Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama Zuzia też skończyłam zarządzanie. Jaką specjalizację robisz?
Dziewczyny jakie macie normy krzywej po 2h. Mama ginekolog podaje 153 za to w necie znalazłam 140. I teraz mam zagwostke bo ten mój cukier taki pomiędzy. W normie mam na czczo i ten po 1h. -
Kaska wrote:Mama Zuzia też skończyłam zarządzanie. Jaką specjalizację robisz?
Dziewczyny jakie macie normy krzywej po 2h. Mama ginekolog podaje 153 za to w necie znalazłam 140. I teraz mam zagwostke bo ten mój cukier taki pomiędzy. W normie mam na czczo i ten po 1h.
u mnie w lab jest:
Kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej
:na czczo >= 92 mg/dl
po 1 h >= 180 mg/dl
po 2 h >= 153 mg/dlMiłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Kaska wrote:Mama Zuzia też skończyłam zarządzanie. Jaką specjalizację robisz?
Dziewczyny jakie macie normy krzywej po 2h. Mama ginekolog podaje 153 za to w necie znalazłam 140. I teraz mam zagwostke bo ten mój cukier taki pomiędzy. W normie mam na czczo i ten po 1h.
Kaska na mojej uczelni specjalizacje są na magisterce. Inny tryb bo tak jak pisałam uczelnia bardzo techniczna wiec oni stawiają mocno na te ścisłe przedmioty na licencjacie
-
Właśnie nie wiem czy jakby była dziewczynka to byłoby łatwiej. Jest tyle pięknych imion
Magda, Kasia, Oliwia, Malwina, Julia, Iga.. też byłoby ciężko wybrać.
Wojtuś bardzo ładnie, tylko męża nie mogę przekonać.
Póki co stanęło na Bartkuwiem, że miało być bez "r", ale brzmi w ustach męża i dzieci nieźle
Co do imienia Kacper, to faktycznie dzieci śmiesznie je zdrabniają. Mój chrześniak ma tak na imię i najczęściej wołają do niego (łącznie z rodzicami).. Kapek xDTomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Mama_Zuzia wrote:Kaska na mojej uczelni specjalizacje są na magisterce. Inny tryb bo tak jak pisałam uczelnia bardzo techniczna wiec oni stawiają mocno na te ścisłe przedmioty na licencjacie
A no no, bo ja myślałam że mgr robisz) licencjat był tylko ogólny. moja zmora na zarządzaniu to statystyka matematyczna brrr. Studiowałam na UG .
Ann dzięki za odpowiedź. Oby mój lekarz uznawał te normy.
A ma ktoś może inne?
U mnie w labo podana tylko norma na czczo, a powiedzieli, że resztę ustala lekarz
-
Kaska wrote:A no no, bo ja myślałam że mgr robisz
) licencjat był tylko ogólny. moja zmora na zarządzaniu to statystyka matematyczna brrr. Studiowałam na UG .
Ann dzięki za odpowiedź. Oby mój lekarz uznawał te normy.
A ma ktoś może inne?
U mnie w labo podana tylko norma na czczo, a powiedzieli, że resztę ustala lekarz
moja gin mówiła, że po 2h ma być poniżej 140. Może to jakieś stare zalecenia -
nick nieaktualny
-
Co do krzywej cukrowej mi też mówił lekarz o 140.
Szczęśliwie już nie muszę robić, robiłam na początku, wyszła źle, diagnoza jest i nic nie daje fakt, że obecnie bez diety mam dobre wyniki. Już do końca ciąży mam łatkę "słodkiej" mamy.Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Dziewczyny czy Wam też tak strzela w stawach? To aż słychać!
Co do imion, to u nas w zasadzie od początku były upatrzone. Odrobinę większym problemem jest nazwisko, bo tu rzeczywiście dzieci mogą być nieprzyjemne.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Dobry wieczór Laseczki! Witam się po dwutygodniowej przerwie, niestety wszystko co dobre szybko się kończy, a my dziś wróciliśmy z wakacji do Pl
lot powrotny na szczęście już bez zbędnych emocji.. starałam się Was mimo wszystko wieczorami regularnie podczytywać.
Brzuszki macie kapitalne i przeslodkie 😍 klopsik Twój wygrał wszystko, tak super już widać jak się wypina ❤
My podczas wakacji też mieliśmy kilka "pierwszych razów", mój Małż 3 dnia chyba pierwszy raz wyczuł Malutka pod ręką, ta radość i jego uśmiech nie do opisania! Pierwszy raz też zauważyłam właśnie falowania brzuszka i nawet udało mi się uchwycić na filmiku
Od jutra oficjalnie idę na l4, więc będę miała teraz czasu co nie miarajutro idę też na badanie: standardowo morfologia, mocz i właśnie robię krzywa cukrowa. A w środę w końcu zobaczę moja córeczkę, ależ się wytęskniłam
Wklejam nasze pamiątkowe z brzuszkiem:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7026887a77c0.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 21:42
monkle, manda21, Ula_Lbn, VianEthel2, Cyntia, Lubieswieczki, Mańka, pola0909, Mama_Zuzia, Ann.., klopsik, Dori777, marchev, Karmazynova, cytrynówka, lgia1, AnnaB., RudaAnna lubią tę wiadomość
-
Stayaway piekne zdjecie. Cudowne bedziecie mieli wspomnienia z tego urlopu.
Ja nie wiem jak Wy to robicie, ze takie chude jestescie. Taka figura to u mnie tylko odlegle wspomnienie 😞 Niestety amerykanskie sztuczne jedzenie robi swoje/
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Stayaway a gdzie brzuszek zgubiłaś? Super zdjecie!
AnnaB. lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
stayaway wrote:Kochana mam już spory brzuszek, może zależy po prostu od zdjęcia. A jak Ty się czujesz? Jak szyjka?
Oj na tym co pokazałaś prawiw go nie widać 😊 ja się czuję dobrze, boli mnie tylko kręgosłup od tego leżenia i strasznie mi strzela w biodrach, nie wiem co to znów. Jestem trochę niewyspana, bo mam jeszcze antybiotyk co 6h czyli wstaję o północy i o 6 rano a w międzyczasie, żeby za dużo nie pospać mam 2-3 kursy do toalety. Na czwartek umowilam sobie lekarza, żeby zerknął na ten szew, tak jak kazali w szpitalu. Ale do tego,co chodziłam do tej pory nie chcę już iść.
Zastanawiam się też czy powinnam chodzić do zwyklej poradni czy do patoligii ciąży.
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Oj na tym co pokazałaś prawiw go nie widać 😊 ja się czuję dobrze, boli mnie tylko kręgosłup od tego leżenia i strasznie mi strzela w biodrach, nie wiem co to znów. Jestem trochę niewyspana, bo mam jeszcze antybiotyk co 6h czyli wstaję o północy i o 6 rano a w międzyczasie, żeby za dużo nie pospać mam 2-3 kursy do toalety. Na czwartek umowilam sobie lekarza, żeby zerknął na ten szew, tak jak kazali w szpitalu. Ale do tego,co chodziłam do tej pory nie chcę już iść.
Zastanawiam się też czy powinnam chodzić do zwyklej poradni czy do patoligii ciąży.
Dzień dobry -
Ula_Lbn wrote:Ja robiłam w 18 tygodniu krzywą, bo glukozę na czczo miałam 90 i 96, mimo że hemoglobinę glikowaną mam w normie. Wynik krzywej 96, 148 i 129. Za 2 tygodnie powtarzam krzywą no i 28.05 nam wizytę u diabetologa 😕
Monkle wszystkie 3pomiary źle wyszły? Teraz co ile mierzysz?
Laurka co Ty gadasz. Z tego co pamiętam to Ty też szczupła
Stayaway gdzie byliście?
Vian czasem pstrykajączemu zmiana lekarza?