Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja bylam na zakupach i kupilam sukienke na wesele.
Jedzac kanapke wypadlo mi pol zęba tego ktorego robilam jakies dwa mc temu. No i teraz juz nic sie nie da zrobic tylko usunac a to gorna 5
-
Agusia współczuję.
A synek faktycznie pospal. O której on teraz pójdzie spać???
Pokażcie efekty sesji jak już zrobicie
Pompon Ty to i tak pewnie będziesz miała duży brzuchzapewne nas wszystkie przebijesz. No ale nic w tym dziwnego
Nie ma co się przejmować ludźmi. Niektórzy nie mają co robić...
Ja to bardziej przejmuje się swoim samopoczuciem po porodzie. Jak sobie przypomnę moją depresję z powodu wyglądu po porodzie. Tzn bardziej wyglądu dołu i tych rozstępów. problem miałam ze zbliżeniem i akceptacją samej siebie. Podejrzewam, że znowu tak będzie. I za nic mi były tłumaczenia, że jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 18:01
-
Agusia_pia wrote:A ja bylam na zakupach i kupilam sukienke na wesele.
Jedzac kanapke wypadlo mi pol zęba tego ktorego robilam jakies dwa mc temu. No i teraz juz nic sie nie da zrobic tylko usunac a to gorna 5
Ja bylam dzisiaj na rowerze na wyborach, szybkich zakupach, bo przez ta pogode musialam sobie jakies adidasy kupic i tez puchna mi nogi niestety juz. Teraz leze, bo lapia mnie skurczedobrze ze jutro wizyta.
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
U mnie wczoraj pierwszy skurcz w stopie, tak mi palce wykrzywia, że widać od razu, mąż ma radochę chociaż:p już zapomniałam, że tak było w poprzedniej ciąży w ogóle.. no nic trzeba będzie magnez włączyć, nie ma rady.Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Kaska wrote:Ja to bardziej przejmuje się swoim samopoczuciem po porodzie. Jak sobie przypomnę moją depresję z powodu wyglądu po porodzie. Tzn bardziej wyglądu dołu i tych rozstępów. problem miałam ze zbliżeniem i akceptacją samej siebie. Podejrzewam, że znowu tak będzie. I za nic mi były tłumaczenia, że jest ok.
Ja to miałam problem ze zbliżeniami długo ze względu na bliznę po nacięciu i samo wspomnienie zakładania szwów i ich zdejmowania. Szczęśliwie z ciałem nie miałam problemów, szybko sobie wytłumaczyłam, że to ciało dokonało cudu i ma prawo mieć jakieś defekty w związku z tym.
To może tym razem pomoc psychologa czy coś?Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Mnie lapia takie skurcze jak do porodu, mam nadzieje, ze sie uspokoi po nospie i magnezie i lezeniu.
Ja tez mam rozstepy na udach, po wewnetrznej i zewnetrznej stronie. Dla wlasnego samopoczucia na te zewnetrzne robilam sobie mezoterapie mikrogilowa niedlugo po porodzie i sa prawie niewidoczne. Z blizna jesli nie przerasta trzeba zaakceptowac, taki maly slad za tyle szczesciaSyn 10.2016
-
monkle wrote:Ja to miałam problem ze zbliżeniami długo ze względu na bliznę po nacięciu i samo wspomnienie zakładania szwów i ich zdejmowania. Szczęśliwie z ciałem nie miałam problemów, szybko sobie wytłumaczyłam, że to ciało dokonało cudu i ma prawo mieć jakieś defekty w związku z tym.
To może tym razem pomoc psychologa czy coś?
No o tej bliźnie mówię między innymi. To chyba był taki strach przed bólem.
Dwa to rozstępy. No ale tu jakoś łatwiej. Po jakimś czasie ich nie było widać. No i dużo ich nie miałam. Trochę na pupie i na piersiach. Obecnie jeszcze nie mam, zobaczę czy się tym razem pojawią...
Ogólnie pamiętam że przytyłam 10 kg a wychodząc ze szpitala został mi tylko kilogram. -
Mi drętwieje prawa noga. Z córka 3 mce tak chodziłam. Zmywam na raty, na siedząco zmieniam co chwila pozycje. Pocieszam się ze zostały 3 mce i tydzień, max 2. Wtedy mi się jeszcze ucho zatykalo. Całe lato. Laryngolog nic nie znalazł, powiedział ze w ciazy to różne dziwne rzeczy się dzieją, jego żona miała tik z okiem.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Kaska wrote:Agusia współczuję.
A synek faktycznie pospal. O której on teraz pójdzie spać???
Pokażcie efekty sesji jak już zrobicie
Pompon Ty to i tak pewnie będziesz miała duży brzuchzapewne nas wszystkie przebijesz. No ale nic w tym dziwnego
Nie ma co się przejmować ludźmi. Niektórzy nie mają co robić...
Ja to bardziej przejmuje się swoim samopoczuciem po porodzie. Jak sobie przypomnę moją depresję z powodu wyglądu po porodzie. Tzn bardziej wyglądu dołu i tych rozstępów. problem miałam ze zbliżeniem i akceptacją samej siebie. Podejrzewam, że znowu tak będzie. I za nic mi były tłumaczenia, że jest ok.
Dlatego też wolę uwiecznić na fotografii brzuch z 27 tc bliźniaczej i mieć ładne wspomnienie niż zdjęcie opuchniętej ppdwojnej ciężarówki
K878, mi w pierwszej ciąży też się ciągle zatykało ucho, masakra jakaś! Na szczęście teraz tego nie mam.
Kolejna dietetyczna kolacja, tym razem kiełbasa z dzika. Objem się właśnie jak dzik
W ogóle zauważyłam że ostatnio mój ulubiony temat to jedzenie....
A jutro jedziemy po foteliki, już mi słabo
Miłego wieczoru! -
manda21 wrote:Mnie lapia takie skurcze jak do porodu, mam nadzieje, ze sie uspokoi po nospie i magnezie i lezeniu.
Ja tez mam rozstepy na udach, po wewnetrznej i zewnetrznej stronie. Dla wlasnego samopoczucia na te zewnetrzne robilam sobie mezoterapie mikrogilowa niedlugo po porodzie i sa prawie niewidoczne. Z blizna jesli nie przerasta trzeba zaakceptowac, taki maly slad za tyle szczescia
Manda a masz zalecone leżenie i leki czy to coś nowego te skurcze?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Pom-pon- moim tematem ogólnie jest jedzenie, nawet bez ciąży hahaha
Powodzenia w szukaniu fotelików!
Manda- odpoczywaj, oby minęło :*
Ja mam rozstępy glownie na udach i na bokach, ale mi nie przeszkadzają- sa jasne. Drażniły mnie jak były czerwone
Co do zbliżenia tez nie było na szczęście problemu- ja nie peklam ani nie byłam nacinana. Wiadomo ten pierwszy raz po porodzie to prawie jak pierwszy raz w ogole ale było spoko, po prostu człowiek uważny.
A to my dzisiajbyliśmy na placu zabaw długi czas, poszłam na wybory, potem zrobiłam ciasto dla mojej mamy i zjedliśmy je jak przyjechała układać lego ze starszakiem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6771c023432.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 20:56
manda21, Pom-pon, pola0909, Snow White, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
VianEthel2 wrote:Manda a masz zalecone leżenie i leki czy to coś nowego te skurcze?Syn 10.2016
-
Co do sesji zdjęciowej to właśnie dostałam urodzinowy voucher od moich dziewczyn na sesję ciążowa z makijażem i fryzura
zapisałam się na 4 lipca
to będzie 30 tydzień więc myślę, że gitara
cytrynówka, VianEthel2, monkle, Mańka, stayaway, AnnaB. lubią tę wiadomość