X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety ze względu na bardzo silne atopowe zapalenie skory odpadają różne rzeczy drogeryjne bo po prostu mnie nie nawilżają nic albo uczulają. :/

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Ano Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian kiedy masz wizytę ? Bo jesteśmy na równym etapie z brzuszkami :) ciekawe kiedy się moerzycie ? Ja mam 03.04 a i kiedy robisz połówkowe ja się będę zapisywać jutro i chyba na 6 maja :)

0e192c1c16.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ale sie rozpisalyscie :) dziś widziałam młode ziemniaczki ale nie kupiłam może innym razem :) za to pomidor za 26 zł za kilo jeden wyszedł 7 zł ale woierdzielilam aż miło taki był pyszny hihi, ja dotykam brzuch jak mała kopie albo jak smaruje wieczorem mascia, też mi się cera pogorszyła ale mam to gdzieś i tak się nie smaruje ani nie maluję hihi, u mnie w domu też jest bałagan ale mam to gdzieś jakby mi mój powiedział coś to bym go wysłała tam gdzie mu brudno, chociaż czasem w złości powie że nic nie robię to zaraz mu odszczekam, głupie chłopy, co do znieczulenia to ja miałam i ok w 1 ciąży miałam nawet 8 rwana bo tak bolała i już miałam gdzieś wszystko tak cierpiałam.

3i49tv734kk70k5a.png
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano, niestety samo ograniczenie to moze byc za malo, przez jakis czas trzeba totalnie odstawic (z uwzglednieniem zywnosci przetworzonej gdzie jest czesto dodawany), warto tez pic olej lniany ktory dziala regulujaco na hormony , pic czystek (w ciazy lepiej skonsultowac z lekarzem) itp

Ano lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Mnie za to skóra swędzi na plecach, rękach i nogach niemiłosiernie. Najchętniej drapałabym się szczotką ryżową!

sprawdz sobie hormony watrobowe
    za wczesnie na cholestaze ale...wszystko mozliwe
    lub moze zmien proszek do prania
    dobrze tez odczulajaco jest pic wapno.najzwyklejsze calcium w sreberku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 23:02

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    sprawdz sobie hormony watrobowe
    za wczesnie na cholestaze ale...wszystko mozliwe
    lub moze zmien proszek do prania
    dobrze tez odczulajaco jest pic wapno.najzwyklejsze calcium w sreberku
    Cholestaza moze zaczac sie tak wczesnie rozwijac niestety... Najlepiej zrobic badania i mierzyc cisnienie.

Limerkikowo moj syn jest o dzien mlodszy od Twojej mlodszej corki :) ale bylam na grupie listopadowej, bo urodzilam 2tyg przed terminem.

Ja sie rozpisalam i mi skasowalo wiadomosc, ale podsumuje to co napisalam. Tradzik moze byc wywolany kosmetykami. To co do tej pory odpowiadalo skorze nie musi teraz. Zmiany, ktorych nie bylo wczesniej sa spowodowane hormonami i mina po ciazy. Ja nie bawilabym sie w diety eliminacyjne w naszym stanie. Zalece slonce w umiarkowanych ilosciach, bo ma dzialanie antybakteryjne. Czyli: odzywiamy sie zdrowo, chodzimy na spacery, nie stresujemy sie. Dla poprawy samopoczucia maseczka dwa razy w tygodniu (polecam glinki), peeling tylko enzymatyczny. Mozna zamiast kremow sprobowac na noc olej lniany.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniłam wszystko nawet szampon do włosów. Płyny i proszki do prania i w końcu się nie drapie :D Bo czułam się jak brudasek :)
    A z twarzą to może też byłoby lepiej gdybym codziennie przed lustrem nie grzebala w niej i nie wyciskala.i sama ich nie tworzyła :):/ Czasem mam już ładna skórę i sama.sobie kropek nadrobię.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano wrote:
    Vian kiedy masz wizytę ? Bo jesteśmy na równym etapie z brzuszkami :) ciekawe kiedy się moerzycie ? Ja mam 03.04 a i kiedy robisz połówkowe ja się będę zapisywać jutro i chyba na 6 maja :)

Ano ja mam wizytę dopiero 18.04... zawsze była co 3 tygodnie ale teraz kazał zapisać się na za miesiąc. Ćwiczy moją cierpliwość a doczekać się nie mogę, bo ma jeszcze raz sprawdzić płeć.
    Połówkowe planuję między 6 a 18 maja, tylko muszę jakiegoś sensownego lekarza dorwać.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) co do trądziku. zmagam się z nim od czasów szkoły średniej. raz jest lepiej raz jest gorzej. tak naprawdę źle zaczęło być kilka lat temu przy okazji wykrycia choroby hashimoto. gule na żuchwie, szyi, całe plecy, klatka piersiowa. nie mogłam też zjeść plasterka sera bo taki wysyp miałam, więc podejrzewam też nietolerancje pokarmowe.
    2 lata temu leczyłam się tetracykliną, bo moje plecy to była jedna wielka blizna i pełno wulkanów...uff przeszło. od tamtej pory też regularne wizyty u kosmetyczki i głównie kwasy i witamina C.
    potem chciałam zajść w ciążę i o trądzik obawiałam się najbardziej, że się nasili jednak ku mojemu zdziwieniu nigdy nie miałam lepszej cery mimo pochłaniania dużych ilości nabiału ( mam teraz na niego taką ochotę, że postanowiłam go wdrożyć znowu - wyszłam z założenia-skoro organizm chce to ma :D). coś tam się pojawi, ale są to jakieś mikropryszcze.

co ja mogę Wam polecić... bo jednak doświadczenie mam spore nie ukrywam :D oczywiście w normalnym stanie poleciłabym kwasy glikolowy i salicylowy. moja skóra je uwielbia, czekam do rozwiązania, aby znowu je robić. już się z nimi tak zaprzyjaźniłam, że robię sama duże stężenia w domu ( o wiele taniej) ale naprawdę trzeba uważać, znać swoją skórę i nie przetrzymywać ich na niej.
    obecnie cały czas wspomagam się dermokosmetykami-Pharmaceris linia T i jestem bardzo zadowolona.
    Ano może to Ci pomoże chociaż trochę. do tego wszelkie maseczki węglowe, maseczka domowa z drożdży. jest też taka maseczka oczyszczająca z dziegcia Bania Agafia, ja kupuję przez internet i jest super.
    po zajściu w ciążę szukałam jeszcze jakiegoś peelingu enzymatycznego i wpadł mi w ręce Flo Slek -nie był drogi więc cudów nie oczekiwałam jednak przyznam, że jak na swoją cenę daje radę. Ta firma ma też w preparat punktowy na pryszcze w żelu, ale trzeba to kilka razy dziennie nakładać.
    dopytywałam się kiedyś dermatologa o antybiotyki w ciąży ( oczywiście gdy stan jest już krytyczny) to o ile pamiętam można stosować erytromycynę. chyba można stosować zewnętrznie. przyznam, że tego nie próbowałam.
    Lubieswieczki to prawda z tym wyciskaniem :D mi się cera poprawiła, ale gdy coś wyskoczy to korci żeby tam grzebać i sama sobie blizny tylko robię :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, która dzisiaj wizytuje??:)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejny tydzień! <3 czas leci jak szalony!!

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶

Wysłany: 27 marca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia Ty pisałaś że masz atopowa skórę. Powiedz proszę czego Ty używasz do nawilżania ciała?? Tak jak pisałam ja lecę z lipikarem ale ostatnio w superpharm był za 85 zł. Przez to że muszę smarować całe ciało starcza mi on ledwo miesiąc. Chyba nawet nie, może z 3tyg. Szukam tańszego odpowiednika bo trochę kasy na to idzie. Zastanawiam się nad linia emotopic pharmaceris. Stosowała któraś?
    Muszę powiedzieć że żaden balsam nie nawilżyl mi tak ciała i brzucha jak lipikar, żadne balsamy na rozstępy.
    Boję się w ciemno kupić ten pharmaceris żeby kasy nie wyrzucać w błoto.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalyscie ;) ja rowniez mam problem z krostami na plecach. Nigdy nie bylam tak wypryszczona jak teraz. Myslalam, ze to przez sterydy bo od praktycznie poczatku pojawily sie krosty. Ale lepiej na plecach niz w miejscu barsziej widocznym ;). Moj problem polega na ich rozdrapytawniu.. wiem, wiem nie powinnam. Czasami karze mezowi wyszorowac mi mocno plecy takim "druciakiem" i to troche pomaga :). Dodatkowo mam wysuszone czolo i tam tez sa jakies krostki, ale tutaj nie wiem jak sobie z tym radzic.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj brzuch napiety twardy i od rana to samo :/ wzielam jedna nospe i czekam az przyjdzie. Wszystko przez nerwy i mojego "cudownego" meza :/ ehh

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png

Wysłany: 27 marca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia jak masz możliwość to zrób sobie kąpiel i staraj się zrelaksować na pewno przejdzie :) Jak nie to polez i nie denerwuj się, wiem że łatwo mówić ale postaraj się.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Mama Zuzia Ty pisałaś że masz atopowa skórę. Powiedz proszę czego Ty używasz do nawilżania ciała?? Tak jak pisałam ja lecę z lipikarem ale ostatnio w superpharm był za 85 zł. Przez to że muszę smarować całe ciało starcza mi on ledwo miesiąc. Chyba nawet nie, może z 3tyg. Szukam tańszego odpowiednika bo trochę kasy na to idzie. Zastanawiam się nad linia emotopic pharmaceris. Stosowała któraś?
    Muszę powiedzieć że żaden balsam nie nawilżyl mi tak ciała i brzucha jak lipikar, żadne balsamy na rozstępy.
    Boję się w ciemno kupić ten pharmaceris żeby kasy nie wyrzucać w błoto.

Tak naprawdę musisz kochana znaleźć „swój” krem, ja przerobiłam duzo, mimo ze np niektóre miały najlepsze składy nie działały na mnie tak dobrze, chyba najlepsze efekty miała u mnie mustela stelatopia, aczkolwiek wiem ze niektórych np zapycha- na mnie działała rewelacyjnie. Z tańszych chwale sobie mediderm, do dostania w większości aptek:)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w kolejnym tygodniu, jestem dziś jak trup mąż miał atak kamieni nerkowych wyzwalam karetkę Boże masakra co za nerwy potem mi dziecko cała noc kaszlalo wiec czuje się jak kupa :( nawet m isie spać nei chce z tego wszystkiego

3i49tv734kk70k5a.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee, a mąż został w szpitalu? Współczuję takich przeżyć:/
    Ja dzisiaj dentysta, zobaczymy jakie przyjemności zaproponują.
    U Was też tak pięknie i słonecznie od rana?

• AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik, nie, dali mu taka dawkę lekow że po 40min już był w stanie spokojnie leżeć, teraz go czeka lekarz usg itp oby nie było powtórki z rozrywki masakra, u mnie piękne słonko ale mróz

3i49tv734kk70k5a.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee- dobrze ze się uspokoiło i oby się to już nie powtórzyło. Poza tym widzę ze zaczęłaś nowy tydzień ciąży wie gratuluje ❤️ Pewnie z tego wszystkiego o tym zapomniałaś

AmyLee44 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ