Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Agucha90s a jaką masz dawkę luteiny? nie masz po tym problemów z obrzękami ani zaparciami? Ja brałam sam progesteron (luteinę) 2x200mg teraz 2x100mg i niby mam schodzić, ale też mam problem ze skurczami i szyjką, więc nie wiem już sama. Zobaczymy. Wizytę mam za 2 tyg. Na razie staram się sobie radzić magnezem i no-spą ale brzuch cały czas twardy.
Mama_zuzia smacznego, oj też bym zjadła dobrej pizzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 15:11
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Lenka ja mam dawke 100 mg czyli w sumie w ciągu doby biorę 600mg samej luteiny a gdzie jeszcze duphaston... Nie mam problemów ani z obrzekami ani z zaparciami. Na następnej wizycie porozmawiaj że swoim lekarzem i powiedz mu ze nadal masz twardniejacy brzuch. Powinien zostawić przynajmniej najniższa dawke progesteronu.
Lenka82 lubi tę wiadomość
-
Lenka ja też biorę luteinę dopochwowo 2x1 (po 200) śmiało można brać do końca ciąży. Ja tak w poprzedniej brałam od 29 tyg (wtedy już miałam rozwarcie). Teraz biorę od tygodnia i będę brała już do końca ciąży. A jaki u Ciebie jest problem z szyjką?
Biorę też aspargin (magnez plus potas), ze względu na skurcze łydek i stóp.Lenka82 lubi tę wiadomość
-
Kaska, póki co stwierdzony problem ze skracającą się szyją (6mm przez m-ce) i już niewiele zapasu mi zostało. Co do twardości nie wiem, ostatnio było bez cech rozwierania, ale przez ostatnie 2 tyg. mam wrażenie że z twardnieniami brzucha jest coraz gorzej. Staram się nie denerwować bo to mi nie pomaga, ale czasem mi nie wychodzi.
-
Ja też jeszcze biorę Luteinę 2x1, czyli w sumie 200. 2 tygodnie temu odstawiłam Duphaston i nie zauważyłam problemów, tylko ja schodzilam stopniowo. Teraz niby mam odstawiać też Luteinę, ale w sumie dla własnego spokoju wolałabym nie, boję się o szyjkę, a to pomaga. W poniedziałek mam wizytę, zobaczę co lekarz powie.
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka proszę daj znać po wizycie co z tą Luteiną? Masz problem z szyjką czy z twardnieniami? Ja mam wizytę za 2 tyg. Mój lekarz teraz na urlopie a nie chce zmieniać już wolę jak mnie jeden prowadzi, bo już wie co i jak i zna moją historię.
-
Laurka ja biorę na skurcze twardnienie brzucha a co za tym idzie skutek w postaci skracającej się szyjki. Dodatkowo wiem, ze dziewczyny biorą na zwykłe skurcze np. łydek które w ciąży często pojawiają się częściej.
-
Lenka jaką masz długość szyjki? Dopóki ma te 3mm i nie jest miękka to jest ok. Lekarzem nie jestem, ale wydaje mi się, że luteina nie szkodzi. Jak powiesz, że Ci z nią lepiej to może Ci zostawi. Ja bym zaufała lekarzowi. Chociaż sama będę swojego namawiać, żeby założył mi pessar lub szew żebym miała spokojną głowę.
-
Kaska oczywiście, że będę na ten temat rozmawiać z lekarzem. Moja szyja ostatnio miała 3cm ale boję się, że teraz już może być gorzej, bo wcześniej przez miesiąc od jednej do drugiej wizyty skróciła się o 6mm. Na kolejnej wizycie znów pomiar no i zobaczymy co z twardością.
-
Lenka82 wrote:Gomerka proszę daj znać po wizycie co z tą Luteiną? Masz problem z szyjką czy z twardnieniami? Ja mam wizytę za 2 tyg. Mój lekarz teraz na urlopie a nie chce zmieniać już wolę jak mnie jeden prowadzi, bo już wie co i jak i zna moją historię.
Nie mam problemu ani z szyjką, ani z twardnieniami. Boję się po prostu, bo miałam 2 razy łyżeczkowanie i histeroskopie. Dam znać.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Lenka ja z 9 dziennie zeszlam na 2x2 luteiny.laura bralam ja na twarda macice.
Te tabsy z jarrow sa spoko, tez bralam.
15 mam wizyte i mam nadzieje, ze zejde ze strydow bo juz mam ich dosc. Zaczynam szybko tyc mimo zbilansowanej diety. Mysle, ze to przez sterydy.
Zdjecie siuraka wstawialam kilka moich postow wczesniej. -
Kaska a jak u Ciebie z długością szyjki, ile ma? Od początku krótka czy szybko się skraca? Który tydzień?
Gomerka - będę wdzięczna. Ja miałam raz, ale teraz dodatkowo te problemy więc obawy są niestety.
Marchev co do sterydów to rozumiem w 100%. Ja już schodzę z dawki za półtora dwa tygodnie już powinnam zejść do zera.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:29
-
29 mm mam i zbyt miękka jak na ten tydzień. Ostatnio byłam 24.04. teraz jutro równo 19 i 6.05 mam wizytę. Obecnie mam nakaz leżenia i lekarz ma zadecydować co dalej. Mówił coś o szwie, ale czy miał na myśli taki szew zakładany w szpitalu czy pessar to nie wiem. Mam stwierdzoną niewydolność szyjki (w poprzedniej ciąży to samo) bez skurczy macicy. Ot tak nie wytrzymuje ciężaru
Animka w którym tyg urodziłaś? Bo pamiętam, że Ty też miałaś problemy w ciąży -
Dziewczyny mam takie pytanie jak wygląda sprawa drugiego porodu po cesarskim cięciu? Termin porodu wypada u mnie 22,5 miesiąca po cesarce.
Wiem że to już chyba wystarczający czas aby rodzić naturalnie. Natomiast w internecie krążą różne informacje o tym że jeżeli kobieta miała cc to już później ma wybór porodu.
A jak to jest w rzeczywistości?
Z kolei czytałam też, że jeżeli nie ma przeciwwskazania do naturalnego porodu, to cesarki się nie wykonuje.
Czy któraś dziewczyna ma doświadczenia w tym temacie?
Jak wy macie zamiar robić i ile jesteście po cesarskim cięciu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 18:49