X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon gratuluję bliźniaków :))) W którym momencie sie dowiedziałaś, ze jednak będzie parka?
    Dlaczego martwi Cię lepsze samopoczucie?

Jest tu ktoś z Wrocławia? :)

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
    (16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Pewnie mnie już nie pamiętacie. Zniknęłam na 2 miesiące bo czułam się fatalnie. W 8tc mialam plamienie I od tamtego czasu jestem na zwolnieniu.
    Chciałabym wrócić tu do Was bo brakuje mi dzieleniasię przeżyciami.
    Skrót jak to u mnie wygląda:
    - 19 cykli starań (licząc z przerwami na wesele i przeprowadzke staraliśmy się 2,5 roku),
    - lipiec 2018 - ciąża biochemiczna
    - jestem aktualnie w 14 tc (13 tygodni i 6 dni),
    - termin mam na 27.09.,
    - biorę luteine 2xdziennie I duphaston 2xdziennie,
    - badania prenatalne - super :),
    - najprawdopodobniej syn - największy szok jaki przeżyłam kiedykolwiek to właśnie informacja o tym,że będę mamą chłopczyka. Nie umiem tego wyjaśnić, ale byłam PEWNA, że będę miała córkę :)
    - mdłości mam co raz rzadziej, ale zmęczenie nie odpuszcza I najgorsze są bóle brzucha... CZY któraś z Was również zmaga się z bólami non stop?
    Mam tylozgiecie macicy I podobno to może powodować takie dolegliwości... Ale sama juz nie wiem. Chciałabym w końcu zacząć żyć bo ostatnie 2 miesiące to była wegetacja :)
    Mnie boli brzuch od samego poczatku i codziennie. Czasami na chwilke przestanie ale zaraz znowu boli. I to nie pobolewa, ciagnie itp. Boli jak cholewa! Czasami pomaga nospa, ale czesciej dopiero sen przynosi ulge.

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybieramy sie na kilka dni nad morze w czerwcu. Zrezygnowalismy z wycieczki na Kos, miała być w maju.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen, nie zrozum mnie źle, ale CIESZĘ SIĘ, ŻE NIE JESTEM SAMA!
    Mam problem z chodzeniem, siedzenie...tylko leżenie przynosi jako taką ulgę, ale chyba bardziej psychiczną niż fizyczną.
    Leżę prawie non stop...
    CZY to minie? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 14:12

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen, widzę, że identyczny moment ciąży mamy :)

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe wrzesniowki :)

Ja już marzę by wszystkie dotychczasowe dolegliwości się skończyły! A Wy mi tu piszecie, że Wam się kończą i was to martwi. Ja tylko czekam aż wrócą mi siły, już wolę te wszystkie puchnięcia, rwy i skurcze, które pamiętam z pierwszej ciąży, a nie wieczne zmęczenie i mdłości, które już mnie do szału doprowadzają.

Współczuję Wam tych trądzikowych objawów. mi czasem coś wyskoczy, ale to pojedyncze przypadki i też już coraz rzadziej. A tak sobie myślę, może aloes by Wam pomógł? Taki zwykły - smarowanie tym miąższem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Kumen, nie zrozum mnie źle, ale CIESZĘ SIĘ, ŻE NIE JESTEM SAMA!
    Mam problem z chodzeniem, siedzenie...tylko leżenie przynosi jako taką ulgę, ale chyba bardziej psychiczną niż fizyczną.
    Leżę prawie non stop...
    CZY to minie? :(
    Tak, jasne ze minie, jak urodzimy:)
    A tak serio to ja mialam zawsze bolesne miesiaczki i bylam szczupla, a na takie bole w ciazy cierpia czesto takie wlasnie kobiety.
    widze ze idziemy leb w leb:)

• Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen, ja identycznie! Miesiączki nie do zniesienia I dlatego wiele lat szprycowałam się antykoncepcją hormonalną :(

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Pom-pon gratuluję bliźniaków :))) W którym momencie sie dowiedziałaś, ze jednak będzie parka?

Hej ja jestem z Wrocławia :)

8599skjo9dvue7er.png
  • ZielonaWyspa Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie o bólach brzucha i tak się zastanawiam czy dolega mi to samo co wam? Ja jak siedzę jest okej, ale jak chodzę to jest tragedia! Muszę chodzić pomalutku jak jakaś gejsza z kołkiem w tyłku! Mam wrażenie, że mnie coś rozrywa w środku i w dodatku - sorry za dosłowność - pipka mnie boli jakoś dziwnie. Jakby mnie ktoś z zewnątrz skopał :( też tak macie? Czy tylko ja taki dziwoląg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaWyspa wrote:
    Mówicie o bólach brzucha i tak się zastanawiam czy dolega mi to samo co wam? Ja jak siedzę jest okej, ale jak chodzę to jest tragedia! Muszę chodzić pomalutku jak jakaś gejsza z kołkiem w tyłku! Mam wrażenie, że mnie coś rozrywa w środku i w dodatku - sorry za dosłowność - pipka mnie boli jakoś dziwnie. Jakby mnie ktoś z zewnątrz skopał :( też tak macie? Czy tylko ja taki dziwoląg?
    Ja czesto chodze zgieta:)
    Jesli chodzi o bol krocza to nie skarze sie. Czasami tylko zakluje mnie gleboko w pochwie, ale to sporadycznie.
    A wiecie ze odkad jestem w ciazy nie bzykalismy sie z mezem? Przez pierwszy miesiac lekarz zabronil, a pozniej?...teraz mi sie wogole nie chce, normalnie jak nie ja :D
    Moj maz tez nie zaczepia, chyba sie troche boi...moze to zabrzmi wulgarnie i sory jesli ktoras poczuje sie dotknieta, ale teraz mam tak fajne cycki ze hiszpan wyjdzie jak ta lala:)

klopsik lubi tę wiadomość

• Inka90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano jakbym poczuła ten przypływ energii z którego słynie drugi trymestr:) do godziny 12 miałam dom ogarnięty, obiad z dwóch dań ugotowany, pranie wstawione i spacer że starszakiem zaliczony :) ale spokojnie.. Już mi minęło :) leżę na kanapie i nie chce mi się nawet palcem u stopy ruszyć :)

Ewcia88, VianEthel2 lubią tę wiadomość

3jgxrjjgcuhp0pk3.png
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha90s - ja Maślice, a Ty? :) zastanawiałeś się gdzie chcesz rodzić? Ja stawiam chyba na Brochów bo tam podobno gwarancja znieczulenia :)

ZielonaWyspa - ja mam Chyba inaczej niż Ty. Po 1 boli mnie od początku. Nie na dla mnie różnicy czy siedzę czy stoję I chodzę. Najlepiej mi jak leżę.
    Piczka mnie nie boli...tylko ten brzuch tak dziwnie. Momentami przypomina to bóle okresowe. Ogólnie do dupy bo przyrosłam do łóżka :(

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Kumen, ja identycznie! Miesiączki nie do zniesienia I dlatego wiele lat szprycowałam się antykoncepcją hormonalną :(
    Z kolei ja zawsze w domu mialam ketonal bo tylko on pomagal i pierwsze dwa dni zawsze bylam na prochach:)

• Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen u nas to samo. Posucha. Najpierw lekarz zabronił, a teraz ból brzucha mi nie pozwala :(

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen mi ketonal za mocno orał żołądek. Najlepszy był tramal hihi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 14:39

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Ano Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie ze poruszony temat wakacji :) ja sama nie wiem czuje się dobrze wszytko ok i nie wim jak z lotami lekarz nie zabronił no ale ... chcieliśmy lecieć na Florydę w maju i cały czas się zastanawiam czy taki długi lot noe zaszkodzi ?! Jak myślicie ? Jeszzcze poczekamy jak będzie w kwietniu i pomyślimy :) a do Włoch planujemy w czerwcu ale to już samochodem :)

0e192c1c16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Agucha90s - ja Maślice, a Ty? :) zastanawiałeś się gdzie chcesz rodzić? Ja stawiam chyba na Brochów bo tam podobno gwarancja znieczulenia :)

ZielonaWyspa - ja mam Chyba inaczej niż Ty. Po 1 boli mnie od początku. Nie na dla mnie różnicy czy siedzę czy stoję I chodzę. Najlepiej mi jak leżę.
    Piczka mnie nie boli...tylko ten brzuch tak dziwnie. Momentami przypomina to bóle okresowe. Ogólnie do dupy bo przyrosłam do łóżka :(
    Gwarancja znieczulenia jest teraz w kazdym szpitalu,przynajmniej w teori, z racji zmiany standardow opieki nad ciezarna. Pisalam wam juz kiedys o programie KOC. pare dni przed porodem nalezy sie umowic z anestezjologiem w poradni leczenia bolu i zaznaczyc ptaszkiem ze bedzie sie chcialo znieczulenie. To samo w momencie zglosznia juz do porodu. Dodam tylko, ze nie kazdy szpittal jest w tym programie.. trzeba pytac.

• Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam leciec w maju do Hiszpanii, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. Mój gin powiedział, że nie ma oficjalnych żadnych przeciwwskazań, ale on uważa, że samolot to nie miejsce dla ciężarnej poza tym w obcym kraju ciężej o pomoc w razie potrzeby.

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:

Od pierwszej wizyty było wiadomo :)
    Martwię się, bo poprzednia ciąża obumarla i towarzyszył temu zanik objawów (jak sobie to później przeanalizowałam)

CO do bóli brzucha to mam kłucie w pochwie i bóle z boku, podobno te od wiązadeł macicy.
    MOja dr mówi, że groźny jest mocny tępy ból jak na miesiączkę i uczucie kamienia w brzuchu, a wszelkie kłucia są normalne.

Seksu u nas tez brak, ja się boję, mimo że ochota od jakiegoś czasu by się znalazła ;) ZObaczymy po wynikach posiewu kontorlnego czy już czysto i czy możemy.

Boze dziewczyny, jeszcze ponad tydzień do wizyty.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ