X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dziś dogadzam. Zrobiłam koktajl truskawkowy 😀

Mama_Zuzia, Mila, pola0909 lubią tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel- smacznego :)

Ja dzisiaj już czuje wyraźne ruchy malutkiej przed chwila robiła jakaś awanturę w brzuchu 😂

pola0909, aannkka, Pom-pon, Lesnasarenka, stayaway, Jusi 28 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u swojego gina, wszystko dobrze, szyjka prawidłowa, dzidzi już nie mierzył bo wiedział o porannej wizycie , ale chwilkę ją jeszcze pooglądaliśmy na usg :) waga w górę idzie ale stwierdził, że na zachcianki mogę sobie pozwalać więc jedziemy z mężem na lody :)

Mama_Zuzia, Lesnasarenka, k878 lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Ja po wizycie u swojego gina, wszystko dobrze, szyjka prawidłowa, dzidzi już nie mierzył bo wiedział o porannej wizycie , ale chwilkę ją jeszcze pooglądaliśmy na usg :) waga w górę idzie ale stwierdził, że na zachcianki mogę sobie pozwalać więc jedziemy z mężem na lody :)

Cudnie ja się jutra nie mogę doczekać 😂❤️❤️ Tez byłam dzisiaj z synem na lodach i tyyyyyle zjadłam 😂🙈 a mam na plusie już 2,5kg 🙈

pola0909 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratuluję wizyt dziewczyny! :)
    Ja mam już 3,5na plusie... Cały czas jestem głodna dosłownie. A sól to mogłabym jesc łyżeczka... :/

pola0909 lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Super, gratuluję wizyt dziewczyny! :)
    Ja mam już 3,5na plusie... Cały czas jestem głodna dosłownie. A sól to mogłabym jesc łyżeczka... :/

Ja tez jestem cały czas głodna nie mogę się niestety opanować :/ bardzo mnie to stresuje nie powiem

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Ja tez jestem cały czas głodna nie mogę się niestety opanować :/ bardzo mnie to stresuje nie powiem

Piona! najchętniej jadłabym co dwie godziny :/

Dziewczyny, mam od rana takie uczucie na górze brzucha pod piersiami, jakby mięśnie się napinały nie pozwalając brzuchowi się "zluzowac". DOpiero jak to zauważę i zapanuję nad tym, to "puszcza".
    Czy to są te napięcia, o ktorych piszecie? W podbrzuszu i na środku brzucha brak takiego uczucia, tylko tam na górze.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • marchev Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon ja nie pomoge bo nic takiego u mnie sie nie dzieje. Ja mam twardnienia na dole brzucha. Poniżej pepka..

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:

Dziewczyny, mam od rana takie uczucie na górze brzucha pod piersiami, jakby mięśnie się napinały nie pozwalając brzuchowi się "zluzowac". DOpiero jak to zauważę i zapanuję nad tym, to "puszcza".
    Czy to są te napięcia, o ktorych piszecie? W podbrzuszu i na środku brzucha brak takiego uczucia, tylko tam na górze.[/QUOTE

Ja tak miałam przez ponad tydzień, takie mega napięcie glownie w godze brzucha właśnie, ja myślałam ze wybuchnę ]

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat tak co 2 godziny bo jak minie więcej czasu to mnie mdli. Więc niestety... Ale teraz mam wrażenie że jestem głodna jeszcze częściej :/ Boję się że będę wielka :( I ciągle o tym myślę :/

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pom mi się wydaje że to może żołądek... Bo jak to jest na górze brzucha pod piersiami to musi być Żołądek. A masz tak ciągle czy po jedzeniu czy jak? Mi też jeat czasem tak ciężko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 19:39

Pom-pon lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Pom-pon wrote:

Czy to są te napięcia, o ktorych piszecie? W podbrzuszu i na środku brzucha brak takiego uczucia, tylko tam na górze.[/QUOTE

Ja tak miałam przez ponad tydzień, takie mega napięcie glownie w godze brzucha właśnie, ja myślałam ze wybuchnę ]

I samo przeszło? ROzumiem, że to nie są napięcia macicy, nie? Bo ona jeszcze tak wysoko nie sięga przeciez...

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Pom pom mi się wydaje że to może żołądek... Bo jak to jest na górze brzucha pod piersiami to musi być Żołądek. A masz tak ciągle czy po jedzeniu czy jak? Mi też jeat czasem tak ciężko..

Dzisiaj od rana właściwie cały czas, ale to takie niejednoznaczne uczucie, na pewno nie jak klasyczny ból żółądka. No nic, jak do jutra nie przejdzie to napiszę do dr.

A ja się stresuję, bo jutro zamierzam po raz pierwszy skorzystać z pierwszeństwa w kolejce do punktu pobrań. Mam nadzieję, że się obedzie bez awantury z jakimś dzadkiem.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon- generalnie tak ale to co jakiś czas wraca. Niestety ale u mnie mam wrazenie często żołądek jakoś puchnie i wtedy glownie się z tym zmagam. To na bank nie macica, ona jest teraz na wysokości pepka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 19:41

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon to raczej nie skurcze macicy, bo ona zdecydowanie niżej. No i skurcze nie mijają gdy się je zauważy, trwają tyle ile trwają, nie kontrolujesz tego w żaden sposób.

Pom-pon lubi tę wiadomość

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:

Czy to są te napięcia, o ktorych piszecie? W podbrzuszu i na środku brzucha brak takiego uczucia, tylko tam na górze.

Pom-pom ja mam tak czasami, obstawiam, że to coś trawiennego, jak piłam wodę gazowaną to było gorzej, z niegazowana jest lepiej, ale z kolei gorzej wchodzi

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Pom-pon- generalnie tak ale to co jakiś czas wraca. Niestety ale u mnie mam wrazenie często żołądek jakoś puchnie i wtedy glownie się z tym zmagam. To na bank nie macica, ona jest teraz na wysokości pepka

dzięki za odpowiedzi, jak to skonsultuję z lekarzem to dam znac co mi powiedziała.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Ja niestety też cały czas głodna A jak nie jadłam parę lat słodkiego to teraz mogłabym jeść na okrągło ;) A u mnie waga już +4 , chyba idę z was najszybciej w górę ;/ ale jak lekarz mówi że ok i pozwala na zachcianki to skorzystam ;)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze. Ja tez mam ochote na gazowane. Najlepiej cole hehe. Staram sie rozrabiać sok z woda gazowana lub robic lemoniadę, jednak to nie to samo co duza porcja bąbelek w coli ;)
    Ja znowu jem smażona cebule z dodatkiem jajka u nas sie to nazywało ruskie żeberka ;)
    I dużo owoców, ktore tez pewnie tlucza. Powiem Wam, ze ja jakos waga sie nie stresuje. Moge przytyc dla mnie najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe ;)

pola0909, Mila lubią tę wiadomość

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, no i Mama Zuzia gratuluję ruchów. Już się nie mogę doczekać u siebie, bo na razie to takie abstrakcyjne, że ktoś w tym brzuchu siedzi ;)

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ