Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
klopsik wrote:My po szybkiej wizycie, wszystko dobrze, waga małej ok 250g, wyprzedza rozmiarami o tydzień. Nie mogłam dzisiaj się dogadać z lekarzem odnośnie przeliczania tygodni na miesięce. On twierdzi, że mój 5msc zacznie się dopiero 8 maja, a mi wszechwiedzący Internet pokazuje, że piąty to już 18t+
Połówkowe na 13maja, też chyba jakoś późno?
Glooowa mnie boli:/ chyba znowu mam zawrotne ciśnienie. W święta osiągnęłam wynik 74/41
super, ze wszystko ok
tez mam połówkowe 13 majaU mnie to bedzie 20+4, u Ciebie podobnie?
Sposob na niskie ciśnienie od dr K: espresso + czekolada 90% kakao.
BYłam sceptyczna, ale działa! -
zwichrowana wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Czy dziwne coś sączące się z piersi w tym tyg jest normalne? Czytałam, że to może być "siara", ale już?
Ja jeszcze nie mam, ale sutki tak bolą okrutnie i czasem aż fioletowe się robią.
zwichrowana lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Pytałam z ciekawości o ceny wizyt bo ja płacę 150 z USG. No a mieszkam chyba w najbiedniejszym województwie warmińsko-mazurskim
także ceny wszędzie porównywalne. Pom pon płacisz więcej bo bliźniaki czy poradnia niepłodności? Bo u nas w takich poradniach też około 300 się płaci.
Klopsik ja wolę mówić w tyg. Według mnie jesteś jeszcze w 4 miesiącu.
Ciśnienie faktycznie niskie. Kawa i cola podwyższają ciśnienie
-
zwichrowana wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Czy dziwne coś sączące się z piersi w tym tyg jest normalne? Czytałam, że to może być "siara", ale już?
u mnie pierwszy raz pojawiła się 2 tygodnie temu, pytałam koleżanki co ma już 3 i mówiła, że to normalne.zwichrowana lubi tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Pomyliłam, mam na 15maja, pokazuje, że 20+5. Cofnełam sobie datę na suwaczku, według miesiączki nie USG, bo ciągle Ż mi mieszał
Mam gorzką czekoladę zamiast kakao, kawę wypilam, może przyjdzie:)
Jadę zaraz do fizjo, ma mi pokazać ćwiczenia na mięśnie dna miednicy i ogólnie pokazać podstawy "sportów"Pom-pon lubi tę wiadomość
-
klopsik wrote:My po szybkiej wizycie, wszystko dobrze, waga małej ok 250g, wyprzedza rozmiarami o tydzień. Nie mogłam dzisiaj się dogadać z lekarzem odnośnie przeliczania tygodni na miesięce. On twierdzi, że mój 5msc zacznie się dopiero 8 maja, a mi wszechwiedzący Internet pokazuje, że piąty to już 18t+
Połówkowe na 13maja, też chyba jakoś późno?
Glooowa mnie boli:/ chyba znowu mam zawrotne ciśnienie. W święta osiągnęłam wynik 74/41
Bo jest miesiąc ciąży i wtedy liczy się po 28 dni, ale ciąża tym samym z założenia trwa 10 miesięcy ( i to zazwyczaj pokazują internety i belly) lub miesiąc kalendarzowy i liczy się go 30 dni razy ilość miesięcy plus 14 dni ( niby te dni od ostatniej miesiączki do owu) i tu ciąża trwa 9 miesięcy.
Czyli np kalendarzowo 6 miesiąc zaczyna się w 165 dniu ciąży , a piąty kończy w 164 dniuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 11:53
klopsik lubi tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Gosa, Gomerka, Mama_Zuzia - dziewczyny, wysłałam wam zaproszenie do przyjaciółek. Bardzo bym Was prosiła o akceptację żebym mogła wysłać prywatną wiadomość.
Jeśli jest jeszcze jakaś mama która zamierza rodzić w Krakowie to niech pomachaGosa, Mańka lubią tę wiadomość
-
Zwichrowana, to absolutnie normalne!
Klopsik, brawo za wizytę! Połówkowe do ukończonego 22tyg można robić wiec ok!
Ja za wizytę z usg płace 220zl, połówkowe teraz 350zl. Badania wszystkie mam za darmo w pakiecie z pracy w enel medzie i tam tez mogłabym prowadzić ciąże za darmo, ale nie chciałam.
Ok nanu, już akceptuje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 12:02
-
Kaska wrote:Pytałam z ciekawości o ceny wizyt bo ja płacę 150 z USG. No a mieszkam chyba w najbiedniejszym województwie warmińsko-mazurskim
także ceny wszędzie porównywalne. Pom pon płacisz więcej bo bliźniaki czy poradnia niepłodności? Bo u nas w takich poradniach też około 300 się płaci.
Nie, stawka za wizyte w ciąży bliźńiaczej taka sama jak przy pojedynczej.
Cena okolo 200 zł w Poznaniu to raczej norma (u najbardziej obleganych lekarzy).
I jeszcze się pochwalę, że zapisalam się do szkoły rodzenia. Okazało się, że to ostatni moment, nie było już w ogóle miejsc na godziny popołudniowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 12:14
-
Kaska wrote:Pytałam z ciekawości o ceny wizyt bo ja płacę 150 z USG. No a mieszkam chyba w najbiedniejszym województwie warmińsko-mazurskim
ja płacę 150 zł z usg i cytologią. nawet za połówkowe wziął 150zł.
Kaska ja pochodzę z woj warm-maz i mam aktualnie kilka znajomych w ciąży tam i jak usłyszałam, że niektóre z nich za samą wizytę płacą 250zł bez usg to aż się za głowę wzięłam- myślałam, że będzie chociaż trochę taniej niż w Trójmieście -
Marchev, jestem jestem, nic ciekawego się nie dzieje
też się bardzo boję o szyjkę,bo jednak 2 lyzeczkowania i histeroskopia za mną
ale póki co jest ok i tego się trzymam!
Nanu, zaprosiłam Cię, bo nie miałam Twojego zaproszenia.marchev lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Klopsik, 18tc to jest rozpoczęty 5 miesiąc
Vian- poszłam za Twoja radą, bo stwierdziłam, że nie wytrzymam i uwaga - dzwoniłam do 4 stomatologów, z czego 3 też tak jak moja są na urlopie, a 4 ma terminy dopiero na czerwiec! Prywatnie!
Wzięłam drugą połowę apapu, chyba jeszcze nigdy mnie ząb tak nie bolałklopsik lubi tę wiadomość
-
magda.g85 wrote:ja płacę 150 zł z usg i cytologią. nawet za połówkowe wziął 150zł.
Kaska ja pochodzę z woj warm-maz i mam aktualnie kilka znajomych w ciąży tam i jak usłyszałam, że niektóre z nich za samą wizytę płacą 250zł bez usg to aż się za głowę wzięłam- myślałam, że będzie chociaż trochę taniej niż w Trójmieście
Magda skąd pochodzisz? Ja mieszkam w Olsztynie, przeprowadzamy się do tomaszkowa (prawie jak Olsztyn
Prawda są lekarze ze szpitala wojewódzkiego którzy tyle biorą. Ja chodzę do ordynatora z miejskiego i tu lekarze ustalili sobie 150 za wizytę. Wszyscy chyba z tego co słyszałam. Niestety w tym mieście są takie cenyTrójmiejskie. Studiowałam w Sopocie i mam porównanie . Ceny mieszkań to też teraz kosmos 6200 zl za m
Stayaway no chyba wszędzie są takie terminy. Ostatnio też byłam, czekałam tydzień. Myślę, że wtorek to nienajgorzej. Tylko czy Ty wytrzymasz?
-
Stayaway może spróbuj na NFZ a jak nie chcesz do przychodni to może ostry dyżur stomatologiczny? Tylko to od 18 dopiero. Nie wiem czy u Ciebie jest, ja jak mieszkałam w Krakowie to był (chodziłam tam przez tydzień,codziennie, po usuwaniu chirurgicznym ósemki, zakładali jakieś lekarstwo i na ok 24h było znośnie). Z bólem powinni przyjąć wszędzie.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy