Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wpadam na chwilę bo jesteśmy po dni relaksu w Spa i jestem strasznie zmęczona
a serio to było super, mam piękne paznokcie i wymasowana twarz i stopy.
Co do progesteronu to do tej pory brałam duphaston 2x1, jak skończę zapasy to luteina podjezykowo 4x2. A dalej to nie wiadomo, zależy od szyjki, mam nadzieję że obędzie się bez zastrzyków.
Objadlam się strasznie i bąble szaleją
Miłego wieczoru! -
Cyntia wrote:Brak postępu porodu.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Cyntia wrote:Dziewczyny mam takie pytanie jak wygląda sprawa drugiego porodu po cesarskim cięciu? Termin porodu wypada u mnie 22,5 miesiąca po cesarce.
Wiem że to już chyba wystarczający czas aby rodzić naturalnie. Natomiast w internecie krążą różne informacje o tym że jeżeli kobieta miała cc to już później ma wybór porodu.
A jak to jest w rzeczywistości?
Z kolei czytałam też, że jeżeli nie ma przeciwwskazania do naturalnego porodu, to cesarki się nie wykonuje.
Czy któraś dziewczyna ma doświadczenia w tym temacie?
Jak wy macie zamiar robić i ile jesteście po cesarskim cięciu? -
Cyntia, byłam w szpitalu gdzie chce rodzic. U mnie będzie 21 mcy. Powiedzieli ze mam wybór ale SN pod warunkiem ze dziecko będzie < 4 kg, i blizna w dobrym stanie a to określa po 34 tc. Zamierzam się wpisać na planowa cesarkę i zobaczę co dalej. Wtedy tez miałam planową, położenie miednicowe.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja właśnie muszę zapytać lekarki bo ja też miałam cc i jak to teraz będzie. Jeszcze mnóstwo czasu więc spoko.
Wczoraj wróciliśmy z komunii o 20:30. Nawet fajnie było, bolal mnie tylko kręgosłup a tak to spoko:) najadlam się strasznie i wyglądałam jak balon: p -
Ja już od 7 skoro świt nie śpię, przez mojego psa łosia. Chciał na spacer więc ok, po czym wytarzał się w czymś śmierdzącym, więc 8 rano afera, bo kąpiel. Następnie nie dał się wytrzeć do końca i uciekł, wytarł się w dywan. Teraz dywan do prania bo śmierdzi mokrym psem. Zabić to mało. Teraz jestem już po kawie i mi się nudzi
a ten dziad śpi.
-
elvira wrote:Cyntia musisz dopytać się w szpitalu którym chcesz rodzić. U mnie w okolicy we wszystkich szpitalach musi być skończone 30 miesięcy od CC.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 10:42
-
Hej dziewczyny witam się i ja w tą ponurą pogodę. Może na zewnątrz nie posiedzę ale za to robię porządki w domu, wyrzucam zbędnę rzeczy póki mam na to dobry dzień, szczerze to nie wiem skąd się zbiera tyle różnych rzeczy, ubrań itp
A dzisiejsze pytanie czy wasze maluchy też czasem tak szaleją , moja Kinia jest dzisiaj bardzo pobudzona, jak tylko na chwilkę usiądę to czuje fikołki, przewroty, kopniaki szczerze aż mnie brzuch dzisiaj boli a przecież jest jeszcze taka maleńka, chyba nie jestem w stanie sobie wyobrazić co będzie dalej
Miłego dnia dla was !
-
Cześć dziewczyny, witam się w dniu połowy ciąży 😁 dzień uczczony zakupem sukienki na wesela, ale nogi i plecy to mi do d.zaraz wejdą. Oprócz tego nadal mam takie napady, że natychmiast muszę do toalety, więc pewnie obrywam po pęcherzu. Dzidzię czuję jako coś, co się przesuwa, nie ma kopniaczków, ale chyba wyczuwam też zmianę położenia, bo czasem jakby mnie coś uwierało, czego wcześniej nie było i jest to np tylko po jednej stronie i u góry. Za kilka minut nie ma.
Spotkałam dzis w h&m w arkadii panią też z terminem na wrzesień. I jestem zawiedziona wyborem ubrań!
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja dziś byłam robić badania z krwi-morfologia crp i mocz. W morfologii kilka wartości na plusie kilka na minusie ale hemoglobina 12.8. Byliśmy dziś z mężem w szkółce roślin i nakupowalismy całe auto krzaczkow,traw,kwiatków na ogród. Jestem zadowolona bo mąż zdążył wsadzić je do ziemi i akurat zaczęło lać więc wszytsko ładnie podleje:)
Niestety ale już drugi dzień mecze się z bólem głowy ale to przez tą pogodę... momentalnie jak zaczął padać deszcz to głowa trochę jakby mniej boli-taka że mnie pogodynka.