X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon gratuluję bliźniaków :))) W którym momencie sie dowiedziałaś, ze jednak będzie parka?
    Dlaczego martwi Cię lepsze samopoczucie?

Jest tu ktoś z Wrocławia? :)

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
    (16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Pewnie mnie już nie pamiętacie. Zniknęłam na 2 miesiące bo czułam się fatalnie. W 8tc mialam plamienie I od tamtego czasu jestem na zwolnieniu.
    Chciałabym wrócić tu do Was bo brakuje mi dzieleniasię przeżyciami.
    Skrót jak to u mnie wygląda:
    - 19 cykli starań (licząc z przerwami na wesele i przeprowadzke staraliśmy się 2,5 roku),
    - lipiec 2018 - ciąża biochemiczna
    - jestem aktualnie w 14 tc (13 tygodni i 6 dni),
    - termin mam na 27.09.,
    - biorę luteine 2xdziennie I duphaston 2xdziennie,
    - badania prenatalne - super :),
    - najprawdopodobniej syn - największy szok jaki przeżyłam kiedykolwiek to właśnie informacja o tym,że będę mamą chłopczyka. Nie umiem tego wyjaśnić, ale byłam PEWNA, że będę miała córkę :)
    - mdłości mam co raz rzadziej, ale zmęczenie nie odpuszcza I najgorsze są bóle brzucha... CZY któraś z Was również zmaga się z bólami non stop?
    Mam tylozgiecie macicy I podobno to może powodować takie dolegliwości... Ale sama juz nie wiem. Chciałabym w końcu zacząć żyć bo ostatnie 2 miesiące to była wegetacja :)
    Mnie boli brzuch od samego poczatku i codziennie. Czasami na chwilke przestanie ale zaraz znowu boli. I to nie pobolewa, ciagnie itp. Boli jak cholewa! Czasami pomaga nospa, ale czesciej dopiero sen przynosi ulge.

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybieramy sie na kilka dni nad morze w czerwcu. Zrezygnowalismy z wycieczki na Kos, miała być w maju.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen, nie zrozum mnie źle, ale CIESZĘ SIĘ, ŻE NIE JESTEM SAMA!
    Mam problem z chodzeniem, siedzenie...tylko leżenie przynosi jako taką ulgę, ale chyba bardziej psychiczną niż fizyczną.
    Leżę prawie non stop...
    CZY to minie? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 14:12

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen, widzę, że identyczny moment ciąży mamy :)

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe wrzesniowki :)

Ja już marzę by wszystkie dotychczasowe dolegliwości się skończyły! A Wy mi tu piszecie, że Wam się kończą i was to martwi. Ja tylko czekam aż wrócą mi siły, już wolę te wszystkie puchnięcia, rwy i skurcze, które pamiętam z pierwszej ciąży, a nie wieczne zmęczenie i mdłości, które już mnie do szału doprowadzają.

Współczuję Wam tych trądzikowych objawów. mi czasem coś wyskoczy, ale to pojedyncze przypadki i też już coraz rzadziej. A tak sobie myślę, może aloes by Wam pomógł? Taki zwykły - smarowanie tym miąższem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Kumen, nie zrozum mnie źle, ale CIESZĘ SIĘ, ŻE NIE JESTEM SAMA!
    Mam problem z chodzeniem, siedzenie...tylko leżenie przynosi jako taką ulgę, ale chyba bardziej psychiczną niż fizyczną.
    Leżę prawie non stop...
    CZY to minie? :(
    Tak, jasne ze minie, jak urodzimy:)
    A tak serio to ja mialam zawsze bolesne miesiaczki i bylam szczupla, a na takie bole w ciazy cierpia czesto takie wlasnie kobiety.
    widze ze idziemy leb w leb:)

• Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen, ja identycznie! Miesiączki nie do zniesienia I dlatego wiele lat szprycowałam się antykoncepcją hormonalną :(

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Pom-pon gratuluję bliźniaków :))) W którym momencie sie dowiedziałaś, ze jednak będzie parka?

Hej ja jestem z Wrocławia :)

8599skjo9dvue7er.png
  • ZielonaWyspa Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie o bólach brzucha i tak się zastanawiam czy dolega mi to samo co wam? Ja jak siedzę jest okej, ale jak chodzę to jest tragedia! Muszę chodzić pomalutku jak jakaś gejsza z kołkiem w tyłku! Mam wrażenie, że mnie coś rozrywa w środku i w dodatku - sorry za dosłowność - pipka mnie boli jakoś dziwnie. Jakby mnie ktoś z zewnątrz skopał :( też tak macie? Czy tylko ja taki dziwoląg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaWyspa wrote:
    Mówicie o bólach brzucha i tak się zastanawiam czy dolega mi to samo co wam? Ja jak siedzę jest okej, ale jak chodzę to jest tragedia! Muszę chodzić pomalutku jak jakaś gejsza z kołkiem w tyłku! Mam wrażenie, że mnie coś rozrywa w środku i w dodatku - sorry za dosłowność - pipka mnie boli jakoś dziwnie. Jakby mnie ktoś z zewnątrz skopał :( też tak macie? Czy tylko ja taki dziwoląg?
    Ja czesto chodze zgieta:)
    Jesli chodzi o bol krocza to nie skarze sie. Czasami tylko zakluje mnie gleboko w pochwie, ale to sporadycznie.
    A wiecie ze odkad jestem w ciazy nie bzykalismy sie z mezem? Przez pierwszy miesiac lekarz zabronil, a pozniej?...teraz mi sie wogole nie chce, normalnie jak nie ja :D
    Moj maz tez nie zaczepia, chyba sie troche boi...moze to zabrzmi wulgarnie i sory jesli ktoras poczuje sie dotknieta, ale teraz mam tak fajne cycki ze hiszpan wyjdzie jak ta lala:)

klopsik lubi tę wiadomość

• Inka90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano jakbym poczuła ten przypływ energii z którego słynie drugi trymestr:) do godziny 12 miałam dom ogarnięty, obiad z dwóch dań ugotowany, pranie wstawione i spacer że starszakiem zaliczony :) ale spokojnie.. Już mi minęło :) leżę na kanapie i nie chce mi się nawet palcem u stopy ruszyć :)

Ewcia88, VianEthel2 lubią tę wiadomość

3jgxrjjgcuhp0pk3.png
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha90s - ja Maślice, a Ty? :) zastanawiałeś się gdzie chcesz rodzić? Ja stawiam chyba na Brochów bo tam podobno gwarancja znieczulenia :)

ZielonaWyspa - ja mam Chyba inaczej niż Ty. Po 1 boli mnie od początku. Nie na dla mnie różnicy czy siedzę czy stoję I chodzę. Najlepiej mi jak leżę.
    Piczka mnie nie boli...tylko ten brzuch tak dziwnie. Momentami przypomina to bóle okresowe. Ogólnie do dupy bo przyrosłam do łóżka :(

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Kumen, ja identycznie! Miesiączki nie do zniesienia I dlatego wiele lat szprycowałam się antykoncepcją hormonalną :(
    Z kolei ja zawsze w domu mialam ketonal bo tylko on pomagal i pierwsze dwa dni zawsze bylam na prochach:)

• Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen u nas to samo. Posucha. Najpierw lekarz zabronił, a teraz ból brzucha mi nie pozwala :(

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen mi ketonal za mocno orał żołądek. Najlepszy był tramal hihi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 14:39

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Ano Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie ze poruszony temat wakacji :) ja sama nie wiem czuje się dobrze wszytko ok i nie wim jak z lotami lekarz nie zabronił no ale ... chcieliśmy lecieć na Florydę w maju i cały czas się zastanawiam czy taki długi lot noe zaszkodzi ?! Jak myślicie ? Jeszzcze poczekamy jak będzie w kwietniu i pomyślimy :) a do Włoch planujemy w czerwcu ale to już samochodem :)

0e192c1c16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Agucha90s - ja Maślice, a Ty? :) zastanawiałeś się gdzie chcesz rodzić? Ja stawiam chyba na Brochów bo tam podobno gwarancja znieczulenia :)

ZielonaWyspa - ja mam Chyba inaczej niż Ty. Po 1 boli mnie od początku. Nie na dla mnie różnicy czy siedzę czy stoję I chodzę. Najlepiej mi jak leżę.
    Piczka mnie nie boli...tylko ten brzuch tak dziwnie. Momentami przypomina to bóle okresowe. Ogólnie do dupy bo przyrosłam do łóżka :(
    Gwarancja znieczulenia jest teraz w kazdym szpitalu,przynajmniej w teori, z racji zmiany standardow opieki nad ciezarna. Pisalam wam juz kiedys o programie KOC. pare dni przed porodem nalezy sie umowic z anestezjologiem w poradni leczenia bolu i zaznaczyc ptaszkiem ze bedzie sie chcialo znieczulenie. To samo w momencie zglosznia juz do porodu. Dodam tylko, ze nie kazdy szpittal jest w tym programie.. trzeba pytac.

• Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam leciec w maju do Hiszpanii, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. Mój gin powiedział, że nie ma oficjalnych żadnych przeciwwskazań, ale on uważa, że samolot to nie miejsce dla ciężarnej poza tym w obcym kraju ciężej o pomoc w razie potrzeby.

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:

Od pierwszej wizyty było wiadomo :)
    Martwię się, bo poprzednia ciąża obumarla i towarzyszył temu zanik objawów (jak sobie to później przeanalizowałam)

CO do bóli brzucha to mam kłucie w pochwie i bóle z boku, podobno te od wiązadeł macicy.
    MOja dr mówi, że groźny jest mocny tępy ból jak na miesiączkę i uczucie kamienia w brzuchu, a wszelkie kłucia są normalne.

Seksu u nas tez brak, ja się boję, mimo że ochota od jakiegoś czasu by się znalazła ;) ZObaczymy po wynikach posiewu kontorlnego czy już czysto i czy możemy.

Boze dziewczyny, jeszcze ponad tydzień do wizyty.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ