii, że ciężko przy tym wszystkim zatrzymać się na chwilę i coś tu napisać :)

U mnie bólu piersi nie ma, ale czasami jest ból w okolicach pachwin, pewnie przez to całe rozciąganie. Moja Ginekolog kazała odstawić całkowicie Duphaston i trochę szarych myśli czasami się pojawia, czy wszystko z moim Maleństwem w porządku...
    Oby do kolejnej wizyty :) a, najlepiej jakbym poczuła już ruchy Maleństwa to byłabym spokojniejsza!

Pozdrawiam wszystkie Mamusie :*

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie ma jakiegoś mocnego bólu piersi. Objawy raz są a raz nie ma, to już na tym etapie żaden wyznacznik.
    Ja dzisiaj byłam u dentysty, bo mnie coś ząb pobolewał i za męża poszłam. Mamy super dentystę, dostałam lekkie znieczulenie bezpieczne w ciąży i przy heparynie. I na razie spokój.
    A jutro o 13 już wizyta :) Mam nadzieję, że mała potwierdzi, że wszystko u niej w porządku :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    U mnie też nie ma jakiegoś mocnego bólu piersi. Objawy raz są a raz nie ma, to już na tym etapie żaden wyznacznik.
    Ja dzisiaj byłam u dentysty, bo mnie coś ząb pobolewał i za męża poszłam. Mamy super dentystę, dostałam lekkie znieczulenie bezpieczne w ciąży i przy heparynie. I na razie spokój.
    A jutro o 13 już wizyta :) Mam nadzieję, że mała potwierdzi, że wszystko u niej w porządku :)
    Czyli jest bezpieczne znieczulenie w ciazy?
    Kolezanki nieraz smialy sie ze mnie jak o tym wspominalam...:-)

10.09.2019 Marcel
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Gomerka- super ze wszystko ok, gratuluje, Magda Tobie dodatkowo chłopczyka już na 100% :)

Oleczka- znieczulenie u dentysty jest całkowicie bezpieczne, ale trzeba poinformować dentystę ze jest się w ciąży żeby dał takie które można :)

magda.g85 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki, jak dawno mnie nie było, zmieniłam telefon i zanim wszystko przekopiowalam to minęło.
    Nie nadrobię Was, nie ma szans.
    Mam nadzieję, że wszystko u Was ok i że u maluszków też.
    U nas kolejna wizyta dopiero 21 kwietnia, z małżeństwem wsio ok.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że jest znieczulenie bezpieczne w ciąży. Trzeba iść do dentysty jeśli coś się dzieje, a nie bać się znieczulenia, bo skutki nieleczonego mogą być tragiczne. Ja się bałam ze względu na heparynę, ale dentysta mnie uspokoił. A mam bardzo dobrego specjalistę, więc mu ufam :) To jest miejscowe działanie, nie szkodzi. Coś mi tłumaczył, że bez adrenaliny a coś zamiast tego jest, jakiś inny składnik.
    Na razie ubolewam nad tym, że 2 godziny bez jedzenia albo aż puści znieczulenie, a my już głodne :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • k878 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się spotkałam z opinią, ze „Ee, to miejscowe to nie szkodzi. No trochę może przeniknie ale tyle to nie szkodzi”. Zarówno o znieczuleniu u dentysty jak i np o antybiotyku na skore od chirurga. Najlepiej to nie mieć problemu i nie musieć stosować ale nie zawsze tak jest i trzeba wybrać mniejsze zło.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ