X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie chłopców!!! Czy miałyście podobne zdjęcie siusiaka na usg?? Pytam bo powiem szczerze miałam duże przeczucie że będzie druga córka... Wczoraj miałam prenatalne i lekarz powiedzial że chłopiec. Ale kurde jakoś nie mogę się przyzwyczaić . Dylematy matki.. zerknijcie jak myślicie siusiak czy może pępowina ??
    url=https://naforum.zapodaj.net/fda1250643ea.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fda1250643ea.jpg[/url

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Ja już po badaniach połówkowych.
    Piszę dopiero teraz bo byłam jeszcze z córką u lekarza.

Wszystko w porządku😀 synek waży 427 g.
    Niestety nie mam zdjęcia z tego badania co mnie bardzo smuci.
    Ogólnie powiedziałam lekarzowi że nie czuję prawie wcale ruchów, on natomiast powiedział że dziecko się bardzo rusza. Jest wszystko w jak najlepszym porządku i prawdopodobnie to wina tego łożyska, której jest na przedniej ścianie.

Na zatoki zalecił mi spray do nosa Buderhin, więc już też nie muszę jutro fatygować się z pójściem do lekarza.

AmyLee44, pola0909, monkle, magda.g85, elvira lubią tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki udanych wizyt, ja tez już po, synu nadal jest synem, nic nie odpadło 😀. Wszystko w porządku, waga 330g, wszystkie narządy ok. Słabo było widać buźkę bo obrócony do plecami, za to jajka i siusiora eksponował bez krępacji 😂 doktor zmierzył mi tez szyjkę i ma 6,5 cm 😳 następna wizyta za miesiąc. Teraz tylko skończyć remont i można na spokojnie czekać na wrzesień.

marchev, VianEthel2, AmyLee44, pola0909, monkle, Mańka, magda.g85 lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt ! Ja tez dzisiaj bylam. Mlody wazy 318g i jest spory.

Justi to siurak jak nic.
    Tutaj takie samo zdjecie jak Twoje

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/812262d52ee2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 21:15

AmyLee44, pola0909, monkle, elvira lubią tę wiadomość

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Stayaway ciekawe po kim modelka :D My z mężem niscy :) Ale cieszę się że pięknie rośnie, za chwilę prenatalne :)
    Dziewczyny czy endokrynolog może mi wypisać heparynę na zniżkę? Zapomniałam dzisiaj o recepcie... Ewentualnie lekarz na prenatalnych? Bo inny jest niż ten, u którego ciążę prowadzę.
    Co do cery, mnie wysypało jakiś czas temu na linii włosów, ale powoli schodzi. Plecy za to mam mega wysypane. Cera jako tako, ale szału nie ma. Za to włosów mogę 3 dni nie myć i się nie przetłuszczają.

Że zniżką może na pewno (w sensie w cenie 35 zł za 10 zastrzyków). Jeśli chodzi Ci o ryczałt czyli cenę 3,20 to nie wiem, chyba nie.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Alex no to rośnie Ci modelka - wysoka i szczupła 😍
    Dziewczyny, też macie problem z cerą w ciąży?
    Ja przed nigdy nie miałam, a teraz to jest jakiś koszmar. Nie chodzi o to, że mnie wysypuje, tylko mam takie czerwone, suche plamy na policzkach, które aż szczypią. Podkładem nie ma szans się pomalować, bo wyglądam jakbym zmieniała skórę, a jak ostatnio zrobiłam sobie peeling, bo chciałam pozbyć się tego suchego naskórka, to na następny dzień plamy 3x większe:( help me, please!

Może to po prostu ekstremalne przesuszenie? Może maść z retinolem by pomogła? Tylko musiałabyś sprawdzić czy można w ciąży.
    Moja cera raz lepiej, raz gorzej, najgorzej dekolt i plecy. Mimo że z tłustej skóra zrobiła mi się sucha.
    Włosy też się nie przetłuszczają, a wcześniej mycie maks co 2 dni. Rewolucja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 21:16

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Że zniżką może na pewno (w sensie w cenie 35 zł za 10 zastrzyków). Jeśli chodzi Ci o ryczałt czyli cenę 3,20 to nie wiem, chyba nie.
    O dzięki za info, nie wiedziałam :) nawet te 35 zł to lepiej niż 85 czy koło 100 ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś te nasze dzidzie dzisiaj leniwe są ale to chyba przez tą pogodę.. Mój mały dzisiaj tez się jakoś ociaga w dawaniu sygnału matce bo dzisiaj jest mniej aktywny już od rana nawet u lekarza wypial pupsko i koniec... Chyba szykują się na jutrzejsze upały... We Wrocławiu ma być 26 stopni...

8599skjo9dvue7er.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway moze to nie wina cery a tarczycy? Mi ostatnio podskoczyła. Dzisiaj lekarz sie pytal czyy wlasnie nie mam problemow ze skora. Moje dodatkowe badania nie wykazały większych problemow wiec musze tylko powtórzyć tsh.

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    O dzięki za info, nie wiedziałam :) nawet te 35 zł to lepiej niż 85 czy koło 100 ;)

A Ty zwykle tyle nie płacisz? Jakbym miała płacić 300 zł za sama clexane to masakra jakaś.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha moja dziś strasznie leniwa. Bardzo mało się rusza. Teraz kilka godzin w ogóle była cisza i matka już zaczęła schizować.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Clexne ja też płacę ok 35zł. Pełna odpłatność jest chyba jak nie masz zdiagnozowanych zaburzeń krzepliwisci, niedoboru białka s czy c czy innych zespołów gdzie potrzebna jest teksty na. Chyba że się mylę. Wtedy faktycznie chyba ok 80zl kosztuje. Masakra.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• Ano Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) trochę muszę was nadrobić znowu ! Ale jak nie usnę to was poczytam i nadrobię ;)))) nic się nie odzywam ale was tu podglądam :) i podczytuje ;))) js dopiero od tygodnia zaczęłam kojarzyć ze ruchy to ruchuchy dzidzi s teraz już pięknie daje o sobie znać i nie da się tych ruchów pomylić z żołądkiem :p
    Na początku wstawiałam zdjęcie narzekając ze u mnie brzuszka nie widać no to i u mnie ruszyło :p
    Brzuch jest ;p wić się pochwale hehe :)))
    A teraz uciekam poczytać co tam u was zobaczymy przy której stronie usnę ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09212e2fe088.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df60ed44bdf9.jpg

klopsik, marchev, VianEthel2, stayaway, Pom-pon, monkle, elvira lubią tę wiadomość

0e192c1c16.png
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka82 wrote:
    Ja też z wagą ok plus 7 choć przyznam, że po świątecznym obżarstwie aż się boję bo myślę, że mogło jeszcze z 2 dojść. Fakt, że w pierwszym trymestrze schudłam dobre 3kg, ale myślę, że już po połowie i teraz waga będzie szła dość szybko do góry. Troszkę się tym przemuje, ale tylko o tyle, że boje się o kręgosłup no i co będzie jak przyjdą upały.

W zeszłym tygodniu miałam rezonans kręgosłupa, zobaczymy co wyjdzie bo wyniku jeszcze nie mam. Nawet nie było tak źle, choć bardzo się bałam.

VianEthel2 u mnie bóle głowy troszkę się uspokoiły, choć jak w zeszłym tygodniu miałam kilka stresujących dni, to głowa mnie bolała prawie 2 doby bez przerwy i to bardzo mocno. Brałam APAP ale działał jak placebo. Zero różnicy.
    Lenka, masz cos bardzo powaznego z kregoslupem ? Ze az rezonans magnetyczny robilas w ciąży...

Stayway z tym ekstremalnym przesuszeniem to ja tak mialam ostatnio tylko wokol oczu I wydaje mi sie ze u mnie to jakas alergia na ryby .. bo wyszlo mi po suszi z pieczonym lososiem I ostatnio tez jadlam rozne ryby I znowu mi sie zrobilo, jak nie jem to po ok tygodniu przechodzi...u Ciebie to moze (nie musi) tez byc na cos alergia ... jak posmarowalam kremem to tez mega pieklo, olej konopny byl ok, tzn nie pieklo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 01:07

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja jakoś w ostatnich dniach nie mogę się wbić w rozmowę, ciężko mi to wychodzi 😢🙈

Gratuluje wszystkich udanych wizyt, Ano śliczny masz brzuszek i jaka szczuplutka jesteś!

Ja dzisiaj nie mogę spac od 3:30, już czuje się zmęczona ale jak teraz pójdę spac to później będzie jeszcze gorzej bo o 8 bym musiała wstać :/ wiec chyba czeka mnie drzemka w trakcie dnia po prostu..

Ktoś dzisiaj wizytuje?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    A Ty zwykle tyle nie płacisz? Jakbym miała płacić 300 zł za sama clexane to masakra jakaś.
    Ja płacę 3.20 za neoparin. Dlatego się zdziwiłam że może jeszcze lekarz wypisać za 35 czy coś koło tego. Bo normalna cena oscyluje w granicach 100 zwykle za te 10 ampułek.
    Ja też coś dzisiaj spać nie mogę. Budziłam się co chwila na siku i jelita mnie bolą, muszę coś lekkiego na śniadanie zjeść. Ale to spróbuje jeszcze dospac bo mąż zaraz do pracy wychodzi to całe łoże dla mnie ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja płacę 3.20 za neoparin. Dlatego się zdziwiłam że może jeszcze lekarz wypisać za 35 czy coś koło tego. Bo normalna cena oscyluje w granicach 100 zwykle za te 10 ampułek.
    Ja też coś dzisiaj spać nie mogę. Budziłam się co chwila na siku i jelita mnie bolą, muszę coś lekkiego na śniadanie zjeść. Ale to spróbuje jeszcze dospac bo mąż zaraz do pracy wychodzi to całe łoże dla mnie ;)

Z tego co wiem może być 30% refundacji, 70%, 100% albo gdzieś pośrednio- tak kojarze z innych lekarstw wiec pewnie przy tym tez tak jest znając życie.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiu mam bardzo duża wadę A badanie było mi potrzebne do określenia późniejszej drogi porodu i metody znieczulenia. Poza tym już miałam epizod 3tyg ze prawie nie mogłam chodzić zobaczymy jak będzie dalej.

Alex mnie też jelita nie dają spokoju. Od kilku dni jest wręcz tragicznie. Buuu....

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na jelita to polecam suszone śliwki :D a na śniadanie owsiankę :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem ile bym musiała spać żebym rano czuła się wyspana:p puściła młodej bajkę a ja sobie siedzę z kawą może się jakoś obudzę:p haha

Od kilku dni moja dzidzia jest bardzo aktywna takimi seriami. Strasznie to słodkie:D moja corcia starsza wczoraj przyłożyła rączkę i poczuła kopniaka i taka szczęśliwa pytała co to bylo;)

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ