Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
VianEthel2 wrote:Ja wiem tylko że na swięta nigdzie nie jedziemy.
Dziewczyny mialam dziś na jazdach wątpliwą przyjemność bycia świadkiem wypadku samochodowego i to siedząc w pierwszym rzędzie. Czekałam na światłach jako pierwsza, żeby jechać na wprost. 20 metrów przede mną posypały się części i szczerze to trochę spanikowałam, bo nie wiedziałam jak je ominąć, instruktor jechał za mnie.
Nie wiem jaki wynik, z jednego (coś jak mały dostawczak, skasowali przód) wysiadło 3 facetów. Z osobówki (kierownica po prawej i w ten bok oberwał) kierowca nie wyszedł, ale tamci z drugiego wozu do niego podeszli... jestem w szoku do tej pory, to się stało tak szybko, że nawet nie wiem o co chodziło. Byłam zajęta patrzeniem na światła i usłyszałam tylko huk.
Ja jak się uczyłam jeździć wyprzedził mnie motocyklista po czym 100metrow miał wypadek z następnym autem jadącym z naprzeciwka. Tez się wtedy trochę zestresowałam ale przyznał, ze nie zostało mi to w pamięci na długo. Dobrze ze Wam nic nie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 16:48
-
Zazdroszczę wam szczerze wyjazdowych świąt, ja niestety przez te swoje nietolerancje i alergie wolę wszystko przygotować sama w domu. Vian mam nadzieję, że już doszłaś do sobie najważniejsze, że wam nic się nie stało. Dziewczyny jeśli chodzi o bujaczki, huśtawki , trzęsawki i inne podobne bajery to każdą ma swoje zdanie i preferencje, więc może uszanujmy się wzajemnie i nasze odmienne zdanie
po co nam zwłaszcza teraz dodatkowy stres , trochę luzu babeczki cieszmy się naszymi dzidziami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 17:13
Lenka82, VianEthel2, cytrynówka, Dori777 lubią tę wiadomość
-
Właśnie umawiałan się z fizjoterapeutka a ta mi zadała pytanie czy ciąża przebiega prawidłowo.. No i zglupialam... Nie określiła o co dokładnie chodzi i nie wiem. Czy to że miałam plamienia to powód do tego że ciąża przebiega nieprawidłowo?
Któraś z was ma/miała doświadczenia z fizjoterapeuta?
-
pola0909 wrote:Dziewczyny jeśli chodzi o bujaczki, huśtawki , trzęsawki i inne podobne bajery to każdą ma swoje zdanie i preferencje, więc może uszanujmy się wzajemnie i nasze odmienne zdanie
po co nam zwłaszcza teraz dodatkowy stres , trochę luzu babeczki cieszmy się naszymi dzidziami
ojjj teraz to pikuśzobaczysz co się będzie działo jak już dzieci się urodzą, jedne będą miały CC drugie porody SN, potem jedne będą karmić piersią a drugie mm, a jak przyjdzie rozszerzanie diety, albo nie daj Boże któraś wsadzi dziecko w nosidło zbyt szybko...
już byłam na grupie mamusiek w pierwszej ciąży i po porodzie długo nie wytrzymałam, bo każda uważała, że ma jedyną słuszną rację... wraz z kilkoma najbardziej rozsądnymi przeniosłyśmy się do tajnej grupy na FB i do dzisiaj piszemy, a tamte nie wiem, może żrą się i obrażają do tej pory xD oby nas to nie dopadło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 17:59
pola0909, marchev, Lubieswieczki lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy skończony 17 tydzień to już 5 miesiąc? Belly tak mi twierdzi i jedna z aplikacji też... A mnie się jakoś wcześnie wydaje.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
No chyba od 18 tygodnia to 5 miesiąc tak mi się wydaje.
Co do różnicy zdań to macie rację. Każdy ma prawo do swoich poglądów i sam podejmuje decyzję. Można wchodzić w polemikę ale najważniejsze aby się nie obrażać i szanować siebie nawzajem. I się wspierać bo chyba też po to jest to forum.
Poza tym każde dziecko jest inne. Każda matka jest inna. Łatwo oceniać kogoś bo np rodzi przez cc ale może nie może inaczej. Tak samo z kamrmieniem butelka czy naturalnie. W życiu na prawdę różnie bywa. Możemy zakładać tysiące rzeczy A potem wszystko wychodzi w praniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 18:07
VianEthel2, cytrynówka, pola0909 lubią tę wiadomość
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
cytrynówka wrote:VianEthel2 ale okropne doświadczenie
a robisz kurs czy po prostu przypominasz sobie jak się autem jeździ? Pytałaś może instruktora, co mówi o zapinaniu pasów w ciąży? Ciekawa jestem bardzo.
Cytrynówka robię kurs, ale właściwie jestem już na końcówce, zostały mi 2 godziny i egzamin wewnętrzny. Cieszyłam się tylko że stałam na światłach i jednak stwierdzam, że mam głęboko w d***e moją jazdę na skrzyżowaniach 15km/h. Ja dojadę, a jak się komuś spieszy to proszę bardzo.
Co do pasów, to on jest za tym, żeby zapinać. Podobno dobrze wyregulowane nie zagrażają brzuszkowi w żaden sposób. Ja zapinam, raz miałam ostrzejsze hamowanie (tzn. w miejscu) jak mnie inna kursantka odwoziła i gdyby nie pasy to bym wylądowała całym ciałem na siedzeniu przed sobą.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
Co do pasów to ja uważam że należy za zapinać. Jeśli nie mamy adaptera to ważne tylko aby pas nie był na brzuchu ale nie pod.
A tym co się spieszy w czasie jazdy w ogóle nie ma się co przejmować. W końcu każdy kiedyś był kursantem i nie od razu jeździł jak mistrz kierownicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 18:11
-
Może się nie znam, ale wydaje mi się, że nawet bez adapterów w razie wypadku lepiej mieć ten pas zapięty. Wydaje się, że nawet taki nacisk od pasów, trwający chwilę jest bezpieczniejszy niż uderzenie brzuchem np. w kierownicę, bo dochodzi jeszcze prędkość z jaką przemieści się nasze ciało. Jeśli jestem w błędzie to śmiało mi napiszcie, może źle sobie to wyobrażam
My szukamy teraz autka, ale popatrzę też za adapterami. Dziewczyny, które je już macie, tak orientacyjnie jaki to koszt?
Okolice Warszawy -
Agucha90s a pracujesz w zawodzie? Bo ja też jestem bhpowcem. Znaczy mam papier, ale nie pracuję w zawodzie
Okolice Warszawy -
Agucha90s wrote:żadna z was nie była u fizjoterapeuty?
ja idę w czwartek:) no chyba, że minie mi ból pleców.
Co do pytania, to podejrzewam, że chciała wiedzieć, czy np.przyjmujesz na stałe jakieś leki, czy masz cukrzycę ciążową, czy masz L4 jeśli tak to z jakiego powodu itp
ale to na pewno wypyta o wszystko przed wizytą i przystąpieniem do terapiiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 18:41
-
Kobitki jak u Was z wizytami na maj? Bo mam zapisana tylko siebie, Alex0806 i Mamędwójki. Dajcie znać w WIADOMOŚCI PRYWATNEJ to uzupełnię.
Okolice Warszawy -
Pasy bezwzględnie zawsze powinny być zapięte! Ja nie miałam adaptera i po prostu zaparlam tak żeby na brzuchu nie naciskał.
A co do różnych zdań. Oczywiście że każdy mas prawo do swojego zdania i robić jak chce ale ja uważam że jeżeli widzę że ktoś robi coś ewidentnie źle to mówię o tym. Oczywiście że on zrobi jak chce ale powinien wiedzieć co o tym mówią specjaliści. -
animka dokładnie ale to specjaliści. I im będę ufać choć też nie bezkrytycznie. Bo z tym też jest różnie. Dyskusja jest ważna wymiana doświadczeń informacji ale przede wszystkim szacunek i zrozumienie.
Tak na forum jak i w życiu prywatnym. Bo ja osobiście i w nim spotykam się często z różnymi reakcjami i krytyka niekoniecznie konstruktywną.
Dam wam przykład cc. Tak wiem że lepiej rodzić naturalnie i sama bym tak wolała bo wiem że i lepiej pewnie dla dziecka a i dla ja szybciej bym do sobie doszła. Ale dość szybko usłyszałam od lekarzy ze w moim przypadku tylko raczej cc i to możliwe że w ogólnym nawet. Tego jeszcze nie wiem. Potrzebne są dodatkowe konsultacje.