Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama-Zuzia aż głupio się przyznawać już +8
ale mam od początku ciąży naprawdę spory apetyt i jakbym nie jadła to zwyczajnie chodziłabym głodna, a napędy na słodycze robią dodatkowo swoje
ale cóż będzie po porodzie dieta cud haha oby tylko z małą było wszystko dobrze to nsjwazniejsze
Lubieswieczki lubi tę wiadomość
-
pola0909 wrote:Mama-Zuzia aż głupio się przyznawać już +8
ale mam od początku ciąży naprawdę spory apetyt i jakbym nie jadła to zwyczajnie chodziłabym głodna, a napędy na słodycze robią dodatkowo swoje
ale cóż będzie po porodzie dieta cud haha oby tylko z małą było wszystko dobrze to nsjwazniejsze
E tam głupio, każda z nas ma inny organizm i inaczej tez przyswaja te kilogramy. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25kg, a waga startowa była około 5kg większa niż ta z która startowałam teraz, wiec jakby mi dołożyli teraz 30kg. Po niecałych 3mscach byłam chudsza o kilogram niż przed ciąża -
Ja też zabieram laktator i smoczka do szpitala, bo jak trafi mi się taki sam egzemplarz jak pierworodny to smoczus będzie pierwszym przyjacielem
oczywiście jak byłam w pierwszej ciąży miałam zupełnie inna wizję na macierzyństwo
wyobrażałam sobie, że siedzę sobie z kawka CIEPŁĄ kawką a obok mnie leży synek i tak się relaksujwmy, przytulamy, karmimy same ochy i achy hahaah
wiedziałam, że będzie ciężko ale gdzieś w głowie miałam same piękne obrazy
jakie było mije zdziwienie jak od pierwszego oddechu poza brzuchem moje dziecko wyło ciągle i wszędzie A ja razem z nim
Teraz się z tego śmieje, ale jak sobie przypomnę mój tok myślenia w pierwszej ciąży to sikam hahahasorrki tak mnie wzięło na wspomnienia xd
Mama_Zuzia, Laurka, Aster4n, cytrynówka lubią tę wiadomość
-
A i jeszcze dodam, że Leoś już tak pięknie daje o sobie znać
to jest tak cudowne! Póki nie boli oczywiście hahaha
Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
-
Ja pamietam jak miałam wizje grzecznie śpiącego, w białym ubranku, czystego i pachnącego maluszka, który przesypia całe noce, a rano budzi nas uśmiechem na buzi 😂😂😂
Tez sikam po nogach jak sobie to przypomnę, zwłaszcza ze moje dziecko Darło się w niebogłosy ledwo ze mnie wyszło i tak kolejne 6miesiecy- od rana do nocy..hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 12:34
aannkka lubi tę wiadomość
-
Mama_Zuzia wrote:Ja pamietam jak miałam wizje grzecznie śpiącego, w białym ubranku, czystego i pachnącego maluszka, który przesypia całe noce, a rano budzi nas uśmiechem na buzi 😂😂😂
Tez sikam po nogach jak sobie to przypomnę, zwłaszcza ze moje dziecko Darło się w niebogłosy ledwo ze mnie wyszło i tak kolejne 6miesiecy- od rana do nocy..hahahajak spaceruje wózkiem z kubiem kawy i czuje, że żyje hahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 12:35
-
Alex ja też odstawiam jestem już na minimalnej dawce zaraz wchodzę na zero i też się boję objawow odstawiennych bo to jednak cholerstwo jest te sterydy. Ale mam nadzieję że może chociaż nie będę tak upchnąć. Oby.
Czy może się orientujecie czy luteina dopochowowa jest mocniejsza od doustnej?
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Ja przez majówkę miałam sporo energii, ale dzisiaj przez te mdłości osłabłam. I do tego mam wrażenie, że twarz mi płonie, a jest zimna. Jakiś taki zjazdowy dzień chyba.
Ale zamówiliśmy łóżeczkoBo weszłam na stronkę, gdzie miałam upatrzone, a tam kilka sztuk zostało. Mieliśmy zamawiać na dniach, a wyszło że dzisiaj. I tak się czeka 3 tygodnie na wysyłkę około, więc pod koniec maja będzie
Piękne jest, z możliwością zrobienia tapczanika później, więc i taki 3-4 latek się wyśpi
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Pola- a tam, ja nic sobie nie robiłam z wpisów mam doświadczonych i dalej myślałam ze moje dziecko takie będzie wiec nie przejmuj się i Ty
każda zreszta będzie mieć inny egzemplarz to może Tobie się właśnie taki trafi haha
Gomerka- ja tez energii mam zero, pogoda nie pomaga
Alex- fajnie! Pokaz łóżeczko jakie zamowiliscie -
Ja od siostry wiedziałam że to nie jest kolorowo. Ja smoczka na początku nie chciałam dawać żeby pierś dobrze ssala bo to było najważniejsze. A potem już nie chciała nigdy smoka.
Mnie bawi jak znajomi którzy mają termin na koniec maja opowiadają że dzidziuś będzie siaac w swoim pokoju od razu w łóżeczku z mata z monitorem oddechu. Już ostatnio nie wytrzymałem i wybuchnęłam śmiechem. To na prawdę tak nie działa. To jest żywy organizm i nie się go zaprogramować. -
https://amc.sklep.pl/pl/p/11el-Retro-lozeczko-dzieciece-z-barierka-i-szuflada-120-x-60-z-rzezbieniami-%2C-materac-kokos-pianka-komplet-poscieli-minky/275?fbclid=IwAR173BLA4C2v2jhAd7Y0f3VtqFaI5icgT6q5Krk49DRNyfDEUBxVVeOA3c8
TakieZ dużych rzeczy kupujemy po trochę, żeby później na raz nie wywalić kilku tysięcy. Został jeszcze fotelik i wózek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 13:35
pola0909, Lubieswieczki, Lubieswieczki, Lubieswieczki lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dzien dobry mamusie! Ja sie witam w 19. tygodniu. Polowa juz tuz tuz.
Aannka, Mama_Zuzia, Animka dobrze, ze piszecie takie rzeczy. Obraz wczesnego macierzynstwa sprzedawany przez media to jest okrucienstwo. A potem depresja u kobiet, bo czego innego sie spodziewaly...
U mnie pogoda taka jak u Was. Ech. Znowu deszcz.VianEthel2 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya