Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dargol ja mam tak samo, te kłucia w pochwie jakby czy szyjce. Zauważyłam że kłuję mnie wtedy jak mała ułoży się nisko i tak kopie. Konsultowałam się z położną i na moim wątku gdzie już wszystkie dziewczyny w ciąży albo urodziły. I większość te kłucia miała, to normalne.
Ja dzisiaj umieram na ból głowy. Normalnie Armagedon. Miałam taki zjazd że myślałam że zemdleje, ciężko mi się oddychalo. Przeszło dopiero jak mąż okno otworzył i nogi mi do góry dał. Ale głowa nadal boli. Od południa leżę i nie wstaje. Teraz położyłam się do wanny żeby się trochę wygrzać bo aż ciarki miałam... masakraLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Na infekcje coltrimazol i probiotyk mozna. Ja mam momentami takie chwilowe nagle klucia, podejrzewam, ze malenstwo na cos uciska i w ogole pecherz co pol godz domaga sie wizyty w toalecie. We wczesniejszej ciazy tak nie mialam.
Polowa ciazy za namiwe czwartek mlodziez mnie przepuscila przodem z tekstem, ze kobiety w ciazy maja pierwszenstwo, eh to juz tak widac
ja caly czas mysle o ciazy w Stanach.. Cos za cos, tam jest bardzo wysoki wspolczynnik porodow przedwczesnych.. Nie ogarniam 6tyg macierzynskiego, przeciez w wielu przypadkach to sie rowna zakonczeniu kpSyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Kropeczka24 wrote:Dargol, ja też tak mam i też nie mam żadnej infekcji, pytałam lekarza to mówi że to normalne, nie raz mnie zakłuje szybko z 5 razy pod rząd a później spokój, najczęściej tak mam jak za duzo się nachodzę
No to trochę mnie pocieszyłaśChoć osobiście tez uważam ze to raczej nic groźnego🤔 ale prawda jest taka ze każda nowa dolegliwość trochę mnie stresuje. A niestety cały czas coś nowego się pojawia😆
-
alex0806 wrote:Dargol ja mam tak samo, te kłucia w pochwie jakby czy szyjce. Zauważyłam że kłuję mnie wtedy jak mała ułoży się nisko i tak kopie. Konsultowałam się z położną i na moim wątku gdzie już wszystkie dziewczyny w ciąży albo urodziły. I większość te kłucia miała, to normalne.
Ja dzisiaj umieram na ból głowy. Normalnie Armagedon. Miałam taki zjazd że myślałam że zemdleje, ciężko mi się oddychalo. Przeszło dopiero jak mąż okno otworzył i nogi mi do góry dał. Ale głowa nadal boli. Od południa leżę i nie wstaje. Teraz położyłam się do wanny żeby się trochę wygrzać bo aż ciarki miałam... masakra
Dziękuje za odpowiedz😊😉 -
Dargol ja tez mam takie kłócia i to już od 1 trymestru i też usłyszałam że nie ma czym się przejmować bo to normalne.
Co do Stanów to na prawdę współczuję tym z was którym przychodzi tam przechodzić ciaza i poród. Chyba w żadnym kraju W UE nie ma aż tak kiepskich standardów i opieki bezpłatnej jak w stanach. My narzekamy ale na prawdę nie mamy zle. Fakt do lekarza czasem ciężko się dostać i na nfz często traktują po macoszemu ale to nic. W większości nie ma problemów ze zwolnieniami wręcz przeciwnie lekarze pro forma chętnie wola dać. Do tego płatny urlop macierzyński spokojnie do 40 tyg. To jednak jest bardzo dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 19:29
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Alex ból głowy może być od zmiany ciśnienia na zewnątrz. Ja od kilku dni chodzę święta, momentami zasypiam na stojąco. Pewnie gdyby nie problemy zolodkowo - jelitowe spałabym non stop.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Co do ruchow/kopniakow nie napisalam, ze nie ma prawa tak byc, tylko chodzilo mi o to, ze to nie jest jakis standard do ktorego kazda mama powinna sie porownywac. Przeciez to bardzo wiele zalezy od roznych czynnikow m.in. wielkosci dziecka, ulozenia, naszej wlasnej budowy ciala itd.
VianEthel super! Dobrze ze wizyta udana i USG. Myslisz o imieniu dla coreczki?
Dargol to klocie raczej jest typowe. Jak widzisz nie jestes sama.
Dziewczyny ja wiedzialam, ze Was tym opisem zszokuje. Specjalnie takie rzeczy mowie, zeby dac do myslenia. W Polsce sie bardzo na ciezarne chucha i dmucha. Zawdzieczacie to polskiej kulturze. Doceniajcie. Jak ja czytam jak sie mamy oburzaja lub wrecz pienia, ze miejsca im ktos nie ustapil lub w kolejce nie przepuscil, to sie tylko moge sama do siebie smiac. Tu ciezarna nie ma specjalnego traktowania. Bo mowia, ze ciaza nie choroba 😆
Ale tak jak ktos napisal: cos za cos. Wszystkiego sa plusy i minusy. Tu np. nie ma sytuacji, ze miejsca w szpitalu nie ma dla rodzacej. Nie musze sie tez do szpitala pakowac jak na 3 tygodnie pobytu w lesnej gluszy. Pokoj zawsze prywatny z lazienka, tv i kanapa dla tatusia do przekimania sieTu jest wszystko zapewnione dla mamy i dzidziusia. Szpital w prezencie da nawet laktator i spiworek dla maluszka do spania a w miedzyczasie pieluszki, chusteczki, dla mamy gacie poporodowe i podpaski, materialy o karmieniu piersia i opiece nad maluszkiem. Dostaje sie karte menu z ktorego wybiera sie co sie chce zjesc na kazdy posilek.
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Kaska wrote:Milka ja bym jechała dla własnego spokoju. Chyba, że współżyłaś. A nie ma u Was takiego szpitala w którym zrobią USG i zbadają na izbie? Może zadzwoń do swojego ginekologa, jeżeli masz numer. 3 mam mocno kciuki.
Laurka faktycznie maleństwaa ile ważyły?
Mnie też straszyli w szpitalu, że synek może ma jakąś hipotrofia. Mój lekarz tylko podkręcił głową. Jak ma być gigant skoro ja mam całe 161 i wtedy jak zaszłam w ciążę ważyłam 49 kg. Kacper urodził się równo w 40 tyg ważył 3050 i 54 długi.
Moja starsza corka urodzona 10 dni przed terminem 3,2 kg. Mlodsza 2,5 kg08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka my na samym początku zrobiliśmy listę imion i dla dziewczynki i dla chłopca, więc raczej wybrane, ale nie obiecuję, że się nie zmieni
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Hej dziewczyny, co do ruchow to czuje je od jakiegos 16 tyg ale to nie byly kopniaki nawet i nie codziennie byly dopiero od 2 dni czyli w końcówce 20 tyg zaczelam czuć kopniecia takie mile jeszcze. No i czasem malutka mi uciska na pęcherz to aż boli i wtedy częściej musze korzystać z toalety. Miło jest już tak czuć wyraźnie dzidziusia
-
Dziewczyny, która kupowała coś z H&M przez stronę niech się odezwie na priv... Nie wiem, nie mają sukienek w sklepach czy co. Co popatrzę, to nie ma w sklepach...
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
Kaska generalnie to chciałam się dowiedzieć jak jest ze zwrotami (tak realnie, nie to co piszą) bo sukienki, które mnie interesują nie są dostępne w sklepach (fajnie swoją drogą, bo ja bym chciała zmierzyć. Wczoraj ubrałam kilka i cholera rozmiar L to na teraz, nie ma mowy, żeby brzuchol w sierpniu się w nią wcisnął...).
Okolice Warszawy -
Wysłanie zwrotu kosztuje 3,90 PLN. Kwota ta zostanie odliczona od zwracanej Ci kwoty. Klubowiczom przysługuje opcja bezpłatnego zwrotu towaru. Jak masz aplikacje to tam jest wszystko napisane w zakładce obsługa klienta
ogólnie zamawiając kuriera do domu i on Ci to odbiera
Patrzysz na ciuchy typowo ciążowe czy normalne? -
Vian ja wczoraj byłam w sklepie h&m kupiłam sukienkę dałam 80 zł mamy komunię w maju A nie miałam w czym iść. I jak zawsze biore l bluzki i leginsy to musiałam kupić xl bo w biuście była na styki ale w brzuchu luzniejsza. To był dopiero szok dla mnie:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 10:48
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Dzięki dziewczyny. Wiem, że niektóre sklepy praktykują zwrot na kartę podarunkową, czy coś takiego.
Kaska typowo ciążowe. Mamy jedno wesele pod koniec maja, drugie na początku sierpnia (obydwa tylko z obiadem).
Czuję się jak wielorybek już, a co będzie dalej? Niby waga nie poszła wiele w górę, ale objętościowo przechodzę sama siebie. Moja mama miała bardzo duży brzuch w ciąży i obawiam się czy to nie jakieś rodzinne.
I oczywiście przyszła niedziela, a mnie zamiast na leżenie brzuchem do góry to wzięło na sprzątanie... ja nie wiem skąd mi się to bierze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 10:57
Okolice Warszawy -
A ja się witam z łóżka, bo jakoś słabo się czuję, powietrza mi brakuje
ciekawe czy to niska hemoglobina.
W planach na dziś nie mam kompletnie nic, więc zaraz odpalam Netflixa i odpoczywamy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10fdd2fab036.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 11:13