Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
k878 wrote:O rany, Wy już się pakujecie do szpitala?
E nie, ja to jeszcze daleka droga, jakoś wypłynął tu temat szpitala i poboczne tematy wchodząja to dopiero 36-37 tc planuje się spakować
-
animka899 wrote:Kaska- a czemu ci się nie podoba że są szpitalne ubranka??? Ja tam się cieszyłam bo nic dla dziecka nie musiałam brać,potem prac,odkazac.
A co do położnej, to ja z własnego doświadczenia swojego i moich koleżanek wiem że niestety ale opłacona położna choćby najlepsza jednak nie zastąpi lekarza prowadzącego który nas zna. Co mi przyszło z położnej gdyby nie lekarka która zarządziła cesarke bo spadało tętno. Położna chciała czekać nie wiem na co. Ale to zależy od doświadczeń. Ja uważam że lekarz jest najważniejszy.
A co do szpitalnych ubranek to może to głupie myślenie, ale mam wrażenie, że nie zawsze są odpowiedni ludzie na odpowiednim miejscu i po prostu ich odpowiednio nie doczyszczą. No gdybym mogła je sama wyprać to ok hehe -
Ja nie kąpałam córki w szpitalu, zrobiliśmy to dopiero po powrocie do domu.
Mój lekarz nie pracuje w szpitalu więc się nawet nie musiałam martwić czy trafię na jego dyżur czy nie. Podczas porodu to położna była cały czas przy nas, lekarka tylko czasem się przeszła, ze 2-3 razy sprawdziła rozwarcie i poszła dalej i tylko na końcówkę przyszła, ale już inna i szwy założyła. Jak nic niepokojącego się nie dzieje to ten lekarz jest zbędny w większości.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Hej. Nie bylo mnie troche. Wyjechalam do dziadkow na kilka dni. Dobrze mi zrobil taki wyjazd
byli moi rodzice i troche przejeli opieke nad synem a ja moglam odpoczac
U nas wszystko dobrze. Brzuszek rosnie. Synus sie kreci jak nakrecony. Jutro jade na badania a w czwartek nanwizyte.
Co do sn po cc ja bede miala druga cc. Wskazanie do cc bylo ze syn duzy i ja waska. I teraz tez bedzie cc.
Do szpitala spakuje sie jakos kolo 36 tc zalezy kiedy bedzie termin cc. -
hej dziewczyny, co do mycia dziecka w szpitalu, to ja nie miałam wyjścia, bo mała dostała rumień i byliśmy w szpitalu tydzień przez zoltaczke i właśnie poproszono o przyniesienie emolientu do kąpieli. Później sprawdził mi się zwykły HiPP. A jeszcze jedna kontrowersyjna rzecz-w szpitalu potrzebny mi był smoczek dla dziecka, tego nie miałam w wyprawce. Osobiście zaopatrzyłam się w juz w laktator,bo nie miałam pokarmu i to właśnie dzięki niemu ta laktacja ruszyła.Wszystko da się kupić w sklepie czy aptece przy szpitalu, ale ja wolę sobie sama wybrać, nie przepłacać i mieć gotowe, więc wykorzystuje doświadczenie zdobyte przy pierwszym baby.
-
Cytrynówka, nie da się
Ja też mam z tym problem, dlatego ostatnio się nie za bardzo udzielam, bo nie ogarniam. Albo temat mnie nie dotyczy (poprzednie porody) to jakoś nie ma w co się wtrącać
Ja jutro mam drugie prenatalne na 9.20, więc poproszę o kciukiLubieswieczki, marchev, aannkka lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej dziewczyny:) Nie było mnie dwa tygodnie bo miałam je zawalone
wyjazdy, gości itd. Ale już wracam!
Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję udanychMuszę trochę nadrobić bo nic nie podczytywalam a pewnie przez te dwa tygodnie się nazbierało, więc jutro usiądę i chociaż kilka ostatnich stron przeczytam
Miłego dnia dziewczyny :*
alex0806, marchev lubią tę wiadomość
-
Lubieswieczki wrote:Hej dziewczyny:) Nie było mnie dwa tygodnie bo miałam je zawalone
wyjazdy, gości itd. Ale już wracam!
Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję udanychMuszę trochę nadrobić bo nic nie podczytywalam a pewnie przez te dwa tygodnie się nazbierało, więc jutro usiądę i chociaż kilka ostatnich stron przeczytam
Miłego dnia dziewczyny :*
Jak się czujesz?
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Cytrynowka- chyba nie ma jakiegoś takiego patentu, myśle ze ta niezamknięta zakładka o której pisze Mama Staszka to dobra opcja 😀
Aster- a to co innego jak była taka konieczność, wiadomo ze ja tez z nikim nie będę się biła o mycie malucha jak będzie taka koniecznośćjaki laktator kupiłaś, ręczny czy elektryczny?
Alex- masz jakaś nowa aktualizacje brzuszka? Pamietam Twoje ostatnie i były super ❤️
Lubieswieczki- odpoczęłam przez ten czas ?co słychać u lokatora w brzuchu, szaleje?
-
U mnie otwarta zakładka nie przejdzie, bo czasem wchodzę z lapka, a czasem z telefonu
Ale mniej więcej podczytuję, tylko jak nie mogę się wbić w temat to się nie udzielam.
W ogóle mam objawy odstawienne jak ćpun normalnie, odkąd tego sterydu nie biorę. Jak zbliża się ta 10/11 jak brałam tabletkę, mam kołatania serca i wszystko mi się w środku trzęsie... Oby przeszło, bo dzisiaj to nawet mdłości mam.
Mama_Zuzia, jasne że mam zdjęcie brzuszkaz piątku, bo coś nie zebraliśmy się wcześniej, żeby zrobić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2722c71c5c70.jpg
pola0909, Mama_Zuzia, marchev, monkle, Lubieswieczki lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Pola- gratulacje nowego tygodnia :* tez bym już dawno go witała bo wg prenatalnych dwa razy wyszedł termin 30.08, ale trzymam się tego terminu z om już dla spokoju haha
jak tam, Kinga szaleje Ci w brzuszku?
Alex- a ile jesteś czasie po odstawieniu? Organizm się przyzwyczaił z tego co piszesz. Śliczny masz brzuszek!!! 🥰😍😍😍😍 ja sobie obiecywałam robienie zdjęć i guzik z tego wychodzi, tylko to co czasami sobie sama zrobię hahapola0909 lubi tę wiadomość
-
Mama-Zuzia w takim razie obie witamy się w 24tc
dziękuję śmiałam się wczoraj do męża, że chyba muszę jeść mniej słodyczy bo mała jest za bardzo aktywna hihi wczoraj wieczorem jak oglądaliśmy film to mąż zebrał w rękę kilka kopniaków więc śmiał się , że zamiast mojej księżniczki będzie zawodniczka karate haha A ja jak słodkiego nie jadłam przed ciażą tak teraz nie mogę się wręcz powstrzymać
na szczęście waga z dzisiaj 63 więc to mnie trochę pocieszylo, bo bałam się wejść na nią
-
Pola u mnie też 63
Czasem mam ochotę na słodkie, przez święta też poszalałam. Mam nadzieję, że jak ten steryd odstawiony to nie będę tak puchnąć, bo to też swoje pewnie robiło.
Od czwartku nie biorę. Organizm się przyzwyczaił, od 6 tc brałam codziennie. Normalnie przed 10 zaczęło mnie trząść i mdłości się nasilają, pewnie nic dzisiaj ze sobą nie zrobię i będę odpoczywać.
My robimy zdjęcia, ale czasem mam co 2 tydzień. Chyba ze 3 razy tak było, bo zapominaliśmy i wskakiwało na kolejny tydzieńTeraz zdjęcie z piątku, a w sobotę zaczęliśmy 22 tc
Ale mega widać różnicę jak tak sobie wszystkie od początku przejrzę
Śliczne to
Chciałam robić na 1 ścianie, ale nie zawsze wyjdzie. Jedną przemalowaliśmy u siebie w domu, a ta zielona u siostry w pokoju bo majówka w domu rodzinnym
No i świąteczne mam zupełnie inne
Z psem na działce
pola0909 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Pola- a ile masz na plusie od początku? Ja właśnie od wczoraj zaczęłam bastowac z jedzeniem bo mi waga niebezpiecznie zaczęła szybować do góry a ja wiem ze to przez obżarstwo a nie samo w sobie 🤭😂
Moja jest wstydliwa i może mnie kopać, ale jak tata rękę przyłoży to jeszcze ani razu nie poczuł 😂 syn tez taki złośliwiec był haha 😂