Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Whaaaat? Mnie pierwsze co powiedzieli to, że leczenie obejmuje oboje. Jak partner nie dostanie leków to zaraz od nowa złapiesz, nawet jeśli on nie ma objawów.
Ja dostawałam globulki na tydzień a on 1 tabletkę, ale jakaś większa dawka tam jest i obydwoje maść do smarowania przez tydzień i zakaz współżycia. Przez czas leczenia, nie dopóki objawy nie przejdą (bo one cudnie znikają po 2-3 dniach).
Oleczka mam nadzieję, że uda Ci się załatwić wszystko jak trzeba i nie będziecie się już zmagać z tymi paskudnymi infekcjami. Niby małe g**no, ale potrafi życie uprzykrzyć. Póki co spróbuj dostać w aptece takie wspomagacze typu illadian czy zenella (tylko dopytaj czy można), mnie to troszkę ulgę przynosiło, ale wiadomo, że ie wyleczy.
Ja jeszcze stosowałam żel do higieny intymnej przeciwgrzybiczy (AA i chyba lactacyd też ma).
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Whaaaat? Mnie pierwsze co powiedzieli to, że leczenie obejmuje oboje. Jak partner nie dostanie leków to zaraz od nowa złapiesz, nawet jeśli on nie ma objawów.
Ja dostawałam globulki na tydzień a on 1 tabletkę, ale jakaś większa dawka tam jest i obydwoje maść do smarowania przez tydzień i zakaz współżycia. Przez czas leczenia, nie dopóki objawy nie przejdą (bo one cudnie znikają po 2-3 dniach).
Oleczka mam nadzieję, że uda Ci się załatwić wszystko jak trzeba i nie będziecie się już zmagać z tymi paskudnymi infekcjami. Niby małe g**no, ale potrafi życie uprzykrzyć. Póki co spróbuj dostać w aptece takie wspomagacze typu illadian czy zenella (tylko dopytaj czy można), mnie to troszkę ulgę przynosiło, ale wiadomo, że ie wyleczy.
Ja jeszcze stosowałam żel do higieny intymnej przeciwgrzybiczy (AA i chyba lactacyd też ma).
Hahha
Tym razem pojde tam i twardo powiem to wszystko co mysle i wiem i niech tylko mnie zleja a naprawde nie wiem... same ciapuchy tam robia i sie gowno znaja... ehhh sie wkurzylam na siebie tez ze w sumie moglam byc bardziej obeznana wczeesniej i stanowcza...10.09.2019 Marcel -
Oleczka może po prostu masz tendencje do nawracania infekcji, ja np tak mam niestety. W pierwszej ciazy tak samo, a poza ciąża nigdy żadnej.
Obecnie już sama 3 razy leczylam infekcje i maz także w tym czasie, potem Lactovaginal przez 10 dni, a i tak wraca, na szczęście u mnie nic nie szczypie i nie boli, jedyne co to grudki się robią.
Tendencja czy nie, trzeba leczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 22:06
Jusi 28 lubi tę wiadomość
-
Arashe wrote:Oleczka może po prostu masz tendencje do nawracania infekcji, ja np tak mam niestety. W pierwszej ciazy tak samo, a poza ciąża nigdy żadnej.
Obecnie już sama 3 razy leczylam infekcje i maz także w tym czasie, potem Lactovaginal przez 10 dni, a i tak wraca, na szczęście u mnie nic nie szczypie i nie boli, jedyne co to grudki się robią.
Tendencja czy nie, trzeba leczyć
Poza ciaza nigdy nie mialam zadnej infekcji, pierwsza mialam bedac juz w ciazy ale o niej jeszcze nie wiedzac.... hehehe masakra.
Nawet mam infekcje paznokcia, bez kitu, jakas plaga....10.09.2019 Marcel -
Ja piję koktajl. Banan, kiwi, sliwki suszone i kefir. Pomaga. W ekstremalnych sytuacjach biore witc w duzej ilosci. Wyczytałam tez, ze przedawkowanie kapieli w chlorku magnezie powoduje biegunke. Tego nie probowalam bo zrobilam sobie oliwke magnezowa z siarczanu, a nie chlorku. Normalnie chemiczka ze mnie hihi.
Steryd do 34t to troche dlugo. Jednak dzieci na sterydach sa wieksze, wszystkie tutaj jestesmy na to dowodem.
Gomerka Ty pisalas, ze lekarz Ci mowil zeby unikac wstawania z brzucha. Przy twardnieniach, od tamtej pory caly czas sie zastanawiam "czyli jak" ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
marchev wrote:Ja piję koktajl. Banan, kiwi, sliwki suszone i kefir. Pomaga. W ekstremalnych sytuacjach biore witc w duzej ilosci. Wyczytałam tez, ze przedawkowanie kapieli w chlorku magnezie powoduje biegunke. Tego nie probowalam bo zrobilam sobie oliwke magnezowa z siarczanu, a nie chlorku. Normalnie chemiczka ze mnie hihi.
Steryd do 34t to troche dlugo. Jednak dzieci na sterydach sa wieksze, wszystkie tutaj jestesmy na to dowodem.
Gomerka Ty pisalas, ze lekarz Ci mowil zeby unikac wstawania z brzucha. Przy twardnieniach, od tamtej pory caly czas sie zastanawiam "czyli jak" ?
To nie z powodu twardnienia, tylko żeby się zabezpieczyć przed rozejściem kresy. Jak wstajesz to najpierw kładziesz się na bok, nogi spuszczasz na ziemię i podpierasz się ręką, tak, żeby nie ciągnąć mięśni brzucha.marchev lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Oleczka94 wrote:Dostalam dwa razy clotrimazol wlasnie, jedna tabletke dopochwowa, przechodzilo na 2,3tyg i nastepñie powracalo. Mysle ze moze potrzebuje cos rowniez moj partner? Jemu nic nie dawali ani razu....
Oczywiscie ze znowu pojde i poprosze o cos innego, a w Pl i tak skonsultuje to co z ginem... ale to jeszzcze ok.6tyg.
O higiene dbam, partner tez. Totalnie nie wiem czemu ciagle to wraca....
Może jest jakiś zamiennik w UK- ja na początku ciąży stosowałam lactovaginal tak właśnie profilaktycznie (2 razy w tygodniu jak tylko profilaktyka)
Uzupełnia florę bakteryjną i jest całkowicie bezpieczny. Teraz jak tylko coś poczuję, ze może być nie tak to również aplikujepodpowiedział mi go mój ginekolog, bo wcześniej miałam problemy z infekcjami. Teraz jest dobrze
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Cześć dziewczyny. Musiałam dziś wstać o 7:00, bo o 8:40 mam wizytę u ortopedy i szczerze mówiąc jestem nieprzytomna. Czy Wy też potrzebujecie więcej spać?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Cześć dziewczyny. Musiałam dziś wstać o 7:00, bo o 8:40 mam wizytę u ortopedy i szczerze mówiąc jestem nieprzytomna. Czy Wy też potrzebujecie więcej spać?
Ja tak. Ostatnio oddałam auto do naprawy i musiałam jechać do pracy z mężem. W związku z tym wstawaliśmy o 5. Prawie umarłam w pracy 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 07:43
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Hehe też bym dłużej spała. Wczoraj padłam po 20, pospalam do 22 i nie wiedziałam co że sobą zrobić. Ogólnie zawsze wstaje po 6, bo muszę dziecko odszykowac do przedszkola.
Jeżeli chodzi o zaparcia to też mam. Tzn strasznie nieregularnie mam. Czasami czuję się jak balon. Sposobu braka np śliwek suszonych nie wezmę do buzi. Mleko też mi słabo idzie, bo śmierdzi jakoś w tej ciąży.
Pewnie wszystkie bierzemy jakieś witaminy no i tam jest żelazo, które właśnie powoduje. A tak z ciekawości, co bierzecie?
W poprzedniej ciąży też łapałam ciągłe infekcje. Później lekarz kazał zrobić wymaz. Czeka się na niego trochę,ale wiadomo jakie leki dobrać. Polecam przy nawracających infekcjach.
Pozdrawiam w ten zimny dzień. Brrr
-
Witam dziewczynki. U mnie dziś słabo. Od wczoraj pobolewania spinanie twardnienie brzucha. Denerwuje się.
A tak z innej beczki. Bierzecie na obecnym etapie jakieś preparaty witaminowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 08:49
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)