Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mam dzisiaj ciążową studniówkę, szok jak to leci
Mama_Zuzia ty chyba też
??
AmyLee ja za to usłyszałam od szwagierki pytanie, czy w pierwszej ciąży też już miałam taaaaki wieeeelki brzuch?? ... też mi się zrobiło bardzo miło...
kark zakamuflowany na maksa, Karmazynova, Ann.., elvira, Cyntia lubią tę wiadomość
-
Jaka glupia ciotka!!
Moim zdaniem kobiecie w ciazy nie wypada mowic ze zle wyglada albo grubo itp. Przeciez nosi w sobie drugie zycie to cud! Zreszta my babki w ciazy mamy burze hormonow i taki glupi tekst moze nas wyprowadzic z rownowagi popsuc nam humor albo doprowadzic do placzu. Niektore baby sa wredne... -
nick nieaktualnyOj tam, ja od teściowej zawsze jak wychodzi brzuch to słyszę, że jestem gruba, że ona na tym etapie miała mniejszy brzuch itd.
Ja to olewam, ona za to po ciążach ma gruby brzuch, a ja jak zwykle będę zarąbistą laską i tej myśli się trzymam 😉
Ja biorę dziennie 300mg cytrynianu magnezu, ale tylko przez szyjkę, inaczej nie biorę ☺ -
Laurka bardzo pięknie wyglądacie wszystkie 3, a nawet 4
chciałabym tak po dwóch porodach dobrze wyglądać
Amy - może zazdrośnica, że szczuplejsza jesteś od niej, a ona grubaska bez ciąży? Pokaż się nam, ocenimy czy jest tak "marnie"
Cytrynówka - ależ to normalne że w kolejnych ciążach zazwyczaj szybciej wyskakująno i już 6. miesiąc - to co masz być wklęsła?! Ja też mam już duży, w kolejkach mnie przepuszczają i noszę z dumą
Mi w pierwszej ciąży babcia męża na dwa tygodnie przed porodem kazała kurtkę za tyłek kupować, bo jak można z takim tyłkiem paradować wielkima utyłam tylko 12kg więc ogromna nie byłam, z resztą mogę Wam wrzucić zdjęcie na tydzień sprzed porodu to ocenicie same.
A znowu w dniu kiedy jej powiedzieliśmy o tej ciąży, to skwitowała, że dobrze, bo może utyję, bo strasznie marnie wyglądamwięc jak widać, nie dogodzisz.
Laurka, Snow White lubią tę wiadomość
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Laurka, Kaska, cytrynówka, stayaway, Pom-pon, Ula_Lbn, pola0909, Agusia_pia, kark zakamuflowany na maksa, elvira, 91, Mańka, Cyntia, Karmazynova, Snow White lubią tę wiadomość
Monkle ja mojego zdjecia z 37+0 to nikomu nie pokaze pod grozba tortur. Od zatrucia ciazowego bylam tak opuchnieta, ze wygladalam jak Fiona ze Shreka. Doslownie, bo mialam tego dnia na sobie zielona sukienke urodzinowa.
Te wasze ciotki i baki czy inne "zyczliwe" krewne, to musza miec nielada wredne charakterki. One grubych nie widzialy na oczy.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Monkle, ja mam taki teraz jak Ty w 37!
Co za babsko wredne.
U mnie wszyscy się zachwycają jak pięknie wyglądam, że tylko brzuszek rosnie. Nie wiem czy prawda czy kłamią żeby mi nie robić przykrości, ale nikt mi na szczęście nic wrednego nie powiedział. Może się boją -
Laurka ślicznie wyglądacie z dziewczynkami!
Monkle- baba wredna.. i wtedy i teraz ślicznie wyglądasz! Ma kompleksy i próbuje je leczyć tym ze Tobie powie przykra rzecz.
U mnie nikt mi nie mówi przykrych słów, każdy mnie zachwala co jest ogromnie miłe. Nawet ostatnio kolega z pracy mi napisał ze pięknie wyglądam bo wstawiłam jakieś zdjęcie z moim brzuszkiem ❤️
Cytrynowka- gratuluje studniówki, ja jednak mam dzisiaj bo z tego wszystkiego to gdzieś powstał błąd chyba w moim mózgu i tutaj go podałam- ja tp mam na 3.09 wiec dzisiaj mam równe 100 dni do porodu 🍾🥂
Kochane wszystkim Wam życzę wszystkiego najlepszego, dzisiaj cześć z nas obchodzi już swoje święto z maluchami w brzuchu, a część oprócz skarbów w brzuchu ma również skarby po drugiej stronie brzucha ❤️Karmazynova lubi tę wiadomość
-
Cześć Mamusie nie odzywam się bo mamy jakiś okropny okres . W czwartek po oparzeniu syna dopadł go wirus wymioty + biegunka . Trzymało go 2 dni, jemu przeszło a od wczoraj ja mam. Ledwo żyje
nigdy czegoś takiego nie miałam.
Co do oparzenia to nie wygląda to tragicznie. Lekarz powiedział że nie będzie śladu.
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa
też uważałam, że byłam dość zgrabna jak na końcówkę ciąży, chciałam Wam pokazać tylko jak bardzo ludzie potrafią się czepiać, tak żebyście spojrzały na kogoś obiektywnie z boku, bo na siebie teraz nie potraficie i oceniły jak bardzo ludzie potrafią być okrutni i niesprawiedliwi.
Z resztą jak patrzę na te zdjęcia obok siebie, to mam wrażenie że brzuch mam już identyczny, tylko wyżeja to jeszcze 14 tygodni.
Monkie nie przejmuj sie. Wygladasz bardzo ladnie i tego sie trzymamy.
Ja mam pierwsza ciaze i wygladam jak dwie Tynie przejmuje sie tym. Dla mnie po tych probach najwazniejsze jest zdrowie małego.
Laurka alez masz sliczne dziewuszki ! Zreszta widac, ze w mamusie sie wdaly.
Ja wczoraj tez zrobilam ciacho truskawkowe na mace orkiszowej, a dzisiaj muffinki z rabarbarem -
Marchev poczestowałabyś słodkościami 😋
Mój humor osiągnął dziś dno dna. Wylazłam z łóżka tylko zjeść śniadanie i dalej leżę. Ani grać, ani nic oglądać, ani czytać, nic mi się nie chce.
Monkle ja teraz mam większy niż Ty w 37 tygodniu. Jak będę tak leżeć to mnie oknem będą wynosić, bo się w drzwiach nie zmieszczę.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Hej dziewczyny, trochę mnie było ale wiecznie u mnie coś
Witam się w 27tc !!!
Chciałam wam powiedzieć, że wszystkie jesteście piękne i wyjątkowe !!! To moja pierwsza ciaża i ja w porównaniu do was wyglądam jakbym miała jutro rodzic. Z zasady nie biorę sobie sobie głupich uwag do serca ale powiem wam, że ostatnio słyszę coraz częściej uwagi "Jejku jaka jesteś już gruba " i to niestety od kobiet, do tej pory nie spotkałam się z żadną przykrą uwagą od mężczyzny wręcz przeciwnie każdy zachwala, że jestem piękna. Więc ...hymmm noszę w sobie kolejne życie i szczerze po moich przejściach mam głęboko w D.... czy jestem gruba czy nie liczy się tylko moje dziecko !!! Figurę i dietę mogę robić w każdym innym momencie ! Nie siedzę przy talerzu cały dzień, cały czas pracuje na 2 etaty, prowadzę dom i jem wg diety bo mam liczne nietolerancje. Widocznie taka moja uroda. Każda przechodzi ciaze inaczej i przybiera na wadze inaczej, każda ma inną wyjątkową budowę i jeszcze raz ...Każda z nas jest teraz piękna i to cud więc cieszmy się tym cudem !!! Molego dnia kobitki, najlepsze zyczenia z okazji Dnia Mamy !!! To taki wpis na teraz , wieczorem pochwalę się moim brzuszkiem i wczorajszymi zakupami
VianEthel2, Mańka, Aster4n, Karmazynova, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Ale ja tam nie przejmowałam się takimi uwagami ani teraz ani wtedy
Tomka urodziłam kilka dni przed pierwszą rocznicą poronienia, więc dokładnie wiem, jak mała to jest cena że wygląda się jak ogrzyca albo wypryszczona nastolatka (to o mnie) w porównaniu z tym że ma się możliwość przytulenia dziecka
. Nawet rozstępy, obwisły biust po ciąży i karmieniu, to nic przy tym że możesz każdego dnia patrzeć na rozwijający się cud
I tym akcentem życzę Wam Mamy wszystkiego dobrego z okazji naszego święta - spokojnych, zdrowych ciąż, dużo uśmiechu, zdrowego dystansu do otaczających nas ludzi, a we wrześniu, pięknych, różowych, zdrowych bobasów:*
pola0909, Karmazynova lubią tę wiadomość
cytrynówka wrote:Ja tak jak Laurka, wyglądałam okropnie pod koniec ciąży, miałam podejrzenie wielowodzia (AFI 24
) i wszyscy się bali, że zaraz eksploduję
Ale tym razem zdecyduję się na pamiątkową sesję z brzuszkiem, już nie odpuszcze
Ja też nie miałam sesji ciążowej i teraz też nie planuję żeby było "po równo". Maluchowi tylko chcę zrobić parę ładnych zdjęć, tak jak miał Synek robione.Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku.