Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty !!! A podróżującym na święta nie zazdroszczę ja min co 1 godz wc
więc częste miałabym przystanki
A i jadę dzisiaj na halę targową do miasta specjalnie przez was po pomidory
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 08:16
-
Dziewczyny, jak to ibuprofen w ciąży można?? To mnie zaskoczyłyscie. Mi lekarz mówił, że nie można. Ewentualnie paracetamol.
Gratulacje dziewczynek. Troszkę zazdroszczęno ale najważniejsze żeby dzieci były zdrowe.
Łał jakie brzuchy! Ja to przy Was czuję się jak hipopotam mimo tego że ważę obecnie z 53 kgw pierwszej ciąży jakoś szczuplej się czułam
I ja kupiłam jeden ciuszek. Nie mogłam się powstrzymać, chociaż wydaje mi się, że to trochę wcześniej. Dopiero 15 tydzień.
Jak Wam za ciepło to zapraszam do Olsztyna. Tu zawsze trochę chłodniej niż na południu. No i jezior mamy dużo to można się chłodzić
-
Kaska wrote:Dziewczyny, jak to ibuprofen w ciąży można?? To mnie zaskoczyłyscie. Mi lekarz mówił, że nie można. Ewentualnie paracetamol.
Gratulacje dziewczynek. Troszkę zazdroszczęno ale najważniejsze żeby dzieci były zdrowe.
Łał jakie brzuchy! Ja to przy Was czuję się jak hipopotam mimo tego że ważę obecnie z 53 kgw pierwszej ciąży jakoś szczuplej się czułam
I ja kupiłam jeden ciuszek. Nie mogłam się powstrzymać, chociaż wydaje mi się, że to trochę wcześniej. Dopiero 15 tydzień.
Jak Wam za ciepło to zapraszam do Olsztyna. Tu zawsze trochę chłodniej niż na południu. No i jezior mamy dużo to można się chłodzić
W I trymestrze jest zakazany, ale w II jest dozwolony dla kobiet w ciąży. -
Ajajaj a my z mężem widzieliśmy wczoraj używane auto w bardzo dobrym stanie i w sumie za dobrą kasę... Tak bym je chciała...
Co do długich podróży... ja przemyślałam sprawę i stwierdziłam, że dumę trzeba schować do kieszeni. Doszłam do etapu, że tak mi się chciało siku, że mnie brzuch bolał a nie zawsze było gdzie potrzebę załatwić. Zdarzało mi się też, że wybrałam się po zakupy, ale doszłam na koniec ulicy i z powrotem, bo toaleta wzywa. Postawiłam na pieluchomajtki (można kupić w rossmannie, paczka 10 szt to ok 25zł). Jakkolwiek dziwne lub obrzydliwe może się to wydawać, to naprawdę kilka razy uratowało mi to tyłek. Z początku jest baaaardzo ciężko, ale przynajmniej jest komfort, że jak się coś popuści, to ubrań nie przesikam. Także ja polecam, na podróże myślę, że to dobra opcja.pola0909 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Powodzenia na wizytach dziewczynki
Ja dzisiaj też wizytuje ale u diabetologaciekawe co powie na wyniki krzywej cukrowej.
Co do podróży ja 2 tyg temu też odwiedzałam rodzinę (400km) no jakoś to zniosłam dobrze że jako kierowca, bo za pasażera to chyba bym nie wysiedziała
[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️
Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc) -
Co do podróży dalekich, to jak by sama podróż dla mnie to nie jakiś kłopot, choć muszę siedzieć z przodu bo z tyłu mi okropnie niedobrze. Natomiast ja się boję być tak daleko od domu i swojego lekarza i szpitala. Jakby nie daj boże cokolwiek się działo to nie wiadomo gdzie się trafi na kogo.
My na szczęście wszyscy mieszkamy w jednym mieście tylko w różnych dzielnicach więc świeta obskoczymy w jeden dzień wszystkich a w poniedziałek mamy plan odpoczywać -
Kaska wrote:Mama Zuzia no popatrz, nie wiedziałam
chociaż paracetamol wydaje mi się bardziej bezpieczny.
Na mnie paracetamol praktycznie nie działa niestety
VianEthel- nie wiem czy bym się przemogłaszacun! Ja po prostu wchodzę nawet do McDonalda jak mi się zachce a jestem w korku np, bo wiadomo jak to w Krakowie się jeździ- gorzej niż jakbym była cały czas w trasie 😂
Jakie auto oglądaliście?
My tez mamy wszystkich na miejscu wiec pewnie niedziela rodzinna a poniedziałek będzie leniwyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 08:38
-
Mama Zuzia Volkswagen Polo IV 9N z 2007.
Wiesz, ja mam do biedronki pół godziny "spacerem", potem jeszcze po sklepie i w kolejce (ojej, tylko 10 osób do kasy!) i robi się problem. A niestety u nas nie ma gdzie wejść żeby skorzystać. Także w pewnym sensie zmusiła mnie sytuacja. No i mąż pomógł, bo nie wiem, czy sama bym dała radę.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
Gomerka wrote:Marchev, a czemu? Powiedział? Może ze względu na to, że Mały tak rosnie?
-
Tak szybko już takie rozmowy? Kurcze, ja bym się chyba wystraszyła...
Okolice Warszawy -
Hey chciałam się pochwalić że po śniadaniu położyłam się a mój maluch skakał jak szalony
to jest najpiękniejsze uczucie jakie może doznać każda mama :* cieszę się jak głupia pomimo iż zdarzyło się mi to już 3 raz :*
Trzymam kciuki za wizyty do mojej zostało 6 dni i muszę ruszyć na badania jedne w środę drugie w czwartek ehhZ moimi laskami to niewyobrażalne hehe
pola0909, Jusi 28 lubią tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Marchev jakie leki bierzesz? Ja też dużo. Chociaż powoli wychodzę z czesci co też napawa mnie lękiem. Też po lyzeczkowaniu ponad pół roku temu. Dodatkowo mała miednica nieprawidłowo ułożona kość łonowa i kręgosłup tragiczny. Mała też na razie wielkością ponad ale to może się jeszcze ununormowac. Bynajmniej mam taką nadzieję.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
No niestety mam kręgosłup w bardzo złym stanie urodziłam się już z wadą jest źle wycięty do tego prawdopodobnie bardzo małe przestrzenie międzynarodowe. Dyskopatia. Będę musiała mieć konsultacje specjalisty. Do tego mała miednica co też może stanowić problem zwłaszcza gdy dziecko będzie większe. Bardzo mnie to martwi ale nie mam ba to wpływu.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Lenka narazie na spokojnie. Oczywiście każde schorzenie jest inne. Ja mam obniżone lewe biodro, dyskopatię 2 rzędów kręgów odc. lędźwiowego, coś tam poprzemieszczanie, pościerane jakieś kostki, zawężone przestrzenie międzykręgowe i pogłebioną lordozę. generalnie jest tak, że aby coś podnieść z podłogi to tylko na zgiętych kolanach i wyprostowanych plecach. Ogólnie jak weszłam do rehabilitanta przed ciążą, to był w szoku, bo mówił, że to są schorzenia mężczyzny 50-letniego. byłam załamana, bo całe życie ćwiczyłam, nigdy się nie migałam od w-fu w szkole a tu takie cuda
powiedziałam o tym wszystkim ginekologowi, spisał to sobie, wpisał w kartę ciąży, ale mówił, że narazie na spokojnie i zobaczymy jak sytuacja dalej się rozwinie i jest jeszcze czas na decyzję o cc. o dziwo na chwilę obecną ten kręgosłup boli mnie mniej niż przed ciążą.
-
Witajcie😘 wczoraj wieczorem położyłam się spać z mocnym bólem gardła, a raczej krtani.. na wieczór wzięłam Tantum Verde. Dzisiaj jest w porządku. Mam nadzieję że nic się nie rozwinie...🙉
Ja na święta jadę do swojej rodziny. Już się nie mogę doczekać, bo ostatnio widziałam się z nimi w Boże Narodzenie. No będzie okazja przekazać informację o dzidziusiu😁
Dziewczynom, które mają dzisiaj wizyty życzę powodzenia❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 09:45