Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki zrobiłam to usg, ale kolejka że hoho! Dzidzia nadgoniła i jest 2 dni przed terminem. Waży ok 282g (już!) i... wydaje się być dziewczynką 😁
Arashe, pola0909, Mamadwojki, Agusia_pia, cytrynówka lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Kropeczka24 wrote:hej Gomerka jak dobrze kojarze byłaś na forum parenting. co tam u Ciebie jak przechodzisz tą ciąże? bo ja schizuje chyba na maksa
Tak, dobrze kojarzysz. Ja też się boję, ale póki co mój lekarz twierdzi, że jest super, więc tego się trzymam. Czekam na ruchy, żeby być spokojniejszą.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
no ja tez na to czekam bo w sumie nie mam nawet objawów ciąży tyle ze nie mam miesiączki i jem za dwoje
byłam 17.04 na wizycie i (niby z małą) wszystko w porządku. z początku była mniejsza o 3 dni ale nadrobiła. wiem ze jak poczuje ruchy to bedę choć trochę spokojniejsza cho9ciaż i tak pewnie znajdą się nowe powody do zmartwień
trzymam kciuki za Ciebie i dzidziusia:)
-
Wow, Vian, a u Ciebie czasem nie był wcześniej potwierdzony chłopczyk? Gratulacje!!! :*
Ja jadę właśnie na małe zakupki, pierwsze ciążowe, potrzebuje trochę letnich ciuszków, bo spodenki mam wszystkie dzinsowe więc w żadne się nie mieszczę
Pod spodem my witamy się kończąc 19 tc ❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1f27854d2db.pngVianEthel2, Agusia_pia lubią tę wiadomość
-
Stayaway tak, więc i tak nie wierzę i czekam do połówkowych
Ogólnie to mówili tak: dziewczynka, chłopiec, chłopiec, dziewczynka czyli 50:50..
A tu macie fotkę:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a6910355ea0.jpgpola0909, Agusia_pia, Ann.., marchev, stayaway, cytrynówka lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
U mnie ostatnio lekarz mówił widzę nie nie widzę widzę nie nie widzę i tak strzela na 75% dziewczyna więc jeszcze nie wierze i czekam do 13 maja
VianEthel2 lubi tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Moja znajoma miała przypadek, że 3 lekarzy widziało chłopca (nawet taki "nieomylny" i najlepszy) a w 24 tyg zmienił się w dziewczynkę i dziewczynka się urodziła
na początku chodziła w spioszkach Batmana
Vian super, że wszystko ok.
Dziewczyny Wy na serio się przejmujecie, że dziecko tydzień młodsze? Przecież to norma. Przy połówkowych będzie tak że kość np 20 tydzień brzuch 21 glowa 19 i 5. Czasami w pomiarach 2 tygodnie różnicy.
A jak przyjdzie do porodu to też będzie inaczej. Powiedzą około 4 urodziny się 5jak w poprzedniej ciąży leżałam w szpitalu i miałam często USG i ktoś inny robił to i dziecko miało 300 g mniej. To dopiero zaskoczenie.
-
Kaśka to prawda ja też zauważyłam że pomiary zależą od lekarza albo od sprzętu. U mnie też wyszły różnice.
Co do płci mi też 3 raz stwierdzili że dziewczynka i mam nadzieję że tak zostanie. Niby ostatnio lekarz twierdził że nawet macicę u małej widzi więc tego się trzymam.
Stayaway ale zgrabna jesteś. I jaki mały brzuszek. Podobnie mamadwojki. Jak wy to robicie Dziewczynki.
Ja 21 tydz. A już coś od 3 dni Mam zadyszke ale nie wiem czy to dodatkowo już nie alergia. Nie wiem jak wytrzymam ten sezon bez leków.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Kaska dobrze mowi. Nie ma sie co przejmowac i co stresowac. Jest cos takiego jak czynnik ludzki i blad pomiaru. Jest tez to, ze kazde dziecko jest inne tak jak i dorosli ludzie. Jesli nie ma jakich drastycznych anomalii wykrytych, to trzeba sie cieszyc a wszystko inne ze spokojem przyjmowac.
Moje dzieci rodzily sie do tej pory male, a zdrowe jak ryby. Pierwsza corka miala 49,5 cm przy porodzie. Teraz ma 4 lata i jest w 75 centylu wzrostu. Jest wyzsza od wiekszosci rowiesnikow.
Mlodsza corka zostala na swiat wymuszona w 37+0 i miala 47 cm. W lipcu skonczy 2 latka i nadal jest drobna na swoj wiek, ale rosnie i przybiera rowno swoim wlasnym tempemTaka po prostu jej uroda. A tez mnie jedna powazna doktorka na USG III trym. straszyla, ze cos moze byc z nia nie tak, bo kosc udowa byla krotka. Ummm hello! Krotka, bo niska. Nie kazdy jest wysoki jak topola!
Takze naprawde przyjmujcie te newsy ze spokojem.
A co do ruchow sie dziewczyny pytaly. Ja w poprzednich ciazach musialam czekac do 20. tygodnia, zeby cos poczuc. W pierwszej ciazy zapewne dlatego, ze nie wiadomo czego sie spodziewac. W drugiej, bo dzidzius malutki.
Teraz czulam juz w 16. ale to nie sa zadne kopniaki. Na takie akcje trzeba czekac do III trymestru. Jutro koncze 18. tydzien i mimo ze czuje pojedyncze ruchy zwlaszcza wieczorami, to i tak nie sa to jeszcze regularne odczucia.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dziewczyny na bieliźnie zauważyłam maleńka kkropke krwi/ sluzu jednorazowo i boję się. A że sobota to moja Lekarka mnie nie przyjmie. Na wizycie byłam tydz temu i wszystko było ok. Mały się rusza. Nie wiem xzy jechać na szpital? Ale tam mnie odrazu zostawia bo na doraźnej nie ma gin i odrazu klada
-
Milka ja bym jechała dla własnego spokoju. Chyba, że współżyłaś. A nie ma u Was takiego szpitala w którym zrobią USG i zbadają na izbie? Może zadzwoń do swojego ginekologa, jeżeli masz numer. 3 mam mocno kciuki.
Laurka faktycznie maleństwaa ile ważyły?
Mnie też straszyli w szpitalu, że synek może ma jakąś hipotrofia. Mój lekarz tylko podkręcił głową. Jak ma być gigant skoro ja mam całe 161 i wtedy jak zaszłam w ciążę ważyłam 49 kg. Kacper urodził się równo w 40 tyg ważył 3050 i 54 długi. -
Popieram dziewczyny, nie ma co się przejmować tymi pomiarami. Waga na koniec też jest tylko orientacyjna u mnie też były roznice w ostatnich dniach o ilestamset g.
Laurka, co do kopniaków się nie zgodzę. Jestem teraz w 20tc, a przynajmniej 2tyg czuję już kopniaki - nie mizianieod od środka. Brzuch podskakuje i wiem, że nie jedna z nas tutaj też już tak ma.
I tak zazdroszczę tym 'bez objawów' ciążyja się czuję jak niedołężna. I jeszcze te nudności
-
No właśnie nie wspolzylam. Ale możliwe że papierem właśnie przytarlam.bo w ogóle taka wrażliwa jestem w tych okolicach. Narazie obserwuje i jak tylko pojawi się znów to pojadę. No właśnie nie ma w pobliżu żadnego gdzie przyjma na izbie, jedynie po 26 tyg
-
U mnie 18+1 i też wciaz czekam na pierwsze ruchy... Noce ostatnio u mnie niespokojne i wciąż śnię, niczym na jawie, że ktoś tam się rusza. ☺️
Kilka dni temu któraś z wam dopytywala mnie o problemu z krzepliwością krwi (przepraszam umknął mi Twój nick 🙊). Otóż miałam zgłosić się do poradni z uwagi na historię w rodzinie (udar rodzica w młodym wieku) i moje problemy neurologiczne od dziecka (migreny i zmiany ogniskowe w eeg). Na szczęście ostatnia wizyta i wyniki badań wykluczyły jakiekolwiek problemy z krzepliwością. Uff ❤️
Ps: My też, my też jesteśmy z Krakowa 😁 -
A ja od jakiś dwóch dni czuje kłucie w pochwie/kroczu🤔🤔 tak jakby ktoś mnie tam szpilką kuł co jakiś czas... nie jest to bol tylko takie nieprzyjemne uczucie. Biorę magnez 3 razy dziennie ale bez zmian. Nie jest tak cały czas ale kilka razy w ciągu dnia. Mój gin na urlopie zagranicznym do 6 maja i nie odbiera tel. Zrobiłam wczoraj wymaz aby wykluczyć infekcje ale podejrzewam ze nie w tym problem🤔 nie wiem za bardzo co robić?? Myślicie ze to może byc coś poważnego czy normalna dolegliwość ciążowa?? Na wizycie byłam tydzień temu w piątek i wszystko było Ok. Nie wiem sama? 🤔 umawiać się do jakiegoś innego giną?