X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Czytam Was na bieżąco, ale też mi jakoś ciężko wbić się w temat.

Super, że u Was wszystko ok. Dzidzię wszystkie urocze, brzuchy zgrabne :) tylko pozazdrościć.

U mnie tak 3 kg na plusie, ale to i tak więcej niż w poprzedniej ciąży. Ciekawe ile będzie do końca. Waży Was lekarz na wizycie? Mnie nie, ale słyszałam, że to się praktykuje.

Też wczoraj miałam wizytę. Z synkiem ok, wszystko w normie. Nawet pozowałdo zdjęcia ładnie :) Za to moja szyjka już nie wytrzymuje. Krotka i zbyt miękka jak na ten tydzień. Mam nakaz leżenia. Pewnie czeka mnie szpital. Szczerze to się tego spodziewałam, ale nie tak wcześnie. W poprzedniej ciąży musiałam leżeć od 30 tygodnia.

I u nas ma być dzisiaj cieplutko :)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka oj 3mam kciuki aby szyjka wytrzymała. Ja też się tego boję.

Co do ważenia to niby jest zawsze ale raz j lekarki raz u położnej na innych wagach więc różnie wskazują. W ogóle mam wrażenie że co waga to obyczaj. Serio.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. My dalej walczymy z chorobą córki, wczoraj lekarka stwierdziła zapalenie oskrzeli😪 ja mam nadal zapchany nos i też czuje się słabo. O byśmy do majówki wyzdrowiały, bo zaprosiłam do siebie gości 🙉

Wczoraj ginekolog zalecił mi dużo badań, w tym krzywą cukrową, w szoku jestem że tak szybko ten czas leci...

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach.

marchev lubi tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Alex no to rośnie Ci modelka - wysoka i szczupła 😍
    Dziewczyny, też macie problem z cerą w ciąży?
    Ja przed nigdy nie miałam, a teraz to jest jakiś koszmar. Nie chodzi o to, że mnie wysypuje, tylko mam takie czerwone, suche plamy na policzkach, które aż szczypią. Podkładem nie ma szans się pomalować, bo wyglądam jakbym zmieniała skórę, a jak ostatnio zrobiłam sobie peeling, bo chciałam pozbyć się tego suchego naskórka, to na następny dzień plamy 3x większe:( help me, please!

W pierwszym trymestrze tak miałam. Suche czerwone placki na twarzy. Tez robiłam peeling to aż szczypało😉 Pomógł mi zwykły krem nivea (ten niebieski). Smarowałam się nim na noc i czasem w dzień jak siedziałam w domu. Możesz tez spróbować smarować oliwka lub olejem ze słodkich migdałów (używam go na brzuch, aby nie mieć rozstępów). Oliwkę najlepiej wysmarować na wilgotna twarz. Może u Ciebie tez zadziała😉 ale chyba najbardziej sprawdził się krem Nivea😉

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska. Mnie lekarz wazy i nawet troche ochrzanil, ze 3kg w 3tyg. A to moje pierwsze kg od wyjsciowej wagi. No, ale święta były. Tylko nie sadzilam, ze mi zwróci na to uwage :)))

Ja tez sobie wkrecam problemy z szyjka, ale poki co ma 4cm.
    Jedynie lozysko jest nisko, ale ponoc mam jeszcze czas na podniesienie sie. Nawet nie czytam co to oznacza bo nie chce sobie nic wkrecac.

Gomerka odezwij sie. Co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 08:43

• Kaska Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka82 wrote:
    Kaśka oj 3mam kciuki aby szyjka wytrzymała. Ja też się tego boję.

Co do ważenia to niby jest zawsze ale raz j lekarki raz u położnej na innych wagach więc różnie wskazują. W ogóle mam wrażenie że co waga to obyczaj. Serio.

Lenka czemu masz obawy o szyjkę? Miałaś z nią juz jakieś problemy?
    Mam nadzieję, że wytrzyma chociaż do 37 tygodnia. W poprzedniej ciąży dała radę i urodziłam równo w terminie, co do dnia

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska- ja właśnie mam trochę obawy teraz przed wizyta jak ma sie moja szyjka. W pierwszej ciąży leżałam od 20tyg. Chociaż w dużej mierze myślę że to skracanie tej szyjki było efektem stresu silnego. Ale mimo wszystko gdzieś w głowie mam ta obawę,a jednak teraz nie mogę sobie pozwolić na leżenie całkowite bo jest dziecko w domu....staram się myśleć pozytywnie.

201512131765.png

201909081765.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    witam o mega wczesnej jak na siebie porze :D przed 7 byłam juz na nogach, żeby zabrać się z M. autem do labo na badania krwi. Wrócić niestety musiałam już tramwajem z przesiadką. Niech moje kochane autko już wróci!! :(

W każdym razie zaraz ruszamy na spacer z psem, bo później będzie za gorąco i się biedak nie wybiega.

Ja dzisiaj wizytuję o 19, proszę o kciuki żeby było wszystko ok.

aannkka, Ann.. lubią tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol- próbowałam stosować bio oil na buzię (też stosuje na brzuch), ale żadnych efektów. Dziś na noc posmarowałam sobie takim kremem regenerującym z oriflame, który w zimę stosuje na spierzchnięte usta, no i może jest tyci tyci lepiej. Ale tak jak mówisz, wypróbuję jeszcze zwykłą niveę.
    Co do alergii- nigdy nie miałam, teraz podczas ciąży jem dużo więcej owoców, więc może to one mnie nie lubią. Spróbuję ograniczyć.
    Tsh miałam trochę ponad normę ostatnim razem, schizowałam tu na forum, nie wiem czy pamiętacie, ale lekarz kazał mi się nie przejmować i przestać badać, bo niby wszystko ok.

Od wtorku umieram - ból zęba mnie zabija!!! Właśnie zjadłam pół tabletki apapu- pierwsze w ciąży bo już nie mogę wytrzymać.

Dziewczynki trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Ann - masz piękny brzuszek :) A powiedz mi gdzie takie super ciążowe gaciorki udało Ci się dorwać? :)

Dargol lubi tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Kaska- ja właśnie mam trochę obawy teraz przed wizyta jak ma sie moja szyjka. W pierwszej ciąży leżałam od 20tyg. Chociaż w dużej mierze myślę że to skracanie tej szyjki było efektem stresu silnego. Ale mimo wszystko gdzieś w głowie mam ta obawę,a jednak teraz nie mogę sobie pozwolić na leżenie całkowite bo jest dziecko w domu....staram się myśleć pozytywnie.

Animka też mam 6 latka w domu. Jest ciężko. Musimy kombinować kto ma go odebrać z przedszkola. Musi chodzić do czerwca, bo ma obowiązek przedszkolny - zaraz szkoła. W poprzedniej leżałam z rozwarciem od 29, później szpital i sterydy na rozwój płuc. Teraz szyjka 29 mm ale zbyt miękka. No i młoda ciąża. Do tego się przeprowadzamy. Gdzieś koło sierpnia. Wszystko na wariata. Obym tylko donosiła do tego 37 ;)

Dziewczyny, tak z ciekawości pytam... Dużo płacicie za wizyty u ginekologa?

RudaAnna lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Dargol- próbowałam stosować bio oil na buzię (też stosuje na brzuch), ale żadnych efektów.

Od wtorku umieram - ból zęba mnie zabija!!! Właśnie zjadłam pół tabletki apapu- pierwsze w ciąży bo już nie mogę wytrzyma

To szybko do dentysty z tym zębem ;)

A co sądzisz o bio oil? Też stosuję. Ktoś jeszcze ma jakieś opinie?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Animka też mam 6 latka w domu. Jest ciężko. Musimy kombinować kto ma go odebrać z przedszkola. Musi chodzić do czerwca, bo ma obowiązek przedszkolny - zaraz szkoła. W poprzedniej leżałam z rozwarciem od 29, później szpital i sterydy na rozwój płuc. Teraz szyjka 29 mm ale zbyt miękka. No i młoda ciąża. Do tego się przeprowadzamy. Gdzieś koło sierpnia. Wszystko na wariata. Obym tylko donosiła do tego 37 ;)

Dziewczyny, tak z ciekawości pytam... Dużo płacicie za wizyty u ginekologa?

250 zł

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na Medicover, więc niby prywatnie ale nie płacę. Badania tak samo. Tyle dobrze, bo wizyta z USG też koło 200 zł, a na początku to ja chodziłam co tydzień albo 2.
    Z tą szyjką to też mam jakieś lęki, bo się na forum naczytałam historii. Ale na razie mam ładną, 52 mm miała ostatnio. Wczoraj nie mierzył, za miesiąc zobaczy. Czasem coś mnie zakłuje jakby w pochwie albo szyjce, ale to takie chwilowe. Może mała akurat tam zjeżdża i kopie. Na razie na spokojnie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka- ja za wizytę płacę 120zl, w cenie mam już cytologię i usg.
    Bio oil super, ale szczerze mówiąc jak stosowalam zwykłą oliwkę to nawilżenie było chyba takie samo.

Z zębem muszę wytrzymać do wtorku, bo moja dentystka na urlopie. Kill me 😭

3jgx3e3koyqms61s.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja placilam 120 ale podrozalo do 180od kwietnia.

201512131765.png

201909081765.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway ależ do wtorku to masa czasu! Może jednak udaj się do kogokolwiek żeby chociaż spojrzał co jest grane i czy może jakoś tymczasowo na to zaradzić, żebyś do wtorku dała radę, a we wtorek już do swojej?
    Nie wiem czy połówka APAPu da radę na ból zęba, ale trzymam kciuki, żeby pomogła.

Ja wczoraj też wzięłam połówkę, ale na ból głowy. Dziś odpukać, nie boli.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja płacę 150 zł stała cena. Zaszalalam dzisiaj w Lidlu kupiłam dla młodej tshirty i krótkie spodenki w pepco też tshirty i spodenki i podkładki pod talerze arbuzowe i majtki bo od 30.04 akcja majtki trzymajcie kciuki :) mi na krzywa cukrowa przypisal gin jakiś glukotest już w butelce pomarańczowy smak mam nadzieję że to dobre jest, ostatnio miałam w proszku i sobie dolalam sok z cytryny i jakoś dałam radę. 15 maja będę robić krzywa :) zrobiłam sobie malosolne ogórki mniam mniam a dziś wątróbka z racji mojej anemii :) buziaki

3i49tv734kk70k5a.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :D ja płacę 150zł za zwykłą wizytę z usg :D

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Czy dziwne coś sączące się z piersi w tym tyg jest normalne? Czytałam, że to może być "siara", ale już?

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szybkiej wizycie, wszystko dobrze, waga małej ok 250g, wyprzedza rozmiarami o tydzień. Nie mogłam dzisiaj się dogadać z lekarzem odnośnie przeliczania tygodni na miesięce. On twierdzi, że mój 5msc zacznie się dopiero 8 maja, a mi wszechwiedzący Internet pokazuje, że piąty to już 18t+
    Połówkowe na 13maja, też chyba jakoś późno?
    Glooowa mnie boli:/ chyba znowu mam zawrotne ciśnienie. W święta osiągnęłam wynik 74/41

Pom-pon, AmyLee44, marchev, monkle, pola0909, elvira lubią tę wiadomość

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ