X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Kumen- to skoro większość idzie w xyxki to nie ma się co przejmować haha :)

Dzień dobry! Dzisiaj idę podglądać malutka ❤️
    Jakby wiekszosc szla w cycki to bym nic sie nie odzywala, ale niestety tak nie do konca jest. Tylek i uda bardzo mi urosly, nie wcisne zadnych spodni sprzed ciazy juz od ponad miesiaca:) przed ciaza zawsze myslalam, mowilam, ze jak bede kiedys w ciazy to nie dopuszcze do tego by duzo przytyć, a teraz? Mam to gdzies ile przytyje...mam inne priorytety...jak to sie swiatopoglad zmienia....:)

Powodzenia na wizytach:)
    A ja jutro jade do warszawy, aby skontrolowac w aninie moje serce czy daje rade przy dzidziusiu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/f3747cfe445a0.jpg.html

A tak wygladam teraz:)

Ann.., Janka0909 lubią tę wiadomość

• Agucha90s Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Dzień dobry:) ja już po badaniach, zaraz wybieram się na zakupy- potrzebuję sukienki do zdjęć ciążowych.

Dziewczyny z Krakowa, wiecie może gdzie kupię rajstopy ciążowe w miarę normalnej cenie stacjonarnie?
    Ja co prawda nie jestem z Krakowa ale ostatnio kupowałam rajstopy ciążowe w rossmanie za jakieś 13 zł :)

8599skjo9dvue7er.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen- jesteś bardzo zgrabna jak dla mnie!:)

Gomerka- Rossmann, h&m podobno tez ma fajne

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich 😀 mnie dziś czeka kolejna lekcja jazdy i mam tylko cichą nadzieję, że nie pojedziemy do Warszawy...
    Co do kilogramów to u mnie póki co +3, ale do zrzucenia jakieś 11 na ten moment...

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny wszystkie jesteście mega zgrabne, nie wiem gdzie macie te kilogramy. :O

Podziwiam podejście do wagi... Ja to może wagi się aż tak nie boję, co bardziej rozstępów. W pierwszej ciąży pojawiły mi się i na piersiach i na pośladkach. Ciężko mi było to zaakceptować

Co do ciśnienia to też mam na wizycie 140/88 a w domu prawidłowo... Muszę prowadzić zeszyt i 3 razy dziennie mierzyć :)

Też mam dzisiaj wizytę. Mam nadzieję, że dowiem się czy chłopiec czy dziewczynka :) mam już w domu synka więc chciałbym córkę, ale co będzie to będzie, oby zdrowe :);

Też już mam ochotę na bobasowe zakupy :) ale na razie to siedzę przeziębiona w domu i zresztą najpierw chcę się dowiedzieć kto tam w brzuchu siedzi

W pierwszej ciąży musiałam leżeć od 30 tyg i rozumiem te, które też mają takie obawy. Sama się boję o tą moją szyjkę i jakoś za specjalnie dużo nie chodzę. A muszę trochę spraw pozałatwiać że względu na przeprowadzkę

Pozdrawiam i 3mam kciuki za wizyty ;)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee Kumen, co Ty chcesz, bardzo zgrabny brzuszek. Jak pisałaś o tyłku i udach to wyobraziłam sobie zupełnie inny obraz :P

Dzięki Dziewczyny, lecę do Rossmana w takim razie. To jakaś magia, w sobotę rajstopy normalne były OK, a w pon już (te same!) zaczęły mnie cisnąć. Dzisiaj pierwszy raz mam na sobie jeansy z pasem, Nobla dla tego, kto to wymyslil! Nie noszę normalnie spodni, bo mi niewygodnie, ale w tych mogłabym spać.

A co do ciuszkowych zakupów, ja się zastanawiam nad ciuszkami od MamyGinekolog, bo w zasadzie spełniają moje wymagania - tzn są rozpinane od góry do dołu. No i wiadomo, że są z dobrych materiałów. Ale są takie zwykłe :( a w takim Newbie czy H&M kuszą takie piękności...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 08:45

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty !!! :) Ja wczoraj widziałam moją niunie A już dzisiaj nie mogę doczekać się kolejnych wizyt :) tym bardzie, że dr mówił, że za 3-4 tyg powinna wzrosnąć waga z 241g do prawie 400 :) szok jak szybko. Jeśli chodzi o zdjęcia to wszystkie wyglądacie pięknie i cudownie , ciaża to wyjątkowy stan i uważam , że każda z nas jest wtedy wyjątkowo piękna :) :) :) Jesli chodzi o ciuszki ciążowe to ja póki co zakupy robiłam w hm i Lidl, jestem ogólnie zadowolona ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 08:44

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak nie mogę jeszcze używać perfum. Czekam na pobranie krwi jeszcze 15 minut na czczo i zaraz chyba odlecę albo puszczę pawia :/ bleee

marchev lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was zaraz ponadrabiam i powstawiam pewne cudowności, narazie dodaje moje śniadanie- omlet budyniowy z serkiem homogenizowanym i owocami ❤️ Boskie! A przy tym mało węglowodanów ❤️
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd5788c60fc6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 10:52

pola0909, Gomerka, marchev lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh. Ja jestem ciekawa ile mi kg wpadło. Aż się boję stanąć na wadze, ale póki co muszę do niej kupić baterię bo się wyczerpała.

Co do ciuszków. Ja muszę się udać na zakupy albo coś zamówić tylko nie mam kompletnie orientacji gdzie się ruszyć. Póki co nie mam nic ciążowego i nie mam w czym chodzić.

Patrzyłam na ofertę h&m mama ale nie wiem jaki rozmiar powinnam wybrać. Ehhh.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a37aecd9f2bc.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb1135a7e1c9.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/684040872dde.jpg

Uwaga- teraz będą totalne słodkości 🙈🙈🙈❤️ Dostałam dzisiaj w stanie idealnym jak ze sklepu ciuszki które kupiłam od jednej babki po jej córce- nie maja nawet jednego zmechacenia, większość to firma newbie, pojedyncze tez z nexta. Ubranka są po prostu boskie ! Ponieważ mam już pare rzeczy co kupiłam sama to razem z nimi mam już niezła kolekcje dla malutkiej na początek :D

Ann.., pola0909, Janka0909, Gomerka, klopsik, Pom-pon, aannkka, Cyntia, RudaAnna lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:

Dziewczyny z Krakowa, wiecie może gdzie kupię rajstopy ciążowe w miarę normalnej cenie stacjonarnie?

w C&A mają fajne rajtki ciążowe :) 25zł kosztują

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękne ubranka <3 <3 <3 cudo!
    Ja jeszcze nic nie kupiłam, nie wiem czemu, ale moja podświadomość wysyła sygnały, że córka zamieni się jednak w synka... :D wolę póki co nic nie kupować

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Jakie piękne ubranka <3 <3 <3 cudo!
    Ja jeszcze nic nie kupiłam, nie wiem czemu, ale moja podświadomość wysyła sygnały, że córka zamieni się jednak w synka... :D wolę póki co nic nie kupować

Cytrynowka ja tak miałam przez pare tygodni no ale bez jaj- 5x potwierdzona córka i w tym przez trzech różnych lekarzy wiec w końcu dałam za wygrana 😂

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Cytrynowka ja tak miałam przez pare tygodni no ale bez jaj- 5x potwierdzona córka i w tym przez trzech różnych lekarzy wiec w końcu dałam za wygrana 😂

ja mam jednego prowadzącego, więc tych wizyt mniej... zaczekam jeszcze na tą najbliższą wizytę przed świętami i może wtedy uwierzę... :D

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    ja mam jednego prowadzącego, więc tych wizyt mniej... zaczekam jeszcze na tą najbliższą wizytę przed świętami i może wtedy uwierzę... :D

Ale sama wiem jak to jest- jako mama chłopca widziałam się jako mamę chłopców, po prostu nie mogłam uwierzyć w to ze dziewczyna siedzi u mnie w brzuchu choć tak czułam od początku, tak jak z synem jego czułam

manda21 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Mi nie zarosła a nie nosze już 5 lat, to wszystko zależy ile czasu masz przebity pępek. Jak chcesz możesz sobie taki silikonowy założyć, mi się one osobiscie nie podobają i by mi przeszkadzały z rosnącym brzuszkiem, no a mi się rozstępy zrobiły niestety bo za późno wyjęłam
    No alr skoro i tak do tej pory ci sie nie zarosla to to nie mialo znaczenia kiedy wyjelas.... :-)(?) chyba ze rozstepy poprostu porobily ci sie OGOLNIE od dziurki, a jesli tak, to nie ma znaczenia czy wyjelas czy nie, czy zle rozumiem?

10.09.2019 Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a37aecd9f2bc.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb1135a7e1c9.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/684040872dde.jpg

Uwaga- teraz będą totalne słodkości 🙈🙈🙈❤️ Dostałam dzisiaj w stanie idealnym jak ze sklepu ciuszki które kupiłam od jednej babki po jej córce- nie maja nawet jednego zmechacenia, większość to firma newbie, pojedyncze tez z nexta. Ubranka są po prostu boskie ! Ponieważ mam już pare rzeczy co kupiłam sama to razem z nimi mam już niezła kolekcje dla malutkiej na początek :D
    Mama_Zuzia są piękne! Jak nowe! Jeju byłam dziś w hm kupic prezent dla dziecka przyjaciółki.. Zazdroszczę że znasz już płeć ja każde ubranko dotykalam i sobie marzyłam 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 12:59

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    No alr skoro i tak do tej pory ci sie nie zarosla to to nie mialo znaczenia kiedy wyjelas.... :-)(?) chyba ze rozstepy poprostu porobily ci sie OGOLNIE od dziurki, a jesli tak, to nie ma znaczenia czy wyjelas czy nie, czy zle rozumiem?
    No nie, bo wg mnie ta kuleczka u góry miała jednak na to duży wpływ bo jakby wypychala skórę. Takie mam wrazenie

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ