Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
animka899 wrote:Pom pon- ja zmienialam lekarza w pierwszej ciąży jak byłam w 24 tyg ciąży. Jak masz kogo innego zaufanego to na prawdę warto!
NO właśnie nie mam, musiałabym jeszcze poszukać i boję się, że nie ogarnąłby leków, które biorę.
Temat do rozwazenia, pogadam z mężem jak wróci. -
Ja powoli myślę nad szpitalem i czy nie zmienić lekarza na takiego, który w poradni przyszpitalnej pracuje.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Tak jak piszecie, zaufany lekarz to podstawa. Ja się strasznie cieszę, że mój do końca września jeszcze w Opolu jest i będzie mnie prowadził do końca. W szpitalu też pracuje. Później niestety będę musiała szukać kogoś innego, bo mój wyjeżdża
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
No ja też sobie nie wyobrażam nie ufać lekarzowi. Ja przeszłam przez koszmar z tym poprzednim w pierwszej ciąży i najchętniej do dziś bym mu krzywdę zrobiła za to co mi gadał i żałuje że tego nie nagłosnilam wtedy. I też nie wyobrażam sobie rodzić gdzie indziej niż pracuje mój lekarz. No chyba tylko jakby wszystko poszło gładko ale tego niestety nie wiadomo wcześniej jak będzie więc moim zdaniem lepiej mieć zabezpieczenie
-
Ja ufam mojej doktor bardzo, ale ma tylu pacjentów, że ciężko u niej z czasem. To jest klinika leczenie niepłodności i kiedy jest koniecznosc umówić kogoś w 3 dniu cyklu, to muszą to zrobic,a doba ma tylko 24 godziny. Do tego dochodzą punkcje, inseminacje. Ja i tak ją podziwiam, że tyle pracuje.
Mój mąż jest przeciwko zmianie, mówi że to moje widimisie, że mnie wkurza przesunięcie wizyty o kilka dni, bo wszystko jest ok,a w przypadku jakiś problemów i tak mnie przyjmie od razu. NIby tak...
Na razie mam wizytę na jutro na 19. Zobaczymy czy się odbędzie -
Pom-pon, ale z tym przekładaniem wizyt u Ciebie, to dziwne, mi się u Ż jeszcze nie zdarzyło ani razu. PS jutro też mam wizytę, ale rano. Ja w międzyczasie byłam na wizycie u lekarza z Raszei, meega życzliwy i profesjonalny, a w piątek idę do babki z Polnej. Stwierdziłam, że rozeznam się co i jak. Mogę Ci dać kontakt, jak będziesz chciała
Spotkań z małymi nigdy za wiele:P
W święta się obżarłam jak wygłodniały wilk i później miałam noc cierpień...Pom-pon lubi tę wiadomość
-
klopsik wrote:Pom-pon, ale z tym przekładaniem wizyt u Ciebie, to dziwne, mi się u Ż jeszcze nie zdarzyło ani razu. PS jutro też mam wizytę, ale rano. Ja w międzyczasie byłam na wizycie u lekarza z Raszei, meega życzliwy i profesjonalny, a w piątek idę do babki z Polnej. Stwierdziłam, że rozeznam się co i jak. Mogę Ci dać kontakt, jak będziesz chciała
Spotkań z małymi nigdy za wiele:P
W święta się obżarłam jak wygłodniały wilk i później miałam noc cierpień...
Hejo
pisałam na wątku kliniki, że to może przez to wizyta z bliźniętami to aż godzina?
U Ż wszystko idzie 2 razy szybciej, może dlatego
Bardzo chętnie wezmę namiar na lekarza z Polnej jeśli uznasz, że jest spoko
Zazdroszczę Ci obżarstwa mimo późniejszego cierpieniaJa tylko skubałam po trochu, bo wszystko mi się unosi jakbym miała ściśnięty żołądek + nerwy z powodu psa. Ale za to od dzisiaj rana dożeram sałatkę jarzynową, zdrowo jak cholera
-
VianEthel2, zdecydowałam się na lekarza z przyszpitalnej poradni i bardzo polecam ❤️ Zależało mi na konkretnym lekarzu, ale mój wybór ma też swoje uroki. Szpital jest miejski i generalnie nie prowadzą ciąż z powodu duuuzej ilości lekarzy i rezydentów. Moja lekarka jest w poradni max 2 razy w miesiącu i muszę na nią polować. Czasami jest ciężko, ale wszystko wynagradza mi jej kompetencja ☺️
Jeju aż zaczynam się martwić... U was czytam na plusie 4-7kg a u mnie raptem niecały kilogram 🙊 Fakt faktem, mam nadwagę i każdy kilogram od zawsze mentalnie mnie zabijał, ale wiadomo co niesie za sobą ciąża i jestem gotowa na tycie. A tu... Pewnie wszystko przede mną, ale przytyć nagle sporo, to też tak być nie może 😔 Dobrze, że Maluszek książkowo rośnie i badania też są idealne.
U mnie wizytowanie dopiero w połowie maja, ale jutro wybieram się do poradni w temacie krzepliwosci krwi. Zobaczymy co to tam wyszło. 🙊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 15:36
-
Mańka wrote:VianEthel2, zdecydowałam się na lekarza z przyszpitalnej poradni i bardzo polecam ❤️ Zależało mi na konkretnym lekarzu, ale mój wybór ma też swoje uroki. Szpital jest miejski i generalnie nie prowadzą ciąż z powodu duuuzej ilości lekarzy i rezydentów. Moja lekarka jest w poradni max 2 razy w miesiącu i muszę na nią polować. Czasami jest ciężko, ale wszystko wynagradza mi jej kompetencja ☺️
Jeju aż zaczynam się martwić... U was czytam na plusie 4-7kg a u mnie raptem niecały kilogram 🙊 Fakt faktem, mam nadwagę i każdy kilogram od zawsze mentalnie mnie zabijał, ale wiadomo co niesie za sobą ciąża i jestem gotowa na tycie. A tu... Pewnie wszystko przede mną, ale przytyć nagle sporo, to też tak być nie może 😔 Dobrze, że Maluszek książkowo rośnie i badania też są idealne.
U mnie wizytowanie dopiero w połowie maja, ale jutro wybieram się do poradni w temacie krzepliwosci krwi. Zobaczymy co to tam wyszło. 🙊
Nie martw się wagą, czytałam, że u osób z nadwagą wręcz pożądane jest utrzymanie wagi lub schudnięcie w czasie ciąży
Jakie masz problemy z krzepliwością? Pytam, bo sama mam -
Już po wizycie ale mała współpracować nie chciała. Ułożyła się plecami, miała nogi na górze a głowę na dole. Waży ok 271 gram, ma ok 16 cm CRL chyba. Nadal pozostaje dziewczynką
dobrze że 6 maja mam prenatalne, na lepszym sprzęcie więc pewnie pokaże się ładniej;) encorton odstawiamy, duphaston też. Kolejna wizyta u mojego lekarza 22 maja, do wtedy mam l4 też.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 17:01
Pom-pon, pola0909, stayaway, Cyntia, marchev, miczitanka lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex jaki masz plan schodzenia z encortonu i duphastonu? Bo mnie to właśnie też teraz czeka A wiem że encortonu nie można odstawić z dnia na dzień.
Co do krzepliwisci ja też pewnie niedługo znów dostanę skierowanie na badanie bo miałam już przed ciaza do tego dość słaba morfologia a wysokie żelazo. Ostatnio jak byłam na pobraniu krwi to babka się na mnie darła że chyba mało piłam bo krew jej okres jek krzepnie już przy pobieraniu. Ale nie jestem pewna czy to nie jej błąd bo usilnie chciała mi pobrać z dłoni gdzie mam bardzo duże zrosty po wenflonach.
Mak jeszcze pytanie z innej beczki. Jak często macie teraz wizyty kontrolne u gina2i czy zawsze macie robione usg? Ja mam teraz w pon ale już chce się zapisać ma kolejny termin bo są bardzo długie i nie wiem na kiedy.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Lenka duphaston już odstawiam całkowicie, bo schodziłam z dawki 4 tabletki, później co 2 tygodnie o 1 mniej. I akurat wypada ten czas że z 1 tabletki przestaję brać całkowicie.
A encorton brałam 5 mg od 6 tc. Mam brać jeszcze przez tydzień 2,5 mg czyli po pół tabletki, a później odstawić.
Co do kontroli to mi gin z wizyty na wizytę ustala, kiedy mam się pojawić. Dzisiaj np. powiedział, że widzimy się za miesiąc czyli 22 maja. I do wtedy L4 wystawił też.Lenka82 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dzięki Alex za info. Ja przyznam że trochę się boję odstawienia leków też brałam w zasadzie od 5-6 tyg ale ponoć na tym etapie to już bezpieczne a co do encortonu to chyba dłuższe branie nie wskazane. W końcu to steryd.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
No dokładnie, dla dziecka to bez wpływu nie jest. I to raczej negatywnego. Lekarz mi powiedział, że gdyby trzeba było, to podają jeśli jest zagrożenie przedwczesnym porodem czy coś na rozwój płucek. Teraz odstawiamy. I wyśmiał tę lekarkę z poradni patologii ciąży, że kazała do 35 tc brać. Ja już więcej do niej nie pójdę.
Lenka82 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex no to rośnie Ci modelka - wysoka i szczupła 😍
Dziewczyny, też macie problem z cerą w ciąży?
Ja przed nigdy nie miałam, a teraz to jest jakiś koszmar. Nie chodzi o to, że mnie wysypuje, tylko mam takie czerwone, suche plamy na policzkach, które aż szczypią. Podkładem nie ma szans się pomalować, bo wyglądam jakbym zmieniała skórę, a jak ostatnio zrobiłam sobie peeling, bo chciałam pozbyć się tego suchego naskórka, to na następny dzień plamy 3x większe:( help me, please! -
Stayaway ciekawe po kim modelka
My z mężem niscy
Ale cieszę się że pięknie rośnie, za chwilę prenatalne
Dziewczyny czy endokrynolog może mi wypisać heparynę na zniżkę? Zapomniałam dzisiaj o recepcie... Ewentualnie lekarz na prenatalnych? Bo inny jest niż ten, u którego ciążę prowadzę.
Co do cery, mnie wysypało jakiś czas temu na linii włosów, ale powoli schodzi. Plecy za to mam mega wysypane. Cera jako tako, ale szału nie ma. Za to włosów mogę 3 dni nie myć i się nie przetłuszczają.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵