Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, ja mam termin na koniec września/ początek października więc będę Was podglądać
mam pytanie, dziś w nocy obudziłam się na brzuchu, zaczęło mnie boleć podbrzusze jak na okres przez około godzinę dopóki nie wzięłam no spy. Dziś czuję też, że brzuch jest taki wrażliwy. To możliwe, że mogłam coś zrobić dziecku?
Paulina -
Na tej liście co zamieściła manda jest płyn do mycia dziecka i pisze najlepiej emolient- absolutnie nie! Właśnie nie emolient! Nie można delikacic skóry dziecka! Bo jak od początku będziecie myly emolientem to potem jak się pojawi problem skórny to co użyjecie? No już nie ma co... Więc normalny płyn od pierwszych dni życia a ja wogole na początku to tylko kilka kropel swojego mleka dodawałam i tyle.
Laurka, Sylwiu lubią tę wiadomość
-
Też nie jestem za emolientami. Ale dziewczyny czym Wam myli dzieci w szpitalu? U nas trzeba mieć coś do kąpieli. A co byście poleciły? Co kupujecie? Słyszałam, że HiPP ma dobry skład
Paulina wątpię żebyś mogła coś zrobić dziecku. Pewnie się zdenerwowałaś i stąd ten ból. Ale dla pewności zawsze możesz zadzwonić do ginekologa, położnej lub nawet na sor i Ci powiedzą co zrobić -
I z tymi body pod pajacyk też różnie bywa. Ja nie zakładałam, mimo tego, że mój Kacper urodził się w listopadzie. Do tej pory chodzi zazwyczaj ubrany lżej niż inne dzieci. To samo bluza mi się nie przydała. Nakładam najczęściej pajac, na to kombinezon i do wózka pod kocyk
-
Animka tu masz link do sukienki, ja wybrałam różową.
https://www.mohito.com/pl/pl/vz620-03x
Aczkolwiek jestem w szoku, że tak powinno się ją zakładać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bb2091a872e.jpg
A takie sobie z mężem zrobiliśmy z okazji połówki ciążyKaska, pola0909, elvira, k878, monkle, Mańka, marchev lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Kaska wrote:Też nie jestem za emolientami. Ale dziewczyny czym Wam myli dzieci w szpitalu? U nas trzeba mieć coś do kąpieli. A co byście poleciły? Co kupujecie? Słyszałam, że HiPP ma dobry skład
Paulina wątpię żebyś mogła coś zrobić dziecku. Pewnie się zdenerwowałaś i stąd ten ból. Ale dla pewności zawsze możesz zadzwonić do ginekologa, położnej lub nawet na sor i Ci powiedzą co zrobić
Bedziesz myla noworodka w szpitalu?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Zgadzam się co do emolientow- absolutnie nie dopóki nie ma wskazań dermatologicznych.
Sudocrem tez wielce rozpowszechniony a tylko podrażnia skore jeśli się stosuje na codzień.
VianEthel- ładnie się prezentujecieu nas tez dzisiaj ładna pogoda
Jeśli chodzi o kąpiel noworodka w szpitalu mam zamiar tego uniknąć, chyba ze będzie taka koniecznośćnatomiast tak czy tak będę chciała w tym uczestniczyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 18:41
-
Kaska wrote:Rodziłam w 2012 i po porodzie tylko wycierali ale raz go kąpali. W drugiej dobie chyba, ale ręki sobie nie dam uciąć. Coś się pozmieniało od tego czasu czy to kwestia szpitala?
Dodam, że na liście jest płyn do kąpieli więc chyba myją
Kwestia szpitala- Ty jako rodzic tez nie musisz wyrażać zgody na kąpiel noworodka.
W szpitalu w którym chce rodzic zapewniają wszystko do dziecka, łącznie z ubrankami, wiec to tez zależy od szoitala -
No to prawda, że godzić się nie muszę. Ale np to, że są szpitalne ubranka też mi się nie podoba. Tzn u mnie nie ma, ale jak widać jest to praktykowane.
Tak samo nie można mieć "swojej" położnej. No ale tu uda mi się to jakoś obejśćwiem, że pewnie niektóre z Was będą przeciwne i będą komentarze, że wolicie wydać te pieniądze na coś dla dziecka, ale dla mnie spokój psychiczny i pewność znieczulenia jest ważniejsze niż pieniądze, które muszę wydać.
-
Mama_Zuzia wrote:Kwestia szpitala- Ty jako rodzic tez nie musisz wyrażać zgody na kąpiel noworodka.
W szpitalu w którym chce rodzic zapewniają wszystko do dziecka, łącznie z ubrankami, wiec to tez zależy od szoitala
Mama Zuzia, tak jest na Kopernika? Mają gdzieś listę na stronie?Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Kaska- a czemu ci się nie podoba że są szpitalne ubranka??? Ja tam się cieszyłam bo nic dla dziecka nie musiałam brać,potem prac,odkazac.
A co do położnej, to ja z własnego doświadczenia swojego i moich koleżanek wiem że niestety ale opłacona położna choćby najlepsza jednak nie zastąpi lekarza prowadzącego który nas zna. Co mi przyszło z położnej gdyby nie lekarka która zarządziła cesarke bo spadało tętno. Położna chciała czekać nie wiem na co. Ale to zależy od doświadczeń. Ja uważam że lekarz jest najważniejszy. -
Mój synek też dziś szaleje w brzuszku, aż nagrałam filmik. Tak śmiesznie się mi brzuch ruszał. Z córką tak miałam, ale wydaje mi się że dużo później. A pomyśleć że jeszcze na ostatniej wizycie czyli jakieś półtora tygodnia temu skarżyłam się lekarzowi na brak ruchów.
-
Kaska- u nas były szpitalne ubranka ale nie musiałam z nich korzystać, nie ma żadnego przymusu.
Gomerka- tak było w 2013 roku i z tego co mi wiadomo w tym roku również, ale strony www nie sprawdzałam. Wtedy kiedy ja rodziłam jedynie był deficyt jeśli chodzi o podkłady poporodowe