Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mańka- gratulacje!
wspaniale wieści
Mamy więcej dziewczynek chyba na chwile obecna
AdasiowaMama- wchodzisz na zapodaj.net, klikasz ze to ma być zdjęcie na forum i potem kopiujesz link z ostatniej tabelki która się wyświetli (ta co jest do forum- BBC code)mam nadzieje ze Ci się uda
Skoro wszystkie to tez wstawie moja dziewczynkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a779eedcd870.jpg
Ula- nierafinowane ma więcej właściwości bo jest nieprzetworzone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 14:41
Ula_Lbn, Pom-pon, Laurka, pola0909, Kaska, 91, Ann.., cytrynówka, Dori777, Cyntia, Mańka, Karmazynova lubią tę wiadomość
-
Ula nierafinowane, ale ostrzegam, że ma specyficzny zapach i ciężko je rozsmarować.
Wy brzuchy, to ja wstawię widok od środka.
Mój synek z poprzednich wizyt.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f2659f41fab.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 16:32
pola0909, Mama_Zuzia, monkle, 91, Ann.., kark zakamuflowany na maksa, Ula_Lbn, aannkka, cytrynówka, Karmazynova lubią tę wiadomość
-
Lepsze jest nierafinowane, ale jesli masz sklonnosc do alergi to polecam rafinowane.
Ja cala ciaze mialam nisko brzuszek i teraz mysle ze tez tak bedzie wiec moze to byc spowodowane taka budowa ciala. Zazwyczaj przed porodem mowia, ze brzuch sie obniza, u mnie czegos takiego nie bylo.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
monkle wrote:Ale ja swoim wpisem wcale nie namawiam do poddania się. Ja walczyłam i zachęcam do walki, bo są efekty. Chcę tylko powiedzieć, że jesteśmy wszystkie mądrymi kobietami, wiemy, że lepiej karmić piersią niż dawać mm, urodzenie sn jest mniejszą ingerencją niż cc, smoczeka lepiej nie dawać, bo zaburza ssanie piersi i może wpływać na zgryz itd., itp.
ALE
Jeśli wyjdzie tak że będzie trzeba dać mm - dalej będziemy DOBRYMI matkami.
Jeśli urodzimy przez CC - dalej będziemy DOBRYMI matkami.
Jeśli damy smoczek, żeby dziecko nie płakało kolejną noc - dalej będziemy DOBRYMI matkami.
Jeśli dziecko będzie spało z nami, na ręku - dalej będziemy DOBRYMI matkami.
Macierzyństwo dopiero się zaczyna i za kilka lat te rzeczy będą niemalże nieistotne. Matkami będziemy do końca naszych dni i najważniejsze, żebyśmy my i dzieci przeszły te początki zdrowo i szczęśliwie. I tego się trzymajmy.
Czy tylko w mazowieckim takie apogeum pogodowe dziś?
monkle kocham za ten wpis
I pamiętajcie, piersi to nie magazyn tylko fabrykanie jest ważny rozmiar
monkle lubi tę wiadomość
-
cytrynówka wrote:monkle kocham za ten wpis
I pamiętajcie, piersi to nie magazyn tylko fabrykanie jest ważny rozmiar
A w ogóle zauważyłyście że przy początkowej znaczącej przewadze chłopaków, teraz dziewczynki są w natarciu? Chyba jednak będzie mój syn miał z kogo wybierać
Otwieram ponownie temat imion. Ktoś może ma pomysł na ciekawe imię męskie? U nas od dwóch miesięcy temat zawisł między Dawidem i Maciejem i żadne nie może wygrać, więc szukam trzeciego.jedyny wymóg to brak litery "r" w imieniu, bo mamy w nazwisku, a niestety i mój mąż i siostra mają problem z dźwięcznym wymówieniem "r" i dziecko może mieć dziedziczne i nie chcę mu krzywdy zrobić (chociaż takie piekne jest imię Oliwier czy Wiktor
...).
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Mama_Staszka wrote:Ankaa rzeczywiście brzuszek masz nisko, ale to pewnie taka uroda. Ja z synem w pierwszej ciąży tez miałam nisko, czasem to nawet dziwnie wyglądało. Teraz z dziewczyną mam zupełnie inny brzuch. Jest zdecydowanie wyżej
Dopytam 05.06 na wizycie lekarza czy wszystko ok -
monkle wrote:
A w ogóle zauważyłyście że przy początkowej znaczącej przewadze chłopaków, teraz dziewczynki są w natarciu? Chyba jednak będzie mój syn miał z kogo wybierać
Otwieram ponownie temat imion. Ktoś może ma pomysł na ciekawe imię męskie? U nas od dwóch miesięcy temat zawisł między Dawidem i Maciejem i żadne nie może wygrać, więc szukam trzeciego.jedyny wymóg to brak litery "r" w imieniu, bo mamy w nazwisku, a niestety i mój mąż i siostra mają problem z dźwięcznym wymówieniem "r" i dziecko może mieć dziedziczne i nie chcę mu krzywdy zrobić (chociaż takie piekne jest imię Oliwier czy Wiktor
...).
Ja akurat jestem zwolenniczką klasyki, więc obawiam się że z ciekawym to nie pomogę
Podobają mi się Wojciech, Karol, Piotr, Maciej, Jędrzej, Michał.monkle lubi tę wiadomość
-
monkle wrote:
...).
Staś, Ignaś? Tomasz, Kamil, Adam
monkle lubi tę wiadomość
-
Co do imienia to sama miałam problem. Synek w sumie zadecydował i tak już zostanie. Nie wiem czy bym wybrała takie imię gdyby on się nie uparł. Pierwszy Kacper, drugi będzie Olaf. Ja mam taki problem z imieniami, że np zdrobnienie mi się podoba, a już pełna nazwa nie.
A ja właśnie czekam na wynik glukozy na czczo i jak będzie dobry to robimy krzywą. Mmm
Anka jak miałaś taki brzuch przez całą ciążę to taki po prostu maszOczywiście zapytać warto zawsze. Mi się nie wydaje jakoś bardzo nisko.
Wczoraj odważyłam się stanąć na wagę i o dziwo tylko plus 3. Na razie ważę 55. Zobaczymy z jaką wagą skończę. Chciałabym tak max 10 kg. Tak przytyłam w poprzedniej ciąży i od razu większość spadło.
A czuję się jak wieloryb -
Mi się też wydaje że nisko mam brzuch... Muszę zapytać na następnej wizycie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f930aecca4dc.jpg
A co do imion to właśnie zastanawiamy się nad Oliwier albo Wiktor, córka ma Wiktoria😊
marchev, klopsik, monkle, Pom-pon lubią tę wiadomość
-
Witam się w 26 tygodniu💋
Wczoraj odebrałam wyniki badań i tak jak zwykle było wzorowo tym razem wyniki mnie zaniepokoily.
A to tylko 4 tygodnie różnicy...
Jeżeli chodzi o krew to wszystko jest w normie, ale spadek hemoglobiny jest znaczny. Miałam ponad 12 a mam 11.9. Norma jest od 11.2 ale wydaje mi się, że sporo mi spadło.
No i mocz. W moczu mam
Białko - ślad
Nie wiem co to oznacza, bo nic oprócz słowa ślad nie ma.
Leukocyty wykryto 0-1
Bakterie d. liczne
Nigdy nie miałam żadnych bakterii a badania ostatnio 4 tyg.temu były idealne, także trochę mnie to zmartwiło 😐
Oczywiście przed oddaniem moczu się porządnie podmylam i był to środkowy strumień, jednak mimo to taki wynik. Czuję się ok, nic mnie nie szczypie
Aha i pH mam 7.0 a miałam wcześniej 6.5
Wizyta w środę i już mnie stres zżera 😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 08:15
Ann.. lubi tę wiadomość
-
witajcie
piękne brzuszki tu prezentujecie
co do imion ja też jestem zwolenniczką raczej klasyki. my z mężem rozbijaliśmy się między Maciejem, Michałem a Mateuszem. Mąż stwierdził, że musi być n literę M, bo oboje mamy na literę Mstanęło na Mateuszu. I tak jak zauważyłam czy wśród znajomych czy w szkole rodzenia to mało tych Mateuszów
Ula lepsze masło nierafinowane, ma lekko orzechowy zapach. Jest jak skała, bo tam nie ma żadnych dodatków. Ja stosuję od początku ciąży i jestem bardzo zadowolona. Aby lepiej się rozprowadzało, podgrzewam lekko w kąpieli wodnej do postaci płynnej i jest super
mój mały wczoraj matkę postanowił postraszyć, bo się ułożył gdzieś na dnie i kopał mnie tam mocno na dole. naprawdę się wystraszyłam. ale ojciec mu do brzuszka nagadał i od razu zmienił pozycjęUla_Lbn lubi tę wiadomość
-
Cyntia wrote:Witam się w 26 tygodniu💋
Wczoraj odebrałam wyniki badań i tak jak zwykle było wzorowo tym razem wyniki mnie zaniepokoily.
A to tylko 4 tygodnie różnicy...
Jeżeli chodzi o krew to wszystko jest w normie, ale spadek hemoglobiny jest znaczny. Miałam ponad 12 a mam 11.9. Norma jest od 11.2 ale wydaje mi się, że sporo mi spadło.
No i mocz. W moczu mam
Białko - ślad
Nie wiem co to oznacza, bo nic oprócz słowa ślad nie ma.
Leukocyty wykryto 0-1
Bakterie d. liczne
Nigdy nie miałam żadnych bakterii a badania ostatnio 4 tyg.temu były idealne, także trochę mnie to zmartwiło 😐
Oczywiście przed oddaniem moczu się porządnie podmylam i był to środkowy strumień, jednak mimo to taki wynik. Czuję się ok, nic mnie nie szczypie
Aha i pH mam 7.0 a miałam wcześniej 6.5
Wizyta w środę i już mnie stres zżera 😥
U Ciebie jest ślad białka, więc mogło to być spowodowane wysiłkiem fizycznym, stresem, gorączką. Ja bym spokojnie czekała na wizytę. Jak masz możliwość to mierz sobie ciśnienie, nie powinno przekraczać 120/80
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 08:27
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Ann.. wrote:U Ciebie jest ślad białka, więc mogło to być spowodowane wysiłkiem fizycznym, stresem, gorączką. Ja bym spokojnie czekała na wizytę. Jak masz możliwość to mierz sobie ciśnienie, nie powinno przekraczać 120/80