Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak kiedyś wspomniałam, to właśnie imię dla dziewczynki mamy już wybrane, ale mieliśmy kilka opcji w zapasie gdybyśmy się rozmyslili, więc wypisuje- może ktoś się zainspiruje 😊
Dla dziewczynki: Paulina, Karolina, Lidia.
Dla Chłopca: Szymon, Łukasz, Dawid, Artur.
Tak bardzo podobało mi się zawsze Lena, ale nie dość, że Lenek teraz tyle, co Julek, to jeszcze koleżanka psa tak nazwała 🙈Aster4n lubi tę wiadomość
-
Animka899, pięknie! To imię, jak dla mnie ma przyjemne skojarzenia. A wiadomo jak to jest, gdy wybierasz imię, nagle okazuje się ilu osób nie lubisz 😂
My wybierając imię też zestawialiśmy je z nazwiskiem, próbowaliśmy głupio odmieniać, bo wiadomo, że dzieci są okrutne... Kiedyś na jakimś forum babeczka żaliła się, że już nie wie co robić, bo wybrała ładne imię dla syna, które w przedszkolu powoduje traume. Chłopiec nazywał się Tymoteusz Pupiec a dzieci wołały na niego Tyłek Pupa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 14:07
-
Ale dokładnie tak jest że wybierając imię okazuje się że co chwilę któreś na nie bo znamy kogoś kogo nie do końca lubimy:D
Dla chłopaka to mielibyśmy ogromny problem bo fajne to już użyte w rodzinie najbliższej a inne to wszystko nam nie pasowalo. Cieszę się że jednak dziewczynka:p heheMańka lubi tę wiadomość
-
animka899 wrote:Mój mąż wreszcie wymyślił imię. Będzie Justynka:D smiejemy się że wszystko takie długie bo Aleksandra długie,justyna raczej też a nazwisko mamy mega długie:p
bardzo lubie swoje imię. Tez słyszę to od innych osób z innych krajów ze bardzo ladne jest.
Synek był by u nas na 100% Alanem. Tym razem znowu dziewczynka to musielismy pomyslec chwilke nad imieniemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 13:38
-
Najgorsze wlasnie sa te skojarzenia albo ze ktos w rodzinie ma. Jeszcze Tadeusz jest ladne imie, wraca do lask. Kiedys mi sie okropnie nie podobalo. Ja na chlopca bym miala dwa imiona ktore szalenie mi sie podobaja i maz akceptowal, a na dziewczynke mielismy straszny problem przez skojarzenia wlasnie..a bardzo chcielismy cos prostego, ale nie popularnego. I tez mamy dlugie nazwisko wiec sie sklaniam ku dwusylabowymSyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Co do wyboru imienia to mi się żadne nie podoba... mąż chce Franciszek ale mnie ono jakoś tak nie pasuje... mi się podoba Tymon (nie mylić z Tymoteuszem) albo Szymon ale mąż coś kręci nosem... właśnie przejrzałam ksi3ge imion i jedyne ja jeszcze mi się w miarę podoba to Filip....
Bardzo ciężkie i odpowiedzialne zadanie wybrać imię dla dziecka... -
Laurka- zarządzanie ale na uczelni która jest bardzo techniczna, wiec oprócz dużej ilości matematyki mam duza cześć finansowa, a trochę mnie to wykańcza
Wojtuś śliczne imiębardzo mi się podoba cyntia i Lubieswieczki
Cyntia, Lubieswieczki lubią tę wiadomość
-
Ja z wyborem imienia dla dziecka problemu nie miałam bo chyba już w liceum nazwaliśmy z mężem swoje przyszłe dzieci ;p tylko 3 opcje do wyboru
Laura, Łucja i Igor. Ciekawe czy nam się uda kiedykolwiek mieć taką gromadkę. No ale pierwsza będzie Laura
A że pracowałam w żłobku 2 lata to tyle imion się przewinęło, że każde mi się chyba z czymś kojarzymiałabym problem z wyborze takiego, żeby np. Nie kojarzyć rozwrzeszczanej Mai, albo głośnego Filipa. Wiktorie miałam 2 w grupie i każda inna, do tego bardzo mądra Zuzia, przytulaśna Lena
chciałabym ich tak za 10 lat spotkać i zobaczyć jak wyrośli;)
axie92, Laurka, cytrynówka, Mańka lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja z wyborem imienia dla dziecka problemu nie miałam bo chyba już w liceum nazwaliśmy z mężem swoje przyszłe dzieci ;p tylko 3 opcje do wyboru
Laura, Łucja i Igor. Ciekawe czy nam się uda kiedykolwiek mieć taką gromadkę. No ale pierwsza będzie Laura
A że pracowałam w żłobku 2 lata to tyle imion się przewinęło, że każde mi się chyba z czymś kojarzymiałabym problem z wyborze takiego, żeby np. Nie kojarzyć rozwrzeszczanej Mai, albo głośnego Filipa. Wiktorie miałam 2 w grupie i każda inna, do tego bardzo mądra Zuzia, przytulaśna Lena
chciałabym ich tak za 10 lat spotkać i zobaczyć jak wyrośli;)
Popieram Laure 😉08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
animka899 wrote:Mój mąż wreszcie wymyślił imię. Będzie Justynka:D smiejemy się że wszystko takie długie bo Aleksandra długie,justyna raczej też a nazwisko mamy mega długie:p
w końcu pogoda się zrobiła
-
Mi się zawsze podobał Wojtuś, ale w tej ciąży stwierdziłam, że jak będzie chłopiec to Karol. Córce imię wybrał mąż - Alicja. Teraz ja mam wybrać i żadne mi nie leży na 100%. To co kiedyś się podobało teraz przestało. Ostatnio wybrałam 5, które mogłyby być: Laura, Oliwia, Klaudia, Daria i Dominika. A jak będzie zobaczymy, może mnie oświeci jeszcze
VianEthel2, Cyntia, cytrynówka, Lubieswieczki lubią tę wiadomość
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️