X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, mój dentysta od razu dał inne, bezpieczne znieczulenie. Wiadomo, to od składników zależy. Tak jak paracetamol jest dozwolony, a ibuprofen już niekoniecznie.
    I tak jak mówisz, mniejsze zło. Ja nie miałam wyboru. Poprzednia dentystka to partaczka i teraz mi wychodzą problemy z jej plombami czy coś. Na szczęście już mam spokój, przed ciążą porobiłam i ten jeden mi został, dzisiaj zrobiony :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja jesteś pewna, że 21 kwietnia? To niedziela jest i do tego chyba świąteczna.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co w przypadku z zębem do usunięcia, a dokładnie z ósemką?
    Bo ginekolog mówi, ze moze być cieżko, bo to nie łatwa sprawa nawet bez ciązy, a co dopiero teraz... Zdaje sobie z tego sprawę, bo może być sporo komplikacji, tym bardziej, że mam dziąsło nad zębem, tzw. kieszonkę.
    Od stycznia zaczął mnie boleć ząb, czyli w sumie od poczatku ciazy (jak na złośc, a na wczesniejszej kontroli nie było widać zepsutego zeba...) ale dentysta odradził wyrywanie przez 1 trymestr, teraz gdy zaczęłam 2 trymestr musze podzwonić i zapytać kto mnie przyjmie, bo ząb w sumie boli tylko od czasu do czasu, ale wiem, że muszę coś z nim zrobić, bo tak chodzić nie mogę.

A tak w ogole rzadko się odzywam, bo częściej podczytuję Was na telefonie, a niestety tam nie mam możliwości pisania postów (swoją drogą nie wiem dlaczego).

Cieszę się, że u Was wszystko w porządku z maluszkami, które rosną jak na drożdzach:)

Ja kolejną wizytę mam 18.04, ciekawe czy lekarz potwierdzi chłopca;)

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczynki że dzisiejsze wizyty udane. Jak na razie same dobre wieści na forum i niech tak zostanie :D

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miczitanka wrote:
    A co w przypadku z zębem do usunięcia, a dokładnie z ósemką?
    Bo ginekolog mówi, ze moze być cieżko, bo to nie łatwa sprawa nawet bez ciązy, a co dopiero teraz... Zdaje sobie z tego sprawę, bo może być sporo komplikacji, tym bardziej, że mam dziąsło nad zębem, tzw. kieszonkę.
    Od stycznia zaczął mnie boleć ząb, czyli w sumie od poczatku ciazy (jak na złośc, a na wczesniejszej kontroli nie było widać zepsutego zeba...) ale dentysta odradził wyrywanie przez 1 trymestr, teraz gdy zaczęłam 2 trymestr musze podzwonić i zapytać kto mnie przyjmie, bo ząb w sumie boli tylko od czasu do czasu, ale wiem, że muszę coś z nim zrobić, bo tak chodzić nie mogę.

A tak w ogole rzadko się odzywam, bo częściej podczytuję Was na telefonie, a niestety tam nie mam możliwości pisania postów (swoją drogą nie wiem dlaczego).

Cieszę się, że u Was wszystko w porządku z maluszkami, które rosną jak na drożdzach:)

Ja kolejną wizytę mam 18.04, ciekawe czy lekarz potwierdzi chłopca;)

Jeśli boli Cie ósemka to może zamiast wyrywania, można go zaleczyc narazie. Ja mam dwie ósemki i normalnie je leczylam :)
    Więc może to mniejsza misja niż wyrywanie...

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie przy ósemkach jest ciężko bo niekiedy trzeba usuwać chirurgiczne, nacinać itd. Oczywiście niezbędne jest RTG bo muszą sprawdzić czy np. Nie wzrosła w kość albo nie oplata innych korzeni. Do tego antybiotyk później. Mój mąż po usunięciu ósemki miał problemy bo źle zszyli, mocno krwawił. Popytam dentystów co będzie lepsze dla Ciebie i dziecka. Może trzeba poczekać. Bo ósemki to najbardziej problematyczne zęby

miczitanka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • _MMagda_ Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ja mam zwykłą wizytę jeszcze nie polowkowe a jak u Ciebie? :)
    Ja też mam zwykłą wizytę. Połówkowe dopiero 09.05. ☺ ale i na tą zwykłą wizytę się cieszę, bo za każdym razem mogę popatrzeć na maluszka, posłuchać serduszka, a i zdjęcie na pamiątkę dostaję 😉

792592c9cf.png

Aniołki: 02.2017 (*) , 05.2018 (*)

MTHFR - heterozygota
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie wszystko w porządku😊 dzidzia ma 200 g i płeć potwierdzona, będzie synek❤️

alex0806, Ann.., aannkka, Mama_Zuzia, Janka0909, Bunia86, Jusi 28, monkle, Lubieswieczki, Inka90, cytrynówka, stayaway, pola0909, manda21, agjot1979, AmyLee44, magda.g85 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Komunikacja jesteś pewna, że 21 kwietnia? To niedziela jest i do tego chyba świąteczna.
    O kurczę to coś pokreciłam, zaraz sprawdzę w karcie ciąży.
    No tak-na 17 kwietnia :-)

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • _MMagda_ Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Staszka wrote:
    Same w sobie nie bolą, ale niech mi tylko kot po nich w nocy przejdzie.....
    Oooo tak... Dobrze znane mi uczucie. Ale wystarczy że spojrzę na niego po takim "spacerze" i nie wie gdzie uciekać 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 19:06

792592c9cf.png

MTHFR - heterozygota
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia kawał chłopa, gratuluję udanej wizyty ;)

Cyntia lubi tę wiadomość

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _MMagda_ wrote:
    Ja też mam zwykłą wizytę. Połówkowe dopiero 09.05. ☺ ale i na tą zwykłą wizytę się cieszę, bo za każdym razem mogę popatrzeć na maluszka, posłuchać serduszka, a i zdjęcie na pamiątkę dostaję 😉
    A który tydzień u Ciebie? :D

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Komunikacja, zaraz poprawię😉
    A ja mam pytanie do dziewczyn z Warszawy.gdzie wybieracie się na połówkowe? Szukam kogos dokładnego. U mnie w rodzinie jest dużo Wad serca, a mąż sam ma 2 wady wrodzone (kręgosłup i ucho) więc przydałoby się to dobrze sprawdzić. Kogo możecie polecić?

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie wszystko w porządku😊 dzidzia ma 200 g i płeć potwierdzona, będzie synek❤️

Cudownie cZyli moja malutka tez jakoś tak wazy teraz ❤️ Gratuluje synka

Cyntia, Komunikacja24 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Ano Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Ze niby co koniec? Bo piersi Cie nie bola?
    Boze jak slysze takie bzdury na takim etapie ciazy to az nie moge nic nie napisac....
    To jest calkowicie normalne, ze z czasem ten straszny bol mija...
    Potwierdzam mnie na początku bardzo bolały wręcz do zwariowanie potem
    Koło 12 tygodnia poprostu przestały z dnia na dzień nic a nic nie bolały tez się zdziwiłam no ale nie było czym się martwić :) na razie dalej nie bolą i mam nadzieje ze na razie nie będą :)

0e192c1c16.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Ło matko ale waga,serio? Na tym etapie dzieci już tak szybko rosną?

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Ano Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie do was , nie widziałam
    Żeby któraś coś w temacie pisała a mianowicie trądzik ... u mnie mimo 30stkk cera przed ciąża pozostawiała wiele do życzenia bywało lepiej gorzej tragedii nie było ale szału tez nie . Przeszłam wiele dróg w celu doprowadzenia twarzy do porządku ale nigdy w 100% nie pozbyłam się problemu lub pozbyłam się na chwile ... trochę się już nawet pogodziłam z nieidealny cera licząc po cichu ze w ciąży hormony sprawia ze moja twarz może się poprawi .. no bo gorzej nie będzie .. no właśnie
    Sparawa wyglada tak ze od drugiego miesiąca wysypał mnie niemiłosiernie na ramionach , tego jeszcze nie było nigdy nie miałam tam pryszczy wysypało to mało powiedziane całe ramiona mam w trądziku czy któraś rak miała ?
    Trochę mnie to zdziwiło bo w tym miejscu nigdy z trądzikiem nie musiałam
    Walczyć , twarz ani lepsza ani gorsza ... czasami wysypie jak przed okresem a czasami całkiem ok .
    Czy są ru mamusie z takim problemem ? Czy raczej należycie do tych szczęściar które nigdy nie misy tego problemu ?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 19:54

0e192c1c16.png
  • _MMagda_ Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    A który tydzień u Ciebie? :D
    Obecnie 14 (13+4). Na połówkowych będzie 20 (dokładnie 19+6).
    Do 19 marca byłam za l4 przez 1,5 miesiąca i tak mi się dłużyło że masakra, a teraz nawet nie wiem kiedy minął mi ten tydzień odkąd wróciłam do pracy ☺

792592c9cf.png

MTHFR - heterozygota
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:
    Ło matko ale waga,serio? Na tym etapie dzieci już tak szybko rosną?

Dziewczyny też jestem w szoku że taka duża waga🐵
    W opisie mam masa płodu (Sheoard) 231.14g. (Hadlock 3) 207.29g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 20:10

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie do was , nie widziałam
    Żeby któraś coś w temacie pisała a mianowicie trądzik ... u mnie mimo 30stkk cera przed ciąża pozostawiała wiele do życzenia bywało lepiej gorzej tragedii nie było ale szału tez nie . Przeszłam wiele dróg w celu doprowadzenia twarzy do porządku ale nigdy w 100% nie pozbyłam się problemu lub pozbyłam się na chwile ... trochę się już nawet pogodziłam z nieidealny cera licząc po cichu ze w ciąży hormony sprawia ze moja twarz może się poprawi .. no bo gorzej nie będzie .. no właśnie
    Sparawa wyglada tak ze od drugiego miesiąca wysypał mnie niemiłosiernie na ramionach , tego jeszcze nie było nigdy nie miałam tam pryszczy wysypało to mało powiedziane całe ramiona mam w trądziku czy któraś rak miała ?
    Trochę mnie to zdziwiło bo w tym miejscu nigdy z trądzikiem nie musiałam
    Walczyć , twarz ani lepsza ani gorsza ... czasami wysypie jak przed okresem a czasami całkiem ok .
    Czy są ru mamusie z takim problemem ? Czy raczej należycie do tych szczęściar które nigdy nie misy tego problemu ?!

Ja co prawda problemu nie mialam z trądzikiem zwłaszcza na twarzy czasem jakiś pryszcz wyskoczyl... Ale Góra pleców czasem ramiona miałam zawsze w krostkach. Z dwojga złego stwierdziłam że lepiej tam niż buzia. Wiem że u mnie to wina trochę słodkiego.. ;) w ciąży cera pogorszyła się mocniej, jest już trochę lepiej ale to jeszcze nie to. Smaruje tylko pasta cynkowa bo słyszałam że maści na trądzik nie wolno. Pleców niczym. Jak zaczęły mi sir problemy skórne w ciąży poszłam do dermatologa i dał.mi jakąś maść na sterydach i zalecił balsam i żel z la roshe posay. Maści oczywiście nie kupilam bo to się gryzlo z moimi przekonaniami. Sterydy i ciąży?! Ale balsam i żel mi pomógł... Co prawda wyskoczy tam jakiś pryszcz czasem ale mój N codziennie smaruje mi plecy i stwierdził że mocno się poprawiły. Więc może warto zmienić kosmetyk na bardziej naturalny? Może ten balsam czy żel teraz Za bardzo Cie zapycha?

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ