Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ja się początkowo napalałam na adamexa, ale jak zaczęłam wgłębiać się w temat to jednak różnie wypadał w opiniach i rankingach. jednak to tylko moje doświadczenie teoretyczne
co do fotelika to na yt jest fajny półgodzinny film o avionaut pixel. to jest to co sprzedawca nam też mówił, że ma podobno bardzo dobre wyprofilowanie, dziecko się nie zgina, nie ma problemów z oddychaniem czego np. nie mógł powiedzieć o maxi cosi cabriofix ( ten chcieliśmy, ale nam odradził). ehh za dużo tego wszystkiego na rynkupola0909, Lenka82, VianEthel2 lubią tę wiadomość
-
Hej my juz nie spimy.
Widzialam ze byl temat poscieli. Ja kupujac lozeczko mialam wszystko w komplecie ale kolderka do tej pory lezy u nas w łózku i pewnie jeszcze dlugo polezy bo syn sie rozkopuje. Jak byl malutki spal pod kocykiem bo wiadomo lato cieplo w mieszkaniu a Teraz spi w spiworku i jest to super sprawa bo nie marznie w nocy. Ja odradzam kupowanie dla noworodka typowej poscieli dzieciecej bo to sie nie sprawdza kompletnie.
Wozek my mamy baby merc zipp q i jestem zadowolona z niego. Kupilismy uzywany od siostry meza po jednym dziecku i dla drugiego ten sam bedzie. Moze dokupimy spacerowke dla starszego ale nie wiem czy jest sens bo mieszkamy z tesciami i jak jade do miasta po zakupy to syn zostaje z Babcia w 99% przypadkow wiec chyba sie obejdzie bez drugiego wozka.
Od wczoraj juz czuje naszego synka wyrazniej sie rozpycha i dzis rano tez sie razem obudzili bracia
A i wybralismy imie. Bedzie KacperAnn.., Mama_Zuzia lubią tę wiadomość
-
Ja mam właśnie maxi cosi cabriofix jest fatalny . Mija córka go nie nawidzi . Jak była mała to żal było mi na nią patrzeć jak leży w foteliku. Wkładka dla noworodka była masakra . Mała zgieta w pół. Osobiście na pewno chce to sprzedać. I kupić coś innego nawet już bez bazy.
Mi się strasznie podoba donna + bo po wyjęciu masz od razu kółka -
Hej kochane a my witamy się w 20tc
Już półmetek , radość mnie rozpiera
Dopiero martwilam się początkiem a tu już rano budzi mnie kopniak małej
No to chyba czas pomyśleć i poczytać o wyprawce i muszę zacząć organizować rzeczy bo muszę rozłożyć zakupy w czasie ale to będą najprzyhemniejsze zakupy
miłego dnia i zdrówka dla was
Mama_Zuzia, Ann.., magda.g85, Cyntia, Agusia_pia, Dori777 lubią tę wiadomość
-
pola0909 wrote:Hej kochane a my witamy się w 20tc
Już półmetek , radość mnie rozpiera
Dopiero martwilam się początkiem a tu już rano budzi mnie kopniak małej
No to chyba czas pomyśleć i poczytać o wyprawce i muszę zacząć organizować rzeczy bo muszę rozłożyć zakupy w czasie ale to będą najprzyhemniejsze zakupy
miłego dnia i zdrówka dla was
Pola półmetek to równo za tydzień bo to w skończonym 20tygodniugratuluje, ja jutro kończę 19 tydzień
pola0909 lubi tę wiadomość
-
Mama_Zuzia wrote:Pola półmetek to równo za tydzień bo to w skończonym 20tygodniu
gratuluje, ja jutro kończę 19 tydzień
ale i Tak bardzo się cieszę A zmylili mnie w cotygodniowych inf, ponieważ tak napisali
Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
-
Fasola1234 wrote:Ja mam właśnie maxi cosi cabriofix jest fatalny . Mija córka go nie nawidzi . Jak była mała to żal było mi na nią patrzeć jak leży w foteliku. Wkładka dla noworodka była masakra . Mała zgieta w pół. Osobiście na pewno chce to sprzedać. I kupić coś innego nawet już bez bazy.
Mi się strasznie podoba donna + bo po wyjęciu masz od razu kółka -
Witam się w 20tc i życzę miłej niedzieli ❤️❤️❤️
Chciałam się pochwalić, że w końcu wczoraj poczułam ruchy synka😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 10:10
Ann.., Mama_Zuzia, Pom-pon, pola0909, Agusia_pia, Dori777, k878, miczitanka, aannkka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co do wózków to ja mam adamex tylko pajero . Dla mnie byl super ale jest ciężki na szczęście nie musiałam chodzić po schodach . I zależy jaki ktoś ma samochód my wtedy mieliśmy audi a3 i było ciężko się zmieścić
pola0909 lubi tę wiadomość
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Witam w niedzielę. Miłego wypoczynku. Pogoda super słoneczko świeci aż chce się żyć.
U mnie dziś istna rewolta w brzuchu. Nie wiem czy to mała ale cały czas brzuch posmakuje miejscami w wolnej części. Oj już się nie mogę doczekać takich wyraźnych ruchów abym napewno wiedziała że to ona. To moja pierwsza ciaza na takim etapie więc nie mam doświadczenia.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Lenka mi też podskakuje brzuch właśnie miejscami, wcześniej tak nie miałam więc nie mam wątpliwości że to mała
jak leżę płasko i posmyram brzuch to po chwili mam odpowiedź. Nie zawsze, ale jak już poczuje że się rusza to się kładę i wtedy wiem że nie śpi i mogę liczyć na ruch
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej, regularnie tu zaglądam, ale mam tak podły nastrój, że nie mam siły na cieszenie się wozeczkami, wyprawkami i innymi drobnostkami. Czy istnieje coś takiego, jak depresja przedporodowa?
Jestem zmęczona, wciąż zmęczona. Wszystko mnie irytuje. Jestem w stanie popłakać się na zawołanie jak nie ze złości, to ze wzruszenia lub smutku, który tak przeraźliwie mnie ogarnia. Najchętniej całymi dniami lezalabym w łóżku, apetytu wciąż brak... Nie wiem co się ze mną dzieje.
Brzuszek niby rośnie i rozpaczliwie próbuje wyczuć ruchy, ale wiem, że dla mnie może być jeszcze za wcześnie. 16.04. mam lekarza i chyba z nią będę musiała o tym wszystkim porozmawiać, bo psychicznie nie dam rady.
Fizycznie czuje się świetnie, jakbym w ogóle nie była w ciąży. I paradoksalnie chyba lepiej czulabym sie psychicznie, gdybym gorzej czuła się fizycznie.
Gdzie ta radość 2 trymestru? -
Mańka- wiesz co gdzieś czytalam kiedyś że kobieta ma bardzo sprzeczne uczucia w drugim trymestrze. Bo z jednej strony radość z upragnionego dziecka a z drugiej zdajemy sobie sprawę że jednak nasze życie kompletnie się zmieni. Ważne jest by ten trudny czas te trudne emocje przeżywać z mężem/partnerem. On też przeżywa. Dużo rozmawiać o tym jak będzie że będzie inaczej na pewno chwilami trudno.
-
Mama_Staszka wrote:Mańka pod względem psychicznym przybijam bardzo piątkę. U mnie tak od samego początku. Wystający brzuch mnie drażni. W ogóle wszystko co ma związek z ciąża mnie irytuje.
Jemy dziewczyny, bardzo mi przykro że tak przeżywacie ten stan. Dla mnie ciąża to stan ciągłego stresu ale i podekscytowania i radości. Więc tak słodko gorzko, ale i tak bym chciała ją przyspieszyć i mieć już dzieci przy sobie.
Mańka, może faktycznie specjalista by Ci pomógł?
Wczoraj moja Pani dr powiedziała że dziwne uczucie w brzuchu które jej opisywałam to moga być ruchy! I teraz czekam na powtórkę żeby się bardziej wsłuchać w siebie
Dałam sobie dzisiaj w kość dość długim spacerem z psem, więc resztę dnia spędzam na kanapie.
Miłej niedzieli!