Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
monkle wrote:
Otwieram ponownie temat imion. Ktoś może ma pomysł na ciekawe imię męskie? U nas od dwóch miesięcy temat zawisł między Dawidem i Maciejem i żadne nie może wygrać, więc szukam trzeciego.jedyny wymóg to brak litery "r" w imieniu, bo mamy w nazwisku, a niestety i mój mąż i siostra mają problem z dźwięcznym wymówieniem "r" i dziecko może mieć dziedziczne i nie chcę mu krzywdy zrobić (chociaż takie piekne jest imię Oliwier czy Wiktor
...).
Mi się bardzo podoba Tymon, Mikołaj, Jakub, Iwo, Ignacy. Dla chłopca chyba byłoby nam łatwiej wybrać imię. Większość podoba się i mi i mężowi. Zupełnie nie możemy dojść do porozumienia z imieniem dla małej. A wszyscy dookoła już pytają czy imię wybrane jak mówimy, że nie to za nas chcą wybrać.
Cyntia nie martw się na zapas. Obserwuj tylko czy nie pojawiają się obrzęki nóg, rąk zaraz po przebudzeniu, a nie takie po całym dniu na nogach. Zmierz ciśnienie czy nie jest podwyższone. Kontroluj czy mocz się nie pieni. Może to jakaś zwykła infekcja się będzie rozwijać. PH neutralne i zasadowe sprzyja infekcjom. Może kup. Żurawit żeby mocz zakwasić. Białko w moczu może się pojawić nawet u zdrowej osoby przy np wysiłku fizycznym.
Cyntia lubi tę wiadomość
-
Cyntia zupełnie się nie znam na interpretacji badań, ale ph w ciąży jest podwyższone i tu nie masz się czym martwić. Norma do 7,5. Ja w pierwszym badaniu miałam 8 i lekarz kazał więcej pić i dużo Wit C że względu na tym że w takim pH rozwijają się lepiej bakterie. Ciśnienie niskie, ale oczywiście prawidłowe. Lepsze takie niż wysokie. Napisz co lekarz Ci powie
Cyntia lubi tę wiadomość
-
Cyntia skoro nie masz dziś wizyty to możesz też badanie powtórzyć. Może jednak to zanieczyszczenie próbki?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ooo Klopsik fajnie
)) mój się jeszcze tak nie wystawia
A mi wyszły nieliczne leukocyty w moczudobrze, że w środę wizyta bo pewnie to jakiś początek infekcji.
Miała któraś z Was taką sytuację?
Oj jak mi niedobrze od tej glukozypoprzednio lepiej ją zaniosłam
-
Moja już dość długo takie bączki kręci, każdego dnia z innej strony próbuje się wydostać, ale wygląda to "kosmicznie"
Ja się tak obawiam badania krzywej, przed ciążą miałam, glukoza wypilam na luzie, a po dwóch godzinach wymiotowalam jak kot, ledwo wróciłam do domu, zawroty głowy, poczucie jak na najgorszym kacu. Lezalam resztę dnia na podgrzewanych kafelkach w łazience... -
Kaska, albo kwestia tego, że źle pobrana próbka? Z tym moczem to czasem tak wychodzi. Ja teraz w ogóle nie miałam zleconych badań na wizytę, bo ostatnie miałam idealne. Ale pewnie już następne będę robić co wizytę. I chcę w środę poprosić o wymaz, bo znowu mam mega dużo śluzu i nie wiem czy nie infekcja, chociaż nic nie swędzi ani nic.
Chyba nas dużo w środę wizytuje, co?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Cyntia, na pewno lekarz będzie kazał du z o pić i lykac żurawit. A do tego Warto zrobić posiew żeby wiedzieć co tam się dzieje i będzie wiadomo czy to źle próbka pobrana. Ja tak trochę walczyłem ale ostatecznie dostałam jakiś lek/ antybiotyk który się wypija tylko jeden raz na wieczór. Nie pamiętam nazwy. Ale od tamtej pory mocz i posiew idealnie. Także nie denerwuj się.
U mnie młody też się bardzo wystawia, chociaż od 2-3 dni chyba gdIlzies głęboko siedzi bo czuje mniej kopniakow i lżejsze. Ja wczoraj prawie byłam na Izbie. Znów miałam plamienia. Ale lekarka kazała ppobserwowac i w razie jak się pogorszy to przyjechać do niej na sor bo ma dyżur. Ale jakoś późniejszym popołudniem przeszło i juz spokój. Trochę brzuch boli jak na @.
Męczą mnie też ostatnio zaparcia. Ale u mnie to od żelaza. Na szczęście zostały tylko dwie tabletki. Ratuje się jak mogę
Jeśli chodzi o imiona to u nas łatwiej byłoby wybrać dla dziewczynki. Ale na szczęście doszliśmy do porozumienia z chłopcem już.
Ja mam wizytę jutro wieczorem. Nie mogę się doczekać. I stresuje mnie trochę te słabo odczuwalne ruchy ostatnio. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze -
Cyntia wrote:To ja również pokażę swój brzuch 😘
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51ae7ec623ee.jpg
Weź, taki miałam chyba w 17 tygodniu
Witam się z kawusia. Plecy mnie bola, łóżko u moich rodziców jest straszne.
Korzystam dalej z ładnej pogody więc spadam na leżaczekUla_Lbn, Mańka lubią tę wiadomość
-
Ja też dzisiaj leżaczkuję na działce U rodziców;) ok 15-16 wracamy do domu i już mi się nie chce ;/ brakuje mi tam działki, żeby można było gdzieś wyjść na czyściutkie powietrze. Dlatego pewnie w lecie będziemy częściej przyjeżdżać jeśli się będę dobrze czuła.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziękuję dziewczyny za podpowiedzi w kwestii imion. Zapomniałam dodać że pierwszy syn to Tomek, mąż Kamil
Ale właśnie bardziej myślałam o klasyce niż o czymś mega nowoczesnym, najlepiej coś w stylu Tomka - czyli klasyka, ale niepopularna jak Staś czy Jaś obecnie.
Adam to brat cioteczny męża, na Wojciecha się nie chce zgodzić, Ignaś jest fajne, ale Ignacy już nie, najbardziej z tych co powiedziałyście spodobał mi się Olaf. Nie jest popularne, ale dość klasyczne. Ale i tak czuję że mąż będzie na nie
Zazdroszczę działkowania, my niestety nie bardzo mamy gdzie odpoczywać od Warszawy.
Co do brzuchów macie przecudne. Chciałabym taki mieć! Zwłaszcza klopsik, Twoja wiercidupka wymiotłaklopsik lubi tę wiadomość
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Vian Szymek nam nie leży
Karola prosi się aż Dominika
U nas myśleliśmy też o Tymonie (Tymek i Tomek), ale nie do końca się mogę przekonać. Zawsze chciałam Tomka i Bartka, ale to r...Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
alex0806 wrote:Kaska, albo kwestia tego, że źle pobrana próbka? Z tym moczem to czasem tak wychodzi. Ja teraz w ogóle nie miałam zleconych badań na wizytę, bo ostatnie miałam idealne. Ale pewnie już następne będę robić co wizytę. I chcę w środę poprosić o wymaz, bo znowu mam mega dużo śluzu i nie wiem czy nie infekcja, chociaż nic nie swędzi ani nic.
Chyba nas dużo w środę wizytuje, co?
Lubieswieczki uważaj na siebie i dużo odpoczywaj. Ale skoro jutro masz wizytę to wytrzymasz chyba co? Zawsze zostaje izba w razie czego.
Monkle z tym "r" to i śmiesznnie u dzieci z wymową. Na mojego Kacpra dzieci wolały kapel, kapsel, kapi, kacpi. Mało który umiał wymówić r. Dopiero teraz w zerówce się nauczyły.
Mi się podoba jeszcze Igor i Oskar, ale ona mają r więc u Ciebie to od razu odpada. No i Tymek fajnie. Do Olafa już przywykłamFajnie jest jak jeszcze imię pasuje do nazwiska.
Magda dzięki. Trochę mnie pocieszyłaśmonkle, Lubieswieczki lubią tę wiadomość