Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry Mamusie. Po weekendzie od razu wieksza aktywnosc tutaj 😉
Mi od poczatku takie mysli chodzily po glowie jak czytalam o Waszym lezeniu, ze Bogu dzieki, ze ja nie musze, bo bylby koniec swiata. Bo znam mojego meza i moge sobie wyobrazic. Jedyne co, to jak bylam po drugim porodzie 4 i pol dnia w szpitalu, to stanal na wysokosci zadania i zakupy zrobil i pranie tez (chociaz nie bylo poskladane LOL). Ale tak to ja wiem, ze on by nigdy nie ogarnal tego wszystkiego co ja robie. Chlop to jest podgatunek niestety. Przykre i smutne to jest na dluzsza mete.
Dziewczyny, ktore sie martwia, ze im sie dziecko nie rusza od razu po zjedzeniu batona - Wy wiecie, ze na tym etapie nasze maluszki maja juz pewne cykle dobowe i moga spac po 12 a nawet 14 godzin?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
Mama Zuzia ale ja mam leżeć, więc raczej fizjoterapeuta mi nie pomoże
A od ortopedy dostałam leki zabronione w ciąży, więc nawet nie wykupiłam.
I bądź tu mądra
Astern coś długo te posiewy, kiedy były pobrane? U mnie też się skracała mimo leżenia, przynajmniej Ci sprawdzili, bo u mnie to dopiero na sali operacyjnej się okazało, bo po przyjęciu nie chcieli zaglądać, żeby jej nie pobudzać do dalszego skracania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 15:29
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Mama Zuzia ale ja mam leżeć, więc raczej fizjoterapeuta mi nie pomoże
A od ortopedy dostałam leki zabronione w ciąży, więc nawet nie wykupiłam.
I bądź tu mądra
Astern coś długo te posiewy, kiedy były pobrane? U mnie też się skracała mimo leżenia, przynajmniej Ci sprawdzili, bo u mnie to dopiero na sali operacyjnej się okazało, bo po przyjęciu nie chcieli zaglądać, żeby jej nie pobudzać do dalszego skracania.
No jak to Ci kochana nie pomożeprędzej Ci fizjoterapeuta właśnie pomoże niż masaż żelem. Skoro Cię boli to musisz mieć poprzykurczane mięśnie i przyczepy mięśni, no ale oczywiście zrobisz jak uważasz
Dla mnie dobry fizjoterapeuta jest tysiąc razy bardziej pomocny niż ortopeda, bo właśnie oni wiedza gdzie i jak rozmasowac lub poluzować -
Mama_Zuzia wrote:No jak to Ci kochana nie pomoże
prędzej Ci fizjoterapeuta właśnie pomoże niż masaż żelem. Skoro Cię boli to musisz mieć poprzykurczane mięśnie i przyczepy mięśni, no ale oczywiście zrobisz jak uważasz
Dla mnie dobry fizjoterapeuta jest tysiąc razy bardziej pomocny niż ortopeda, bo właśnie oni wiedza gdzie i jak rozmasowac lub poluzować
Zgadzam sie, ortopedzi to głównie rzeźnicy co każą zerwane więzadła w gips wkładać
Dobry fizjo dużo bardziej pomoże niż lekarz.
Właśnie, jak szyjki? Ja poleguje ciągle, mam nadzieję że się nie skróciła, ale wizytą dopiero w piątek to się dowiem.
Zjadłam właśnie kilogram truskawek i czuję się jak beczka... Były przepyszne! -
Jeszcze Wam wstawiam aktualny brzucho
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/767cae04cfb8.jpgMama_Zuzia, pola0909, stayaway, Agucha90s, k878, kark zakamuflowany na maksa, miczitanka, monkle, Komunikacja24, cytrynówka lubią tę wiadomość
-
Pom-pon- uwielbiam Twój brzuszek i Twoich chłopców ❤️❤️❤️
Ja jak widzę cenę truskawek to się łapie za glowe, ale kij, już bym dała i 20zl/kg gdyby były one suche a nie rozmoknięte takie jak w Krakowie ostatnimi czasy sprzedają przez te ulewy
Co do fizjo- ja jestem zdania ze absolutnie każdy powinien raz na jakiś czas iść nawet jak „nic” się nie dzieje- stety niestety ale później rozbijanie takich kamieni w mięśniach jakie się tworzą bardzo boli i sama miałam okazje na własnej skórze się przekonać. I od trybu życia, od siedzenia, od wszystkich czynności tak naprawdę robi się sobie wielkie kuku, a nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy tak na codzień.
Dori- zapomniałam wcześniej Ci napisać, Ty tez się cudownie prezentujesz ! 💋
-
Co do serialow na netflixie ja polecam gorąco dom z papieru i atypowego. Takie typy, że spodobają się każdemu
Pola- mnie też coraz częściej kości bolą, w nocy głównie w kostkach. Jak to moja mama mówi taki ból "na zmianę pogody".
Vian jeśli nie chcesz pomocy fizjoterapeuty to wyślij męża do apteki, niech zapyta o bezpieczną maść dla ciężarnych.
Astern- ogromne kciuki za Twoja szyjkę! Aż niemożliwe się wydaje że się skraca podczas leżenia
Pompon ja też leżę objedzona jak armata, taka miałam ochotę na kaszę z gulaszem, że nalozylam sobie porcję równą mojemu chłopuPom-pon, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama Zuzia moze mnie Vian poprawi, jesli zle zrozumialam, ale jej chyba chodzilo o to, ze ma lezec i sie do fizjoterapeuty nie wybierze (no chyba, ze oni do domu przyjezdzaja, ale ja sie nie znam), a nie ze uwaza, ze cos takiego jej nie pomoze. Nie pomoze w sensie, ze w jej sytuacji nie ma jak skorzystac.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Kaska u nas tez już po 10zl
ostatnio odkryłam jakie truskawki są najlepsze, najslodsze- te z szypułkami "na wierzchu", wyglądają jakby ktoś te kropeczki im przykleił
no i oczywiście muszą być już nasze Polskie, te zagraniczne to tylko kolor ładny mają.
Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, mam jutro dokończenie połówkowych i będę rozmawiać z tą lekarką czy by mnie dalej nie poprowadziła to może ona coś podpowie. Bo wiem, że ćwiczenia i basen nie wchodzą w grę, a szczerze to takiego masażu profesjonalnego to się nieco obawiam, chociaż nie wiem czy słusznie. Gdzieś mi się obiło o uszy, że z masowaniem ostrożnie bo tam są zakończenia nerwowe odpowiadające za miednicę, a ostatnią rzeczą jaką bym chciała to wywołanie skurczy. Poza tym no tak technicznie to jak oni to zrobią? Na brzuchu się nie położę, siedzieć godzinę też średnio
To co mnie boli to mięśnie. Przy dyskopatii tak jest, że one się kurczą, żeby dysk się trzymał przez co powodują takie odgięcie, że tyłek idzie do tyłu a brzuch do przodu. Plus dodatkowo zmiana krzywizny przez ciążę. Jak dysk wypadnie to mnie na południu usłyszycie jak będę pomstować
Mama Zuzia jestem pewna, że fizjoterapeuta jest pomocny, ale u mnie przez ten szew to chyba się troszkę skomplikowało. Na kręgosłup powinnam chodzić a na szew leżeć
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy