X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • łania Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy materac z pianki wysokoelastycznej. Kupiony w jysku, wtedy kosztował coś ok 200 zł. Polecam, po 2 latach nie odkształcił się w ogóle.
    Raczej mi się słabo nie robi, chociaż ostatnio w aptece prawie zemdlałam, ciemno mi się zrobiło przed oczami, ale zdążyłam złapać resztę i wyjść. I któregoś dnia poleciałam do sklepu bez śniadania i picia to też szybko pożałowałam.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do skóry dziewczyny polecały tutaj wcześniej krem mustela, używam od początku do biustu, brzuszka, pupy oraz ud i jestem bardzo zadowolona więc mimo, ze nie jest tani to szczerze polecam :) Ja dzisiaj bylam rano na zakupach i powiem wam, ze tlumy wiec istny horror ;) dobrze, że pogoda nam sprzyja u mnie słoneczko :-*:-* :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 15:05

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany... chyba jestem kompletnie bez kondycji... Od 4 dni urządzam sprzątanie, bo miała przyjechać mama ze swoją koleżanką z czasów szkoły, żeby przywieźć mi wózek i ciuszki dla bobasa. I tak sprzątam i gotuję, tu obiad, sam sałatka jarzynowa. Przyjechały wczoraj, to cały dzień na nogach i dziś od rana też.
    Szczerze? Ledwo na oczy patrzę... też tak macie, że codzienne czynności was wykańczają?
    A dodatkowo mam taki problem, że nie potrafię odpoczywać. Cały czas wynajduję sobie coś do roboty, zamiast się położyć...
    Co do kremów to ja stosuję TOŁPA mum, wzmacniający przeciw rozstępom, ale jeszcze nie wyrobiłam sobie opinii. Za to pachnie jak kakałko :) Może któraś z Was też go stosuje?
    Zamieszanie z gośćmi ewidentnie nie spodobało się maluszkowi, bo siedział cichutko, wcale nie czułam. Teraz delikatnie czuję, że się rusza.
    Za 2 dni połowa :)

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • marchev Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje lipikarem z LP kupilam w dobrej cenie. Plus olej kokosowy bo oliwka mi sie skonczyla. :)

Co do zagrozonej ciazy to wiem kaska co czujesz bo moj lekarz tez kazal byc ostrozny do 20t jednak nie moge i nie chce myslec, ze bedzie cos nie tak. Nic jeszcze nie kupuje, ale juz mysle powoli w co trzeba sie zaopatrzyc. Odkad czuje ruchy tez juz jest inaczej. Ja mysle tak ok 28/30t zamowic co tam bedzie potrzeba :)

• Kaska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka82 wrote:
    Kaśka czemu zagrożona? Ja tez od początku z problemami.

Co do pytania to dlatego że mam mała miednicę i dość specyficznie ustawiona kość łonową.

Mam skrócona i miękką szyjkę. Zobaczymy co powie teraz na wizycie, czy się pogarsza czy jest tak jak było. W poniedziałek się dowiem co dalej... W poprzedniej ciąży chodziłam z rozwarciem od 29 tyg. Szpital, sterydy. Ale nie chce Was straszyć bo wszystko skończyło się dobrze i urodziłam równo w dniu terminu :D

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki moje.
    Mam dziś takiego doła, że tylko płakać mi się chce.

Kończę dziś 37 lat.
    Jestem sama z dziećmi. Fakt, że jutro moja mama ma przyjechać z Wrocławia i kuzynka do mnie przyjechać i tort zamówiłam na jutro nie duży ale to nie to samo, urodziny mam dziś, a dziś nawet pies z kulawą nogą nie zawita do mnie.

Przepraszam, że nie odniosę się do tego co napisałyście.... Zwyczajnie nie mam sił i ochoty.
    Tylko płaczę aż mi maleństwo po brzuchu bardziej skacze.. Eh..

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamuski. Ja dzisiaj zabralam moja 4-latke do pracy. Niech maz w domu odpocznie (z nasza prawie 2-latka ;) )

Podczytalam Wasze posty o lozeczkach. Mamom, ktore maja malo miejsca lub sie zastanawiaja jak co ustawic, to podpowiem tak. Wy teraz nie myslicie przyszlosciowo, bo fokus jest na "pokoiku dla dzidziusia". Tylko nikt przy pierwszym dziecku nie mysli o tym, ze za 3 lata bedzie trzeba robic kolejne przemeblowanie, bo zaden trzylatek nie spi juz w lozeczku ze szczebelkami. Wiec zanim wydacie mala fortune, zeby urzadzic nasliczniejszy pokoik niemowlecy, pomyslcie na ile czasu to posluzy. To nie jest inwestycja na cale zycie. I wiadomo, ze dla pierworodnego chce sie wszystko naj i cacy, ale malemu dziecku to nie zrobi roznicy, czy bedzie mialo wszystko nowe czy od kogos odkupione.

Tutaj popularne sa lozeczka Graco. Sa lekkie, pakowne i przenosne. Sluza tez za kojec, gdzie w ciagu dnia maluch moze sie bezpiecznie bawic, a niektore modele maja dwa poziomy materaca lub nawet przewijak i fotelik na drzemki w ciagu dnia. Takie lozeczko i wstawicie do salonu i latwo przeniesiecie do innego pokoju i w podroz zabierzecie, a jak wspomnialam za kojec do zabawy posluzy.

Ja przez ostatnie 4 lata przetestowalam rozne opcje spania dla dzieci: pelnowymiarowe lozeczko, mini lozeczko, kojec, kosz mojzesza, bujaczki rozne i prawda jest taka, ze nie wszystko jest dla kazdego. Moja starsza cora przez pierwsze pol roku zycia spala w gondoli. Nigdzie indziej nie chciala. Jak skonczyla 6 misiecy, to zaczelismy ja przenosic do jej lozka. Najpierw na drzemki w ciagu dnia, potem juz na cala noc i nie bylo wiekszego problemu. Mlodsza corka to byla kompletna masakra. Przeczytalam i przeszperalam wszystkie dostepne poradniki, fora i porady odnosnie metod na spokojny sen, wydalam kupe kasy na wszelkiej masci wspomagacze snu
    (*******ZANIM KUPICIE SZUMISIA SPRAWDZCIE CZY SZUMY DZIALAJA NA WASZE DZIECKO******)
    ale nic nie dzialalo. Przez pierwsze trzy-cztery miesiace zycia spala tylko na mnie.
    Drzemki nie wiecej niz 20-minutowe. Nic nie moglam zrobic. I nie pociesze Was, spala fatalnie az do 18 miesiaca zycia. Dopiero potem zaczela wyrastac ze wszystkich problemow.
    Takze niewazne jak wypasiony bujaczek kupicie, dziecko to zweryfikuje :)

Na temat materaca sie nie wypowiem, bo sie nie znam. Tu nikt nie ma takich zagwostek.

A krem tez nieistotne jakiej firmy i ile kosztowal. Mozecie sie smarowac nawet najtanszym dostepnym na rynku, byle sie smarowac regularnie, zeby skora byla nawilzona. A jesli komus sie maja rozstepy zrobic to i tak sie zrobia, jesli ma taka sklonnosc.

agjot1979 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:
    Cześć kobietki moje.
    Mam dziś takiego doła, że tylko płakać mi się chce.

Kończę dziś 37 lat.
    Jestem sama z dziećmi. Fakt, że jutro moja mama ma przyjechać z Wrocławia i kuzynka do mnie przyjechać i tort zamówiłam na jutro nie duży ale to nie to samo, urodziny mam dziś, a dziś nawet pies z kulawą nogą nie zawita do mnie.

Przepraszam, że nie odniosę się do tego co napisałyście.... Zwyczajnie nie mam sił i ochoty.
    Tylko płaczę aż mi maleństwo po brzuchu bardziej skacze.. Eh..

Komunikacja czemu taki smutek? Wszystkiego najlepszego w zdrowiu i spokoju! 100 lat!

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja najlepszego! Wygadaj się tutaj jak masz ochotę. Ja też ostatnio sama świętowałam. Dziwnie było

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka to prawda. Moje dziecko to też było masakra co do snu. 4x15 minut. I nikt mi nie powie, że noworodki ciągle śpią...
    W nocy nie lepiej. Budził się co godzinę na cycka. Oj niemiło to wspominam. Ale chyba nie znam dziecka co wcześniej czy później nie lubiło siedzieć, bujać się czy leżeć w bujaczku :)
    Co do szumu to właśnie tak zamierzam zrobić. Jest teraz pełno aplikacji na telefon :)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja- wszystkiego najlepszego Mamusiu!!

Rozumiem całkowicie bo ja w tym roku miałam najgorsze urodziny ever, stary się na mnie obraził, ja byłam na uczelni i było mi cholernie smutno. Mimo wszystko pamiętaj ze hormony tez nam dają do wiwatu i postaraj się zrobić dzisiaj coś tylko dla siebie :*

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja wszystkiego najlepszego 😘 masz synów przy sobie, to najpiekniejszy prezent, a trzeci w brzuszku :)

Orientujecie się może czy wagę dziecka wg siatki centylowej określa się jako normalnie w rozpoczętych tygodniach czy w zakończonych?

3jgx3e3koyqms61s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję, że u nas będzie dziewczynka ❤️ tak bardzo się cieszę! W końcu pokazała co tam na dole hih - "mam nadzieję, że nic się nie zmieni.. Obecnie ma 256 gram :) Ja kupiłam krem z musteli i dodatkowo mam oliwke z Rossmanna - jestem bardzo zadowolona:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 18:36

Mama_Zuzia, pola0909, Agusia_pia, monkle, Mańka, k878 lubią tę wiadomość

• Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia dziękuję za podpowiedź co do materaca lateksowego, też zamówię :) :)

Mam znajomych fizjoterapeutów (małżeństwo) i mówiłam o tym bólu krocza, mam przyjechać zrobią mi jakiś masaż niby ma pomóc i ma dosyć boleć ale skuteczny ... Zobaczymy

Moja waga z dzisiaj, trochę szok bo ostatnio ważyłam się i było 63kg...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26519d88ac5f.jpg

• animka899 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny co ja dziś przezylam!!! Mam nadzieję że ten stres nie wpłynął na dzidziusia! Poszłam z córką do biedronki po jakieś pierdoly. Płacę karta,pisze na terminalu że zaakceptowano więc wyjęłam kartę a pani mimmowi że jej zablokowało kasę i jej nie przeszło. Mówi że już tak kiedyś było i mam jeszcze raz wprowadzić kartę i tamto mi zwrócą a to przejdzie. Ale znów taka sama sytuacja. Poszła po kierowniczke a ta do mnie że mam zostawić zakupy bo za nie nie zapłaciłam. I woła ochroniarza zeby mi zabrał te zakupy. A jak je chce to mam iść po gotówkę do bankomatu i jeszcze raz płacić. Wkurzylam się,pokazalam na koncie że dwa razy mam minus a ta do mnie że ona nic nie ma i jestem złodziejka i mam oddać te zakupy... Zaczęły krzyczeć,moja corcia się popłakała,wpadla w histerię bo nie przyzwyczajona żeby ktoś sie darł. Walnelam tymi zakupami i wyszłam. I wiecie co się okazało że ing od kilku tygodniu ma problem z rozliczeniami z Biedronka. Oni mają coś z kasami i pobierają po kilka razy a potem bank tylko musi zwroty robić. Na szczęście fajna babka się trafiła z banku na infolinii i wszystko mi anulowali bo powiedziała że skoro nie mam towaru to absolutnie muszę mieć też pieniądze. Ale tak się zdenerwowałam że zadzwoniłam po mamę,przyjechala i dopiero obie z corcia się uspokoilysmy.....
    Na szczęście maleństwo teraz kopię i mam nadzieję że nic mu nie jest....

201512131765.png

201909081765.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny bardzo, już mi trochę lepiej.

Animka o Chryste, współczuję Ci bardzo. Już bym chyba tam nigdy zakupów nie zrobiła a na kierowniczkę napisałabym skargę gdzieś wyżej.
    Jak tak można!

Patrzyłam dzisiaj na allegro co muszę kupić dla siebie i maluszka, dodałam do gwiazdek i jak przyjdzie wypłata to robię duże zamówienie.
    A jutro moja mamcia przywiezie mi ten wózek Retro który Wam pokazywałam, już nie mogę się doczekać aż go zobaczę.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka ja tez chcialam powiedziec, ze na kierowniczke to sie powinno po czyms takim skarge napisac! Kasjerka jest Bogu ducha winna, ale to przelozona powinna sie zachowac w problemowej sytuacji profesjonalnie, a ona pokazala cos wrecz przeciwnego. Zero klasy! Napisanie skargi nic Ciebie jako konsumenta nie kosztuje a ona powinna dostac nauczke. Inaczej kultura sie nie zmieni nigdy i maniery beda nadal takie jak na powyzszym obrazku :///
    Swoja droga, ze skoro bank byl swiadomy, to nie bylo jakiegos komunikatu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 21:04

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • marchev Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura czyli jako doswiadczona mama jakie lozeczko polecasz ? :) Ja sie nie nastawiam na nowe. Kuzynka ma mi sprzedac swoje 120x60 z wyjmowanymi szczebelkami, ale zainteresowalas mnie tymi graco. Z tego co widze to rozmiary maja niestandardowe.

Komunikacja wszystkiego najlepszego. Doly sie zdarzaja kazdej z nas :*
    Moj lekarz na kazdej wizycie sie pyta o moj stan psychiczny i skrupulatnie wszystko sobie notuje. Troche mnie to dziwiło na poczatku, ale widze, ze zmiany nastrojow sa na porzadku dziennym :)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev zanim napisalam posta to zerknelam na allegro, zeby zobaczyc jak to nawet jest z tymi Graco w Polsce. I zobaczylam, ze sa latwo dostepne i mozna na nie wydac 200 zl lub nawet prawie 600 zl (albo mniej niz 50 zl z drugiej reki).

My dla pierwszej corki kupilismy takie wypasne lozeczko polaczone z przewijakiem i szufladkami, ktore ma dodatkowe elementy, takze mozna bylo po 3 latach przeksztalcic je w lozeczko dla starszaka a w przyszlosci na normalne lozko nastolatka. Ma trzy poziomy materaca, ktore dopasowuje sie do wieku. Wstawienie zdjec jest zbyt pracochlonne, wiec wklejam link https://www.amazon.com/dp/B00AP2NV4A/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_gD0YCbHDX1ACT

Dla drugiej kupilam mini lozeczko (2 poziomy materaca) zeby sie zmiescilo w naszej sypialni. Bardzo jestem z niego zadowolona. Maluszki preferuja mniejsze przestrzenie do spania, im ciasniej tym lepiej, bo lubia sie czuc otulone.
    Dream On Me 2 in 1 Portable Folding Stationary Side Crib, Natural https://www.amazon.com/dp/B0035ER8LM/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_AH0YCbEBN4BBX

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • marchev Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki.
    To 1 to faktycznie zakup na 10 lat ;))
    Drugie czysta klasyka i o takim myslalam, tylko wymiar troszkę inny 120x60 najbardziej chyba popularne w pl.

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ