Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No zwiotczajcy mięśnie w ciąży to faktycznie lekarz miał wyobraźnię. Serio. Super że patrzysz na to krytycznie i sama drażysz dopytujesz. Ale zakładam że są pacjentki które jednak tak nie zrobią bo ufają lekarzowi. I to jest prawdziwy dramat. Ja przed ciaza brałam zwiotczajace i wiem że niektóre z nich są bardzo mocne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 19:40
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Cyntia wrote:Z Musteli nic nigdy nie miałam. A co konkretnego polecasz?
Mustela Krem przeciw rozstępom
Traktuje go jako zwykły balsam, ma fajną konsystencję i delikatny zapach.
pola0909 lubi tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Lubieswieczki wrote:Cyntia mi akurat lipikar bardzo pomógł.. A zmienialam często balsamy, jednak sam balsam nie wystarczy, zmieniłam wszystko żel pod prysznic a nawet szampon i odżywka do włosów bo tez skórę przy spłukiwaniu podrażniala. Spróbuj jeszcze wymienić wszystko. Jak lipikar nie działa to może seria z pharmaceris? Podobno też jest dobra.
-
Lenka82 wrote:No zwiotczajcy mięśnie w ciąży to faktycznie lekarz miał wyobraźnię. Serio. Super że patrzysz na to krytycznie i sama drażysz dopytujesz. Ale zakładam że są pacjentki które jednak tak nie zrobią bo ufają lekarzowi. I to jest prawdziwy dramat. Ja przed ciaza brałam zwiotczajace i wiem że niektóre z nich są bardzo mocne.
Lenka ja się z tym kręgosłupem bawię od 2011 roku i owszem dostawałam leki zwiotczające, ale zawsze ten sam zestaw: zastrzyki z wit. B, plus przecibolowe. Do tego doraźnie przeciwbolowe tabletki i właśnie ten zwiotczający lek na noc. Bo po tym to tylko spać.
Skoro w ciąży leków, które mamy podstawowo w apteczce nie można brać to musiałam się upewnić. Inyernet na tyle dobry coś podpowiedział. Teściowa jako lekarz też mogła coś podpowiedzieć, więc zapytałam a i tak miałam zabrać receptę do ginekologa, żwby ostatecznie rozsądził i eentualnie wykupić żebym miała jak mnie naprawdę położy, że nie wstanę. Dopóki chodzę nie zamierzam brać żadnych leków. Masaże i basen dopóki będzie się dało.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Dziewczyny, jesteśmy po wizycie. 18+0, 200g, dziewczynka (potwierdzone po raz trzeci). Marianka pięknie rośnie. Połówkowe 6 maja. A wy kiedy macie?
Agusia_pia, Ann.., marchev, Cyntia, k878, cytrynówka, Agucha90s, monkle, pola0909, elvira, manda21 lubią tę wiadomość
-
Ja mam 26 kwietnia i nie moge sie juz doczekac. Ciekawe czy Kacperek pozostanie Kacperkiem czy zmieni sie w Karinke
U nas dzis intensywny dzien. Syn od rana marudny placzliwy. Zasnac nie chcial a jak w koncu padl to spal prawie dwie godz. Troche sprzatalam i przestawilam lawe w pokoju
Mam silna potrzebe zmiany wystroju w pokoju ale nie mam duzych mozliwosci w sumie zadnych bo ciasno. Ale juz dzis nam wytyczyl Geodeta dom i zaczynamy budowe po swietachmarchev lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przepraszam, ze nie pamietam ale ktora z Was miala ta sprawe z impreza i mama. Bo jestem ciekawa czy porozmawialas z mama i mezem. Niestety mam gąbczasty mozg i mi niki ciezko wchodza.
Co do pekania skory to mam problem tak samo z rekami. I nic nie pomaga. A skora peka az krew leci. Jednak lipikar i oliwa magnezowa na cialo super sie sprawdza. Problem mam tylko z rekami.
Z konfliktem chyba dziewczyny na innym watku pisaly o szczepieniach, ja nie pomoge.
Stayaway ja juz mam ciuchy dzieki mamie i tez szybko
Mama dwojki no po prostu brak slow. Stworzona jestes do bycia w błogosławionym stanie. Po prostu pieknie. -
axie92 wrote:Jak tak czytam o Waszych terminach połówkowych to zaczynam się martwić, czy nie mam za wcześnie? Zapisali mnie na 16 kwietnia, to będzie 19+3. Teoretycznie jest Ok, ale zaczynam się tym martwić
Ja mam połówkowe 24 kwietnia i będę wtedy 21+3. Badanie połówkowe wykonuje się miedzy 18 do 22 tygodniem ciąży. -
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa :*
Tak rodziłam już dwa razy i jestem w trakcie a raczej zawiesiłam kurs trenera personalnego interesuje się bardzo aktywnym trybem życia i czuję się w tym spełnionąMam już prawie 28 lat dokładnie skończę je 30.09
pierwsza córkę urodziłam w wieku 22 lat
więc u boku prawie 6letnia panna
Sylwiu lubi tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Mam to samo, pękająca skóra na stawach dłoni. Masakra, rany wciąż się robią. Lipikar i dexeryl milion razy dziennie trochę poprawia sytuacje ale nie jakos spektakularnie. Rozważam mocne ograniczenie nabiału. Moja mama tak miała, lata całe maści, kremy, zmienianie proszków do prania itp. W końcu ktoś jej podpowiedział ze mleko, ograniczyła mocno i samo przeszło. Do alergologa nie poszła (bo po co) ale najważniejszy efekt.
Z moimi cukrami to będzie jakaś porażka ale 2-3 tygodnie może przetrzymam i zobaczymy co wyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 20:27
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Lubieswieczki, cytrynówka, Cyntia, Ann.., VianEthel2, monkle, marchev, Agusia_pia, pola0909, stayaway, elvira, AnnaB., RudaAnna, manda21, Dori777 lubią tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
Franuś 💙
-
elvira wrote:Dziewczyny wiem że pewnie mnie doprowadzicie do pionu
ale ciągle chodzi mi po głowie żeby iść do lekarza z lepszym sprzętem. Chodzi o określenie płci. Chciałabym już wiedzieć a do wizyty jeszcze 3 tygodnie:(. Chyba jestem najbardziej narwana osoba na forum ale aż mnie skręca:D
a ja ci powiem, że spokój matki rzecz bezcenna i poszłabym na wizytę szybciej
Mamadwójki jesteś bardzo zgrabna, super wyglądasz w ciąży!
O suchej skórze chętnie poczytałam i też będę testować, bo też mi to bardzo doskwiera
Jakby było mało to tak okropnie boli mnie kość krzyżowa, że dzisiaj w pracy aż mi łzy poleciały. Szefowa kazała iść do domu... Zapisałam się do osteopaty, mam nadzieję, że ponastawia co trzeba i mi przejdzie ten ból.
Ja z ubranek jeszcze nic nie kupiłam, ale po wtorkowym usg połówkowym coś czuję, że ostro ruszę na łowyMamadwojki, elvira lubią tę wiadomość
-
Cyntia, dokładnie. Kombinuj może zmiana kosmetyków wystarczy
Proponuję jesCze zmienić proszek i płyn do płukania na coś delikatnego. Ja się tak drapalam że wysiedziec nie mogłam. A zmiana wszystkiego pomogła
Mamadwojki super dziewczynkiJesteśmy ten sam rocznik
Ja mam prenatalne 18.04 i to będzie 20+0Mamadwojki lubi tę wiadomość
-
k878 wrote:Mam to samo, pękająca skóra na stawach dłoni. Masakra, rany wciąż się robią. Lipikar i dexeryl milion razy dziennie trochę poprawia sytuacje ale nie jakos spektakularnie. Rozważam mocne ograniczenie nabiału. Moja mama tak miała, lata całe maści, kremy, zmienianie proszków do prania itp. W końcu ktoś jej podpowiedział ze mleko, ograniczyła mocno i samo przeszło. Do alergologa nie poszła (bo po co) ale najważniejszy efekt.
Z moimi cukrami to będzie jakaś porażka ale 2-3 tygodnie może przetrzymam i zobaczymy co wyjdzie. -
axie92 wrote:Jak tak czytam o Waszych terminach połówkowych to zaczynam się martwić, czy nie mam za wcześnie? Zapisali mnie na 16 kwietnia, to będzie 19+3. Teoretycznie jest Ok, ale zaczynam się tym martwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 21:00
-
marchev wrote:Mama dwojki. Dziewczynki urode odziedziczyły po mamusi
jednak zdrowy tryb zycia jak widac na załączonym obrazku przynosi rezultaty
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
Franuś 💙