WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś pojechaliśmy do teściów na wieś zimno strasznie wrrrrrr😳😳 aż nie możliwe że wczoraj w krótkim rękawku się było a dziś kurtka.
    A to mój brzuszek teraz (sypialnia teściów) 😁 zaczynam 18 tc
    🤩
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/457c12791e3f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 13:23

Mama_Zuzia, Pom-pon, VianEthel2, Lenka82, Ann.., pola0909, monkle, Agusia_pia, miczitanka, Jusi 28, elvira lubią tę wiadomość

• marchev Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja dopiero 17t2d wg om. A brzuchol jeden z wiekszyych na forum ;)

Super, ze wizyty udane. Tez powoli staram sie podchodzić na spokojnie.

Mam encorton 15 i zaczne z niego schodzic w polowie ciaxy czyli ok 19 tyg

• animka899 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dużo pracuje nad sobą żeby się nie nakręcać. Mam tyle zajęć w domu że tak wszystko układam sobie żeby nie mieć czasu na rozmyślania. A też wiem że maleństwo teraz już czuje moje emocje, więc po co mam go denerwować;)

201512131765.png

201909081765.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia , Agucha gratuluję wizyt !!! Wow 300 g To zaraz będziemy w kg pisały :):)!!!

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Mama Zuzia, a mogę zapytać na jakim etapie straciłaś jednego z Maluszków?

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Mama Zuzia, a mogę zapytać na jakim etapie straciłaś jednego z Maluszków?

Bardzo wcześnie- nie pojawił się zarodek. Miałam usg odpowiednio 5t3d były dwa pecherzyki, następnie 6t1d gdzie był zarodek w jednym ale nie było jeszcze serduszka, kolejne 7t1d było serduszko w jednym zarodku drugi zarodek śladowy i już generalnie było wiadomo ze mała szansa dla drugiego malucha żeby nadrobić, serduszko się nie pojawiło. Później ten pęcherzyk był jeszcze długi czas widoczny.

Myśle ze dzisiaj trochę się kursor lekarce mógł omsknąć bo w zeszła środę główka była idealnie co do dnia a teraz 6dni później prawie 2tyg do przodu wiec nie wierze żeby bania jej tak bardzo urosła pewnie jest trochę mniej niż te 305g zobaczymy jak będzie rosła na następnych usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 14:55

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie. Zdjęcia nie mam, ale USG robiła. Wszystko z małą w porządku, duża jest. Ale nie ważyła ani nie mierzyła, tylko powiedziała że duża. Bardziej skupiła się na przepływach, wszystkie są w porządku :)
    Steryd mam brać do 35 tc. Trochę się zdziwiłam, bo wcześniej mówiła o 18-20 tc. No ale zobaczymy, skonsultuję się z moim ginem jak on to widzi. Najważniejsze, żeby dziecku nie zaszkodzić :)
    Moja kluseczka miała czkawkę na USG :) I chyba trzyma ją do teraz, bo aż mi brzuch podskakuje :)

miczitanka, Arashe, k878, Jusi 28, elvira, pola0909, monkle lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, oddajcie mi trochę swojego apetytu! Ja zjadłam serek wiejski z warzywami i 2 kromki chleba i jabłko na obiad, bo na zapiekankę nie mogę patrzeć...

Alex, Agucha, Mama_Zuzia gratuluję udanych wizyt;) Miło się czyta takie wpisy:)

Ja byłam wczoraj u gina z racji tego, ze potrzebowałam zaświadczenia do denstysty o braku przeciwskazań do leczenia stomatologicznego (bardziej pod kątem ewent. usunięcia nieszczęsnej ósemki, aczkolwiek od wczoraj na 99% myślę, ze chodzi o szóstke i zapalenie miazgi, ciekawe czy uratuje się zęba....)

Synuś ma 180 g (nie za dużo jak na 16tydzień?), machał rączkami;) prawie się popłakałam!

A co do CC, to ja też podobnie jak kilka z was mam problemy ortopedyczne i ginekolog zalecił wizytę u ortopedy w okolicach czerwca, który zdecyduje czy np.dysplazja stawu biodrowego uniemożliwi mi poród sn.
    W sumie jedno straszne i drugie wiec na dzień dzisiejszy się tym nie martwię, co ma byc to bedzie, oby urodził się zdrowy, a ja jakoś dam radę :)

monkle lubi tę wiadomość

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super alex- brawo dla malutkiej :) ja mam dzisiaj wszystkie ruchy wytłumione bo mnie kopie do środka :p

Miczitanka- trzymam kciuki za leczenie stomatologiczne, fajnie ze mogłaś widzieć maluszka- absolutnie 180g to nie jest za dużo, spokojnie.

Ja się czuje jak g..wno niestety, spałam teraz 2h ale gardło, głowa mnie nawalaja strasznie aż się obudziłam plus katar ogromny. Zapisałam się do internisty do enel medu na jutro

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21 tygodniu i po połówkowym.
    Zdjęcie mi dała tylko główki, do tego zapodaj.net obrocilo obraz do góry nogami nie wiedzieć czemu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba39c397faac.jpg
    Ogólnie dzidzia zdrowa, pomiary w porządku, waga wyszła jakoś 350g
    Wszystko co sprawdzała jest ok, tylko że mało mówią... Łożysko na przedniej ścianie, a myślałam że tylnej :P
    Płci dalej nie znam, dzidzia grzecznie leżała, ale mało dostępnie do tych miejsc. Cóż, może będę mieć powtórke i poznam przy porodzie.
    Chyba pójdę jeszcze prywatnie za tydzień... Bo ani szyjki nie zmierzyla, ani przepływów nie sprawdziła. Średnio zadowolona jestem. A tam to chociaż zdjęcia na pendrive dostanę ^^

Gratuluję wizyty mama Zuzi i Agucha,
    Ja właśnie też tak na spokojnie już podchodzę, bez stresu, zwłaszcza, że czekałam na spotkanie przez usg 2 Msc.

Miczitanka, może obejdzie się bez, niby te nowoczesne metody nie potrzebują już trucia, bo na znieczuleniu jadą na jednej wizycie. Ci starsi dentyści jeszcze trują i wtedy potrzeba kilku wizyt.
    No i kontroli wypełnienia kanałów na pewno nie zrobisz w ciąży. Współczuję, że czeka Cię to w ciąży :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 16:33

miczitanka, pola0909, monkle lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Witam się w 21 tygodniu i po połówkowym.
    Zdjęcie mi dała tylko główki, do tego zapodaj.net obrocilo obraz do góry nogami nie wiedzieć czemu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba39c397faac.jpg
    Ogólnie dzidzia zdrowa, pomiary w porządku, waga wyszła jakoś 350g
    Wszystko co sprawdzała jest ok, tylko że mało mówią... Łożysko na przedniej ścianie, a myślałam że tylnej :P
    Płci dalej nie znam, dzidzia grzecznie leżała, ale mało dostępnie do tych miejsc. Cóż, może będę mieć powtórke i poznam przy porodzie.
    Chyba pójdę jeszcze prywatnie za tydzień... Bo ani szyjki nie zmierzyla, ani przepływów nie sprawdziła. Średnio zadowolona jestem. A tam to chociaż zdjęcia na pendrive dostanę ^^

Gratuluję wizyty mama Zuzi i Agucha,
    Ja właśnie też tak na spokojnie już podchodzę, bez stresu, zwłaszcza, że czekałam na spotkanie przez usg 2 Msc.

Miczitanka, może obejdzie się bez, niby te nowoczesne metody nie potrzebują już trucia, bo na znieczuleniu jadą na jednej wizycie. Ci starsi dentyści jeszcze trują i wtedy potrzeba kilku wizyt.
    No i kontroli wypełnienia kanałów na pewno nie zrobisz w ciąży. Współczuję, że czeka Cię to w ciąży :(

Wow Ty już za połowa, gratulacje! Super ze z maleństwem wszystko w porządku, szkoda ze lekarka mało mówiła- jak myślisz nad ponownym powtórzeniem to zawsze to kolejne spotkanie no i może wtedy poznasz płeć :D

Edit: jednak idę dzisiaj do lekarza bo jest miejsce na 19, a ja naprawdę czuje się coraz gorzej :(

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia zdrówka!

A jeszcze mam pytanko, połówkowe mam na 15 maja, czyli będzie to 21t3d, nie za późno? Myślę, że lepiej trochę później niż za wcześnie, co myślicie?

88c5skjoy7r3oxfc.png
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia, Arashe i Agucha gratki wizyt :)

Czy któraś oprócz mnie, nie czuje jeszcze ruchów dzieciaka? ;)

Arashe, Agucha90s, RudaAnna lubią tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miczitanka wrote:
    Mama_Zuzia zdrówka!

A jeszcze mam pytanko, połówkowe mam na 15 maja, czyli będzie to 21t3d, nie za późno? Myślę, że lepiej trochę później niż za wcześnie, co myślicie?

Nie spokojnie można robić do ukończonego 22tyg :)

Zwichrowana- ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero na przełomie 21/22tygodnia. Teraz tez jak już czuje to naprawdę bardzo delikatnie bo mam łożysko na przodzie.

miczitanka lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwichrowana wrote:
    Mama Zuzia, Arashe i Agucha gratki wizyt :)

Czy któraś oprócz mnie, nie czuje jeszcze ruchów dzieciaka? ;)

Ja też nie czuję niestety:(

88c5skjoy7r3oxfc.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na tylnej ścianie. I ogólnie czuję od piątku ruchy, z każdym dniem mocniej. I tak się dziwię, że tak szybko. Lekarka też była w szoku, bo tak ok 21 tc w pierwszej się czuje. A ja nie byłam nigdy na takim etapie wcześniej.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jak się okazało na przedniej a czuje od 18 na pewno, choć nie tak mocno. teraz czuje mocno już jak się wypycha i kopie chyba poniżej łożyska, bo tam na dole czuje najbardziej.
    A wyglądam na razie tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52ea9218b2ca.jpg
    Wiecej już niż w poprzedniej ciązy widać, przez 2 tygodnie u mnie zrobiła się duża różniaca. A od początku na brzuchu przybyło 6 cm.

Alex oni tylko tak gadają uśredniając, ja w pierwzzej ciązy czulam w skończonym 17 i to na pewno wyraźnie, codziennie. Oczywiiście mi nie wierzyli :D

Mama_zuzia dobrze, że udało się do lekarza !

monkle lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory może ze dwa razy poczułam "dziwne" bulgotanie :)

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe a dziś miałaś połówkowe na NFZ, że tak słabo wyszło? Przykro mi, że nadal nie znasz płci. Mój lekarz na poprzedniej wizycie tak szukał, tak szukał, że nic nie znalazł poza wargami sromowymi no i zostało na dziewczynce:)

Mama Zuzia, dużo zdrówka, daj znać jak po wizycie. Przykro mi również z powodu poprzedniej ciąży, ale najważniejsze że Synuś duży i zdrowy :* z córeczka będzie tak samo!

Dziewczyny, co polecacie na zaparcia w ciąży? Ja już nie daje sobie rady z tym problemem, serio :(

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Arashe a dziś miałaś połówkowe na NFZ, że tak słabo wyszło? Przykro mi, że nadal nie znasz płci. Mój lekarz na poprzedniej wizycie tak szukał, tak szukał, że nic nie znalazł poza wargami sromowymi no i zostało na dziewczynce:)

Mama Zuzia, dużo zdrówka, daj znać jak po wizycie. Przykro mi również z powodu poprzedniej ciąży, ale najważniejsze że Synuś duży i zdrowy :* z córeczka będzie tak samo!

Dziewczyny, co polecacie na zaparcia w ciąży? Ja już nie daje sobie rady z tym problemem, serio :(

Nie poszłam na wizytę, na jutro przełożyłam bo się mega zle czuje i nie dojechalabym chyba dzisiaj. Mama ma mi coś przywieźć. Bliźniaka straciłam w tej ciąży na początku, syn od początku z ciąży pojedynczej kochana :*

Próbowałaś kiwi lub marakuje na zaparcia?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ