X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Kolejny zimny dzień. Gdzie ta wiosna?
    Ja kawę pije jedną dziennie z mlekiem, ale to od niedawna, bo wcześniej mnie odrzuciło.
    W przypadku mega niskiego ciśnienia mam zalecone od Pani dr espresso z czekoladą 90 procent kakao. Działa:)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije dwie kawy ale bardzo słabe i z odrobiną mleczka. Kocham kawę z expresu i nie umiałabym sobie odmówić, a jak nie muszę to po co i sobie dogadzam.

201512131765.png

201909081765.png
  • Inka90 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też piję dwie z ekspresu że spienionym mlekiem. Bez niej ciężko by było.. Ale to od drugiego trymestru dopiero bo w pierwszym nawet powąchać kawy nie mogłam

3jgxrjjgcuhp0pk3.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Staszka wrote:
    VianEthel, może woda utleniona do ucha? Poczytaj o tym.

Ile kaw pijecie dziennie? O ile pijecie oczywiście
    Ja piję jedną z rana później już mi nie smakuje.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nadal kawa nie smakuje :/ Wczoraj wypiłam taką latte z Dolce Gusto, ale tam więcej tej pianki niż kawy. Byłam taka zdechła, to trochę ciśnienie podniosła i lepiej.

Jutro już wizyta... Mam nadzieję, że podejrzę maluszka :) A dziś w planach ugotowanie zupki, przejście się na pocztę i do sklepu. Na szczęście wszystko obok domu :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy - ja piję od tygodnia dokładnie, bo wcześniej sam zapach doprowadzał mnie do toalety. Teraz z ekspresu, normalna jeżeli chodzi o moc i zwykle ok południa mam ochotę na drugą, ale nie wiem czy to nie przesada już. Nie pamiętam jak robiłam w pierwszej ciąży. Ale faktem jest, że już po drugim łyku kawy w brzuchu sa tańce i swawole. Małe bryka jak szalone.

Co do nakręcania się - popieram w 100 procentach Mama Zuzia. Co innego jest znać i być świadomym zagrożenia, a co innego wkręcac sobie Bóg wie co. Po co? Lepiej nakręcajcie się w drugą stronę. Jesteście prawie w połowie ciąży, dziecko jest zdrowe, rozwija się prawidłowo. Dlaczego miałoby się to zmienić??

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jedna rzecz mi się przypomniała - mamusie, którym często brzuch twardnieje. Czy wy przypadkiem często nie dotykacie/glaszczecie brzucha?

• Ann.. Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na IP to dr powiedziała, że nie powinno się głaskać brzucha, bo może powodować skurcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 10:24

Miłosz 30.07.2019 cc
    48cm 2700 gram szczęścia 💙
    zem3i09ksajtfi0a.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawkę zazwyczaj jedną. Czasem dwie ale to rzadko

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann ma rację, przyjaciółka mi to samo mówiła. Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja pije jedna kawkę dziennie 🙂 ogólnie to się zasmuciłam dziś rano.. Wy macie takie piękne brzuszki a ja nic :( zastanawiam się czy maluszek dobrze rośnie...

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann.. wrote:
    Jak byłam na IP to dr powiedziała, że nie powinno się głaskać brzucha, bo może powodować skurcze.

No właśnie o to mi chodzi

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Ann ma rację, przyjaciółka mi to samo mówiła. Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja pije jedna kawkę dziennie 🙂 ogólnie to się zasmuciłam dziś rano.. Wy macie takie piękne brzuszki a ja nic :( zastanawiam się czy maluszek dobrze rośnie...

Janka, ciesz się. Dzieciaki są jeszcze maleńkie.
    TO dopiero 1/3 ciąży, a ja mam już spory, więc boję się jak będzie później, co z rozstępami itd.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ciotka położna mówiła, by nie głaskać.
    Co do kawy to jedek kubek z mlekiem, cały czas, bez przerwy.
    Janka nie martw się, masz wolne mięśnie to Ci trzymają, a jelita albo podchodzą do góry, albo się zawierają bardziej, poz się na brzuchu i zobacz gdzie masz dno macicy, ja już prawie pod pepkiem. Myślę że Ty możesz mieć jakiś w połowie od spojenia do pępka.
    14 tydzień skończony to naprawdę nie musi jeszcze długo widać. Ja mam 18 i nie widać za bardzo a druga zdrowa ciąża. Poza tym, ile masz wzrostu?

Gomerka lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie wszystko w swoim czasie, mi brzuszek w pierwszej ciąży wyszedł dopiero około 25 tygodnia. Wcześniej byłam zupełnie płaska. Długo nic nie bylo widać . Teraz jestem w 18 tygodniu i w sumie też brzucha jeszcze nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 10:57

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije jedna lub dwie male kawy dziennie rozpuszczalne z mlekiem.

Moj maz jest chamem jakich malo. Dzis sie dowiedzialam ze ja nic nie robie a utrzymanie domu opieka nad dzieckiem pranie gotowanie zakupy i ciaza to NIC! Cichych dni ciag dalszy...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Mi też ciotka położna mówiła, by nie głaskać.
    Co do kawy to jedek kubek z mlekiem, cały czas, bez przerwy.
    Janka nie martw się, masz wolne mięśnie to Ci trzymają, a jelita albo podchodzą do góry, albo się zawierają bardziej, poz się na brzuchu i zobacz gdzie masz dno macicy, ja już prawie pod pepkiem. Myślę że Ty możesz mieć jakiś w połowie od spojenia do pępka.
    14 tydzień skończony to naprawdę nie musi jeszcze długo widać. Ja mam 18 i nie widać za bardzo a druga zdrowa ciąża. Poza tym, ile masz wzrostu?
    Kochana ja 162 cm :)

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka- gdybym miała komputer pod ręka to aż bym Ci pokazała jaki brzuch może być z ciąży w której w 20tyg jeszcze nie było nic widac- czytaj mnie pod koniec ciąży ;) nie martw się dziewczyno z brzuszkiem się jeszcze naprawdę nachodzisz. :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Ja pije jedna lub dwie male kawy dziennie rozpuszczalne z mlekiem.

Moj maz jest chamem jakich malo. Dzis sie dowiedzialam ze ja nic nie robie a utrzymanie domu opieka nad dzieckiem pranie gotowanie zakupy i ciaza to NIC! Cichych dni ciag dalszy...

Jak mnie takie podejście drażni! Mój mądrala tez takimi tekstami sypał dopóki nie został sam z dzieckiem na tydzień i musiał wszystko organizować.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia może zostaw go w domu niech wszystko ogarnie i zobaczy, czy samo się zrobi...
    Janka to chyba jeszcze masz czas, bo pomiescisz wszystko w środku ^^
    Ja mam 175 to u mnie ten sam wiek ciąży wychodzi pewnie później niż u kogoś kto ma 150 cm wzrostu, zwłaszcza, że na początku ciąża rozwija się u każdej podobnie, słowo później są różnice

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z checia bym tak zrobila ale jego nie ma na codzien w domu bo jest kierowca.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ