X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia super, że tak szybko udało Ci się dostać.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Gomerka, mam dla Ciebie świetny pomysł na urodziny, który zaspokoi Ciebie i Maluszka:D Zażycz sobie voucher na masaż dla ciężarnych:) nie dość, że pomoże przy plecach to i wprawi w dobry humor:)
    Ja dzisiaj idę do fizjo z plecami, mam spory problem z lędźwiami, więc chcę to od początku kontrolować, żeby późnej płaczu nie było

Oooo nie, ja nienawidzę jak mnie ktoś obcy dotyka :-)

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• stayaway Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) U nas już 17tc, nie wierzę w to jak ten czas leci.
    U nas weekend był intensywny, byliśmy w Ustroniu z córką męża i córkami brata, zwiedziliśmy leśny park niespodzianek- super sprawa, dzieci były zachwycone, także jeśli któraś ma znośnie blisko i brak pomysłów na czas wolny to polecam z całego serca! :)

Zajrzałam na pierwsza stronę, przy wizytach P tzn., że to wizyty prenatalne? Ja mam połówkowe 30 kwietnia.

3jgx3e3koyqms61s.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Oooo nie, ja nienawidzę jak mnie ktoś obcy dotyka :-)

Hahah, no niee, to przecież najlepsza rzecz na swiecie:D ja ostatnio poszłam na peeling całego ciała z nawilżaniem olejkiem i drenażem limfatycznym dla ciężarnych plus na koniec magnezowy okład nóg... petarda! Moje swędzenie skóry przeszło na kilka dni. Koszt 140zl, więc nie jakoś dramatycznie.
    Ja normalnie nie chodzę do kosmetyczek czy na paznokcie, ale teraz obiecałam sobie dogadzanie:D
    Btw też mam okrągle uro w tym msc:)

marchev lubi tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w aptece i wzięłam jakieś gardimama, zobaczymy czy choć trochę poczuje ulgę. Już wiem ze dzisiaj jadę glownie na jogurtach bo nie chce czegos co musiałabym mocniej przegryzać..
    w dodatku dzisiaj u nas malowanie Panowie robią i Pani która będzie sprzątać wiec muszę z nimi siedzieć i być w miarę logiczna :/ jutro usg połówkowe u jednej prowadzącej mam a drugie 18.04

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 09:37

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • marchev Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu klopsik nie wiedzialam, ze takie masaze sa ;) chyba poczytam o tym i zobacze co Wroclaw oferuje w tym zakresie :))

• AnnaB. Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, ja mam wizytę 17.04. ale po dzisiejszej nocy zastanawiam się czy nie iść do rodzinnego po zwolnienie z pracy, bo już też plecy wdają się we znaki ... a jednak siedzenie 8h przy biurku nie pomaga. Co myślicie? Przebiedować jeszcze ten tydzień? :)
    PS. Dogadałam się z przełożonym, że do świąt będę pracować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 10:13

qq87hdgef1lxvnz0.png

[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️

Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewcyny!Mam pytanie może głupie jestem przy sobie teraz mam 17 tydzien brzuszek nie rośnie i przytyłam tylko 1 kg od początku ciazy czy to jest coś nie tak??

• stayaway Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    Cześć dziewcyny!Mam pytanie może głupie jestem przy sobie teraz mam 17 tydzien brzuszek nie rośnie i przytyłam tylko 1 kg od początku ciazy czy to jest coś nie tak??

Ja też 17tc i mam nawet niecały 1kg na plusie, więc spokojnie. A jeśli mówisz, że jesteś przy sobie to tym bardziej nie masz się co martwić, że brzuszka nie widać,bo czytałam, że u takich osób pokazuje się on później. Jeśli z usg wychodzi, że Maluszek rośnie prawidłowo to nie widzę powodu do niepokoju. Jeszcze zdąży nas wszystkie "wystrzelic" :):)

joe anna lubi tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Ja też 17tc i mam nawet niecały 1kg na plusie, więc spokojnie. A jeśli mówisz, że jesteś przy sobie to tym bardziej nie masz się co martwić, że brzuszka nie widać,bo czytałam, że u takich osób pokazuje się on później. Jeśli z usg wychodzi, że Maluszek rośnie prawidłowo to nie widzę powodu do niepokoju. Jeszcze zdąży nas wszystkie "wystrzelic" :):)
    dziękuje za miłe słowa za tydzien mam wizyte taze sie dowiem czy wszystko ok.

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joe anna- absolutnie nie masz się czym przejmować, moja koleżanka która ma nadwagę w ciąży przytyła łącznie 2kg. Jeśli dziecko się rozwija prawidłowo to nie jest reguła ze trzeba przytyć.

Anna- a dasz radę jeszcze ten tydzień wysiedzieć? Musisz sama sobie odpowiedzieć na to pytanie, może pogadaj z szefem ze chciałaś ale jednak nie dasz rady?

joe anna, Jusi 28 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch sobie ze mnie jaja robi, raz wychodzi raz się chowa

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ff9374f2348.jpg

Aktualnie jest taki na skończony 19 tydzień a zaczęty 20. Innym razem mnie wyrzuca do przodu 😂

klopsik lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • AnnaB. Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia masz racje zobaczę jak będą wyglądać kolejne dwa dni i najwyżej pogadam z szefem

qq87hdgef1lxvnz0.png

[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️

Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc)
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia mój brzuszek też sobie robi ze mną jaja rano jest jak ładna mała piłeczka a wieczorem jak bym polknela arbuza :)

8599skjo9dvue7er.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha90s wrote:
    Mama Zuzia mój brzuszek też sobie robi ze mną jaja rano jest jak ładna mała piłeczka a wieczorem jak bym polknela arbuza :)

U mnie właśnie różnie bo często rano jest większy niż wieczorem- tj np z wczoraj z północy zdjęcie 😂

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • marchev Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama zuzia chyba przestaje Cie lubiec :p szok. Tam nic nie widac, a masz 19t !!! Nue wiem jak Ty to robisz.
    Ja mam duzy brzuch.

Anna ja co prawda wage mialam normalna przed ciaza, i do tej pory nadrobilam co zgubilam w 1trymestrze, ale od kilku dni zauwazylam, ze mam wilczy apetyt. Jadlabym prawie wszystko o kazdej porze wiec pewnie szybko przytyje. Niby teraz ma byc 0.5kg na tydzien, ale to dla kobiet ktore nie sa przy kosci.
    Mysle, ze powinnas sie cieszyc, ze tak malo masz na plusie. Oczywiscie pod warunkiem, ze z dzieckiem wszystko ok ;)

• animka899 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż z ciekawości stanęłam na wagę i co? Ani drgnęła.... a jem baaaardzo dużo i brzuszek już widać.

201512131765.png

201909081765.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Mój brzuch sobie ze mnie jaja robi, raz wychodzi raz się chowa

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ff9374f2348.jpg

Aktualnie jest taki na skończony 19 tydzień a zaczęty 20. Innym razem mnie wyrzuca do przodu 😂

Mama Zuzia, ja miałam taki w 10 TC! Ty petardo, ciesz się! :)

Witam się w ten piękny dzień, nie odniose się do wszystkich postów ale chciałam dodać że nie wszystkie masaże są wskazane w ciąży nawet jeśli nazywają się dla "ciężarnych" więc najlepiej dopytać lekarza. A co do zębów to ja rzutem na taśmę wyleczyłam dwa, które miałam bo to było dosłownie dzień przed inseminacja :
    U mnie 2 kg na plusie przy bliźniakach. Wydaje mi się, że dopiero końcówka drugiego trymestru i trzeci to taki szybki wzrost wagi będzie.

Mój mąż ma wolne poniedziałki, więc zaraz idziemy na lody :)
    Miłego dnia!

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • elvira Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Witam się w 17 tygodniu. U mnie piękna pogoda:) mdłości zaczynają przechodzić powoli odstawiam leki i nie wymiotuje codziennie :D jaka ulga . Mam nadzieję że to już nie wróci:D.

Byliśmy rano chwilę u mamy, ale szybko wracałam . Ciepło daje o sobie znać nie wiem co będzie w lecie :(

AnnaB jeżeli czujesz że masz dość to ja bym poszła na wolne :) Ty z dzieckiem jesteście najważniejsi:)

Mama zuzia jaka Ty jesteś zgrabna! W połowie ciąży:) tylko się cieszyć:D

U mnie Malutki daje znaki :) takie delikatne kopniaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 11:46

AnnaB., Lenka82 lubią tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia wyglądasz bosko 😍
    Animka o której dziś wizyta?
    Elvira zazdroszczę ruchów, u nas ciągle cisza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 11:37

3jgx3e3koyqms61s.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ