Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do witamin, ja biorę wszystko osobno ze względu na mutacje. Folian, b12, magnez, omega 3, jod, D3. No plus cała reszta leków, neoparin, duphaston jeszcze 1 tabletkę i zaraz odstawiam, encorton. Mam taką małą aptekę
A i jeszcze magnez i wapń przy sterydzieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 10:37
Lenka82 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
VianEthel dzięki za wskazówkę. Chyba muszę spróbować. Mi powiedzieli termin 2020. W mojej sytuacji trochę późno 😉. Póki co praktycznie do wszystkich lekarzy chodzę prywatnie A to jednak na prawdę sporo kasy idzie. Do tego leki. A jak dziecko się urodzi to też kasy będzie potrzebne. A ja nie mam jej jakoś w nadmiarze. Chociaż jakiś staramy się sobie radzić. Walczyliśmy długo się staraliśmy więc to się rozumie samo przez się.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Lenka82 wrote:Pon-pon jak dawkę wit D i magnezu bierzesz? Bo wit D chyba w prenatal też jest. Widzę że póki co prenatal duo góra.
Tak, w Prenatalu jest 2000 iu, ja jeszcze oprócz tego biorę 5000iu co drugi dzień.
Na ostatniej wizycie moja Pani dr wspomniała że jeszcze miesiąc na Duphastonie i zmieniany progesteron. Mam nadzieję że nic dopochwowego, bo wtedy mojej infekcji nigdy nie wyleczę
edit, zpomniałam o magnezie
3x1 chela mag b6, tam jest chyba 100 mg
2x1 Asparaginian 72 mgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 10:25
Lenka82 lubi tę wiadomość
-
Czasem sie zdarzy, ze sie cos napisze i zero odzewu. Czasem cos sie szybko przeczyta, ale nie odpisze i pozniej ginie w morzu.
Ja dzisiaj mialam ochote meza zabic rano, ale juz mi przeszlo, ah humorki ciazowe.
Ja witaminy jem jak mi sie przypomni, ostatnio mialam problem z polknieciem przed odruch wymiotny, a pasowalo by sie wspomoc, bo apetytu za bardzo nie mam.
Polozylam sie chwile, bo mnie brzuch rozbolal i faluje. Cudowne uczucie, duzo mocniej czuje ruchy niz we wczesniejszej ciazy, a dzieciatko podobnie ulozone, tylko chudsza jestem teraz.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
AmyLee44 wrote:chyba, że Cię oleją
Mi się już pisać odechciało.
nie ma co się przejmować.
No no no. To trochę tego bierzeciepola0909, marchev lubią tę wiadomość
-
Lenka82 wrote:Magda - Masz rację. Ach ta głowa...
kazał mi przestać, powiedział że jak będzie twardnieć i będzie boleć jak na miesiączkę to mam reagować dopiero. i cały miesiąc był spokój. teraz nagle od niedzieli sobie sama filmy wkręciłam, że odstawię progesteron i pewnie będzie twardnieć..i co? i twardniał
głowa jak nic
-
AmyLee postów jest tyle, że człowiek nie nadąża
trzeba chyba brać na to poprawkę. myślę, że każda z nas tu rozumie, że nie jesteśmy w stanie siedzieć 24/dobę, czytać i odpisywać
ja sama czytam już wybiórczo, bo nie daję rady a np. to, że komuś konkretnie personalnie nie napiszę, że trzymam kciuki za wizytę, to nie znaczy, że nie kibicuję
moje niektóre posty także pozostawały bez odpowiedzi, ale tak będzie. poza tym idzie wiosna i coraz częściej korzystamy z jej uroków. ja sama przyznaję, że bywam tu może z 1 raz dziennie albo i raz na kilka dni, bo właśnie pogoda i święta idą i mam silną potrzebę sprzątania i wynajdywania sobie lekkich obowiązków:D -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Jestem tu parę dni ale jeszcze nawet się nie przywitałam.
Chciałam wam tylko powiedzieć, że według przepisów kobiety w ciąży muszą zostać przyjęte do specjalisty w ciągu chyba 3 dni roboczych. Sama o tym nie wiedziałam, dopiero bratowa mi powiedziała, bo sama tyle co urodziła. I rzeczywiście, na początku ciąży musiałam się wybrać do endo, jak nie mówiłam o ciazy to termin na przyszły rok, a jak powiedziałam, że jestem w ciąży to tego samego dnia mnie babka przyjęła.
-
Chyba 7 dni roboczych ale różnie z tym bywa. Co dziwne, do ortopedy miałam termin ok 1 miesiąc a do tego neurochirurga niecały tydzień. Myślałam, że będzie dużo dłuższy niż do ortopedy.
Magiczne słowo 'ciąża' działa cuda.
A wie któraś jak jest z zabiegami rehabilitacyjnymi?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Mama_Zuzia wrote:Oleczka tylko pamiętaj nie stosuj płynów do higieny intymnej bo one wydelikacaja strasznie i często dzięki nim są infekcje intymne.
Mi ktos tutaj ostatnio wlasnie pisal ze do higieny intymnej tylko takie plyny... nobo jakie inne?Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Dzięki za info. Nie wiedziałam że to może zmienić termin dostania się do specjalisty.
Co do płynów do higieny intymnej ja stosuje bo po innych środkach mam swędzenie. Ale też nie każdy mi pasuje. Ja myślę że to chodzi o to aby nie przesadzać z częstotliwością aby nie niszczyć naturalnej flory bakteryjnej.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
nick nieaktualny
-
Ja już po wizycie. Synek zostaje synkiem
ma się dobrze i szaleje w brzuszku mimo , że koło siebie ma już przyjaciela (miesniaka), który ma już 10 cm
Mimo wszystko cieszę się, że z malenstwem dobrze
8 maja połówkoweAnn.., VianEthel2, magda.g85, manda21, marchev, Jusi 28, cytrynówka, zwichrowana, k878, elvira, monkle, pola0909, Pom-pon lubią tę wiadomość
-
Oleczka94 wrote:Naprawde?
Mi ktos tutaj ostatnio wlasnie pisal ze do higieny intymnej tylko takie plyny... nobo jakie inne?
Mi praktycznie każdy ginekolog z którym miałam do czynienia podkreślał żeby odstawić płyny do higieny intymnej.
Dlaczego? Dlatego ze pochwa ma swoją florę bakteryjna która jest zabijana tymi substancjami i wbrew pozorom infekcje właśnie wtedy zaczynaja być coraz częstsze- bo nie ma naturalnego pH ani flory. Jest tez udowodnione naukowo ze regularne stosowanie takich płynów może powodować raka jajników. Dlatego jeśli już się chce ich używać powinno się to ograniczyć do minimum rzędu 1-2 razy w tygodniu i z bardzo naturalnym składem z wyciągiem z ziół. Jeśli już masz problemy z infekcja to nos tez 100% bawełniane majtki, to tez bardzo często wpływa właśnie na infekcje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 11:57
Sylwiu lubi tę wiadomość
-
Mi spadły wyniki krwi, 3 parametry poniżej normy, dostałam żelazo. Córka 2l2m dalej kp do snu i w nocy. Mam wrażenie, że zrobiła sobie ze mnie smoczek za każdym razem jak się przebudzi... Niestety nie jestem w stanie poradzić sobie z jej płaczem i karmię dalej, licząc na cud, że się sama odstawi, bo nie wyobrażam sobie tandemu.
Jeśli chodzi o wózki to zwracałabym uwagę na wielkość gondoli. Widziałam piękne wózki, w których 3 miesięczne dziecko miało już ciasno. Musicie wziąć pod uwagę, że zimą trzeba będzie założyć kombinezon i być może położyć kocyk. Ja mam wózek po córce, który też kupiłam używany i wtedy miał jedną z większych gondoli na rynku. Jedo fyn. To polski producent, z wózka jestem bardzo zadowolona, a widziałam, że teraz mają pełno nowoczesnych modeli.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
łania wrote:Mi spadły wyniki krwi, 3 parametry poniżej normy, dostałam żelazo. Córka 2l2m dalej kp do snu i w nocy. Mam wrażenie, że zrobiła sobie ze mnie smoczek za każdym razem jak się przebudzi... Niestety nie jestem w stanie poradzić sobie z jej płaczem i karmię dalej, licząc na cud, że się sama odstawi, bo nie wyobrażam sobie tandemu.
Jeśli chodzi o wózki to zwracałabym uwagę na wielkość gondoli. Widziałam piękne wózki, w których 3 miesięczne dziecko miało już ciasno. Musicie wziąć pod uwagę, że zimą trzeba będzie założyć kombinezon i być może położyć kocyk. Ja mam wózek po córce, który też kupiłam używany i wtedy miał jedną z większych gondoli na rynku. Jedo fyn. To polski producent, z wózka jestem bardzo zadowolona, a widziałam, że teraz mają pełno nowoczesnych modeli.
Tak samo było z ciuszki. Mówili nie kupuj rozmiaru 56 bo będzie za małe. No i zabrakło, za mało kupiłam.
Że zbędnych rzeczy to pościel. Rożka też nie używałam i nie będę teraz kupować.
Kolejna rzecz to lozezko. Kupiliśmy drewniane. Szybko wymieniłam na turystyczne bo synek tak się wiercił i obracał, że uderzał o łóżeczko i się wybudzał. Mówili, że niemowle się nie rusza
Ubranka poprzednio chciałam śliczne a teraz stawiam w większości na praktykę. Body mają być rozpinane z przodu i kupuję najwięcej pajacy. Nie takie ładne, ale za to praktyczne. Oczywiście część rzeczy mi się tak podoba, że i tak pewnie kupię.
No i tak by wymieniać i wymieniać
Mama Zuzia no też słyszałam taka teorię, ale nie dałabym rady. Za dużo pytań ej wydzieliny