Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja właśnie wrócilam z jazd ale coś się słabo czuję. Chyba będzie szybki obiad i łóżko, bo mam wrażenie, że zaraz się przerwócę..
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja dzisiaj poszłam tylko po skierowania do Luxmedu, ale lekarz zrobił szybkie USG i na 100% dziewczynka 😍 cudowna wiadomość, zwłaszcza, że dziś dla mnie trudny dzień - 2 lata temu poroniłam 😥
Marchev, co do wymiarów to u mnie też niby z om 16+2, ale z wymiarów 17+6. Tylko lekarz mówił, żeby się sugerować wymiarami z genetycznego, bo teraz to już rosną we własnym tempiea masz zrobić glukozę czy obciążenie glukozą?
Mama_Zuzia, monkle, manda21, elvira lubią tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka wrote:Ja dzisiaj poszłam tylko po skierowania do Luxmedu, ale lekarz zrobił szybkie USG i na 100% dziewczynka 😍 cudowna wiadomość, zwłaszcza, że dziś dla mnie trudny dzień - 2 lata temu poroniłam 😥
Marchev, co do wymiarów to u mnie też niby z om 16+2, ale z wymiarów 17+6. Tylko lekarz mówił, żeby się sugerować wymiarami z genetycznego, bo teraz to już rosną we własnym tempiea masz zrobić glukozę czy obciążenie glukozą?
Super, cieszę się, że masz już potwierdzenie płci
Dziewczyny mające już dzieci,
czy kokon niemowlęcy się w ogóle przydaje? Czy to zbędne i szkoda kasy?
Nie wiem w ogole jak się tego używa, wkłada do łóżeczka?
Bo ciocia mi już chce kupić (eh.. ja jeszcze nic nie chcę kupować) i pyta czy będę zadowolona. -
Hej dziewczyny, dawno sie nie odzywalam ale mamy sporo na glowie, zaczynamy remont w poniedzialek i oprozniamy pomalu pokoje a ze to pokoje dzieci to same wiecie ile sie ma klamotow. Przelecialam tylko na szybko i widze nowe mamusie, witajcie i rozgoscie sie
U mnie ok, male szaleje w brzuchu i czuc to coraz wyrazniej wiec chyba rosnie. Ostatnio mam jakies mysli ze doktor sie myli i jednak bedzie dziewczyna,sama niewiem czemu, 10 mam wizyte na nfz i mam nadzieje ze w koncu zrobi mi usg i zapytam o plec, jak potwierdzi ze chlop to chyba juz nie bedzie pomylki. Dzis dobry dzien bo corka dostala sie do przedszkola wiec jeden problem z glowy. Uciekam robic obiad, milego dnia wszystkim
Mati 16.07.2009
-
Gomerka- wspaniale, będziemy chodzić na spacery z dwoma księżniczkami ❤️
Pom-pon ja noe kupuje, mija się to dla mnie z celem
Agjot- skąd wątpliwości ze to nie chłopak?kiedy masz następna wizytę?
-
Mama_Zuzia wrote:Gomerka- wspaniale, będziemy chodzić na spacery z dwoma księżniczkami ❤️
Pom-pon ja noe kupuje, mija się to dla mnie z celem
Agjot- skąd wątpliwości ze to nie chłopak?kiedy masz następna wizytę?
Mati 16.07.2009
-
Tak na prawdę każda sama się przekona co się sprawdzi. U mnie rożki się też nie sprawdziły. Nie wyciągnie mi w tym było młoda trzymać. Miałam kilka kocykow i w nie zawijalam. Na szczęście ja to wszystko podostawalam bo jakbym kasę wywalila to bym sobie w łeb strzeliła:p
-
U nas też kokon byłby zbędny. Mały wiercił się od samego urodzenia (mając 3-4tyg przekręcał się podczas snu o 90-180 stopni machając samymi nogami). Za to rożki i kocyki jak najbardziej tak.
Poza tym witam się w 17 tygodniu 💗 u mnie samopoczucie o wiele lepsze niż jeszcze kilka tygodni temu, jedyne co mi dokucza to zatkwny nos ciągle, co dzień wydmuchuję skrzepy krwi. Przez to szybciej się męczę no bo wentylacja nia ta
A co do płci ja też mam jeszcze jakieś przeczucia, że ten siusiak odpadnie i będzie kobitaUSG połówkowe mam na 04.05 - notabene moje imieniny - więc jak tam będzie siusiak to już sobie daruję
najzabawniejsze jest to że ja chciałam mieć zawsze dwóch chłopców i jak mam mieć to marudzę
babie w ciąży nie dogodzisz
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Cześć.
Kompletnie nie mam na nic czasu.
Teraz zaczyna się pomału ogród a że ja kocham uprawiać warzywa to pomalutku już sobie sieję i sądzę co można.
Non stop na dworze.
Witam nowe dziewczyny, będzie Wam tu z nami dobrze.
Ja już mam kilka rzeczy dla maleństwa, staram się neutralne kupować bo na sto procent nie wiem czy będzie chłopczyk.
Cały czas liczę, że jednak dziewuszka wymarzona.
Kupiłam w Lidlu 3 body 50/56
3 body 62/68
4 półśpiochy, rajstopki ba jesień i 6 par skarpetek.
Mam też dużo pieluch tetrowych i kocyków. Dostałam od kuzynki.
Widziałam, że pisałyście o staraniach, jak to u Was wyglądało...
U nas tak, że ja mam pcos i nie miałam owulacji, lekarz przepisał clostilbegyt na owu i w 4 cyklu się udało.
Maz nic nie brał poza witaminami.Mamy już jedno wspólne dziecko a mąż ma też 2 z pierwszego małżeństwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 17:18
-
Cześć. Ja mam pytanie zupełnie z innej beczki. Moze ktoras z Was mi pomoze
Chciałam zalozyc konto oszczędnościowe (cos na styl starych ksiazeczek mieszkaniowych) dla mojej chrzesnicy. Zeby w odpowiednim wieku mogla dostac te pieniadze. I tu zaczyna sie problem bo bylam juz w dwoch bankach ing getin i oni nie oferuja takich uslug. Jedynie rodzic moze otworzyc konto.
Czy ktoras z Was wie jakie mam opcje ? Chciałabym co miesiac wplacac jakas symboliczna kwote.