Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kumen wrote:Mama_Zuzia wrote:Kumen- czopu śluzowego nie da się pomylić z niczym innym, to jest jak taki korek. Gdy mi odchodził pod koniec ciąży po prostu wiedziałam, ze to to, bo nigdy nie widziałam nic bardziej zwartego z wydzielin produkowanych przez własne ciało :p
A no wlasnie to bylo sztywne, zwarte, wrecz twarde. W palcach stawialo opor, wielkosci na caly papier toaletowy zlozony standardowo:) -
Moja szyjka miesiąc temu miała 52 mm, teraz nie mierzył. Ale kolejna wizyta już 22 maja to wtedy posprawdza
Ja już mam dla małej komodę skręconą i nowe łóżko w saloniemożna za jakiś miesiąc stawiać łóżeczko i mój wymarzony fotel uszaka:) powoli się porobi. Nie wyobrażam sobie urządzania tego z dużym brzuchem w upale. Po dzisiejszym dniu to ja się już nie podnoszę z lozka
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Pom-pon, Klopsik przyjmijcie zaproszenie bo mam pytanko
Dzisiaj taki skwar 😬
Byliśmy na pogrzebie za Poznaniem na godz. 10 to myślałam że się roztopie ale dałam radę
Miałam jeszcze taką czarna sukienkę dosyć sporo przed kolanem luźna, Czarne rajstopy i baleriny. I nie fajnie się czułam bo poszła trochę do góry przez ten brzuch;)
Ale innej nie miałam czarnej, A nie chciałam spodni bo koszule mam czarną ale z długim rękawem to już wogóle padłabym 😬
A połówkowe mam na 14 maja i normalną wizytę 17 maja.klopsik lubi tę wiadomość
-
Dori777 wrote:Pom-pon, Klopsik przyjmijcie zaproszenie bo mam pytanko
Dzisiaj taki skwar 😬
Byliśmy na pogrzebie za Poznaniem na godz. 10 to myślałam że się roztopie ale dałam radę
Miałam jeszcze taką czarna sukienkę dosyć sporo przed kolanem luźna, Czarne rajstopy i baleriny. I nie fajnie się czułam bo poszła trochę do góry przez ten brzuch;)
Ale innej nie miałam czarnej, A nie chciałam spodni bo koszule mam czarną ale z długim rękawem to już wogóle padłabym 😬
A połówkowe mam na 14 maja i normalną wizytę 17 maja.
Zaakceptowałam -
Ja mam 5,4 cm i to nie nowość gdyż z każdym dzieckiem taka jest przy porodzie będzie mega długo szło rozwarcie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 17:57
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Mamadwójki lepiej niech długo idzie rozwarcie przy porodzie, a nie skraca się wcześniej
To jakiś mój główny schiz z tyłu głowy. Chociaż jeszcze takiej sytuacji nie miałam
Ja połówkowe prenatalne mam 6 majajeszcze tydzień
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Czesc mamusie! Czytam Was regularnie, ale nie umiem sie wlaczyc w rozmowy, bo jestem 6 godzin za Wami i realia zupelnie inne, wiec trudno sie podpiac pod poruszane tematy.
Ale jestem razem z Wami i osmielilam sie odezwac, bo z niecierpliwoscia wyczekuje badania polowkowego (14. maja)
Fajnie, ze w grupie jest roznorodnosc i sa mamy wyczekujace pierwszego dzidziusia oraz takie, ktore czekaja na trzeciego - jak ja! Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie zza Wielkiej Wody!klopsik, VianEthel2, Mama_Staszka, agjot1979, cytrynówka lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Miesiąc temu miałam szyjkę koło 4cm, dziś jak mierzył miała 5cm.
Dziś zdecydowanie nie mój dzień. 4 dzień bólu zęba- właśnie wychodzę od dentysty, rozwiertała mi go, bo z zewnątrz czysty. Wyczyscila całą plombę i dalej nic nie widać, a ja się zwijam z bólu. Zdjęcia mi zrobić nie może bo ciąża, a tu nie wiadomo o co chodzi. Prawdopodobnie do leczenia kanałowego, ale narazie wypełniła mi lekarstwem, ktore delikatnie dziala przeciwbólowo i przeciwzapalnie i "może przejdzie". Dostałam też antybiotyk w razie wu. Nie ogarniam życia. -
Stayaway tak, w NY. Przywitalam sie raz na poczatku, ale potem sie nie udzielalam. Zaraz sie dowiesz dlaczego.
Na zwiedzanie calych Stanow mozna cale zycie spedzicI fortune wydac
Zapraszam. Ale nie rozpedzajcie sie z przeprowadzka
USA jest gleboko w lesie jesli chodzi o pewne aspekty zycia spolecznego, np. L4 nie istnieje, tak samo jak urlop macierzynski. Tutaj mamy pracuja az urodza bez znaczenia czy sa nauczycielkami, pielegniarkami (12-godzinne zmiany caly czas na nogach), sekretarkami czy ekspedientkami.
A potem, jesli maja dobrego pracodawce, to przysluguje im 6 tygodni urlopu (okres pologu zasadniczo) po porodzie naturalnym lub 8 tyg. po CC. Niektore kobiety moga skorzystac z tzw. FMLA bezplatnego urlopu do 12 tyg., ale nie kazdy pracownik sie do tego kwalifikuje (12 tyg maks a nie dodatkowo - 6-8 tyg sa wliczone w te 12).08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka fajnie, że wróciłaś. Ja co prawda nie byłam od początku więc nie kojarzę Twojego nicku.
Mój mąż urodził się w Stanach i też bym chciała pojechać tam, poznać tamtą częśc rodziny i coś pozwiedzać.
Kto u Ciebie mieszka i kiedy planuje się pokazać to uzupełnimy na pierwszej stronie 😊
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja juz po usg. Kacper zostaje kacprem wazy 470 gr i jest o tydz wiekszy niz m miesiaczki. Wszystko jest ok
miczitanka, klopsik, pola0909 lubią tę wiadomość
-
VianEthel2 pewnie! Mozesz dopisac. Termin mam na 29.09. (marne szanse, ze dotrwam). Co do plci to wielki znak ?
A maz w bliskim kontakcie jest z rodzina w USA? Moi rodzice co roku do nas przylatuja, moj brat ostatni raz byl 2 lata temu. Im latwiej, bo maja duzo urlopu08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka bardziej jego ojciec, ale i ja czasem do nich piszę.
Mąż przynajmniej jedzie kiedy chce a ja jak każdy, musze się starać o wizę. Wysłałam ci zaproszenie do znajomych.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualnyJestem po wizycie, wszystko z dzidzia ok. A ja mam infekcje i stad sie taki glut zrobil, jak zapytalam lekarza skad byl ten glut to mi odpowiedzial ze z glutowni:)
Dostalam lek dopochwowo.
Aaaa, i bedzie dziewczynka!!! Coreczka, uwierzycie?bedzie Nina:)
Mama_Zuzia, Agusia_pia, Kaska, Cyntia lubią tę wiadomość