Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cyntia może emolienty do kąpieli? Mnie pomogły na przesuszoną skórę.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Mamadwojki Wow ale z Ciebie laska... normalnie popadam w kompleksy 😉 ale tak naprawdę to super widzieć takie sexy kobitki w ciąży.
Elvira nie dziwię się że nie możesz się doczekać. Ja też na usg czekam po 3-4 tygodnie. I nie powiem że cierpliwie bo bym bardzo mocno skłamała. Choć u mnie płeć określona już w 14 tyg. W 16 potwierdzona choć wiadomo 100% pewności na tym etapie to nie ma. U mnie wszyscy obstawiali chłopca my też a tu wychodzi że dziewczynka.
Pytałam o suplementy bo ja sama biorę prenatal duo też. Polecony przez lekarza. Czytałam trochę opinii składów o chyba jednak ok. W rankingach wypada całkiem dobrze. Oczywiście są lepsze. Ale ceny. Preparat za miesiąc za ponad 80zl to już dla mnie dużo szczególnie że dużo innych wydatków.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Tak Mediderm znam i używam, niestety na mnie słabo działa, bo to sama parafina. Masło Shea też używam kupiłam jakiś miesiąc temu nierafinowane w takiej stalej konsystencji. Ogólnie wszystko pomaga ale tylko na chwilę po 10 minutach znowu jest to samo. Najgorsza to jest skóra na rękach, dłoniach, wygląda po prostu koszmarnie😣 wstydzę się jak gdzieś jestem i muszę wyjąć dłonie. może faktycznie powinna używać czegoś jeszcze dodatkowo do kąpieli.
Mam nadzieję że to minieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 18:57
-
Ann.. wrote:Cyntia ja ostatnio miałam problem ze suchą skórą i od kiedy smaruję się Mustelą to problem zniknął. A wcześniej drapałam całe nogi a najgorzej było z łydkami, teraz mam spokój.
-
Ja zamiast żelu pod prysznic stosowałam dokąpieli bodajże oilatum baby czy coś w tym stylu. Spróbuj, raczej tym nie pogorszysz.
Słuchajcie jakie jajca, dostałam od tego ortopedy receptę na 3 leki. Sprawdziłam w necie i na każdej ulotce piszą, żeby nie stosować w ciąży...
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Ja zamiast żelu pod prysznic stosowałam dokąpieli bodajże oilatum baby czy coś w tym stylu. Spróbuj, raczej tym nie pogorszysz.
Słuchajcie jakie jajca, dostałam od tego ortopedy receptę na 3 leki. Sprawdziłam w necie i na każdej ulotce piszą, żeby nie stosować w ciąży...
A co do ortopedy, to jakoś mnie to nie dziwi... 🙉Ile razy byłam u lekarza np ogólnego, to zawsze coś przepisał czego nie powinno się stosować w ciąży... masakra -
Ja byłam u rodzinnego lekarza bo nic mi to gardło nie przechodzi a jeszcze katar mi się puścił i dostałam niestety antybiotyk. Słabiutki bardzo bezpieczny w ciąży ale powiedział że gorzej dla dzidziusia taka infekcja. Zwłaszcza że już tyle dni bez poprawy. Już wzięłam jedna dawkę. Mam nadzieję że po nocy już będzie lepiej....
-
Vian ogólnie powiem ci że słabo że specjaliści mają tak małą wiedzę odnosząca się do kobiet w ciąży. Tym bardziej że raczej nie są to jakieś rzadko spotykane przypadki. Na wszelki wypadek zapytaj jeszcze ginekologa. Bo w ulotkach to wszystkich piszą praktycznie aby nie stosować w ciąży. Nawet w no-spie 😲
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Laseczki muszę się pochwalić
wylicytowałam za 80zl paczuszkę dla Malutkiej, wiem, że to jeszcze za wcześnie, ale nie spodziewałam się że wygram 😍
A czekam jeszcze na drugą paczkę...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca92a442bd7f.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17e5f694220b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 19:20
Lenka82, Ann.., Komunikacja24, marchev, Mamadwojki, pola0909 lubią tę wiadomość
-
Cyntia mi akurat lipikar bardzo pomógł.. A zmienialam często balsamy, jednak sam balsam nie wystarczy, zmieniłam wszystko żel pod prysznic a nawet szampon i odżywka do włosów bo tez skórę przy spłukiwaniu podrażniala. Spróbuj jeszcze wymienić wszystko. Jak lipikar nie działa to może seria z pharmaceris? Podobno też jest dobra.
-
Lenka82 wrote:Vian ogólnie powiem ci że słabo że specjaliści mają tak małą wiedzę odnosząca się do kobiet w ciąży. Tym bardziej że raczej nie są to jakieś rzadko spotykane przypadki. Na wszelki wypadek zapytaj jeszcze ginekologa. Bo w ulotkach to wszystkich piszą praktycznie aby nie stosować w ciąży. Nawet w no-spie 😲
Pytałam teściową, też powiedziała że nie można. Właśnie to dziwne jest, bo bardzo wiele kobiet ma bóle kręgosłupa więc powinni wiedzieć co zpisać. A dostałam lek przeciwbólowy, drugi chyba też a trzeci zwiotczający mięśnie.
Okolice Warszawy