Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
cytrynówka wrote:Lekarz twierdził, że jestem na granicy.
pod koniec biegałam non stop na badania, żeby sprawdzić łożysko, przepływy, stan dziecka itp, no i miałam indukcję porodu
Tak jak pisałam mi wydaje się że europejska norma jest do 20, amerykańska do 25, więc geograficznie powinno się w Polsce diagnozować wielowodzie od 20 w górę.
Czemu miałaś indukcję? Coś się działo synkowi? Teraz wszystko jest OK?Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Dobry wieczor !! Wkoncu was nadrobiłam ! Kilka dni przerwy na forum i potem tyle stron do czytania
ale tutaj tyle ciekawych rzeczy można się dowiedzieć a ze u mnie pierwsze dziecko to wszystko jakaś czarna magia ! U nas dziś zaczynamy 26 tydzien
i życzymy wszystkim mama i przyszłym mama najlepszego z okazji tak pieknego święta
była tu mowa o imionach i jak dobrze zapamiętałam to Moj syn będzie miał tez Wojtus jak u dwóch innych koleżanek
pozdrawiam
Mańka lubi tę wiadomość
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
A mnie zawsze rozczulał widok przyszłych mam. 😊 Dla mnie zawsze mają taki błysk w oku, który mimo zmęczenia i strachu sprawia, że każda mama promienieje. To tak jak z pannami mlodymi, są najpiękniejsze, bo najszczęśliwsze.
Dlatego nie dajcie sobie nigdy tego blasku w oku odebrać. Zwłaszcza gadaniną, że za grube, za chude, zbyt spuchnięte albo podejrzanie wylaszczone. Jesteśmy najpiękniejsze ❤️Lubieswieczki, cytrynówka lubią tę wiadomość
-
Hej. My juz od 5 na nogach. Nocka byla krotka bo jezdzilam na lotnisko po rodzinke z dzieciakami sie zjechali. Bedzie wesolo. Poszlam spac po 1 w nocy i o 5 juz pobudka ehh.
Synek wczoraj zasnal po 21 takze nie siedzial dlugo w nocy. Nie ma juz goraczki.
Co do zęba teraz i tak nie mam jak sie wyrwac do dentysty. Moze podjade jakos zapytac czy dosztukuje ale watpie bo ona jak mi ostatnio robila to mowila zebym uwazala bo ten ząb jest martwy i na sztyfcie.
Milego dzionka -
RudaAnna- sliczne imie wybraliscie
wpadaj do nas koniecznie częściej! :*
Laurka- dziękuje za mile słowa :*
Sylwiu- oj ona jest z jakiegoś butiku internetowego, zabij mnie ale teraz sobie nie przypomnę, postaram się jakoś odszukać. to jest zwykła nieciążowa sukienka maxi ale mi pasuje też do brzuszka
Agusia- oj to koniecznie postaraj się odespać choć trochę w dzien! gratuluję nowego tygodnia
Dzień dobryprzez ten tydzien pewnie bedzie mnie trochę mniej ze względu na zaliczenia i konieczność nauki.
Dzisiaj mam ukończony 26 tydzień ciąży i zaczynamy 27, masakrycznie szybko mi to leci !
Czy ktoś dzisiaj wizytuje? W razie czego kciuki!kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
-
Hej witam się dzisiaj i ja po ciężkiej nocy, nie wiem czy też tak macie ale normalnie bolą mnie kości od środka, nie mogę spać. Boli jakby pupa, pod kolanami a i jeszcze skurcze łydek
Kciuki za dzisiejsze wizyty, ja już jutro nie mogę się doczekać
mam nadzieję, że tym razem mała pokaże nam buźkę
-
Mama Zuzia ładna ta sukienka. Super kolory!
A mi się ciągnie strasznie ta ciąża. Może przez to, że leżeć muszę. Tzn niby teraz tlnie muszę leżeć plackiem, ale i tak większość leżę, bo zwyczajnie się boję. No głupek ze mnie! ;/
A mnie ostatnio bolała kość ogonowa
Monkle ja też myślałam, że norma afi do 25. To mnie zaskoczyłaś.
Polećcie coś na Netflixie -
Kaska wrote:Mama Zuzia ładna ta sukienka. Super kolory!
A mi się ciągnie strasznie ta ciąża. Może przez to, że leżeć muszę. Tzn niby teraz tlnie muszę leżeć plackiem, ale i tak większość leżę, bo zwyczajnie się boję. No głupek ze mnie! ;/
A mnie ostatnio bolała kość ogonowa
Monkle ja też myślałam, że norma afi do 25. To mnie zaskoczyłaś.
Polećcie coś na Netflixie
Na Netflixie polecam dom z papieru, ruchome piaski, broadchurch, grzesznica, unabomber 😃 -
Ja ostatnio na netflixie wkręciłam się w Reign i wciągnęłam wszystkie odcinki
szukam teraz czegoś podobnego bo bardzo lubię historyczno kostiumów seriale
Witam się przy poniedziałku. U nas weekend bardzo aktywny, spędzony z mężem. W sobotę byliśmy na festiwalu baniek mydlanych A wczoraj na lemoniadzie z okazji Dnia matki i długim spacerzezaraz się zbieram na edukację do położnej. Super pogoda jest więc przy okazji spacer zaliczę i załapię Wit D
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej dziewczyny
A mnie drażni też przesadna uprzejmość, ostatnio minęłam się w aptece ze znajomą. Ja byłam przeziębiona, jakaś zapuchnięta, włosy tragiczne, nieumalowana a ona jak zobaczyła mój brzuch to woła, że świetnie wyglądampewnie chciała dobrze, ale ja zdecydowanie nie wyglądałam tak
ogólnie nie mam problemów z akceptacją wyglądu w ciąży, brzuch mam wielki, ale taka moja uroda, od czasu l4 maluję się tylko w gości, bo na codzień mi się nie chce
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Dziewczyny co ja mam z tym moim chłopem zrobić? Wysylam go na zakupy- źle, proszę, żeby ugotował- krzywda. Posprząać w domu- foch. Przecież jakbym mogła to bym to robiła jak do tej pory! Nie mam siły co 3 dni tłuc tego samego...
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Hej dziewczynki
Nie pisałam bo ciągle coś, a to festyn, a to dni miasteczka, spacery non stop, wyjazdy, koleżanki i kuzynki przyjechały do córki i musiałam jakoś ten babiniec ogarnąć całą 6:) muszę organizować jakoś czas małej żeby się nie nudziła;) teraz jest w szkole to mam chwilkę na forum.
Kochane mi tak brzuch urósł przez ten czas że wszyscy moi znajomi, teściowie byli w szoku pozytywnie oczywiście każdy się zachwycał mi to oczywiście nie przeszkadza bo sama nie mogę się nadziwić
Zaczynam 24 tc i muszę powiedzieć że w nocy nie daje rady z bólem kręcę się raz na lewym albo na prawym boku i muszę co chwilę zmieniać bo boli mnie noga udo w środku tak promienieje jak za długo leżę. Tak że co dopiero potem...
Wczoraj obchodziłam dzień mamy córcia przyniosła mi śniadanko do łóżka 😊😊😊 Kochana 😊 dzień spędziłam miło.
A to ja z dzisiaj, zapowiada się upalny dzień 🌞
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad897cf21df1.jpgAgusia_pia, Pom-pon, Kaska, Mańka, Laurka, pola0909, Mila, RudaAnna, monkle, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVian u mnie podobnie... 😔
Jak leżałam 2 miesiące to była wielka krzywda, bo nagle on musi biedny na zakupy jechać czy dom sprzątać! Ale jak zaczęłam teraz wstawać, gotować, chcę jechać z nim na zakupy czy lekko dom ogarnąć to awantura, że on mnie nie będzie w szpitalu odwiedzał 😒 -
Vian, jakby mój takie fochy stroil w Waszej sytuacji to bym wprost zapytała czy chce żeby nasze dziecko urodziło się teraz i umarło czy było skrajnym wcześniakiem z mnóstwem problemów.
Może on nie rozumie powagi sytuacji? Ręce mi opadly.