X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik - ja to mam różnie, ale często brzuch zwłaszcza przy leżeniu jest widoczny bardziej po jednej stronie, u mnie akurat po lewej.

Co do zakupów to ja też stwierdziłam, że poczekam do połówkowego, a mam je w przyszłym tygodniu. No chyba że się okaże że jeszcze za wcześnie bo to będzie 19+2 ale zobaczymy.

klopsik lubi tę wiadomość

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czasem mała się ułoży na jednej stronie i przez chwilę brzuch jest większy. Głównie po lewej ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak się tyłem ułoży młoda do brzucha to mam większy :) ale to jest częste ze brzuch po jakiejś stronie jest większy/mniejszy

Dori- dokładnie tą mieliśmy przy synu i była naprawdę super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 09:11

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie z tymi bujakami to sa takie gadzety ktore ulatwiaja zycie a wiadomo ze maluch caly dzien siedzial w Nim nie bedzie. U nas maly max 30 min wytrzymywal a ja wtedy moglam wlasnie cos zrobic w kuchni.

Mi ostatnio zoladek dokucza. Lapie mnie taki bol jakbym zaraz miala dostac biegunki ale nic takiego sie nie dzieje i po chwili przechodzi.
    Maly dzis leniwy nie bardzo sie rusza ;)
    Ja juz po zakupach przedswiatecznych. Niby nic czlowiek nie szykuje duzego a jjuz 500 zl poszlo ehh

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z takich wyprawkowych rzeczy to mamy już łóżeczko takie na kółkach do salonu żeby nie biegać z góry do dołu z maluchem.
    Moj mały też dzisiaj leniwy ale rano dał znać że już głodny i trzeba było wstać o 6.50:)
    My na święta jedziemy do teściów i wczoraj poszalalam z home and you kupiłam teściowej piękny bieżnik i zająca.. Niby nic ale tak z pusta ręką nie lubię jeździć a że jeszcze zabieramy mamę na święta to wybieralysmy razem:)

8599skjo9dvue7er.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska hemoglobina jeszcze w dolnej granicy normy 11,7 (jest od 11,5), ale hematokryt, mpv i rdw już poniżej.
    Ja ruchy czuję, ale rzadko, dotychczas ze 2 razy na dobę. Wczoraj było trochę lepiej, widać zaczyna mocniej rosnąć i ciasno się robi.
    Zazdroszczę tym, które mogą spać do woli :D ja cierpię na jakąś bezsenność, łącznie mam z 6 h snu dziennie i to przerywanego, bo córka się budzi, ja potem leżę, a jeszcze jak mąż zacznie chrapać to już całkiem masakra. Ostatnio poszłam do drugiego pokoju i dalej słyszałam.
    W zasadzie nic nie muszę kupować, ubranka mam po córce, a sporo z nich dostałam od siostry po jej synu. W domu i tak mi nie ma różnicy czy będzie w niebieskim, zielonym czy różowym kolorze. Być może kombinezon będzie potrzebny, muszę przejrzeć szafę. Jedynie będę musiała kupić kosz mojżesza albo jakiś leżaczek, żeby mieć dziecko przy sobie w kuchni czy łazience, bo w łóżeczku nie zostawię jak będzie moja druga córka w domu.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Lenka, spokojnie, ja nie mam nawet jednej skarpetki i mam zamiar pierwsze rzeczy kupować dopiero po połówkowym w maju:)
    U mnie wczoraj M zrobil imprezkę dla kolegów, posiedziałam godzinę i poszłam spać, cieszę się, że mam wysoką tolerancję na hałas, bo nic mi nie przeszkadza. Z drugiej strony nie wiem jak to będzie po nocach przy placzacym bobo?

Czy któraś ma problem przy kichaniu? Raz na jakiś większy kich, mam wrażenie że mi się wnętrzności wyrwą:/
    I czy którejś brzuch się układa po jednej stronie? większą kulę mam z prawej, szczególnie rano widać górkę

Ja mam wrażenie, że przy kichaniu się posikam ups !

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy wizji kolejnego dziecka, ktore po nocach trzeba bedzie nosic mam zachcianke na lezacze 4moms mamaroo 4. Kosztuje majatek, ale jestem w stanie zaplacic za pol godziny snu w nocy. No i w dzien sie na pewno tez przyda.
    U mnie przy kichaniu problem z nietrzymaniem moczu, po porodzie z tym byla porazka.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała dziś mało aktywna prakraktycznie w ogóle i ja już schizuje choc tłumacze sobie że na tym etapie to normalne. No i jak od dziecka wymagać aktywności skoro matka dziś ledwo żyje. Za chiny ludowe nie mogę sobie podnieść ciśnienia. Za oknem śnieg pada. Porażka.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zjadłam już chyba pół lodówki przez to zimno i wypiłam kawę, młoda robi mi awanturę w brzuchu 😬🙈

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • elvira Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda patrzyłam na ten leżaczek faktycznie jest super ale cena troszkę odstrasza:/

Ja chyba dzisiaj pojadę na IP do mojej dr bo 3 dzień mam wysokie ciśnienie i leki nie pomagają:( bardzo źle się czuje

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też dzisiaj się od rana awanturuje w brzuchu. Najgorsze jak wali po pęcherzu bo też mam wrażenie że będę sikac pod siebie, a w wc tylko troszkę leci.
    Ja też zdechła jestem dzisiaj, chyba ta pogoda tak na nas wpływa. U mnie też śnieg padał rano, teraz deszcz. Niby za tydzień ma być 20 stopni.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy lenia z Mężem level hard :) wstaliśmy o 10:30, zrobiłam śniadanie, zjedliśmy i z powrotem do łóżka i tak gnijemy od rana, wyglupiamy się i przytulamy.. chyba też nam pogoda nie służy :p ale trzeba korzystać, bo przy Malutkiej już nie będzie takiej możliwości ;)
    Marchev- szczerze mówiąc mnie ta ilość cc przeraża, załóżmy, że biorac pod uwage forum na moje oko jest to ok. 30%, a kiedyś czytałam jakiś artykuł, że dochodzi nawet do 50%. Ale wiadomo, jak trzeba to trzeba.

3jgx3e3koyqms61s.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się i ja, od rana na przedświątecznych zakupach, bardzo dużo ludzi i ceny kosmos jak pisze Agusia-pia nic nie kupisz A 500 zł ot tak znika. Ale chociaż część mam już za sobą, teraz przygotowania. Klopsik, zwichrowana mam podobnie z kichaniem, a wczoraj jak jechałam autem i dostałam kopniaka w pęcherz to o mały włos nie popuściłam pod sobie ;) pierwszy raz tak miałam, na szczęście zaraz mała się przeniosla i przeszło uff ale co będzie jak urośnie haha miłego dnia dla was ja idę szykować mięsko na pasztet z królika, zamroże i w wielką sb upiekę :)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku wyjeżdżamy całą rodziną na święta w góry, moi rodzice, teściowie, nasze rodzeństwo :) pierwszy tak spędzimy Wielkanoc, mam nadzieję, że nie pożałujemy, pogoda się wyklaruje i będzie pięknie :)

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczęście idziemy na gotowe, zreszta nigdy nie siedzimy i nie jemy cały dzień wiec w niedziele późne śniadanie i obiad zwykły i niewiele więcej:) święta krótkie wiec zawsze staramy się gdzieś wyjść na spacer np ;)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    My w tym roku wyjeżdżamy całą rodziną na święta w góry, moi rodzice, teściowie, nasze rodzeństwo :) pierwszy tak spędzimy Wielkanoc, mam nadzieję, że nie pożałujemy, pogoda się wyklaruje i będzie pięknie :)

Ale super:) my święta tak wyjazdowo spędzaliśmy tylko raz i bardzo miło wspominam.
    My jedziemy na gotowe do moich rodziców, piekę tylko sernik już na miejscu u mamy, bo ona ma dostęp do domowo robionego twarogu.

Miłego dnia dziewczyny, ja właśnie upiekłam ciasto i zbieram się na miasto z mężem, idziemy na obiad :)

cytrynówka lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Jeśli to dla ciebie autorytet w dziedzinie zdrowia i prawidłowego rozwoju dzieci to zapytaj, może na antenie usłyszysz.
    A czy ja napisalam ze jest to jakis autorytet?
    Podkreslilam ze komentarz nie jest zlosliwy. Ale widze ze na tym watku tylko powaga wieje. Spokoo.
    Nie karzdy fizjoterapeuta jest 'autorytetem', jak widac dziewczyny szybko to obalily.:-)

10.09.2019 Marcel
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem tylko że na swięta nigdzie nie jedziemy.
    Dziewczyny mialam dziś na jazdach wątpliwą przyjemność bycia świadkiem wypadku samochodowego i to siedząc w pierwszym rzędzie. Czekałam na światłach jako pierwsza, żeby jechać na wprost. 20 metrów przede mną posypały się części i szczerze to trochę spanikowałam, bo nie wiedziałam jak je ominąć, instruktor jechał za mnie.
    Nie wiem jaki wynik, z jednego (coś jak mały dostawczak, skasowali przód) wysiadło 3 facetów. Z osobówki (kierownica po prawej i w ten bok oberwał) kierowca nie wyszedł, ale tamci z drugiego wozu do niego podeszli... jestem w szoku do tej pory, to się stało tak szybko, że nawet nie wiem o co chodziło. Byłam zajęta patrzeniem na światła i usłyszałam tylko huk.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 bardzo współczuję, dobrze, że z Tobą wszystko ok i nie uderzyli w was. Ale pewnie się zdenerwowałaś. Bidulko.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ