X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie okłady zimne trochę pomagają. Polecam Ci kupić sobie taki wkład żelowy w aptece który wkładasz do zamrażarki i przykładasz na głowę. Oczywiście nie bezpośrednio, ale przez jakąś ściereczkę. Nie jest drogi biorąc pod uwagę, że jest wielokrotnego użytku. Są różne firmy i wymiary.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ból głowy super mi pomaga zmrożony termofor z pestkami wiśni. Z bebiklubu dostałam paczuszkę po zalogowaniu. A jak nie masz pod ręką nic takiego to zmoczony i zmrożony ręczniczek czy coś.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, ja mam plus 7kg, ale od 2-3tyg przytyłam zaledwie 0.5kg. znowu nudności się nasiliły :/

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję bardzo dziewczyny 😚 co ja bym bez Was zrobiła?
    Najgorzej jest jak wstaję albo się kładę, ale okład trochę pomaga. Nie wiem co to za dziadostwo, ale najwyraźniej mam ostatnio pecha do różnych bóli. Z kręgosłupem to wiem, że muszę przecierpieć, bo leków jakie bym potrzebowała nie można brać a paracetamol... no cóż, nie na takie sprawy.
    APAP wezmę dopiero jak mi nie przejdzie, ale nie spodziewam się cudów, bo nigdy na mnie nie działał.
    A takie miałam plany na dziś.. chciałam skończyć przesadzać kwiatki (komuś aloesu?) a potem jechać do Warszawy za sukienką na wesele popatrzeć... i lipa..

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel- w drugim trymestrze bezpieczny jest ibuprofen, wiec możesz go śmiało wziąć. Na mnie np tez Apap nie działa ;)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian jak masz aloes to posmaruj czoło :) Lepsze to niż apap.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian nie wiem jak u Ciebie ale na Pomorzu strasznie wieje już drugi dzień, to mogą być bóle na zmianę ciśnienia i pogody. i jeszcze ten piasek z Sahary... :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wczoraj był mega wiatr, a dziś dla odmiany świruje temperatura. Już przed 8 rano było 12 stopni... może to rzeczywiście od pogody.
    Co planujecie na dzisiaj?

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też chłodno, wiatr wieje. Wczoraj trochę padało.
    Ja na dzisiaj mam w planach tylko wizytę u lekarza :) Obiad podszykuję zanim wyjdę, a zjemy jak wrócę. Jutro będę trochę sprzątać, na 13 mam endokrynologa też, a w piątek przyjeżdża mój tato i teść, bo będą nam wnosić nową wersalkę do salonu i skręcać szafę dla małej :) Bo stare meble mój tato zabierze dużym samochodem na strych u rodziców :) My tutaj mamy małą klitkę i nie ma gdzie tego trzymać. Musimy się pozbyć sypialni, żeby pokój dla małej zrobić. A wiecie, wynajmowane mieszkanie to też szaleć nie ma jak.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian,
    na ból głowy polecam dużo pić wody, opuścic rolety i zimne okłady. Oby przeszło.

Witam się po świętach, dobrze, że już po. Strasznie mnie w tym roku zmeczyly, a dodatkowo pies nam się rozchorował o 5 rano w niedzielę i jeszcze stres, bo prawie żaden weterynarz nie pracował, na najbliższy dyżur pojechaliśmy 60 km do Wrocławia.
    Na szczęście już wrócił do siebie.
    Z kolei w drodze powrotnej do domu zeplsuł nam się samochód, na szczescie już prawie w domu, więc jakoś się doturlaliśmy.

Miałam mieć dzisiaj wizytę, ale standardowo mam przełożoną na weekend. Zaczyna mnie to wkurzać na tyle, że myślę o zmianie lekarza. Ale z drugiej strony, w połowie ciąży prawie? Ech, nie wiem.

Alex, u mnie juz maz planuje remont. Po raz pierwszy! Oprócz wyboru koloru ścian nie zamierzam się w nic angażować, niech działa ;)

U nas od pocztku ciąży 3,5 kg na plusie,a wczoraj już bez wątpliwości poczułam chłopaków po raz pierwszy <3 Mieli chyba kłótnię w brzuchu, bo naparzali strasznie :D Wspaniałe uczucie.

MIłego dnia wszystkim, u mnie bedzie dzisiaj kompletne lenistwo, obiad tylko ugotuję i zasiadam z książką :)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pom, bliźniaki super sprawa :) Zawsze marzyłam o bliźniakach, ale u mnie w rodzinie nie ma, u męża też nie :) Może kiedyś :) Super że 2 dzieci w tym samym wieku. Mój mąż zawsze powtarza, że chce minimum 2, żeby nigdy nie były same tak jak on.

Moja mała to chyba bije się sama ze sobą, albo z moim pęcherzem :)

Pom pom a z pieskiem co się działo? Nasz siedzi u teściów, odkąd miałam plamienia i nie mogłam z nim wychodzić. Ale to przez to, że on mocno na spacerach ciągnie. A u teściowej ma miejsce do wybiegania się i mu tam dobrze, bo w końcu tam mieszkał od urodzenia :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż wczoraj obiad zrobił więc ja dziś planuję dzień lenistwa, ogarnęłam mieszkanie, zaliczyłam sklep, może poćwiczę trochę, na 19 szkoła rodzenia.
    jutro, o ile już nie będzie tak wiać, zamierzam sprzątnąć balkon w sensie umyć podłogę barierki itd itd i posadzić kwiatki. zakupiłam już sadzonki pelargonii, petunii i mam swoją wyhodowaną z nasion tunbergię więc ją też muszę powkładać już do większych doniczek :)

Pom-pon lubi tę wiadomość

zem3i09k945lhtw9.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długiej przerwie, u mnie remontu ciąg dalszy, na szczęście już powoli widać światełko w tunelu i zbliżamy się do końca, mam nadzieje ze to ostatni tydzien. Ja dziś tez dzień wizytowy, najpierw endokrynolog a o 17 gin, dziś połówkowe, mam nadzieje ze mój synio nadal jest facetem bo mam już całkiem sporo rzeczy kupionych i byłoby głupio gdyby nagle zmienił się w dziewczynkę 😀. U mnie na wadze plus 4 kg, wczoraj się ważyłam. Kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj, dam znać jak wrócę. Buziaki i pięknej środy wam życzę 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 10:56

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Pom pom, bliźniaki super sprawa :) Zawsze marzyłam o bliźniakach, ale u mnie w rodzinie nie ma, u męża też nie :) Może kiedyś :) Super że 2 dzieci w tym samym wieku. Mój mąż zawsze powtarza, że chce minimum 2, żeby nigdy nie były same tak jak on.

Moja mała to chyba bije się sama ze sobą, albo z moim pęcherzem :)

Pom pom a z pieskiem co się działo? Nasz siedzi u teściów, odkąd miałam plamienia i nie mogłam z nim wychodzić. Ale to przez to, że on mocno na spacerach ciągnie. A u teściowej ma miejsce do wybiegania się i mu tam dobrze, bo w końcu tam mieszkał od urodzenia :)

Na początku bliźnięta mnie przerażały, teraz cieszą z tego powodu, o którym piszesz.
    Zresztą miałam już szansę przywyknąć do tej myśli, bo pierwsza stracona ciąża też była bliźniacza.
    Staram się nie myśleć o możliwych powikłaniach- wcześniactwie, niskiej wadze urodzeniowej itd. Zrobię wszystko, żeby siedzieli w brzuchu jak najdłużej :)

Bruno (pies) najprawdopodobniej nabawił się zimnego ogona (porażenie nerwów zadu) po kąpieli w jeziorze. Tak więc mu zafunowaliśmy super atrakcję :( Ogon miał sparaliżowany, podkulony pod siebie, nie mogł się położyc ani usiąść. Tak mi go było szkoda. Dostał zastrzyki przeciwzapalne i zalecenie ogrzewania dupki, ale z nim to niewykonalne. Jak tylko poczuł się lepiej to pod kocem nie uleży.

Co do ciągnięcia - nasz pies tez niestety nie jest mistrzem chodzenia na smyczy + waży 33 kg, więc jego pociągnięcia z zaskoczenia są w stanie mnie przewrócić.
    Odkąd jestem w ciązy kupiliśmy szelki typu Guard (u nas firma Truelove) i jest cudownie. Nie ciągnie w ogole. Spróbuj jeśli planujesz, żeby psiak wrócił do Was przed porodem albo jak już dziecko się pojawi.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agjot u mnie to samo, tyle rzeczy dla dziewczynki kupionych, wszyscy się na Laurę nastawili, a tu Igor wyjdzie :D Mam nadzieję, że moja kluska Laurą pozostanie dzisiaj :)
    Pom pom to zdrowia dla psiaka :) Mój labrador ważył 33 kg, ale nie ciągnął tak mocno jak beagle męża. On z 18 kg waży. Ma guardy, ma super smycz z mocnym zapięciem. Ale jak on się uprze to potrafi się na chodniku tak mocno naciągać, aż pójdzie w tę stronę w którą chce. Taka rasa :) Chociaż jest bardzo grzeczny i spokojny, to spacery niekiedy męczą. Na pewno do nas wróci, może po majówce go weźmiemy. Teraz jeszcze teść jest w domu to z nim chodzi na długie spacery i mówi, że przynajmniej się z domu ruszy. To musimy czekać, aż teściowie "wnuczka" nam oddadzą :)

agjot1979, Pom-pon lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon- ja zmienialam lekarza w pierwszej ciąży jak byłam w 24 tyg ciąży. Jak masz kogo innego zaufanego to na prawdę warto!

201512131765.png

201909081765.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Witam się w 22 tc i belly pokazuje, że to 6 miesiąc masakra co? :D
    U mnie dolegliwości to ostatnio trochę zgaga ale nie jest tragicznie, pamiętam, jak w 1 ciąży miałam to byłam w stanie pić tylko caprio jabłkowe bo po innych piciach zgaga okropna a wtedy jeszcze wody zwykłej nie piłam. Ja dziś ogarnęłam zabawki młodej bo zawsze po jej zabawie to jak po tornadzie, odkurzyłam i umyłam podłogi teraz odpoczywam a potem zabieram się za obiadek :) Ja też jestem już 7 kg na plusie co mnie cieszy :D
    U nas wczoraj takie porywy wiatru i piachu , że masakra dzisiaj już spokojniej ale też bez rewelacji :)

Pom-pon, pola0909 lubią tę wiadomość

3i49tv734kk70k5a.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam z Córką na plac zabaw ale taki wiatr i tak zimno że zrobiłyśmy szybkie zakupy i wrocilysmy do domu bo już mi zimno było.

201512131765.png

201909081765.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my już po wizycie:) mąż był że mną i mógł zobaczyć jak mały bryka w brzuszku :) po badaniu zapowiada się że będzie to duży chłop bo ma dosyć duże stopy i ogół ie jest duży zdaniem lekarza. Z tego wszystkiego to nie podał mi wagi i długości ale faktycznie na usg wydawał się duzy:) na początku obrocil się pupa i nie chciał się pokazać ale lekarz chwilę z nim porozmawial i już pięknie było wszytsko widać :) badanie polowkowe 7 maja... Mamy zielone światło na przytulanki i śmiać mi się chciało bo lekarz sam zaczal ten temat i mówię do męża że jak chyba go zobaczył to widział desperacje w oczach i sam postanowił zacząć temat. Mamy zielone światło ale z umiarem i bez udziwnien:)

Pom-pon, Cyntia, pola0909, magda.g85, miczitanka lubią tę wiadomość

8599skjo9dvue7er.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczynki macie jakiś patent na postawienie na nogi. Od rana jestem nieprzytomna, ledwo na oczy patrzę. Wypiłam słabą kawę, herbatę i nic. Spać też do końca nie mogę, bo jelito mi dokucza bardzo, więc chodzę jak takie zombi. Masakra.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ