X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Kolejny zimny dzień. Gdzie ta wiosna?
    Ja kawę pije jedną dziennie z mlekiem, ale to od niedawna, bo wcześniej mnie odrzuciło.
    W przypadku mega niskiego ciśnienia mam zalecone od Pani dr espresso z czekoladą 90 procent kakao. Działa:)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije dwie kawy ale bardzo słabe i z odrobiną mleczka. Kocham kawę z expresu i nie umiałabym sobie odmówić, a jak nie muszę to po co i sobie dogadzam.

201512131765.png

201909081765.png
  • Inka90 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też piję dwie z ekspresu że spienionym mlekiem. Bez niej ciężko by było.. Ale to od drugiego trymestru dopiero bo w pierwszym nawet powąchać kawy nie mogłam

3jgxrjjgcuhp0pk3.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Staszka wrote:
    VianEthel, może woda utleniona do ucha? Poczytaj o tym.

Ile kaw pijecie dziennie? O ile pijecie oczywiście
    Ja piję jedną z rana później już mi nie smakuje.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nadal kawa nie smakuje :/ Wczoraj wypiłam taką latte z Dolce Gusto, ale tam więcej tej pianki niż kawy. Byłam taka zdechła, to trochę ciśnienie podniosła i lepiej.

Jutro już wizyta... Mam nadzieję, że podejrzę maluszka :) A dziś w planach ugotowanie zupki, przejście się na pocztę i do sklepu. Na szczęście wszystko obok domu :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy - ja piję od tygodnia dokładnie, bo wcześniej sam zapach doprowadzał mnie do toalety. Teraz z ekspresu, normalna jeżeli chodzi o moc i zwykle ok południa mam ochotę na drugą, ale nie wiem czy to nie przesada już. Nie pamiętam jak robiłam w pierwszej ciąży. Ale faktem jest, że już po drugim łyku kawy w brzuchu sa tańce i swawole. Małe bryka jak szalone.

Co do nakręcania się - popieram w 100 procentach Mama Zuzia. Co innego jest znać i być świadomym zagrożenia, a co innego wkręcac sobie Bóg wie co. Po co? Lepiej nakręcajcie się w drugą stronę. Jesteście prawie w połowie ciąży, dziecko jest zdrowe, rozwija się prawidłowo. Dlaczego miałoby się to zmienić??

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jedna rzecz mi się przypomniała - mamusie, którym często brzuch twardnieje. Czy wy przypadkiem często nie dotykacie/glaszczecie brzucha?

• Ann.. Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na IP to dr powiedziała, że nie powinno się głaskać brzucha, bo może powodować skurcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 10:24

Miłosz 30.07.2019 cc
    48cm 2700 gram szczęścia 💙
    zem3i09ksajtfi0a.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawkę zazwyczaj jedną. Czasem dwie ale to rzadko

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann ma rację, przyjaciółka mi to samo mówiła. Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja pije jedna kawkę dziennie 🙂 ogólnie to się zasmuciłam dziś rano.. Wy macie takie piękne brzuszki a ja nic :( zastanawiam się czy maluszek dobrze rośnie...

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann.. wrote:
    Jak byłam na IP to dr powiedziała, że nie powinno się głaskać brzucha, bo może powodować skurcze.

No właśnie o to mi chodzi

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Ann ma rację, przyjaciółka mi to samo mówiła. Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja pije jedna kawkę dziennie 🙂 ogólnie to się zasmuciłam dziś rano.. Wy macie takie piękne brzuszki a ja nic :( zastanawiam się czy maluszek dobrze rośnie...

Janka, ciesz się. Dzieciaki są jeszcze maleńkie.
    TO dopiero 1/3 ciąży, a ja mam już spory, więc boję się jak będzie później, co z rozstępami itd.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ciotka położna mówiła, by nie głaskać.
    Co do kawy to jedek kubek z mlekiem, cały czas, bez przerwy.
    Janka nie martw się, masz wolne mięśnie to Ci trzymają, a jelita albo podchodzą do góry, albo się zawierają bardziej, poz się na brzuchu i zobacz gdzie masz dno macicy, ja już prawie pod pepkiem. Myślę że Ty możesz mieć jakiś w połowie od spojenia do pępka.
    14 tydzień skończony to naprawdę nie musi jeszcze długo widać. Ja mam 18 i nie widać za bardzo a druga zdrowa ciąża. Poza tym, ile masz wzrostu?

Gomerka lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie wszystko w swoim czasie, mi brzuszek w pierwszej ciąży wyszedł dopiero około 25 tygodnia. Wcześniej byłam zupełnie płaska. Długo nic nie bylo widać . Teraz jestem w 18 tygodniu i w sumie też brzucha jeszcze nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 10:57

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije jedna lub dwie male kawy dziennie rozpuszczalne z mlekiem.

Moj maz jest chamem jakich malo. Dzis sie dowiedzialam ze ja nic nie robie a utrzymanie domu opieka nad dzieckiem pranie gotowanie zakupy i ciaza to NIC! Cichych dni ciag dalszy...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Mi też ciotka położna mówiła, by nie głaskać.
    Co do kawy to jedek kubek z mlekiem, cały czas, bez przerwy.
    Janka nie martw się, masz wolne mięśnie to Ci trzymają, a jelita albo podchodzą do góry, albo się zawierają bardziej, poz się na brzuchu i zobacz gdzie masz dno macicy, ja już prawie pod pepkiem. Myślę że Ty możesz mieć jakiś w połowie od spojenia do pępka.
    14 tydzień skończony to naprawdę nie musi jeszcze długo widać. Ja mam 18 i nie widać za bardzo a druga zdrowa ciąża. Poza tym, ile masz wzrostu?
    Kochana ja 162 cm :)

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka- gdybym miała komputer pod ręka to aż bym Ci pokazała jaki brzuch może być z ciąży w której w 20tyg jeszcze nie było nic widac- czytaj mnie pod koniec ciąży ;) nie martw się dziewczyno z brzuszkiem się jeszcze naprawdę nachodzisz. :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Ja pije jedna lub dwie male kawy dziennie rozpuszczalne z mlekiem.

Moj maz jest chamem jakich malo. Dzis sie dowiedzialam ze ja nic nie robie a utrzymanie domu opieka nad dzieckiem pranie gotowanie zakupy i ciaza to NIC! Cichych dni ciag dalszy...

Jak mnie takie podejście drażni! Mój mądrala tez takimi tekstami sypał dopóki nie został sam z dzieckiem na tydzień i musiał wszystko organizować.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia może zostaw go w domu niech wszystko ogarnie i zobaczy, czy samo się zrobi...
    Janka to chyba jeszcze masz czas, bo pomiescisz wszystko w środku ^^
    Ja mam 175 to u mnie ten sam wiek ciąży wychodzi pewnie później niż u kogoś kto ma 150 cm wzrostu, zwłaszcza, że na początku ciąża rozwija się u każdej podobnie, słowo później są różnice

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z checia bym tak zrobila ale jego nie ma na codzien w domu bo jest kierowca.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ