X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:

Pom-pon- no ceny bliźniaczych bugaboo są kosmiczne, zreszta niejedna osoba by powiedziała ze oszalałam kupując używany jakby nie było wózek w cenie niejednego nowego, ale wolałam tak zrobić i mieć wózek spełniający wszystkie moje kryteria w super stanie:) nowego bym nie kupiła za ponad 4tysiace, nie ma opcji :)
    Fajny wózek masz upatrzony, będziesz jechać go oglądać tez na żywo?

a zdradzisz ile zapłaciłaś? ja wypatrzyłam u siebie w mieście na olx za 2400zl ten model, z kremową budką <3 i nie wiem, czy to dobra cena :D ?

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Vian,
    super że do domu, ale leż!
    Moja szyjka 31 mm, a mam już przykaz tylko 6 godzin aktywności na dobę (bez długich spacerów, stania i dźwigania oczywiście).

pom-pon a gin mówił coś nt.seksu :D ? tzn wyraził zgodę, czy niekoniecznie?

Karla123 lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• animka899 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy skracającej się szyjce raczej jest zakaz współżycia.

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    a zdradzisz ile zapłaciłaś? ja wypatrzyłam u siebie w mieście na olx za 2400zl ten model, z kremową budką <3 i nie wiem, czy to dobra cena :D ?

Babka wystawiła go za 2200, a dogadalam się z nią na 2000. Koła kompletnie niezniszczone, brak rys czy jakichś większych śladów użytkowania. Z 2027 roku bodajże. Ogólnie koło 2-2.5tys uśredniając sobie liczą zależy od stanu wiec dobra cena :) są oczywiście tez droższe używki ale nie patrzyłam na noe

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa jutro idziemy na połówkowe 😍 Zadzwonili z ośrodka, że z przyczyn losowych moja wizyta w przyszłym tygodniu nie może się odbyć i czy nie chciałabym pojawić się już jutro. Ano zechciałabym. Mam nadzieję, że jutro okaże się, że nie ma powodu do zmartwień z tymi wodami plodowymi, że dzieciątko zdrowe, że szyjka długa i twarda jak głaz no i może dowiemy się kto to tam tak radośnie bryka. ☺️

Po tej wizycie, z czystym sumieniem, pozwolę sobie na zakupowe szaleństwo 😍

cytrynówka, Mama_Zuzia, manda21, kark zakamuflowany na maksa, Laurka, miczitanka lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Agucha90s Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian cieszę się że wszystko dobrze i wychodzicie do domu :)
    Gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.
    Pamiętacie jak pytałam was jakiś czas temu o to pulsowanie warg sromowych?to wlas ie już wtedy młody zaczął kopać mnie po pęcherz i i tak jest do tej pory... ostatnio takiego dostałam takiego kppniaka że prawie się posiusialam...

VianEthel2 lubi tę wiadomość

8599skjo9dvue7er.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha pecherz to z pocalowaniem reki, chociaz do lazienki potrafi popędzić. Moja z uporem maniaka wali w szyjkę i ja aż podskakuję 😆 mała sadystka. Chyba ma za dużo miejsca do brykania.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Babka wystawiła go za 2200, a dogadalam się z nią na 2000. Koła kompletnie niezniszczone, brak rys czy jakichś większych śladów użytkowania. Z 2027 roku bodajże. Ogólnie koło 2-2.5tys uśredniając sobie liczą zależy od stanu wiec dobra cena :) są oczywiście tez droższe używki ale nie patrzyłam na noe

Wozek przyszlosci! 😂
    Dzien dobry! Po dwoch dniach slonca znowu leje. Ach co za wiosna.
    Ja dzisiaj jade na cotygodniowe zakupy. Moze jak znajde cos ladnego dla malutkiej, to mi sie troche humor poprawi?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian Jezusie jak super, że już wsio ok i do domku idziesz.

Co do butelek, to ja nie kupuje ani jednej, mam tyłka tą dołączoną do laktatora. Postanowiłam, że będę karmić piersią, dużo bardziej się do tego przygotowałam niż wcześniej. Ciągle coś czytam, dowiaduje się apropo KP.
    Smoczki mam dwa, z Canpol, moje dzieci były bardzo smoczkowe więc to też będzie zapewne.

Ja dzisiaj wypucowałam cały dom, tak mnie naszło, już mi się zbyt dużo rzeczy nazbierało i mnie denerwował ten syf.
    Ale duży pokój na końcu, muszę trochę odpocząć bo już mi pot po tyłku leci i w krzyżu mnie boli.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka- super wieści tez by mnie ucieszyła wizyta wcześniej :D podglądniecie dokładnie malucha!

Laurka- hahahhaha tak dokładnie, ja już mam to co tu będzie można mieć za 8 lat! 😂😂😂
    Kciuki za zakupy, popraw sobie humor!

Komunikacja- ale jesteś robotna babeczka 😂🙈

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja- jak ja się cieszę że są jeszcze kobiety tak jak ja nastawione na kp:D super!!!

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem nastawiona na kp, ale butelkę muszę mieć bo w październiku po wakacjach wracam na studia ostatni rok- cycka sobie nie odetnę i narzeczonemu nie zostawię choćbym chciała 🙈😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 14:35

cytrynówka lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Karla123 Debiutantka

Wysłany: 17 maja 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) ja dzisiaj podobnie cała chatę wysprzatalam ;D aczkolwiek dzwonił do mnie szef z niezbyt dobrymi informacjami. Moze poradzicie czy sie musze martwić. Zaczęłam prace w styczniu i dostalam umowe o prace do lipca. W międzyczasie zaszłam w ciąże, dzis szef powiedział ze przedłuża mi do porodu bo tak musza w świetle prawa. powiedzcie czy ja i tak mimo wszystko dostanę macierzyński przez rok i w jakiej kwocie ?
    Mam nadzieje ze nie musze juz szukać roboty....

• lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Ja też bardzo nastawiam się na KP, chociaż szczerze przyznam, że nie zabrałam się jeszcze za zdobywanie wiedzy w tym temacie. Bardziej z doświadczenia koleżanek tylko.
    Może macie jakieś sprawdzone pozycje książkowe lub blogi / artykuły, z których można wyciągnąć rzetelną wiedzę, ale zarazem przystępnie napisaną dla początkujących?

Gratuluję wszystkich udanych wizyt :)

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla123 wrote:
    Dzien dobry ;) ja dzisiaj podobnie cała chatę wysprzatalam ;D aczkolwiek dzwonił do mnie szef z niezbyt dobrymi informacjami. Moze poradzicie czy sie musze martwić. Zaczęłam prace w styczniu i dostalam umowe o prace do lipca. W międzyczasie zaszłam w ciąże, dzis szef powiedział ze przedłuża mi do porodu bo tak musza w świetle prawa. powiedzcie czy ja i tak mimo wszystko dostanę macierzyński przez rok i w jakiej kwocie ?

Karla, tak nie martw się - już po 33 dniu zwolnienia przejmie Cię zus i nawet mimo rozwiązania umowy dostaniesz normalny macierzyński na podstawie wcześniejszych wyliczeń. Też będę w podobnej sytuacji, co prawda nie przez umowę, akurat przez ogłoszenie upadłości pracodawcy. Dowiadywałam się jeszcze przed L4 jak to będzie w świetle prawa wyglądać i mamy zapewnione z Zusu pełne świadczenie.

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla- macierzyński będzie Ci wypłacał w takim przypadku ZUS, jeśli zdecydujesz się po równe 80% to następny rok po zakończeniu umowy- od takiej kwity jaka aktualnie Ci wypłaca pracodawca.
    Natomiast okres zatrudnienia będziesz miała do czasu porodu.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Karla123 Debiutantka

Wysłany: 17 maja 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za uspokojenie ;) A po porodzie jestem bezrobotna czy mam ubezpieczenie zdrowotne przez rok ?

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla123 wrote:
    Dzieki za uspokojenie ;) A po porodzie jestem bezrobotna czy mam ubezpieczenie zdrowotne przez rok ?

jeśli chodzi o ubezpieczenie zdrowotne to nie będziesz nim objęta, ale możesz w tym okresie pobierania zasiłku bezpłatnie korzystać ze służby zdrowia. Lepiej mieć jednak ze sobą u lekarza zawsze zaświadczenie o tym, że pobierasz zasiłek macierzyński (zaświadczenie wystawia ZUS). Będziesz bowiem objęta opieką zdrowotną, ale nie będziesz zgłoszona do ubezpieczenia stąd system przy rejestracji może wybić na czerwono i konieczne będzie podpisanie oświadczenia o podleganiu ubezpieczeniu. Dzieci do 18 roku życia mają natomiast prawo do bezpłatnego leczenia. Po zakończeniu pobierania zasiłku macierzyńskiego prawo do świadczeń zdrowotnych wygasa i będziesz musiała na nowo nabyć prawo do tych świadczeń.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Karla123 Debiutantka

Wysłany: 17 maja 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia Dziekuje za odp !

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla123 wrote:

będziesz na zasiłku macierzyńskim a nie urlopie macierzyńskim, natomiast jego kwota będzie wyliczona tak jak w przypadku ciągłości umowy o pracę :)

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ