Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaska wrote:Warmińsko-mazurskie pada ale w końcu temperatura wyższa
Pom-pon czy to Ty pisałaś że używasz masła shea? Jak Ty to cholerstwo rozmarowujesz? Może mi się jakieś badziewie trafiło
Hehe, no takie 100 procent jest kamienne w opakowaniuja wygrzebuje małe grudki i ogrzewam w dłoniach przed nałożeniem na brzuch.
Na mnie działa najlepiej, nawilżenie bardzo długo mi się utrzymuje. -
alex0806 wrote:Cześć dziewczyny
Coś nie mogłam was nadrobić, miałam zabiegany dzień wczoraj. Przyjechaliśmy do rodziców na weekend, więc też zapowiada się aktywnie i pewnie będę z doskoku.
Co do tematu karmienia to oczywiście, chciałabym karmić piersią. Moja mama mnie karmiła tylko na samiuśkim początku, nie miała pokarmu, jakieś ropnie jej się porobiły i koniec. Młodszą siostrę karmiła 3 miesiące. Kiedyś na to nie nastawiali się ludzie, nie było pomocy. Mam nadzieję, że mi się uda. Moja położna jest też doradcą laktacyjnym więc liczę na pomoc. Ale z drugiej strony nigdy nie wiadomo, co nas spotka. Lepiej się nie nastawiać jakoś tylko w jedną stronę, bo różnie może się zdarzyć. Życie zweryfikuje u każdej z nasTak samo poród SN/CC, podobnie karmienie. Najważniejsze, żebyśmy urodziły zdrowe dzieciaki
Moja kluska coś się od wczoraj wieczora ospała zrobiła i slabo się rusza. Przypuszczam, że mam tak zapchane jelita, że zwyczajnie nie ma miejsca. Znowu zaparcie gigant. W środę zapytam lekarza, czy ma jakiś magiczny sposób na to, jak mi pomóc... Już nie mogę się doczekać wizyty, bo jeszcze na dodatek w końcu ze mną mąż pójdzie
Tez borykam się z zaparciami lekarz polecił tylko żeby dużo pić i jeść jogurtyalex0806 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja na zaparcia polecam nasiona babki płesznik- tanie, a na mnie działają, co dwa dni spokojnie mogę się wypróżnić dzięki nim.
Mi udało się zaliczyć kolokwium z jednego ciężkiego przedmiotu, ponieważ poprzednie tez zaliczyłam to dzięki temu mam jeden przedmiot z głowy ❤️Pom-pon, Arashe, monkle, Ann.., cytrynówka, Karmazynova lubią tę wiadomość
-
Mama_Zuzia wrote:Dziewczyny ja na zaparcia polecam nasiona babki płesznik- tanie, a na mnie działają, co dwa dni spokojnie mogę się wypróżnić dzięki nim.
Mi udało się zaliczyć kolokwium z jednego ciężkiego przedmiotu, ponieważ poprzednie tez zaliczyłam to dzięki temu mam jeden przedmiot z głowy ❤️
Brawo. W ogóle podziwiam, że jeszcze Ci się chce studiować. Na uwielbiałam ten okres w życiu, ale do nauki już bym nie chciała wrócić
Ja swoje problemy z wypróżnianiem ogarnęłam suszonymi sli2kami, ale wiem, że wielu osobom to nie wystarcza. Wydaje mi się też, że trochę z czasem problem sam z siebie osłabł. Może to coś z progesteronem? Nie wiem. -
Wklejam się z wczoraj
rosnę coraz szybciej. Na plusie 4,1 kg.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/843ad0c41ecf.jpgMama_Zuzia, klopsik, VianEthel2, pola0909, 91, monkle, aannkka, Ula_Lbn, Laurka, Kaska, manda21, Ann.., cytrynówka, Dori777, Cyntia, Karmazynova lubią tę wiadomość
-
Pom pon przegonisz nas wszystkie niedługo 😃
Mama Zuzia raz na 2 dni? No to by mi jelita eksplodowały.. ja to przynajmniej raz dziennie, a najlepiej 2. Jak wieczorem nie pójdę to rano brzuch jak balon.
No i oczywiście musiałam zrobić malowniczą fotkę w łazience 😊
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/813325f617af.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 12:45
91, Pom-pon, aannkka, Ula_Lbn, Laurka, Kaska, Ann.., cytrynówka, Cyntia lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Pom-pon- ale pięknie wyglądasz, tak zgrabniutko ze swoimi chłopcami ❤️
Widzisz, mi tez może nie zawsze (a raczej rzadko kiedy 😂) się chce, ale jak był na to czas jak nie miałam dziecka to wtedy rozwijałam się zawodowo, a postanowiłam dwa lata temu zrobić to już raz a dobrze mimo pracy od rana do wieczora i dziecka w domu. Teraz już jestem za daleko żeby to rzucać plus poświęciłam sporo czasu i kasy..
VianEthel- no ja np nie jem na codzień pieczywa i takich ciężkich rzeczy, może łącznie w ciągu miesiąca znajda się trzy takie dni wiec ja nie mam uczucia ze mi coś eksploduje, a nawet jak nie byłam w ciąży to nigdy się codziennie nie wypróżnialamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 12:46
Pom-pon lubi tę wiadomość
-
Ja czasem mam taki dzień, że pójdę 2 razy i wtedy się dobrze czuję. Ale czasem jak 2/3 dni mnie męczy to umieram. Dzisiaj się w końcu udało, więc mi lżej i mała zaczęła się wyraźniej ruszać. Chyba ją to normalnie blokuje. Ja już próbowałam wszystkiego, domowe sposoby mi nie pomagają. Czasem po prostu mam tragedię z tymi zaparciami.
Skoro brzuszki się pojawiają to wstawię wam moje zdjęcie ze środyDzisiaj już początek 24 tc mnie powitał
A w środę wizytujemy
Jeszcze później wam wstawię moje słodkie zdjęcie z naszym psem, który teraz u teściów jest. Stęskniony dzisiaj wylegiwał mi się pyskiem na brzuchu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f1ad28f2ce1.jpg91, monkle, VianEthel2, aannkka, pola0909, Ula_Lbn, Laurka, Kaska, Ann.., cytrynówka, Cyntia, Karmazynova lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alex u Ciebie brzuszek wysoko. Ciekawe czy u mnie nisko ze wzgledu na tą cholerna szyjke. Pogniewalam sie z nia.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Też zauważyłam, że się podnosi
Już żeber dołem nie czuć
Ale na wadze od poprzedniego tygodnia prawie minus 1 kg, więc pewnie schodzi trochę woda albo opuchlizna po sterydzie
Ważyłam lekko ponad 64, a dzisiaj 63.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
No dziewczyny myślę że na końcówce to żadna ze mną nie wygra w wielkości brzucha
Z problemem suchej skóry nie pomogę, mogę jedynie doradzić masło Shea bo sama stosuje. Super rada
Na połówkowym USG lekarz jeździł głowica od moich kości biodrowych aż po zebra. Więc ja w okolicach żołądka mam juz stopy małego M., a wydawało mi się to niemożliwe żeby już tam sięgał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 13:27
-
Wrzucam mojego wielkoluda! Trochę mnie martwi, że jest jakoś tak nisko, bo ostatnio dość brzuszek się stawia
Mam wrażenie, że wasze brzuszki takie małe A ja gignat forumowy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca91f86bd1d0.jpg
P.S tak ja jeszcze w piżamie hahahWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 13:33
Pom-pon, alex0806, pola0909, Mańka, Ula_Lbn, monkle, Laurka, Kaska, Ann.., cytrynówka, Dori777, Karmazynova lubią tę wiadomość
-
U mnie po połówkowych ❤️
Nasza kruszynka waży ok 330g i... jest zdrową dziewczynką 😍😍😍
Tym samym wszelkie mity w stylu: dziewczynka odbiera urodę, jak słone, to chłopiec i wiele, wiele innych, którymi raczyła mnie rodzina i znajomi została w moim przypadku obalona. 😁
Jestem taka szczęśliwa i chyba nigdy równie szczęśliwego męża jeszcze nie widziałam. ❤️AdasiowaMama, pola0909, Mama_Zuzia, VianEthel2, Ula_Lbn, Pom-pon, monkle, alex0806, Aster4n, 91, manda21, Ann.., kark zakamuflowany na maksa, Laurka, cytrynówka, Dori777, Cyntia, Karmazynova, AnnaB. lubią tę wiadomość